Yanlış anlaşılmadan içinde bulunduğum durumu, bana nasıl hissettirdiğini ve artık rahatsız olduğumu nasıl anlatabilirim?

Rvererdoggn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2024
36
7
24
Sevilmeyi beceremiyorum gibi geliyor artık, kimse için bir öncelik değilim, kimsenin yakın arkadaşı değilim, hoş bir tane arkadaşım bile yok çünkü kalmıyorlar, ben insanları kaybetmemek için elimden geleni hep yapıyorum, onlara hiç bir kötülük yapmıyorum ama hep ilk gözden çıkarılan oluyorum, hep bi kendimi sevdirme çabası, önem veriyorum insanlara, onlar ile ilgileniyorum, sorunlarıyla ilgileniyorum, ben bir kere insanları mutlu etmeyi seviyorum, karşılığında bunca zamandır gördüğüm tek şey ilk gözden çıkarılan olmak. Ne tuhaf ilişkimde de durum bence aynı, son zamanlarda dikkatimi çekiyor sadece, herkes tutturmuş dişil enerji, alma verme dengesi, ben de nedense olmuyor, hep ben onunla ilgileniyorum karşılığında gördüğüm ise onunda kendi hayatıyla ilgileniyor olması, evet bende kendi hayatımla ilgileniyorum tabi demek istediğim her şeyi bırakalım sadece birbirimizle ilgilenelim değil, bakıyorum etrafımıza o kadar toksik hareketler yapan kızlar var ki çevremizde hepsi evlenme teklifi, durduk yere küçük küçük hediyeler, instagram postları bunları görüyorlar sevgililerinden, ben hiç bir şey görmüyorum, şimdi yıl dönümü yaklaşıyor ama hiç özel bir şey yapasım yok arkadaşlar, çıkıp yemek bile yemek istemiyorum aslında, yapıcağı hiç bir şeyi de istemiyorum, kutlamak istemiyorum bile diyesim geliyor yani ama artık tavır bile yapıyomuş gibi gözükmek istemediğim için hiç bir şey yapmıyorum, o gün yapacağı her şey benim için zoraki geliyor, o gün yıl dönümü olmasa onların hiçbirini yapmazdı düşüncesinden çıkıp heyecanlanamıyorum bile, içinden gelerek yapıcak insan o kadar günün içinde zaten yapar haksız mıyım? Onun tarafından bakılsa eminim şöyle düşünecek “ ne güzel plan yaptım, hediye aldım hala trip atıyor” , kendimi açıklamaktan, ilgi görmemekten, adam akıllı iltifat bile almamaktan usandım, herkese soruyor ne alıyım diye, farkındayım tüm gün de çalışıyor ama bunlar gerçekten bahane yapmak isteyen yapar. Ben öğrenci halimle onun için bir çok şey yapıyorum, sevdiğini hissettirmek için pahalı şeylere gerek yok, ben düşünülmek, sevilmek istiyorum sadece, bunu onunla konuşamıyorum yanlış anlayacağını, maddi beklentim olduğunu sanacağını, beni de o sürekli bi şeyler bekleyen, her şeyi erkek yapsın kafasında insanlarla aynı kefeye koyucağını bildiğim için susuyorum da ama doldum, ne yapmalıyım sizce?

Sorunuzun cevabı anlatımınızda gizli bence. Kendinizi sevdirmeye çalıştığınız herkes sizden kaçar bunun sebebi insanlar karşıdakini güçlü ve öz saygısı özgüveni yüksek görmek ister. O yüzden hayır diyebilen insanlar el üstünde tutulur. toksik olmalarına rağmen değer görmelerinin sebebi bence toksikliğin içinde yine de kendilerine öncelik vermeleri.

İkinci olarak da böyle düşünür böyle sanar diye diye bütün düşüncelerinizi kaygılarınızı kendinize saklayıp dolmuşsunuz. İyi ve cool görünmeye çalışmışsınız. Cümleler değiştirilerek yumuşatarak gayet de ne hissettiğimizi ve ne istediğimizi anlatabiliriz baktık değişmiyor soğuruz veönümüze bakarız.

Gerçek isteklerinizi ve kimliğinizi tam olarak paylaşamadığınız için ,hep karşıyı memnun etme yolunda ilerlediğiniz için yanlış insanlarla ilişki kurduğunuzu düşünüyorum

İnsanın biraz bencil olması gerekir birine yardım ettiğinizde bence sınırsız olmamalı jest için de aynı şey geçerli tek taraflı devam edince bir anlamı kalmıyor ve o karşılığı göremeyince yapmamaya başlamalısınız
Ben eskiden toksik bir arkadaş ve sevgiliydim ve gerçekten herkes beni çok seviyordu. Ne zaman ki bu huylarımı törpülemek ve daha iyi bir insan olmaya çalışmaya başladım eski arkadaşlarımdan uzaklaştım. Çünkü buna zayıflık olarak gören kişilermiş. Yapışıp kalmadım yeni insanlarla tanışıyorum ilişkilerim de değişti

Baştan aşağı beklentiler içindesin.
Düz bir insan olmayı denesen? A kişisi sana değer mi vermiyor vermesin, b kişisi görüşmek mi istemiyor istemesin bu kadar basit.

Odaklandığın şey büyür o yüzden başkaları ile kendini kıyaslama ve şikayet etme ayrıca insanlara kendini sevdirmeye çalışma önce sen kendin sevileceğine bir inan bir şeyler yapıp karşıdan sevgi beklemek değil gerçekten sevilmek...

ben sevileceğime inanıyorum aslında çünkğ şu zamana kadar insanlara karşı “keşke” demedim hiç bir zaman, yani aramız bozuluyorsa bile acaba ben şunu mu yaptım diyebileceğim bugüne kadar kimseye hiç bir şey yapmadım, zoruma giden de genelde bu oluyor zaten. Başka ilişkileri gördükçe artık istemeiz karşılaştırıyorum, yanlış da olabilir bu davranışım ama bazen engel olamıyorum. Yaptıklarımın karşılığını beklemiyorum insanlardan, ben yaptım hadi siz de yapın gibi bi düşüncem yok aslında sadece nankörlüğe gelemiyorum. Sevgilim konusunda bakarsak olaya da ilişki iki taraflı bi olgu ama sevmek, sevgiyi canlı tutmak kısmınıs adece ben ğetleniyormuşum gibi hissediyorum, ve arkadaşlık ilişkilerimde yaşadığım şeyi beni sevdiğini söyleyen birinden de görüyor olmak canımı sıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…