yan komşumun istekleri

Boyleleri yuzunden millet komsuluktan sogudu komsusuna selam bile vermez oldu. Misal ben.. Ya arsiz yuzsuz biri cikar da sakiz gibi yapisirsa diye kendimi ceke ceke apartmanda 50 daire var kimseyi tanimiyorum. Iyi mi, degil.. Ama en azinda kafam rahat. Neyse, asansorde falan gorursem selam verip bir iki laf ediyorum, o kadar da degil :)

AY BNMDE BİR KARSI DAİREMDE KOMSUM VAR BELEŞÇİSİNİN EN ÖNDE GİDENİDİR.

BİR İKİ BİŞEYLER İSTERDİ VERİRDİM VER VER VER BURAYI BAKKAL ZANNETTİ BNDE ARTIK 3 SEY İSTİYORSA BNDE DE YOK YADA ÇOK AZ VAR DİYORUM. ÇALIŞTIĞIMDAN ARIOR İSTEMEK İÇİN ZİLE BASAMIOR BNDE GEÇ DÖNÜŞ YAPIORUM YADA DÖNÜŞ YAPMIORUM GELİŞ GİDİŞLERE DE MESAFEMİ KOYDUM BÖYLE KAFAM ÇOK RAHAT. YAVAŞ YAVAŞ ARAYI AÇMA DERDİNDEYİM ŞUAN.

YOKSA ÇAT KAPI GELİYOR ORTADA GÖRDÜĞÜ OLAN ŞEYDEN O DA İSTİYOR YADA SORMADAN ALIYOR YİYOR. NE RAHAT İNSANLAR VAR YA RABBİM YA.

Yan komşumla çok samimi değiliz, kapıda karşılaştık mı konuşuruz o kadar.
Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Sonra bir posta daha getirdi yıkadım, aklımdan hiç kötü birşey geçmedi.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Benim fırınım taşınacak durumda değil zaten, ocaklı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
bazı şeylerden kısmayı bile düşünüyoruz böyle olunca.
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Bir de komşumun bu kadar rahat olması, beni biraz rahatsız etmeye başladı.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.
Çok mu kötü düşünüyorum gelsin ne var ne yok pişirsin ne olacak mı demem lazım.
esinle konus ben izin vermoyorum desin komsuna komsuluk hakki bir yere kadar bu tupe duz seni kullaniyor

benmi farklı düşünüyorum bilemedim ama çamaşır makinesi özel bişi ya elalemin pis çamaşırlarını yıkayanam,.
hadi çıktı ben katlıycam onları falan dert:)
bidee sandalye ver bişi diil yemiycek ya ama koca masa taşıncak evden ohaa yani direk evin düzeni komşuya göre olcak biraz ileri gitmiş..
sende deki fırın bozuldu benimkide taşınmaz zaten sen başka komşudan bul onu de bitti gitti..

Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.
valla emin ol parasal konuda acık bile olmayabilir bizime var böyle bi tanıdık ikside akraba kadının durumu cok iyi ama genede misafir geldimi senin yemek takımını versene catal bıcagını versene samdanlarını versene diyo yani ben allah muttac etmesin ama asla isteyemem herade tabak catal

bide camasır makınesi icin belki cok acil bi duurm olmustur bi kere benim basma geldi makine bozuldu heryer su oldu mecbur onlarn yıkanması lazım alt komsuma gittim dedim bunları yıkayabilirmiyiz 25 lira vermistim bide detarjanlarımı kullanmıstım napıyım kadın arkamdan demesin bedavaya makinemi kullandı

Komşunun komşu üstünde ki hakkini peygamber efendimiz anlatinca orada olanlar komsuyu komsuya mirasci kilacak sanmislar...olsun istesin ne güzel seni yakin bulmus yoksa neden istesin? Belliki bir telaşesi var düğün dernek işleri. .bence şeytan saba vesvese veriyor yapacağın hayrada engel oluyor. ..başına bisey gelse uzaktaki akrabandan daha yakin olucak komşun...bence bunlari dert etme keşke benimde öyle komsularim olsa..nerde eski komşular diyoruz komşuluk kalmadı diyoruz..biz küçükken yan komşumuz zeytin annem peynir koyar kahwalti ederdik yediğimiz iki çeşit kahvalti komsumuzla beraber halil ibrahim sofrasi olurdu...

şaka gibi tamam yardım edilir de kadın resmen sizi kullanıyor. canım sadece kızının nişanına mı lazım fırın gitsin ucuza davul fırın alsın .bence yüz vermeyin benimki de bozuk diyin

valla emin ol parasal konuda acık bile olmayabilir bizime var böyle bi tanıdık ikside akraba kadının durumu cok iyi ama genede misafir geldimi senin yemek takımını versene catal bıcagını versene samdanlarını versene diyo yani ben allah muttac etmesin ama asla isteyemem herade tabak catal

bide camasır makınesi icin belki cok acil bi duurm olmustur bi kere benim basma geldi makine bozuldu heryer su oldu mecbur onlarn yıkanması lazım alt komsuma gittim dedim bunları yıkayabilirmiyiz 25 lira vermistim bide detarjanlarımı kullanmıstım napıyım kadın arkamdan demesin bedavaya makinemi kullandı
yaptığın çok doğru davranış canım. tabi ben böyle komşudan para falan almam. niyeti sömürmek değil belli çünkü.
şamdan yemek takımı nedir yahu vallahi pes yoksa yok ne varsa koy önüne işte. başkasının malıyla hava atmak nedir o_O
Komşunun komşu üstünde ki hakkini peygamber efendimiz anlatinca orada olanlar komsuyu komsuya mirasci kilacak sanmislar...olsun istesin ne güzel seni yakin bulmus yoksa neden istesin? Belliki bir telaşesi var düğün dernek işleri. .bence şeytan saba vesvese veriyor yapacağın hayrada engel oluyor. ..başına bisey gelse uzaktaki akrabandan daha yakin olucak komşun...bence bunlari dert etme keşke benimde öyle komsularim olsa..nerde eski komşular diyoruz komşuluk kalmadı diyoruz..biz küçükken yan komşumuz zeytin annem peynir koyar kahwalti ederdik yediğimiz iki çeşit kahvalti komsumuzla beraber halil ibrahim sofrasi olurdu...
arkadaşım niyetin güzel gerçekten ama sen kötü komşu görmemişsin. ben öğrenciyken bile 60 yaşında teyzeden ne çektim Allah bilir. gece demez gündüz demez çat kapı gelir. yer içer sohbeti bitmez bii diyemezsin. ödevler sınavlar birikir. kadın öğrencilerle sohbet ediyor. anlayış sıfır. odana çekilsen kahkahasından uyuyamazsın.
ne komşular varki seni canından bezdirir. bence böyle insanlar yüzünden komşuluk yok. 48 daire var şimdi bizde kimseyi tanımıyorum. 2 kişiyle samimi olayım dedim. özelimi didikleye didikleye onlarlada mesafe koydum. tam 3 yıl hiç abartmıyorum yakaladığı anda ( her hafta diyebilirim) bebek yok mu bebek yok mu, hala iş bulamadın mı ? ikiside damarıma basılan konular bu arada. daha yeni kavuşçam bebeğe. yani böyle komşunun sevabıda kalsın beni rahatsız ediyorsa istemem hiç bişeyini.

Limoncu bu.profil fotosuyla taniyamadim seni.ayrica ciddi bi hava katmis.:KK76:

bence komşunuz sizi resmen kullanıyor.çamaşır ve pişirme olayı çok fazla.yüz vermeyin bence.

fırına kadar tamam dedim de

fırını nasıl yokmuş

bu zamana kadar ihtiyaç duymadı ise demek ki kullanmayı da bilmiyor

gelinlik kızı var yani

bir de fırının ucuz yollusu 150 Tl civarında idi bu küçük börekçi fırın diye gçen alsın bir zahmet

zira erkeke tarafı daha çok gider gelir

masaya vs bir şey demeyeceğim

zira burda vardı bir konu kızcağız kalabalık geliyorlar bizdeki masa 6 kişilik nerede ne yedireceğim diyordu

komşulardan falan iste demişlerdi de öyle yakınlığımız yok demişti mesela

Ahahahahahahahah çelişkinin boylesi.
Siz kapıdan gönderirseniz ilk geldiğinde tabii ki bulmaz sizi
Gerçekten sizin gibi iyi insanlar var mı bu dünyada. Varsa niye bana hiç denk gelmiyor. Konuya dönecek olursam çamaşırıyla ilk geldiği gün kapıdan geri gönderirdim.

Komsum tasindi ama tehlike devam ediyor cunku ayni apartmanda birkac ust dairemize tasindi :)
Tasinmadan once gelip benim evin yatsk odasina kadar gezdi, bizim taraftan bir daire kiralikmista, sonra ogrendim ki benim diger yan komsunun evinide gezmis gider ayak.
Ayni apartmandayiz ama sadece bir kere gordum tasindigindan beri, onda da ozledim bizim kati alisamadim oraya samimiyet yok , dedi :)

Evet konu eski ve sorun kalmadi artik.
Tesekkurler herkese.

Sen o evden cik, komsun otursun.

Bu nedir ya oha yani!!! Hadi kalabalik gelir sandalye falan istenir. Masa istemek nedir?

Ay kusura bakmayın lütfen ama inşallah komşunuzun kocası vardır yoksa sizden isteyebilir :KK53: ay bu şakayı yaptığıma inanmıyorum ama tutamadım kızmayın nolur bu neymiş yaa masana kadar istiyo o misafirler her geldiğinde o eşyaları gördüler deyip isteyecek mi Yoksa değiştirdik mi diyecek abartmış abartmışşş :KK47:

Back