- 19 Mart 2015
- 2.114
- 1.832
- 133
- Konu Sahibi Tiryandafila
Bu komşuluk değil arsızlık.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
esinle konus ben izin vermoyorum desin komsuna komsuluk hakki bir yere kadar bu tupe duz seni kullaniyorYan komşumla çok samimi değiliz, kapıda karşılaştık mı konuşuruz o kadar.
Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Sonra bir posta daha getirdi yıkadım, aklımdan hiç kötü birşey geçmedi.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Benim fırınım taşınacak durumda değil zaten, ocaklı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
bazı şeylerden kısmayı bile düşünüyoruz böyle olunca.
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Bir de komşumun bu kadar rahat olması, beni biraz rahatsız etmeye başladı.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.
Çok mu kötü düşünüyorum gelsin ne var ne yok pişirsin ne olacak mı demem lazım.
valla emin ol parasal konuda acık bile olmayabilir bizime var böyle bi tanıdık ikside akraba kadının durumu cok iyi ama genede misafir geldimi senin yemek takımını versene catal bıcagını versene samdanlarını versene diyo yani ben allah muttac etmesin ama asla isteyemem herade tabak catalYan komşumla çok samimi değiliz, kapıda karşılaştık mı konuşuruz o kadar.
Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.
yaptığın çok doğru davranış canım. tabi ben böyle komşudan para falan almam. niyeti sömürmek değil belli çünkü.valla emin ol parasal konuda acık bile olmayabilir bizime var böyle bi tanıdık ikside akraba kadının durumu cok iyi ama genede misafir geldimi senin yemek takımını versene catal bıcagını versene samdanlarını versene diyo yani ben allah muttac etmesin ama asla isteyemem herade tabak catal
bide camasır makınesi icin belki cok acil bi duurm olmustur bi kere benim basma geldi makine bozuldu heryer su oldu mecbur onlarn yıkanması lazım alt komsuma gittim dedim bunları yıkayabilirmiyiz 25 lira vermistim bide detarjanlarımı kullanmıstım napıyım kadın arkamdan demesin bedavaya makinemi kullandı
arkadaşım niyetin güzel gerçekten ama sen kötü komşu görmemişsin. ben öğrenciyken bile 60 yaşında teyzeden ne çektim Allah bilir. gece demez gündüz demez çat kapı gelir. yer içer sohbeti bitmez bii diyemezsin. ödevler sınavlar birikir. kadın öğrencilerle sohbet ediyor. anlayış sıfır. odana çekilsen kahkahasından uyuyamazsın.Komşunun komşu üstünde ki hakkini peygamber efendimiz anlatinca orada olanlar komsuyu komsuya mirasci kilacak sanmislar...olsun istesin ne güzel seni yakin bulmus yoksa neden istesin? Belliki bir telaşesi var düğün dernek işleri. .bence şeytan saba vesvese veriyor yapacağın hayrada engel oluyor. ..başına bisey gelse uzaktaki akrabandan daha yakin olucak komşun...bence bunlari dert etme keşke benimde öyle komsularim olsa..nerde eski komşular diyoruz komşuluk kalmadı diyoruz..biz küçükken yan komşumuz zeytin annem peynir koyar kahwalti ederdik yediğimiz iki çeşit kahvalti komsumuzla beraber halil ibrahim sofrasi olurdu...
Limoncu bu.profil fotosuyla taniyamadim seni.ayrica ciddi bi hava katmis.valla emin ol parasal konuda acık bile olmayabilir bizime var böyle bi tanıdık ikside akraba kadının durumu cok iyi ama genede misafir geldimi senin yemek takımını versene catal bıcagını versene samdanlarını versene diyo yani ben allah muttac etmesin ama asla isteyemem herade tabak catal
bide camasır makınesi icin belki cok acil bi duurm olmustur bi kere benim basma geldi makine bozuldu heryer su oldu mecbur onlarn yıkanması lazım alt komsuma gittim dedim bunları yıkayabilirmiyiz 25 lira vermistim bide detarjanlarımı kullanmıstım napıyım kadın arkamdan demesin bedavaya makinemi kullandı
bence komşunuz sizi resmen kullanıyor.çamaşır ve pişirme olayı çok fazla.yüz vermeyin bence.Yan komşumla çok samimi değiliz, kapıda karşılaştık mı konuşuruz o kadar.
atatürkcüyüz sükür :)))) yakısan budur....Limoncu bu.profil fotosuyla taniyamadim seni.ayrica ciddi bi hava katmis.
Gerçekten sizin gibi iyi insanlar var mı bu dünyada. Varsa niye bana hiç denk gelmiyor. Konuya dönecek olursam çamaşırıyla ilk geldiği gün kapıdan geri gönderirdim.