yan komşumun istekleri

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.156
2.775
723
Yan komşumla çok samimi değiliz, kapıda karşılaştık mı konuşuruz o kadar.
Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Sonra bir posta daha getirdi yıkadım, aklımdan hiç kötü birşey geçmedi.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Benim fırınım taşınacak durumda değil zaten, ocaklı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
bazı şeylerden kısmayı bile düşünüyoruz böyle olunca.
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Bir de komşumun bu kadar rahat olması, beni biraz rahatsız etmeye başladı.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.
Çok mu kötü düşünüyorum gelsin ne var ne yok pişirsin ne olacak mı demem lazım.

Bundan birkaç ay önce çamaşır makinesi bozulmuş , çamaşırlarını getirdi bana yıkadım.
Herkes gibi ben de iyiliği ve komşuma yardımcı olmayı seviyorum, yardımcı olmak hoşuma da gitti.
Geçenlerde kalabalık misafiri geliyormuş sehpa istedi, ben de verdim sehpalarımı,kızının erkek arkadaşının
ailesi geliyormuş, tanışma işler varmış, sehpalarım beyaz renkte, sehpaları alırken koyu renk yok mu diye sordu,
neden sordu anlamadım, hadi iyi niyetle kirletmeyeyim diye sordu , diye düşünmek istiyorum.
Ertesi günü sehpayı vermeye geldi , verdi, 5 dakika sonra tekrar geldi, gelen çiçekleri suya koyacakmış asprin istiyor.
1 gün önce de aşağıda karşılaştık, taaaaaaa 15 gün sonra kızını istemeye geleceklermiş , salonumda ki koca masayı ve sandalyeleri istedi,
hem de 15 gün sonrası için, sorun değil olur tabi dedim. Sonra fırınımda yok, fırında lazım dedi, sorun değil dedim ama kafama takıldı.
Şükür maddi durumumuz çok kötü değil ama oğlumun sağlık sıkıntıları yüzünden bu ara özellikle de harcamamız hayli yüksek,
Şimdi bu komşu bütün pişireceklerini, ki hayli kalabalık olacakmış, benim evimde pişirirse, bana nasıl bir elektirik faturası gelir.
Onun çamaşırlarını yıkadıktan sonra, benim de çamaşır makinem bozuldu mesela ama ben götürmedim kesinlikle kendisine.
Eşime söylediğimde ne olacak komşuluk hakkı birşey olmaz diyor ama bana bu kadar yüklenmesini de istemiyorum açıkçası.

Çok komik bu nasıl bir rahatlık işin var canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eşinin tepkisi ne kadar ılımlı olmuş şaşırdım doğrusu . Komşunda yakında bizde para yok biraz verirmisin ? demeye iyi ama onuda diycek gibi :) ben vermek istemezdim açıkcası masa mı falan abartmış biraz evinde ne varsa onu kullansın canım.

Sizin iyi niyetinizden faydalanıyor gibime geldi. Fırını yoksa akrabaları da mı yok bunun gitsin pişireceklerini pişirsin. Ben sevmiyorum öyle kendimi çok ele vermeyi tüm komşularımla aram iyidir fakat bu derece kullanılmak gibi oluyor kanımca

Bence iyilik de bi yere kadar. Ben masa ve sandalyeleri istediği kısımda gıcık oldum zaten kadına.
Bi de ben evimin eşyasını vermem oraya buraya ya. Herkes kendi eşyasıyla ağırlasın misafirini. Yoksa da gitsin alsın. Alamıyorsa da neyi varsa onla idare etsin.
Eşin çok rahatmış bence. Benimki olsa çoktan kadınla konuşmuştu.
Sen o fırınla işi olacağı gün fırın bozuk de. Ondan sonra yine istekleri olursa hep bahane bul. Bi daha da istemez.

Böyle tipler var, evinde olduğu halde komşusundan yemeklik malzeme alanlar falan.. Bir tane benim komşum vardı böyle.. Tezgahının alt kısmında poşet poşet pirinçleri görünce şok geçirmiştim... Çünkü bir gün önce pilav yapmak için iki bardak pirinç istemişti... :)))
İstemeleri artık kıyafet boyutuna ulaşmıştı..Günlük eteklerim, elbiselerim vs. :)
İsteme hastaları diyorum ben bunlara..
Net bir şekilde hayır! demezseniz Sonu gelmez bu işin...
Elbette zor zamanlarda komşumuzdan yardım isteriz... Ama herşeyin bir sınırı var...o acil zamanlarda istediğimiz şeyleri en kısa zamanda iade etmek karşıdakini suistimal etmediğini belli etmek vs...
Evinde fırın yoksa, dışarda fırında pişirsin.. ya da sehpası yoksa yok.. illa olmak zorunda değil..
Ayrıca çok samimi de değilmişsiniz...
İyilik yapmak güzel birşey de.. Zaman öyle bir zaman olmuş ki, siz iyilik yapınca enayi buldum diye zıplayanlar çok..
Enayi kelimesine umarım alınmazsınız. Ben de çok koyuldum da o yüzden biliyorum..
Artık yapacağım iyiliği elli kere düşünüyorum.

Çok komik bu nasıl bir rahatlık işin var canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hem de ne iş valla, sınır koymazsam yandım sanırım.
teşekkür ederim cevabınız için.

Eşinin tepkisi ne kadar ılımlı olmuş şaşırdım doğrusu . Komşunda yakında bizde para yok biraz verirmisin ? demeye iyi ama onuda diycek gibi :) ben vermek istemezdim açıkcası masa mı falan abartmış biraz evinde ne varsa onu kullansın canım.

Çoğu kişi eşinin anlayışsız olduğundan yakınır, benim eşimde malesef çok anlayışlı, ben şikayetleniyorum bu ne yakında afedersiniz donuma kadar isteyecek diye, ne yapalım yardım etmek lazım, kızını istemeye geleceklermiş, sevaptır diyor :)
teşekkür ederim yorumunuz için.

Komşuluk hakkı farklı bişey bu farklı galiba. Bu kadarı aşırı. Rahatsız edici boyuta dokmuş, en fazla tuz istersin, 2 patates yumurta istersin, koca masa takımını istemek ne ya :D hayretlik valla pes ,millet ne beleşçi

Ben de baktım o herşeyi istiyor, geçenlerde bir tane kuru soğan istemiştim :) tövbe bir daha :) teşekkürler.
Sizin iyi niyetinizden faydalanıyor gibime geldi. Fırını yoksa akrabaları da mı yok bunun gitsin pişireceklerini pişirsin. Ben sevmiyorum öyle kendimi çok ele vermeyi tüm komşularımla aram iyidir fakat bu derece kullanılmak gibi oluyor kanımca
Valla bizim ki o kadar iyi de değilde, ben güler yüzle karşıladıkça, olsun olur ihtiyaç olur tabi dedikçe, tepeme çıktı sanırım.
Teşekkürler.

Bence iyilik de bi yere kadar. Ben masa ve sandalyeleri istediği kısımda gıcık oldum zaten kadına.
Bi de ben evimin eşyasını vermem oraya buraya ya. Herkes kendi eşyasıyla ağırlasın misafirini. Yoksa da gitsin alsın. Alamıyorsa da neyi varsa onla idare etsin.
Eşin çok rahatmış bence. Benimki olsa çoktan kadınla konuşmuştu.
Sen o fırınla işi olacağı gün fırın bozuk de. Ondan sonra yine istekleri olursa hep bahane bul. Bi daha da istemez.
Eşim malesef fazla iyi ve saf düşünüyor malesef. Ya ayrı fırınım olsa onu bile verecektim, ama ben de pişireceğini düşününce oha oldum biraz.
Teşekkürler.

böyle giderse yakında evleri de eşyalı bir şekilde değiştirmeyi teklif edebilir :1:

Zaten masayı isteyince şakayla karışık e direk evi değiştirsek iyi olur dedim ama anlayana.
teşekkürler.

Böyle tipler var, evinde olduğu halde komşusundan yemeklik malzeme alanlar falan.. Bir tane benim komşum vardı böyle.. Tezgahının alt kısmında poşet poşet pirinçleri görünce şok geçirmiştim... Çünkü bir gün önce pilav yapmak için iki bardak pirinç istemişti... :)))
İstemeleri artık kıyafet boyutuna ulaşmıştı..Günlük eteklerim, elbiselerim vs. :)
İsteme hastaları diyorum ben bunlara..
Net bir şekilde hayır! demezseniz Sonu gelmez bu işin...
Elbette zor zamanlarda komşumuzdan yardım isteriz... Ama herşeyin bir sınırı var...o acil zamanlarda istediğimiz şeyleri en kısa zamanda iade etmek karşıdakini suistimal etmediğini belli etmek vs...
Evinde fırın yoksa, dışarda fırında pişirsin.. ya da sehpası yoksa yok.. illa olmak zorunda değil..
Ayrıca çok samimi de değilmişsiniz...
İyilik yapmak güzel birşey de.. Zaman öyle bir zaman olmuş ki, siz iyilik yapınca enayi buldum diye zıplayanlar çok..
Enayi kelimesine umarım alınmazsınız. Ben de çok koyuldum da o yüzden biliyorum..
Artık yapacağım iyiliği elli kere düşünüyorum.

Yok bu kadarını düşünmemiştim ama varsa da şaşırmam sanırım, zaten evinde fırın olmaması tuhaf geldi bana,
hiç mi fırında birşey yapmıyor diye düşündüm.
Yok alınmadım, çünkü o yolda gidiyorum :)
Sınır koyacağım artık mecburen.
Teşekkürler.

Hem de ne iş valla, sınır koymazsam yandım sanırım.
teşekkür ederim cevabınız için.

Çoğu kişi eşinin anlayışsız olduğundan yakınır, benim eşimde malesef çok anlayışlı, ben şikayetleniyorum bu ne yakında afedersiniz donuma kadar isteyecek diye, ne yapalım yardım etmek lazım, kızını istemeye geleceklermiş, sevaptır diyor :)
teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben de baktım o herşeyi istiyor, geçenlerde bir tane kuru soğan istemiştim :) tövbe bir daha :) teşekkürler.

Valla bizim ki o kadar iyi de değilde, ben güler yüzle karşıladıkça, olsun olur ihtiyaç olur tabi dedikçe, tepeme çıktı sanırım.
Teşekkürler.

Eşim malesef fazla iyi ve saf düşünüyor malesef. Ya ayrı fırınım olsa onu bile verecektim, ama ben de pişireceğini düşününce oha oldum biraz.
Teşekkürler.

Zaten masayı isteyince şakayla karışık e direk evi değiştirsek iyi olur dedim ama anlayana.
teşekkürler.

Yok bu kadarını düşünmemiştim ama varsa da şaşırmam sanırım, zaten evinde fırın olmaması tuhaf geldi bana,
hiç mi fırında birşey yapmıyor diye düşündüm.
Yok alınmadım, çünkü o yolda gidiyorum :)
Sınır koyacağım artık mecburen.
Teşekkürler.

Canım hiç evlerine girmedin mi bu zamana kadar o kadar eşya veriyosun :)

zaten komşuluk denen olaydan zerre haz etmeyen biri olarak ben vermezdim, çamaşırlarını da yıkamazdım Triyandafila :27: eğer isteklerini karşılamaya devam edersen korkarım dolabına kadar isteyecek, bence bir dur deme zamanı gelmiş :27: yalnız sinir oldum kadına orası da ayrı :37:

Sizin ki komşuluk hakkını geçmiş. Bizde apartmanızdakiler ile çok iyi anlaşırız. O an markete gidecek vakit olmaz birbirimizden limon isteriz, şeker isteriz ne bileyim ufak şeylerdir bunlar. En fazla bir iki sandalye isteriz. Karşılıklı olur bunlar gönülden seve seve de veririz. Sizinki böyle değil ki. Verdikçe yüz bulmuş. Neredeyse liste yapacak bende bunlar eksik sen tamamlayı ver diye. Bir ara taşınan bir komşumuz da tuvalet kağıdı, bir dal sigara, telefon, sigara parası falan istedikçe istemişti. Adam evde yatıyordu, çalışmıyordu ama sigara parası istemeye yüz buluyordu. Olmaz deyince ayağını kesti. Artık sizinde yok deme vaktiniz gelmiş. Fırınım arızalandı deyin. Pişirmiyor, elektirik gitmiyor, sıkışığız bu ara yaptıramadık falan deyin.

Tiryanım ne komşuluğu kadının ev arkadaşın olmasına ramak kalmış, çamaşır makinesi fırın sehpa masa sandalye... Yakında evimde rutubet var sende kalabilir miyim? derse şaşırma...

Bence hemen bir sınır çiz, yoksa çok başın ağrıyacak...

Çok iyi niyetli davranmışsın, birden rest çekme çamurlaşır böyle tipler canın sıkılır...

Yavaştan o gün evde yokum fırınım bozuldu gibi beyaz yalanlarla başla bir zaman sonra baktı ki senden fayda yok keser ayağını...

bu kadın kızını evlendirecek sendende kızına çeyiz ister..bazı insanlar çok yüzsüzdür iyi niyetini suistimal ederler..o kadın önce kendine eşya alsın sonra kızını evlendirsin..komşuluk hakkıda bir yere kadar..öyle komşular var eşine bile göz diken hatta alıp kaçan...eeee komşu olunca her şeyinde hakkı oluyor bittabiii..
kadının kendi evinde değil senin evinde düğün dernek yapacaklar hem evi pislenmez faturada gelmez ona..kadın amma uyanıkmış haaa..keşkem senin gibi bir komşum olaydı..:52:

resmen iyi niyetinizi istismar ediyor, ben komşumdan tuz istemeye bile çekiniyorum vallahi, evinde ne varsa onunla idare etsin canım

Back