yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

dul karı gibi derken. kızın bir kusuru olursa veya erkeginde bu farketmez. karsi tarafla denk olmadigi bir durum olursa aile bir adim geride durup herşeyi kabullenmek zrunda kalir. pek laf etmez sikayet etmez. benim ailem bu duruma düstü. sanki kizlarini zorla yamıyomuş bir kusurum varmis gibi davraniyolar. anladin. beni hayatta amacim belli üni mezunu karakteri oturmuş bir kizim. ama hakkım olan şeyleri isterim. normalleşmiş yapılmasi gereken olarak görülmüş herşey benim hakkimdir. bir kadinin degeri asla altinla ölcülemez zaten. şanıdır derken havası civasi, farkli kilan sey demek istedim.

100 bin tl. yerine 100 milyar yazıyorsun ama üniversite mezunusun !!!
Milyar ne yaaa...

Ya varya şunu bilir şunu söylerim kızlar başta sorunlar varsa valla olmuyor bu iş kaçın kaçın kaçın.Ha tamam dört dörtlük hic bir sey yok bu olmasa başkası olsa bu nişan dugun aile esya ev mutlaka sorunlar çıkıyor ama çok yorulacaginizi mutsuz olacaginizi hissediyorsaniz valla zorlamayin evet madem yapabilrcek durumlari varsa taleplerinizi söyleyin bence isteklerimiz bunlar diyin adetlerimiz bunlar diyin ama aile kopuk anne baba ayri babanin ikinci eşi halalar filan müdehale ediyor 3.sahislara gün doğmuş zaten bayilirlar böyle işlere burunlarini sokmaya of bilmiyorum ki allah yardimcin olsun konusarak halletmeye calisin bakalim umarim iatesigin gibi olur hersey hemcinslerimin üzülmesine dayanamiyorum artik :KK43:

Vize işlemleri uzun sürüyor diye nişandan önce nikah kıydıktan sonrasını okumadım. E uzun sürsün bekleyemediniz mi?

Ay okudum okumaz olaydım. Bu ne yahu nişandı bohçaydı altındı. Biz de nişan yaptık ama bunların hiç birini beklemedik. Bana bilezik de takılmadı. Umrumda da değil. Nişan sonrası yemek yenir herkes de bilir demişsin. Öyle bir şey bilmiyorum ben.

Tüm konu para para altın takı vs vs yalnızca sizin için değil onlar da maddiyatçı bence. Hah şimdi nihakı kıydığınla kaldın, tanımadan etmeden daha nişan bile olmadan nikahlı kocan yapmışsın şimdi uğraş dur.
"zaten nikahlıyız , boşverelim deniz kenarındaki lüks otelde 100bin tl'lik düğünü" derlerse seyredelim cümbüşü :KK70:

dip not: her zaman şaşırdığım bir durumdur düğün öncesi nikah. Şimdi bu durumda karı koca imza atılınca mı oluyor yoksa gelinlik-damatlık giyip karşılıklı göbek atınca mı? kafamda deli deli sorular
:KK53:

Esimle birbirimize bakarken duygulanmıyorum, 10 dakikada bir sukretmedim sanırım ben konuya dahil olamıyorum.
ben kriter altında kaldım, ne olduysa esim beni seviyorda oldu ondan yaptı ondan katlandı diyorum. Benim cocuguma babalık yaptı mesela 24 yasındayken, sagolsun

evet çok lüks bir salonda nişanım yapıldı yemekli olcak şekilde. hiçbiri agzina tek lokma sürüp yemedi. anlaşmış gibi.
bizde nişanda öyle şeyler yok nişanın yer masrafini kiz karsilar sadece onun disinda kuaför bu şu erkek tarafi bi zahmet gelininin basını yaptirsin. nişandada takı beraber secilir ve nişanda dügünde takilmasi dügünülen miktarin yarisi takilir. yemeğede erkek tarafi davet eder biz hesabi kim ödücek kavgasi yapmiyoruz zaten önemli olan bir düsünce ve davet onlar beraber yemege giderken ailemi tenezzül edip cagirmamalari. yoksa bir yemek beklicek degiliz herkesin karni tok. bir kere takim elbise alinir nisanda alinirsa dügünde alinmaz. gerci benim ailem bunun hesabini da yapmadi ikisinide almak istedi. nişanlim kabul etmedi. bende allaha sükürler olsun asık olduğum adamla evlendim zaten. ama her ailenin her sülalenin bir beklentisi bir standarti var dügün yapilirken. bunun askla meskle ılgısı yok. olay ikimizin etrafinda döndügü icin etkileniyoruz haliyle. onun disinda birbirimize bakarken duygulanip aglayacak 10 dkda bir sükredecek kadar birbirimizi cok seviyoruz. bununda herkes farkinda zaten. ama benim gözüm kör değil iyiyi kötüyü ayibi cirkini görüyorum ve ailem üzgünken bende üzgün oluyorum. asıgım susun diyemiyorum.
Keşke bunları karşı tarafa da anlatsaydın böyle. Bunlar hep iletişimsizlikten işte.

Canım annem benim kulakları çınlasın... Görgüsüz doyumsuz insanlar için hep der ki "kocadan görenle babadan gören aynı olmaz"

Nerden aklıma geldiyse şimdi. Özledim zaar :KK66:

Kesinlikle görgü çok önemli.
Canım annem babam 5 kız evlendirdi. Usulen sorulan "ne istersiniz?" sorusuna hep "biz isteyemeyiz siz kendinize yakışanı zaten yaparsınız" dedi..

Bir oğlum var. Şu konuları okudukça Allahım sen görgülü, iyi niyetli insanlara denk getir diyorum.

Vize işlemleri uzun sürüyor diye nişandan önce nikah kıydıktan sonrasını okumadım. E uzun sürsün bekleyemediniz mi?

Ay okudum okumaz olaydım. Bu ne yahu nişandı bohçaydı altındı. Biz de nişan yaptık ama bunların hiç birini beklemedik. Bana bilezik de takılmadı. Umrumda da değil. Nişan sonrası yemek yenir herkes de bilir demişsin. Öyle bir şey bilmiyorum ben.

Tüm konu para para altın takı vs vs yalnızca sizin için değil onlar da maddiyatçı bence. Hah şimdi nihakı kıydığınla kaldın, tanımadan etmeden daha nişan bile olmadan nikahlı kocan yapmışsın şimdi uğraş dur.

dügünden sonra 3 ay evde beklemek istemedim. onceden halletmeye caliscaktik dügünden sonra evvimize gidicektik. evet ugraş dur haklısın. insanlara güvenmekle hata ettim. en ufak bir gevseme zaten kızı aldık havalarına girerlerse nişanı atari. ben gerekli prosüdürler icin kıydım o nikahi. ayni eve girmeden kimsenin karisi degilim.kimse bir imzaya güvenmesin yaani.

Canım annem babam 5 kız evlendirdi. Usulen sorulan "ne istersiniz?" sorusuna hep "biz isteyemeyiz siz kendinize yakışanı zaten yaparsınız" dedi..

Bir oğlum var. Şu konuları okudukça Allahım sen görgülü, iyi niyetli insanlara denk getir diyorum.
Amin. Ben kız annesiyim. Hepsini not ediyorum. İyi ki varsın kk
Bebeklikten beri harcadığımız paraların da çetelesini tuttum. Annesi bedava(bir kadın bir erkek'teki Ozan tonlaması ile okuyunuz pls)'ya gitti, kızı bedavaya gitmesin bari :KK70:

Ailenize kopek gibi davranan bu insanla peki neden evlendiniz, neden bu aileye gelin oldunuz? Problemleriniz cok onceki safhalarda baslamis ama siz aileme kopek gibi davrandilar'dan oteye gidememissiniz? Adamlar yurtdisindan geldikleri icin sanki paranin yuzu hos gelmiste isi bile bile ilerletmissiniz.

Esimle birbirimize bakarken duygulanmıyorum, 10 dakikada bir sukretmedim sanırım ben konuya dahil olamıyorum.
ben kriter altında kaldım, ne olduysa esim beni seviyorda oldu ondan yaptı ondan katlandı diyorum. Benim cocuguma babalık yaptı mesela 24 yasındayken, sagolsun

kendi dedigine kendi inaniyor iste :)

Bu arada esinizi taktir ettim harika birsey bu :)

Uzulme canim ben de bedavaya gitmisim demek ki iki bilezik takti aldilar beni. Dugunde ailelerin taktiklarini da gittim kendim bozdurup kredi borcumuzu kapattim . Durumum sıkışık olmadigi halde yaptim bunu. Altinden nefret ederim takmaktan da nefret ederim :) Yani bu devirde kollar boyun altin dolu gezme modası kalmadi artik. Maddi seylere takilma bence takilacagin yer ailene yapilan saygisizliklar olmali. Nisan icin 2 bilezik normal bence yani.

Uzulme canim ben de bedavaya gitmisim demek ki iki bilezik takti aldilar beni. Dugunde ailelerin taktiklarini da gittim kendim bozdurup kredi borcumuzu kapattim . Durumum sıkışık olmadigi halde yaptim bunu. Altinden nefret ederim takmaktan da nefret ederim :) Yani bu devirde kollar boyun altin dolu gezme modası kalmadi artik. Maddi seylere takilma bence takilacagin yer ailene yapilan saygisizliklar olmali. Nisan icin 2 bilezik normal bence yani.

olurmu öyle kollar bos kalinca etraf, insanlar ne der sonra :)

Gorgulu olup birsey istemeyince defolu oluyormus :) ben hicbirsey istemedim kendimi defolu hissediyorum :))) ayrica bunlari anlamadigimiz icin aptalmisiz. Allah akil defosu vermesin diyorum.

X