yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

yorumları okuyamadım, konu bitene kadar gözlerim kanadı.
yahu parada pulda gözüm yok demişsiniz de konunuz bilezik, altın, takı, beş yıldızlı otel, bohça, araba, vs vs bunlardan oluşuyor. bohça mohça garip garip adetler bitmedi gitti bi türlü. madem geç kaldınız çekim için kuaföre binip taksiye gideydiniz kendiniz. kimse sizin akrabalarınızın kuaför parasını ödemek zorunda değil. işin gerçeği kimse size bilezik vs takmak zorunda da değil. bir de küçümsüyorsunuz takılan bilezikleri.
vallahi acıdım karşı tarafa, çok kötü tongaya basmış cocuk.

Eski konunuzda aileniniz ev, 300 gr altin ve gerdanlik isteyecegini yazdiniz. Hatta konusmadan önce söz möz yok demis babaniz. Iyi hatirlayin isterseniz. Iyiki istememis aileniz birsey. Ailenizden sizden farksiz demek ki. Kusura bakmayin ama disaridan görünen bu. Bizde ayni durumdayiz ve nisanlimla beraber gidip aldik takim elbiseyi 1,5 saat surmedi.

Nişanda erkek bohcayı getirir dügünden önce kız getirir bizdede adet böyledir
Ailenizin davet edilmedigi yere sizde gitmeyecektiniz orda hata sizde niye ailemi cagırmıyolar değil ben neden gittim demelisiniz
Nişanda takıya istediklerini takarlar bazı yörelerde böyledir ve niye iki bilezik tası düşmüş set diye üzüldügünüzü anlamadım yurtdısında takı diye bi adet bile yok belki babası böyle seylere önem vermiyor gelinin şanı falan diye bişey yok kusura bakma abartıyorsun
Nişan kıyafeti erkege bizdede alınmaz
Oglanı daha tanımamısın nisanlanırken küt diye evlenmişsiniz neden yüz milyarlık dügününde nikah kıymadında şimdi kıydın amac ne onu cözemedim
Ve oglan fazlasıyla akrabacı fazlasıyla ezilceksin simdiden gecmiş olsun

merhaba tesekkürler yorumunuz için . bu 100 binlik dügün ama çok az takı hangi hesaba geliyo biliyomusunuz bileziklerimi cıkarip dügün masraflarini karsılamışım gibi hissediyorum oyüzden takiliyorum zaten . o benim mihrim dügün ayri mihr ayri. dediğim gibi olmasa yok dicem yokki almiyolar. ama var yaa var yani evde kalmak istemediler diye 5 yildizli otele 10 bin lira ödemisler benim takilarla esdeger. kaynatam cok otoriter despot cok bilmiş bir adam. yaşadigi ülkede haberlere cikacak kadar taninmiş bir is adami. fransada okumuş yl mezunu. herşeyi ben bilirim kimse bana laf demesin havalarinda biri. hala türkiyenin bi ucunda oturuyo bayramda bile gitmem ona zaten. nisanlima asıklar cook seviyolar sülaledeki gözbebegi tek ogul diye. ama cok görüsemiyolar mesafeler yüzünden.

ya anlamıyosunuz kız yazmış IMF'yi üstüne yapsalar belki ederini alırmış

Sizin degeriniz ortada herkes konusuyor siz nisanlinizi nikahinizi sorgulamak yerine altin gelinin sanidir diyorsunuz. Ben madiyyattan hic bahsetmedim evlenirken benim icin onemli olan karakterdi cok sukur de cok mutlu bir evliligim var cicim:) zaten size tonla altin da alsa siz hep baskalari ile kendinizi kiyaslarsiniz kompleks boyle birsey olsa gerek. Yadirgamiyorum belki de omrunuzde hic bir sey gormediyseniz..bir de ben takilan altinlarin hicbirini takmadim sadece alyansimi takiyorum cunku ben kuyumcu vitrini gibi gezemem ortalarda :) Allah yardimciniz olsun sizin bu kafayla

adamı tanımıyorsun aşık oluyorsun. oturup hiç birşeyı konuşmadan planlamadan evlenip nişan yapıyorsunuz. maddiyatcı biri değilim diyorsun 2 cümleden birinde maddiyat konuşmuşsun. bilezik takı toka işleri bana saçma geliyor bu kadar takılmamak gerek diye düşünüyorum. mutlu olmayı hedeflemek gerekiyor sanırım. nişanda takım elbise işi için biri bana da parası neyse veririz gibi konuşsa niye ben alamıyor muyum der kabul etmezdim. çok saçma bir tutum.
maddiyatla ilgili aklıma hep rahmetli sakıp sabancının söylediği söz gelir araba fabrikalarım var ama çocuklarıma 1 tanesini hediye edemiyorum diye. paraya bu kadar kapılmamak lazım sağlık mutluluk huzur bunları ön planda tutmak lazım.

Vallahi inat ettim okudum ne kadar senin duymak istediklerini yazmayacak bundan dolayı anlamıyorsunuz beni diyecek olsan da
Yapma bacım etme bunu kendine nişanda onu takmışlar bir o kadar da düğünde takarlar tamam düğünün olacakmış 100bintl lik ev alacaklarmış araba alacaklarmış sana Allah gözünüzü doyursun durumları iyi diye millete kaz muamelesi yapmayın

"Merhaba, siz ablalarıma sorum, bir evin geçimi için ne kadar gereklidir? Evli olanlar, ve hayat standartı yüksek olanlar, ne kadar harcama yapıyorsunuz? Siz çalışıyormusunuz, sadece eşiniz mi çalışıyor? ve mesleğiniz nedir? Buna göre bir eş seçecegim, ve buna göre de bir meslek seçeceğim her görüşünüz benim için önemli şimdiden teşekkürler."
hmmmm

Altın gelinin hakettigidir demişsin. ben anlamadim ne yaptin da hak ettin? Bir bulus bir icat ya da baska bir sey?

Tam olarak gelinler neyi basariyor da onlarca altini hak ediyor?

Bi de şanıdır demişsin. Bana 1 bilezik takıldı o da sadece nişanda. Ben şansız mıyım Anlamadim.

Cok maddiyatcisiniz

nişanlıma göre bu altin bir hediyeyse neden bana sorulsunki. sizinki yapmasi gerekeni yapmiş. bizde karsı tarafa kendinize yakısanı yapın dedik ama kafasınza göre yapin demedik. nişanlım bütün ömrü boyunca yurtdisinda yaşamiş biri adet gelenek görenek asla bilmez. bunu yönlendirecek kimse yok annesi bilsede lafi gecmiyor konustuklarini ciddiye almiyolar. ablasi zaten bir haber o hicbir adeti uygulamamıs zamaninda öyle gelisi güzel evlenmisler. annemin muhattap alacagi kimse yoktu. ama artik arasin herkesi söylesin. evet nikah oldu. ben böyle seyler icin ondan ayrilmayi asla ama asla istemiyorum. ama gerekenlerde yapılsın istiyorum ya. biri de aileme saygi göstersin kiz tarafsiniz diyip naz çeksin istiyorum. nişanlım benden 10 yas büyük. cocuk felan degil yani gayet oturakli biri ama ailesiyle ilgili konularda onlar zaten yapiyo ben bisey isteyemem onlardan diye bi mahcup havalarinda.

Off bu zihniyetiniz başınıza çok iş açar sizin.
Yaşınız kaç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…