- 19 Şubat 2015
- 563
- 415
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
Bu ne ayol? Bu kadar ayrıntıyı düşünmek, yazmak ciddi iş benim okumaya yüreğim yetmedi.
Hızlıca göz attım yorumum şu; çok boş işlerle uğraşıyorsunuz.
Başı böyle olan bir evliliğin sonu hayrolsun inşallah.
:) canim benim ben evlenirken bunlarin hicbirini dile getirmedim cunku bana gore cok ayip bunlar ben kendi degerimi altinla olcmem! baskalariyla hic kiyaslamam!
Herkesin fikri kendine.aileler isin icinde olunca ve olaylari anbean yaşayınca hiçte boş olmuyor hanfendi .bende burda dügün arifesi gerginlikleri okuyup bunlaramı takılıyorlar diyordum. takınılıyormuş.
Tanımadığınız biriyle bu kadar çabuk evlenmeseydiniz keşke .hakkınızda hayırlısı olsun nisanlinizin ailesi ayıp etmiş ama sizde biraz paragoz gozukuyorsunuz kızmayın lütfen .mutluluğa odaklanın paraya pula değil .tanıyın biraz daha birbirinizi sonra uzulursunuz
Haaa haa bu süperdi,çok güldüm Kaf dağının prensesine...ay önceki konuna baktım ve hatırladım senin ailen üzerine ev istiyodu bi sürü altın falan
senin kaf dağlarının prensesi olduğunu bilmedikleri için cahil cahil konuşuyo bu üyeler boşver hepsinin canı cehenneme
umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.
Hic parada pulda gözüm yok demeyin. Bal gibide gözünüz hep paralarinda pullarinda. Halanin söyleme tarzi dogru degil ama takim elbise alabilirdiniz sornadan parasini teklif etmekte halanin yaptigi kadar sacma. Belkide paralarindan bu kadar gözünüz oldugunu düsündükleri icin size mesafeliler
Neden hemen bir beddua bir saldırma tavrına girdiniz ki? Fikrini söylemiş farklı yorumlara açık değilseniz şuraya konu açmayın Allah aşkına yaa.umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.
hayat standardi yuksek olan uyeler aylik geliriniz ne kadar diye konu da açmışay önceki konuna baktım ve hatırladım ailen üzerine ev istiyodu bi sürü altın falan
senin kaf dağlarının prensesi olduğunu bilmedikleri için cahil cahil konuşuyo bu üyeler boşver hepsinin canı cehenneme
Olaylara bakış açınız ilginç deyip susuyorum.kötü bir dilekte bulunmadım. ona göre bu kötü birşey değilmiş zaten. küçümsediği şeyi yaşamasını diledim.
pardonda bizde ücreti ödenir. gidip cocuk gibi babam onu elinden tutup takım elbise almaya mı gidecekti. bir kere nikah islemleri icin yurtdisindan geldi onda da nisan alisverisimizi kiyafetlerimizi ayarlamaya calistik. alinir sonra ücreti ödenirdi. parada pulda gözü olan bir ailem olsa bastan istekleri sıralarlardi. ama siralamayip karsi tarafin insiyatifine biraktilar hata ettiler. benim ailem isteme günü baklava tepsilerini bile kendi düsünüp aldi karsi taraftan hicbirsey ama hicbirsey beklemedi. anliyormusunuz
babamın isteyeceği şeyler, -daha karsı tarafın bunlardan haberi yok- oturcağımız evi benim üzerime yapmaları, 300 gram altın ve gerdanlık seti. ben bunların hiçbirini kattiyen istemedim. anlaşma yapar gibi önce bunları kabul edicekler sonra seni vericez ilerde başka bi tarifte sözün kesilecek diyor. karşı tarafın ailesi ise önce söz keselim sonra konuşcaklarımızı yapılacakları konuşalım diyor. sevgilim diyorki zaten baban ne konuşcakki biz ev alıcağımızı söyledik e dügünde yapılcak başka ne konusucak baban hala bizi bosuna cağırıyorlar, etraflıca herkesi cağıralım söz keselim sonraki sürecte herşeyi kim ne alcaksa konusuruz diyor.
yani iki tarafın anlaşamadığı nokta sözden önce mi sonra mı isteklerin konuşulacağı.. ve bu geldiklerinde yüzüğü takıp gitmek istiyolar, babamlar sözü baska tarihe atip herkesi cağırmak istiyor.
ailemle çok kötü kavga ettim. siz beni mal gibi veriyosunuz siz bana ne yaptınız ki karsı taraftan ne evii bekliyosunuz diye ne kavgalar ettim dün. babamın tek dediği biz seni garantiye almaya calısıyoruz o ev senin garantin. şimdi buraya neler yazarim da, kafanızı şişirmek istemiyorum.
ailemin bu denli aşırı altın ve ev istekleri, yurt dışından sürekli insanları ayagına cagırmaları normal midir. ben kendimi mal gibi hissediyorum. altin ve ev zaten alırlar üstlerine düsenleri yaparlar buna süphem yok cünkü karsı durumun maddi durumu bizi 20 ye katlayacak sekilde. ama babam illa kesim kesmek istiyor.. annem dediki senin için onurumdan gururumdan vazgecip karsı tarafın istediğini kabul edemem al esyalarını sen kaç git diyor. ve her kavgada bunu söylüyor. en sonunda kacıp gidicem. benim mutluluğum için kılını kıpırdatmayan insanları bende istemiyorum. yanlışmı düsünüyorum
Yarıya kadar okudum
Adama takımı almamayı yanınıza kâr sayıp onlarin taktiklarina bin kulp bulmuşsunuz
Dul karıymış zihniyetlere ailelere bak