Yalnızlık, yalnız yaşamak, karadelikler ve düğünde kılıçla pasta kesmek

Yuvaya ihtiyaci olan bi suru masum dostumuz var birini sahiplenin. Balkonunuzda çiçekler yetişdirin. Evinize ya da kendinize yeni bir şeyler alın. Kitap okuyun, film seyredin. Yürüyüş yapın. Dua edin. Bi fakire yardım edin. Bir yetime koruyucu anne olun. Bi suru yapilacak sey var.

Teşekkür ederim. Bir köpeğim var zaten. İş hayatım düzene girince evlat edinmeyi de düşünüyorum. Ben insan ilişkilerim konusunda dertliyim malesef.

Psikiyatristlerin zeka düzeylerinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum :)
Aldıkları eğitimi başarılı tamamlamaları yeterli.
Her başarılı doktor, mühendis, öğretmen zeki olmayabilir.
Ama öğrendikleri şeyi yapmak da başarılıdırlar.
Buna karşılık üstün zekalı bir çok insan da mesleki olarak başarılı değildir.
Neyse, işinde iyi birini bulun tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız.

Sizin gibi insanlar bana insan ilişkilerindeki başarısızlıklarını böyle kamufle ediyormuş gibi geliyor.
Başarısızlık derken sempatik ve hoşsohbet olabilirsiniz, ama sürdürülebilir ilişkileriniz olmuyordur. Bağlanma probleminiz olabilir.
Güvene probleminiz olabilir. Vs...

Çözülecek organik bir sorunum olsaydı evet öyle ancak son gittiğim doktor bilişsel davranışçı psikoterapi denedi ancak ben bilişsel davranışçı psikoterapinin mantıksız bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Benim sorularıma yeterli cevaplar veremedi ve faydası olmadı.
Aslında kamufle etmiyorum, bu konuda başarısız olduğumu kabul ediyorum.

Yalnizligin bir zarari yoktur. Insan alisinca en favori luksun oluyor. Ben de okul donemlerimde alisverise yalniz cikardim, sinemaya yalniz gider yemegimi siparis Eder beklerken dergimi okurdim. psikoljimi kendim.toparladim. ne alelade psikologdan ne de ilaclardan fayda var, benim icin diyorum ozellikle. Ha bunun Adi asosyallik Mi, bilemem. Ama kendi kafa yapimda arkadas bulamiyorum. Neyse evliyim, esim de benim gibi. Alti yildir en iyi arkadasiz da, herkesin kendince hobisi var. Iki de cocuk. Yani gayet normal bir hayat yasanilabiliyor. Dugun ise aile icin yapiliyor. Yoksa altin takip oynamanin cekici bir yani yok. Gelenek gorenek. Ben bir gun onceden aldigim eklerleri yemistim gelin masamda. Cok da onemli degil o isler maksat millet yesin icsin oynasin. Ic dunyamizla bir alakasi olmak zorunda degil. Oluyor yani, yasaniyor guzelce. Biz yaptik oldu.

Sizin adınıza sevindim.

Komik olmaya amaçlarken itici olmuşsunuz.

5 yıl öğrencilik hayatımda yalnız yaşadım ama bir iki tane güzel arkadaşım vardı hep yanımdalardı.

Bence psikolojik rahatsızlığınızdan kaynaklanan bir yalnızlığınız var. Var böyle tipler. Bir insanla samimi olmaya başlar bir anda ne olduğunu anlamazsın bi tribe girmiş ne arkadaşlığı kalmış ne vefası.

O kadar okul okuyup belli yerlere gelmiş insanları zekalarıyla değerlendirmek yerine bence tedaviye cevap verin derim.

Teşekkür ederim. Bir köpeğim var zaten. İş hayatım düzene girince evlat edinmeyi de düşünüyorum. Ben insan ilişkilerim konusunda dertliyim malesef.

Amaaan napicaksiniz insan iliskilerini eksik kalsinlar.

Merhaba arkadaşlar,

Size enginlere sığmayıp taşan yalnızlığımdan bahsetmek istiyorum. Aslında durumun az çok farkındaydım ancak doğum günüm olunca baya koydu :KK70:
Başlarda çok tatlıydı bu durum, bile isteye yaptım. Sinemaya gideceğimi anlayıp peşime takılmasın millet diye onu bile gizliyordum. Tek başıma gezmek, tek başıma sinemaya gitmek, tek başıma kitapçıda dolaşmak vs huzur veriyordu bana. Yalnız yaşayacağım günleri heyecanla bekliyordum, 2 senedir yalnız yaşıyorum, birkaç ay sonra bir süreliğine ailemin yanına dönmem gerekecek, sonra tekrar yalnızlık.
Zamanla işin tadı kaçmaya başladı arkadaşlar. Çok okul değiştirmişliğim, çok insanla muhattap olmuşluğum vardır. Bu kadar insan içinden bir tane bile mi doğum günümde arayıp soracak adam bulamadım, şaka gibi.
Bazı psikolojik problemlerim var ama gittiğim psikiyatristlerin zeka düzeylerini beğenmediğim için tedavileri yarım bıraktım hep. Buradan bir özeleştiri çıkartıyorum; insanları beğenmiyorum evet, ukalayım. Benim zekam fena değildir, bilgi düzeyim de aynı şekilde. Bir insanı hayatıma alabilmek için benimle en azından aynı seviyede olmasını bekliyorum. Bunu yaptığım için pişman mıyım? Hayır. :oops:
Ama aynı zamanda eğlenceli bir arkadaşımdır, insanlar genelde benimle vakit geçirmekten hoşlanırlar ama biraz fazla yakınıma girdikleri anda ben onları uzaklaştırırım.
Duygusal ilişkilere gelirsek ise, bunun için kullanabileceğim en uygun kelime katastrofik olur. Başarısız ilişkilerim ve ilişki girişimlerimi toplasak Mars'a gidip gelirdik ama bence toplamaya hiç gerek yok. Bunların da çeşitli nedenleri var tabii.
Yalnız yaşayan, ailesi dışında herhangi bir insanla ilişkisi olmayan kadınlardan öneriler gelse hiç fena olmaz sanki. Aynı zamanda önümde önemli bir sınav var ama benim çalışma motivasyonum ve konsantrasyonum eksilerde seyrediyor.
Bir de, düğünde kılıçla pasta kesmek bir tek bana mı komik geliyor?
sizi köpek gibi kıskandım. hayallerimin hayatı bu yaşadığınız tadını çıkarın inşallah bana da nasip olur zira oğlum disinda kimseyi görmek istemiyorum.

“Bazı psikolojik problemlerim var ama gittiğim psikiyatristlerin zeka düzeylerini beğenmediğim için tedavileri yarım bıraktım hep. “

Şu bakış açısından hiç haz etmiyorum. Problemleriniz var ama size yardımcı olabilecek doktorları küçümsüyor, zeka seviyelerine dil uzatıyorsunuz. Hayatın her alanında böyle misiniz?

Bu küçümsemek değil, tespit ama siz öyle diyorsanız öyle olsun.

Neden gözümün önünde, hayatını renksiz simsiyah yaşayan ve soğuk espriler yapan bir kadın profili belirdi acaba(?)

Psikoloğun zekası yeterlidir, teoriside eminim zira doktor olabilmiş.. Düzeyi yeterli demek ki, fakat size hitap etmemişler.

Yalnızlık iyidir ihanet edeniniz olmaz.

Doğrudur, teşekkürler.

Yani basarisiz olmusun olmamisin ne yazar ki arkadas edinme konusunda. Cok Mu gerekli. Kafa yapina az da olsa uyan bir erkekle karsilasinca isler yoluna girer. Cok da seyapma yani. Keyfine bak, isine odaklanmaya calis. Inan zamani gelince yasaniyor hersey. Diger seyler senin karakterin, kimseye benzemek zorunda hissetme kendini. Napalim yani topluma uyum saglayamadiysak. Saygim var , yeter

Son düzenleme:
Komik olmaya amaçlarken itici olmuşsunuz.

5 yıl öğrencilik hayatımda yalnız yaşadım ama bir iki tane güzel arkadaşım vardı hep yanımdalardı.

Bence psikolojik rahatsızlığınızdan kaynaklanan bir yalnızlığınız var. Var böyle tipler. Bir insanla samimi olmaya başlar bir anda ne olduğunu anlamazsın bi tribe girmiş ne arkadaşlığı kalmış ne vefası.

O kadar okul okuyup belli yerlere gelmiş insanları zekalarıyla değerlendirmek yerine bence tedaviye cevap verin derim.

Evet, bir rahatsızlığım olduğunu kabul ediyorum zaten.

Siz 7 katlı yapmazsınız hatta pasta yapmazsınız olur biter kalıplarla yaşamak zorunluluğu yok

Bir de o kılıçla kesilen pastaların çoğu gerçek değil zaten kesilmiyor

Gerçekten zekanız ortalamanın üstünde olabilir lakin gittiğiniz tüm psikiyatristlerin zekası sıkıntılı olamaz en kötü ortalamadır zekaları

Bir de ben o alanlardaki kişilerin çok yorum yapmayıp sizi dinlediğine inanırım yani zekalarını size göstermezler

ben de yaparım bunu bazı durumlarda karşımdaki beni ukala bulmasın karşımda gerilmesin kendini açabildin diye aptala yatarım bazen

Teşekkürler. Psikoterapi olduğu için karşılıklı konuşma şekline dönmüştü.

Yalnızlığın tek alternatifi 7 katlı pasta mı? Ben ortalama zekada biri olduğumdan o bağlantıyı kaçırdım galiba. Mesleğini yapmak için uğraşan insanları zeka seviyeleri hakkındaki afaki hislerinizden dolayı aşağılamayın lütfen itici duruyor. Bunu sosyal hayAtınızda da yapıyorsanız yalnız kalmanız çok şaşırtıcı değil. Deneyin, elbet size hitap edebilecek bir uzman bulursunuz. Birde zeka önemli birşey ama akıl daha kıymetli bana göre. Üstün zekalı raporu olan bir arkadaşım akıllı kararlar veremediği için hem meslek hem ilişkiler alanlarında bitik. Önemli olan zekayı doğru kullanabilmek. Bir zamanlarki istanbul bienalinde soru ‘ insan neyle yaşar’ diyeydi, hatırlar mısınız. Benim cevabım insan insanla yaşardı. Yalnızlık güzel, özgürlük rahat ama bir noktadan sonra olmuyor. Yetmiyor insana tek kişilik dünyası.

Konulan tanı ne?

Yalnızlığın tek alternatifi 7 katlı pasta mı? Ben ortalama zekada biri olduğumdan o bağlantıyı kaçırdım galiba. Mesleğini yapmak için uğraşan insanları zeka seviyeleri hakkındaki afaki hislerinizden dolayı aşağılamayın lütfen itici duruyor. Bunu sosyal hayAtınızda da yapıyorsanız yalnız kalmanız çok şaşırtıcı değil. Deneyin, elbet size hitap edebilecek bir uzman bulursunuz. Birde zeka önemli birşey ama akıl daha kıymetli bana göre. Üstün zekalı raporu olan bir arkadaşım akıllı kararlar veremediği için hem meslek hem ilişkiler alanlarında bitik. Önemli olan zekayı doğru kullanabilmek. Bir zamanlarki istanbul bienalinde soru ‘ insan neyle yaşar’ diyeydi, hatırlar mısınız. Benim cevabım insan insanla yaşardı. Yalnızlık güzel, özgürlük rahat ama bir noktadan sonra olmuyor. Yetmiyor insana tek kişilik dünyası.
Sosyal zeka da önemli

Ben basliginizi cok sevdim :) Keske doktorlarin zekasina laf etmeseydiniz, konunuzu bambaska bir yere cekmis. Size karsi bir onyargi olusturuyor ister istemez. Bizler bircok kusuru (?) anlayisla karsilayabiliyoruz, itiraf edilince samimi bulabiliyoruz. Gel gor ki birisi ukalayim , kimseyi begenmiyorum dediginde, bunu itiraf etmesi bile ukalalik oluyor. Bu durumun onu yalnizliga ittigini belirtse bile..

Kendinizi tatmin edecek ortamlara neden giremiyor sunuz? Yani hic mi muhabetinden keyif aldiginiz kimse yok ? Sizce karsiniza cikan insanlar konusunda mi sanssizsiniz yoksa siz mi kendinizi buna mahkum ediyorsunuz?

Ahahah düğün konusunda biraz katıyımdır. Beni o ortama girmeye ikna edecek biriyle karşılaşırsam zaten evlenirim ama pek olası görünmüyor
Aşk mümkün olmayan durumlarda birden ortaya çıkma yeteneğine sahiptir. Sonra gelsin erik dalı gevrektir :halay: ben de bir arkadaşımın abisiyle evleneceğimi hiç düşünmezdim :dondurma:

düğünde ışın kılıcıyla pasta kessen de bi yerde ankaranın bağları giriyor ve uyanıyosuuun gerçeklere

Katastrofi de ne acaba diye düşünürken birde baktım ki catastrophe demek istemişsiniz..bu ara ingilizce konuşursam Türkiyedede idare edebilirim gibi gelmeye başladı..
Facia deseniz inanın herkes yine anlardı..
Gerçi herkesin zeka seviyesine kimse karisamaz..
Yanlızlık Allaha mahsus bu arada..

Darilmayin ama bu düşünce yapısında biriyle bende arkadaşlık etmek istemezdim.. öncelikle insanları zeka seviyesine göre değil oldukları gibi kabul Edip hayatınıza almayı deneyin.. tabi bunu gerçekten istiyorsanız..

Back
X