- 24 Mart 2012
- 247
- 478
- 323
Yuvaya ihtiyaci olan bi suru masum dostumuz var birini sahiplenin. Balkonunuzda çiçekler yetişdirin. Evinize ya da kendinize yeni bir şeyler alın. Kitap okuyun, film seyredin. Yürüyüş yapın. Dua edin. Bi fakire yardım edin. Bir yetime koruyucu anne olun. Bi suru yapilacak sey var.
Teşekkür ederim. Bir köpeğim var zaten. İş hayatım düzene girince evlat edinmeyi de düşünüyorum. Ben insan ilişkilerim konusunda dertliyim malesef.
Psikiyatristlerin zeka düzeylerinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum :)
Aldıkları eğitimi başarılı tamamlamaları yeterli.
Her başarılı doktor, mühendis, öğretmen zeki olmayabilir.
Ama öğrendikleri şeyi yapmak da başarılıdırlar.
Buna karşılık üstün zekalı bir çok insan da mesleki olarak başarılı değildir.
Neyse, işinde iyi birini bulun tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız.
Sizin gibi insanlar bana insan ilişkilerindeki başarısızlıklarını böyle kamufle ediyormuş gibi geliyor.
Başarısızlık derken sempatik ve hoşsohbet olabilirsiniz, ama sürdürülebilir ilişkileriniz olmuyordur. Bağlanma probleminiz olabilir.
Güvene probleminiz olabilir. Vs...
Çözülecek organik bir sorunum olsaydı evet öyle ancak son gittiğim doktor bilişsel davranışçı psikoterapi denedi ancak ben bilişsel davranışçı psikoterapinin mantıksız bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Benim sorularıma yeterli cevaplar veremedi ve faydası olmadı.
Aslında kamufle etmiyorum, bu konuda başarısız olduğumu kabul ediyorum.
Yalnizligin bir zarari yoktur. Insan alisinca en favori luksun oluyor. Ben de okul donemlerimde alisverise yalniz cikardim, sinemaya yalniz gider yemegimi siparis Eder beklerken dergimi okurdim. psikoljimi kendim.toparladim. ne alelade psikologdan ne de ilaclardan fayda var, benim icin diyorum ozellikle. Ha bunun Adi asosyallik Mi, bilemem. Ama kendi kafa yapimda arkadas bulamiyorum. Neyse evliyim, esim de benim gibi. Alti yildir en iyi arkadasiz da, herkesin kendince hobisi var. Iki de cocuk. Yani gayet normal bir hayat yasanilabiliyor. Dugun ise aile icin yapiliyor. Yoksa altin takip oynamanin cekici bir yani yok. Gelenek gorenek. Ben bir gun onceden aldigim eklerleri yemistim gelin masamda. Cok da onemli degil o isler maksat millet yesin icsin oynasin. Ic dunyamizla bir alakasi olmak zorunda degil. Oluyor yani, yasaniyor guzelce. Biz yaptik oldu.
Sizin adınıza sevindim.