Yalnızlık, yalnız yaşamak, karadelikler ve düğünde kılıçla pasta kesmek

neun

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
247
478
323
Merhaba arkadaşlar,

Size enginlere sığmayıp taşan yalnızlığımdan bahsetmek istiyorum. Aslında durumun az çok farkındaydım ancak doğum günüm olunca baya koydu :KK70:
Başlarda çok tatlıydı bu durum, bile isteye yaptım. Sinemaya gideceğimi anlayıp peşime takılmasın millet diye onu bile gizliyordum. Tek başıma gezmek, tek başıma sinemaya gitmek, tek başıma kitapçıda dolaşmak vs huzur veriyordu bana. Yalnız yaşayacağım günleri heyecanla bekliyordum, 2 senedir yalnız yaşıyorum, birkaç ay sonra bir süreliğine ailemin yanına dönmem gerekecek, sonra tekrar yalnızlık.
Zamanla işin tadı kaçmaya başladı arkadaşlar. Çok okul değiştirmişliğim, çok insanla muhattap olmuşluğum vardır. Bu kadar insan içinden bir tane bile mi doğum günümde arayıp soracak adam bulamadım, şaka gibi.
Bazı psikolojik problemlerim var ama gittiğim psikiyatristlerin zeka düzeylerini beğenmediğim için tedavileri yarım bıraktım hep. Buradan bir özeleştiri çıkartıyorum; insanları beğenmiyorum evet, ukalayım. Benim zekam fena değildir, bilgi düzeyim de aynı şekilde. Bir insanı hayatıma alabilmek için benimle en azından aynı seviyede olmasını bekliyorum. Bunu yaptığım için pişman mıyım? Hayır. :oops:
Ama aynı zamanda eğlenceli bir arkadaşımdır, insanlar genelde benimle vakit geçirmekten hoşlanırlar ama biraz fazla yakınıma girdikleri anda ben onları uzaklaştırırım.
Duygusal ilişkilere gelirsek ise, bunun için kullanabileceğim en uygun kelime katastrofik olur. Başarısız ilişkilerim ve ilişki girişimlerimi toplasak Mars'a gidip gelirdik ama bence toplamaya hiç gerek yok. Bunların da çeşitli nedenleri var tabii.
Yalnız yaşayan, ailesi dışında herhangi bir insanla ilişkisi olmayan kadınlardan öneriler gelse hiç fena olmaz sanki. Aynı zamanda önümde önemli bir sınav var ama benim çalışma motivasyonum ve konsantrasyonum eksilerde seyrediyor.
Bir de, düğünde kılıçla pasta kesmek bir tek bana mı komik geliyor?

Aaaa siz aynı bensiniz yahu!
Hep yalnız yaşamaktan dolayı ilerde pişmanlık duyup duymayacağımı düşünmüşümdür.
Bu konudan aldım ben cevabımı sanırım :)
Üzülmeyin ama yani ukalalık değil ama zekanıza, edinmiş olduğunuz bilgilere hitap etmeyecek insanlarla da arkadaş olamazsınız ama değil mi?
Sizin gibi insanlar az olduğu için yalnızsınız bence.
Çoğu kadınla yaptığınız arkadaşlıkta konu Şeyma Ilıcalıya ve onun gibilere, onların insta hayatlarına, evlilik programlarında kavga edip ayrılan çiftlere (şükür yayından kaldırıldılar da biraz kafa dinliyoruz), aldıkları ojelere, elbiselere ve en sonunda sevgililerine ya da kocalarına geliyor.
İnsan az biraz edebiyat, spor filan konuşmak istiyor ama nerdeeeee ara ki bulasın :)

Merhaba arkadaşlar,

Size enginlere sığmayıp taşan yalnızlığımdan bahsetmek istiyorum. Aslında durumun az çok farkındaydım ancak doğum günüm olunca baya koydu :KK70:
Başlarda çok tatlıydı bu durum, bile isteye yaptım. Sinemaya gideceğimi anlayıp peşime takılmasın millet diye onu bile gizliyordum. Tek başıma gezmek, tek başıma sinemaya gitmek, tek başıma kitapçıda dolaşmak vs huzur veriyordu bana. Yalnız yaşayacağım günleri heyecanla bekliyordum, 2 senedir yalnız yaşıyorum, birkaç ay sonra bir süreliğine ailemin yanına dönmem gerekecek, sonra tekrar yalnızlık.
Zamanla işin tadı kaçmaya başladı arkadaşlar. Çok okul değiştirmişliğim, çok insanla muhattap olmuşluğum vardır. Bu kadar insan içinden bir tane bile mi doğum günümde arayıp soracak adam bulamadım, şaka gibi.
Bazı psikolojik problemlerim var ama gittiğim psikiyatristlerin zeka düzeylerini beğenmediğim için tedavileri yarım bıraktım hep. Buradan bir özeleştiri çıkartıyorum; insanları beğenmiyorum evet, ukalayım. Benim zekam fena değildir, bilgi düzeyim de aynı şekilde. Bir insanı hayatıma alabilmek için benimle en azından aynı seviyede olmasını bekliyorum. Bunu yaptığım için pişman mıyım? Hayır. :oops:
Ama aynı zamanda eğlenceli bir arkadaşımdır, insanlar genelde benimle vakit geçirmekten hoşlanırlar ama biraz fazla yakınıma girdikleri anda ben onları uzaklaştırırım.
Duygusal ilişkilere gelirsek ise, bunun için kullanabileceğim en uygun kelime katastrofik olur. Başarısız ilişkilerim ve ilişki girişimlerimi toplasak Mars'a gidip gelirdik ama bence toplamaya hiç gerek yok. Bunların da çeşitli nedenleri var tabii.
Yalnız yaşayan, ailesi dışında herhangi bir insanla ilişkisi olmayan kadınlardan öneriler gelse hiç fena olmaz sanki. Aynı zamanda önümde önemli bir sınav var ama benim çalışma motivasyonum ve konsantrasyonum eksilerde seyrediyor.
Bir de, düğünde kılıçla pasta kesmek bir tek bana mı komik geliyor?
Bana düğünün kendisi komik geliyor artik. Dışarıda yalniz vakit gecirmek kadar hic bir sey mutlu etmiyor nerdeyse beni. Ama arkadaslarimla cay kakve sohbetinin de yeri ayri. Ben yalnizligi seviyorum diyordum ama siz benden epey fazlasiniz. Ileriyi dusununce sıkıntı o yuzden birilerine yer acmaniz lazim hayatta

Ben pastayı şahsen ikiz başlı balta ile kesmeyi severim. :dondurma:
Yalnızlığa gelince benim de etrafımda çok insan yoktur. Duygusal olarak yakın arkadaşlık fikri beni korkutur. İnsanlar hep bir şeyler bekliyor ve davranislarinizi ona göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu çok rahatsız edici. Geniş insan çevresi "elalem ne der" sözünün çıkış noktasıdır. Ne diyeceğini zerre umursamadigim "elalem" den kurtulmak için başka memleketten biriyle evlendim. Eşimin memleketinden de uzagiz. Küçük bir dünya kurduk kendimize kafamız rahat. Yazın memleketlere gidiyoruz. Kışın da müsait olduklarında ailelerimiz geliyor. Yaşayıp gidiyoruz. Değerli dostlar çok önemli aslında. Ama sanırım ben de kalıcı eski dostlar biriktiremedim. Şükür iyi bir koca buldum. Sen de iyi bir koca bulup düğününde testereyle pasta kesersin hehehe :deli:

Aaaa siz aynı bensiniz yahu!
Hep yalnız yaşamaktan dolayı ilerde pişmanlık duyup duymayacağımı düşünmüşümdür.
Bu konudan aldım ben cevabımı sanırım :)
Üzülmeyin ama yani ukalalık değil ama zekanıza, edinmiş olduğunuz bilgilere hitap etmeyecek insanlarla da arkadaş olamazsınız ama değil mi?
Sizin gibi insanlar az olduğu için yalnızsınız bence.
Çoğu kadınla yaptığınız arkadaşlıkta konu Şeyma Ilıcalıya ve onun gibilere, onların insta hayatlarına, evlilik programlarında kavga edip ayrılan çiftlere (şükür yayından kaldırıldılar da biraz kafa dinliyoruz), aldıkları ojelere, elbiselere ve en sonunda sevgililerine ya da kocalarına geliyor.
İnsan az biraz edebiyat, spor filan konuşmak istiyor ama nerdeeeee ara ki bulasın :)

Ben bu konuda içimdekileri döksem burada taşlanırım. Normalde çok önemsemem ancak bugün linç yiyecek psikolojide olmadığım için çok detaya girmedim.

Bana düğünün kendisi komik geliyor artik. Dışarıda yalniz vakit gecirmek kadar hic bir sey mutlu etmiyor nerdeyse beni. Ama arkadaslarimla cay kakve sohbetinin de yeri ayri. Ben yalnizligi seviyorum diyordum ama siz benden epey fazlasiniz. Ileriyi dusununce sıkıntı o yuzden birilerine yer acmaniz lazim hayatta

Düğün ve düğünle alakalı her türlü şey bence de komik.
Evet işte o sohbetleri yapacak insan olmayışının eksikliğini yaşıyorum malesef.

:) bende yalnızım. yalnızlık guzel bence. en azından basımıza bela almıyoruz erkeklerın yarattıgı dertlerımız yok :KK70:

Tabii ki güzel yanları var ama bir süreden sonra tadının kaçtığını düşünüyorum.
Ben pastayı şahsen ikiz başlı balta ile kesmeyi severim. :dondurma:
Yalnızlığa gelince benim de etrafımda çok insan yoktur. Duygusal olarak yakın arkadaşlık fikri beni korkutur. İnsanlar hep bir şeyler bekliyor ve davranislarinizi ona göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu çok rahatsız edici. Geniş insan çevresi "elalem ne der" sözünün çıkış noktasıdır. Ne diyeceğini zerre umursamadigim "elalem" den kurtulmak için başka memleketten biriyle evlendim. Eşimin memleketinden de uzagiz. Küçük bir dünya kurduk kendimize kafamız rahat. Yazın memleketlere gidiyoruz. Kışın da müsait olduklarında ailelerimiz geliyor. Yaşayıp gidiyoruz. Değerli dostlar çok önemli aslında. Ama sanırım ben de kalıcı eski dostlar biriktiremedim. Şükür iyi bir koca buldum. Sen de iyi bir koca bulup düğününde testereyle pasta kesersin hehehe :deli:

Ahahah düğün konusunda biraz katıyımdır. Beni o ortama girmeye ikna edecek biriyle karşılaşırsam zaten evlenirim ama pek olası görünmüyor :D

Psikiyatristlerin zeka düzeyini beğenmeyip tedaviyi bırakmışsınız

Ben ortalama zekaya sahibim ve kimsenin zekasını değerlendiremem

Size de yapacağım yorum için yeterince zeki değilim muhtemelen

Tedavinizi olun

Burada herhangi birine ukalalık taslamaya çalışmıyorum ama gerçek bu, gerçekten düşündüğüm bu, derdimi paylaşırken yalan söylemek istemiyorum.
Herkesin yorumuna da açığım.

Yuvaya ihtiyaci olan bi suru masum dostumuz var birini sahiplenin. Balkonunuzda çiçekler yetişdirin. Evinize ya da kendinize yeni bir şeyler alın. Kitap okuyun, film seyredin. Yürüyüş yapın. Dua edin. Bi fakire yardım edin. Bir yetime koruyucu anne olun. Bi suru yapilacak sey var.

Psikiyatristlerin zeka düzeylerinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum :)
Aldıkları eğitimi başarılı tamamlamaları yeterli.
Her başarılı doktor, mühendis, öğretmen zeki olmayabilir.
Ama öğrendikleri şeyi yapmak da başarılıdırlar.
Buna karşılık üstün zekalı bir çok insan da mesleki olarak başarılı değildir.
Neyse, işinde iyi birini bulun tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız.

Sizin gibi insanlar bana insan ilişkilerindeki başarısızlıklarını böyle kamufle ediyormuş gibi geliyor.
Başarısızlık derken sempatik ve hoşsohbet olabilirsiniz, ama sürdürülebilir ilişkileriniz olmuyordur. Bağlanma probleminiz olabilir.
Güvene probleminiz olabilir. Vs...

Yalnizligin bir zarari yoktur. Insan alisinca en favori luksun oluyor. Ben de okul donemlerimde alisverise yalniz cikardim, sinemaya yalniz gider yemegimi siparis Eder beklerken dergimi okurdim. psikoljimi kendim.toparladim. ne alelade psikologdan ne de ilaclardan fayda var, benim icin diyorum ozellikle. Ha bunun Adi asosyallik Mi, bilemem. Ama kendi kafa yapimda arkadas bulamiyorum. Neyse evliyim, esim de benim gibi. Alti yildir en iyi arkadasiz da, herkesin kendince hobisi var. Iki de cocuk. Yani gayet normal bir hayat yasanilabiliyor. Dugun ise aile icin yapiliyor. Yoksa altin takip oynamanin cekici bir yani yok. Gelenek gorenek. Ben bir gun onceden aldigim eklerleri yemistim gelin masamda. Cok da onemli degil o isler maksat millet yesin icsin oynasin. Ic dunyamizla bir alakasi olmak zorunda degil. Oluyor yani, yasaniyor guzelce. Biz yaptik oldu.

“Bazı psikolojik problemlerim var ama gittiğim psikiyatristlerin zeka düzeylerini beğenmediğim için tedavileri yarım bıraktım hep. “

Şu bakış açısından hiç haz etmiyorum. Problemleriniz var ama size yardımcı olabilecek doktorları küçümsüyor, zeka seviyelerine dil uzatıyorsunuz. Hayatın her alanında böyle misiniz?

Neden gözümün önünde, hayatını renksiz simsiyah yaşayan ve soğuk espriler yapan bir kadın profili belirdi acaba(?)

Psikoloğun zekası yeterlidir, teoriside eminim zira doktor olabilmiş.. Düzeyi yeterli demek ki, fakat size hitap etmemişler.

Yalnızlık iyidir ihanet edeniniz olmaz.

Orası da doğru ama neden 7 katlı pasta? .

Siz 7 katlı yapmazsınız hatta pasta yapmazsınız olur biter kalıplarla yaşamak zorunluluğu yok

Bir de o kılıçla kesilen pastaların çoğu gerçek değil zaten kesilmiyor

Burada herhangi birine ukalalık taslamaya çalışmıyorum ama gerçek bu, gerçekten düşündüğüm bu, derdimi paylaşırken yalan söylemek istemiyorum.
Herkesin yorumuna da açığım.

Gerçekten zekanız ortalamanın üstünde olabilir lakin gittiğiniz tüm psikiyatristlerin zekası sıkıntılı olamaz en kötü ortalamadır zekaları

Bir de ben o alanlardaki kişilerin çok yorum yapmayıp sizi dinlediğine inanırım yani zekalarını size göstermezler

ben de yaparım bunu bazı durumlarda karşımdaki beni ukala bulmasın karşımda gerilmesin kendini açabildin diye aptala yatarım bazen

Back
X