(Yalnızlık)Kardeşler Arası Bağlar

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.693
Herkese iyi geceler inanın bu dert gece gece beni uyutmadı soluğu burda aldım. Ben bu durumu paylaşmayı şimdiye kadar o kadar çok istedim ki ama sanki hep bu durunu yaşayan ülkedeki hatta dünyadaki tek aile bizmişiz gibi herkes konuyu açanin ben olduğumu anlayacak gibi kendimi hiç hazır hissedemedim.
Ben yıllar sonra bütün cesaretimi topladım lutfen sizlerden ricam bir bes dakikanızı ayirıp olumlu olumsuz düşuncelerinizi paylaşmaniz

Kardeş sayısı olarak kalabalık bir ailesiyiz ama şöyle düşünün anne babam çocukluğundan beri geçinemeyen hep evde birbirleriyle didişme kavga hali olan ikiside evliliği sözde mecburiyetle yüruten iki ebeveyn. Çocukken evimizde kıyametler kopardı babam hem gergin evde herseye öfke saçan hemde maddi sorumluluğunu yerine getirmeyen biriydi.
Annemde hem gergin hemde yaşadıği herşeyin hıncını çocuklardan alan bir anneydi.

Çocuklar derseniz bizlerde belli sartlar içinde güç bela büyüyüp aynı kavga gürültüyü kendi içimizde yaşardık.

Herkes birbiriyle kavga eder anlasamamazlıklar çıkar falan babam zaten ayın bazen 1 hafta 10 günü evde olur bazen o kadarda olmazdı babamın yaninda korkudan tartısamazdık ama annemin tartışmaları ayirma halide o senin düsmanın onunla konuşma alıp verme seklinde olurdu bu durumda bizler arasında baya kopukluga neden oldu ne yazık ki...

Normal bir ailede çocuklar böyle bir durumda daha birbirilerine yakın olurken biz hepimiz birbirimizden çok uzaktık kizkardeslerin birbirileriyle oturup dertleşme muhabbet etme eğlenme olaylarıni hiç yaşamadık ben birbirileriyle dertleşen abla kardeşler olduğunu ilk duyunca o kadar çok şasirmistim ki anlatamam bizler birbirimizle dertleşecek yakınlığı birakın kavgasiz gürültüsüz muhabbet ettigimiz zamanlar çok nadir olurdu.
Zaten sonrasında ablamlarım evlenmesi kardeşlerin daha küçük yaşlarda şehirdışında lise kazanip gitmesi lise üniversite hayatı derken hepimiz birbirimizden kopuk yaşadık araya giren mesafeler falan derken.

Zaten birbirimizden o kadar kopukyuk ki o zamanlardada telefonla görüştüğümüzde konusma hal hatirdan derslerden ileriye falan gitmiyordu.
Kardeslerin hepsi duygusal olarak birbirinden uzak kopuk kisiler olduk.Birbirimize hala itiraf edemiyoruz ama bu durum hepimizi incitsede toparlanamiyiruz kardeslerin arasinda bi mesafe söz konusu.. ve dun gece yasadigim durumu anlatayim

Bir kardesim bir yil kadar once atandi mesafe olarak baya uzagiz hepimizde calistigimiz icin birbirimixi gorebilecegimiz imkanlar sınırlı yeni atandığı zamanlar ona gitmek istedim bi bahaneler öne surdü sen gelmemi istemiyormusun yoksa dedim yok ne alaka gelirsen gel gibi bisey dedi sonrasindan kirildigimi falan ablamdan duyunca o aralar musait degildim sen sıkılmayasin diye oyle dedim dedi kardesler arasinda kirginlik olmasin dedim boslugu oldugu baska bir zaman gittim gitmeden cok hoşnut gibi degildi ama sonra o hafta eve gelme dusuncesi oldugunu ogrendim herhalde ondandır diye bisey demedi sonra bir kerede kardesimle 3 günlüğüne gittik.

Gecenlerde konustuk bayramda buyük ihtimalle gelemem demisti bende dün aksam konustugumuzda bayramda nobetin yoksa bayramda ben geleyim dedim ne işin var gibilerinden bisey dedi diger kardesimde eee bayramda yalniz kalma diye gelmek istedi deyince evirdi cevirdi ben gelemiyorum iznim yok diye gözümemi sokmak istiyor gibisinden sakaya vurur gibi yaptı sonrada keyfi bilir gelirse gelsin dedi o kadar çok sasirdim ki...

Kızlar biliyorum konuyu çok dağittım ama inanın ben kardeşlerimin hepsini canımdan çok seviyorum onlar benim için herkesten herseyden kıymetli ams insanların kardeş ilişkilerine bakıyorum birde bizimkilere insanin bu kadsr kardeşi varken nasıl bu kadsr yalnız olur mantığım almıyor aslında anlatmak istedigim o kadar çok sey varki şu satırlarin hangi virine sıkıstirabilirim.

Özetle yoksa farketmesemde yoksa ben kardeşlerimi coktan katbettinde farkinda mi degilim yoksa hiç geri dönüşü yok mi

Şunu alta düzenleme olarak geceyim ergenlik süreckerinden sonra hepimiz durumun yasadigimiz sıkintinin farkina vardık şükur eskisi gibi birbirimizle bir sıkıntımiz yok yanyana gelince sohbet muhabbet edebiliyiruz sevgi olarak kimseden şüphe duymuyirum ama maalesefki iste çekiniklik vs mesela ozel hayat aile iluskileri bazı bir takim dertler falan birbirimize iki yakin kardes kadar anlatamiyiruz yan yana gelince prk sikıntı yok amactwlefonda muhabbet belli basli konularin disina cıkmiyor

Son düzenleme:
Kız sizi istemiyor neden ısrarla geleyim diyorsunuz ki?
Belki de sevgilisiyle yaşıyordur,siz her geldiğinizde adama ev bul bilmenne, geriliyorlardir. Belki böyle bir aileye doğduğu için sağlam psikolojisi yoktur,ne bileyim takıntıları falan vardır o yokken evinde birinin durması hoşuna gitmiyodur.
Yani kardesse kardeş ,ısrarla istenmedigin yere gitmenin bir anlamı yok . Hem aile demek ,çocukluk demek kötü anı anlamına geliyor sizin hane halkı için. Belki de hayatindaki en buyuk hedeflerinden biri 'kacip kurtulmak'tir. Ve yeni kurdugu hayatında aileden birilerini görmekten hoslanmiyordur.
Ya da bu kadar düşünmeye gerek yok, sizi - israrciliginizi sevmiyordur.
Bosverin ya, sizi istemeyen insanla ne işiniz var?
Benim ablamla aram gayet iyi,bir problemimiz yok. Ben de otuz yaşındayım,çocuk değilim..ama yegenimle onsuz tiyatroya,parka gitmeme bile izin vermiyor. Birkac kere teklif ettim, red yiyince de ne yapayım yani, zorla götürecek halim olmadığı için tekliflerimi kestim. Sen de öyle yap, benim önerim bu

Kardes ya kardes konu sahibi bu yuzden iclenmis yorumunuz bana gore hic dogru degil

Kardes ya kardes konu sahibi bu yuzden iclenmis yorumunuz bana gore hic dogru degil
İyi de kardeş ya da değil, arada bağ yoksa elden farksız oluyor malesef. Aynı hesapla anne baba için de 'anne ya kandan, candan!' demelisiniz. Ama konudaki ne anne candan, ne baba candan. Kardeş olması da bir şeyi değiştirmiyor haliyle.
Zaten konu sahibi olumlu ya da olumsuz yorum paylaşmamizi rica etmis,ben de paylaştım
sizlerden ricam bir bes dakikanızı ayirıp olumlu olumsuz düşuncelerinizi paylaşmaniz
Kardeş şu ya da bu sebepten diğer kardeşlerini evinde istemiyor, gelmek isteyene yarım ağız laf atıyor. İstenmedigi belliyken böyle belki aramız düzelir diye birkaç kere gitmesi normal bir istek . Sonuçta insanlar zaman geçirdikce yakınlaşır. Ama konudaki kardes ile böyle bir zamanla yakınlaşma durumu da yok,malesef.
Zaten hiç bağ kuramamislar çünkü anneleri kardeş=düşman diye yetiştirmiş öz cocuklarini. Bu saatten sonra nasıl düzelir ki? Bence en mantiklisi konu sahibinin de aynı kardesinin yaptığı gibi tüm toksik aile bireylerinden uzaklaşması, kendine huzur bulduğu bir çevre yaratmak icin çaba gostermesi. Doğduğumuz aileyi seçip gelmiyoruz sonuçta. Şansına kötü bir aileye doğmuş, kötü bir çocukluk geçirmiş. Ama şükür artık büyüdü , o evden ayrıldı, kendine ait bir hayatı var... Artık aileden,kötü çocukluğundan kopup mutlu olacagi bir düzen aramasinda yarar var.
Sizin öneriniz ne mesela?

Özel hayatında birlikte vakit geçirmek istediği birisi olabilir..plan yapmak istediği yakın bir arkadaşı olabilir. Sizin çocukluk anılarından/ size göre travmatik aile üyeleri ilişkilerinden bahsetmek isteğiniz kardeşinizde rahatsızlık veriyor olabilir. Sizin şu anki duygusal durumunuzu veya kendi çekirdek ailenizin olup olmadığını bilmiyorum ama bu kardeşinizle yakınlaşmak istemeniz hemen her toplu tatilinde birlikte olmanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Eminim sizin uygunluğunuzun olduğu tarihlerde başka kardeşlerinizin de müsaitliği vardır onlarla da beraber vakit geçirebilirsiniz. Benim anladığım aslında kardeşler olarak o kadar da birbirinizden (duygusal olarak) uzak değilsiniz, kırgınlıklarınızı planlarınızı bu kardeşinize olmasa da diğerlerine anlatabiliyorsunuz ..birşekilde toplu online olarak görüşebiliyorsunuz bence bu da çok güzel.

Birbirlerine arkadas olsunlar diye besle buyut ilerde dusman olsunlar.. bu cok aci bir durum.. gerci annen baban kendileri sebep olnus buna

Kardesim muhafakar biri yani bizimle ilgisi yok yapi itibariyle oyle yoksa benimde aklıma gelitdivoyle bir durum acikcasi ben beni rve kabul etmedigi icin degil bir birimize bu jadar uzak kaldigimiz icin daha cok uzuluyorum

Birbirlerine arkadas olsunlar diye besle buyut ilerde dusman olsunlar.. bu cok aci bir durum.. gerci annen baban kendileri sebep olnus buna
Simdi eskisi gibi ddgiliz diyoruz hep keske boyle olmssaymis neden boyle olmus durumun farkindayiz gorunurde hepimiz duruma uzuluyoruz hsni o samimiyeti yakalayamadakta

Ama kardesimin bu kadar ısrarla istememesi beni çok sasirtti

Söyle soyleyeyim zaten biraz buyuyunce durumun idrakine vardik suan hepimiz birbirimuzle iyiyiz o durumla ilgili bi yakinligimiz yok uanyana gelince muhabbet falan edebiliyiruz ama özel hayatimiz aile hayatimiz duygusal durumlarimiz falsn degil
Saat ben is durumundan dolayi cok fazla gitmek icin firsatta bulamam dogrusu kardesim durumumu biliyor bayram tatilinin uzayacagini dusundugumden firsat varken degerlendirmek jstedim hani yoksa sıkbogaz eden biri degilim

Bu arada kardesim yasanti olarak muhafazakar olduguvicin erkek arkadasla yasama durumlari olmadigini biliyorum onun yapisina ters toksa boyle bir durum olabilir bu durumdan dolayi ustemeyebilir diye dusunurum

Siz "yanında olmamı istediğinde ...bize ihtiyaç duyduğun her anda yanındayım " der biraz kenara çekilirsiniz. Diğer türlü hem kardeşi ile yakın ilişki kurma isteği içerisinde olan ama kardeşinin duygularına , düşüncelerine, planlarına pek önem vermeyen ..ortada bir sıkıntı yokken sıkıntı çıkaran durumunda olursunuz.Açıkçası kardeşiniz çalışıyor olacaksa zaten çalışıyor o gitmeyi düşündüğünüz dönem ..çalışmıyor ama bayramda hepinizin olduğu yere yanınıza da gelmiyorsa veya çalışıp çalışmayacağını dahi söylemiyorsa büyük olasılıkla ya hayatında birisi vardır ya da geçmişe yönelik tüm olumsuz anıların içinde sizinle ilgili de olumsuz anılar vardır zihninde..yani tümden uzaklaşmak da istiyor da olabilir

Son düzenleme:
Bunun sadece geçmişte yaşadıklarınızla alakası yok. Mizaçla da alakası var. Kalabalıktan bunalmış olabilir. Siz ona eski kötü günleri hatırlatıyor olabilirsiniz. İzin günlerinde kafa dinlemek istiyor olabilir.

Kendimizden örnek vereyim. Eşimin 1 kardeşi var. Küçükken anne baba arası aşırı sorunlu geçmiş olsa da kardeşler arası kavga dövüş durumları hiç ama hiç olmamış. Hatta abisine düşkünmüş ilkokul zamanları. Sonra ikisi de hem liseyi hem üniversiteyi dışarıda okumuş. Eşim eve ailesine bu süreçte daha düşkün olurken kardeşi kopmuş.

Şu an yaşadığımız şehirler arası 2 3 saat. Bulunduğumuz yerde 4 senedir yaşıyorum sanırım 3 sene önce 1 kez geldi. Biz 1 kez mecburiyetten gittik 1 gece kaldık işim çıktı dedi bizi evde bırakıp gitti. Aramaz sormaz 2 yeğeni var ne yapıyorlar merak etmez. Sadece bize değil tüm akrabalara öyle annesi de dahil. Eşim arar sorar nasılsın der mesela iyiyim der sen nasılsın demez konuşma kilitleniverir.

Kayınvalidem çok üzülüyor mesela ikisini de ben doğurdum büyüttüm bu niye böyle oldu der.

Asla kötü biri değil ya da anlaşamıyorlar araları kötü durumu değil bu. Maddi manevi ihtiyacımız olsa hiç düşünmeden yardım eder etmiştir de. Ama böyle adam ne yapalım yani zorla görüştürecek halimiz yok ya.

Ben kalabalık ve iç içe akrabalık ilişkileri olan bir ailede büyüdüm. İsterdim bu ladsr yakınken çocuklarım amcalarıyla vakit geçirsin ama o istemedikten sonra ne yapabilirim ki?

Bayramda calisip calismadigini bilmiyorumda bende bayramda yalnizsa gideyim diye düşündüm oda yalniz kalmasin niyetiyle

Dediginiz gibi belkide uzaklasmsk istiyor niyetindedir aslinda konuda bizim durumumuzu anlattigim surecte kardesim cok küçüktü bize nazaran o süreçlerden daha az gecti zaten sonrasida okul falan derken gitti belkide dısarda vermis olmanin verdigi uzakliktir bilemiyorum

Benim de aynen bu şekilde olan bir arkadaşım vardı. Üç tane evli abla, arkadaşım, erkek kardeşi şeklinde. Arkadaşım sadece evli ablalardan biriyle aynı şehirdeydi, diğer herkes farklı yerlere dağılmıştı. Ama arkadaşımın bu ablasıyla aynı şehirde olmasına rağmen görüştüğünü hatırlamıyorum, belki bir kere olmuştu anca. Onlar da aileden gelen bir kopukluk durumunu devam ettiriyolardı, özellikle evli ablalar kendi aileleriyle çocuklarıyla meşgul olunca nasılsa benim ailem artık burası diyerek kardeşlerini önemsemediler sanıyorum.

Yine başka bir arkadaşım var mesela iki kardeşler ve modern bir ailede büyüdü aralarının iyi olması beklenir ama abisiyle yıllardır küsler. Abisi evli çocuklu.

Size has bir durum olmadığını, kişisel algılamamanız gerektiğini kabullenmelisiniz bence. Evet olsa güzel olurdu ama demek ki bu saatten sonra da bu kadar yakınlık oluyor.

Hayat ne getirir belli olmaz sevdiğiniz adam karşınıza çıkar, güzel bir yuva kurup çocuklarınız da Allah kısmet eder olursa sizin de ilk aileniz orası olur artık, gerisini düşünmezsiniz eskisi kadar.

Merhaba
Benim eşimin ailesi de böyle. Tek farkla, kardeşler birbirine düşkün.Dengeli ve güzel ilişkileri var.
Hatta kızla kız, erkekler de kendi arasında ekstra daha yakın, samimi.
Bir tek anne baba soğuk, uzak.
Ama yine de "normal ve huzurlu" bir ailede yetişmedikleri için bazı farklılıkları var, akıl edemeyişleri, bir değişik işte, yazarak ifade edemeyeceğim şeyler.
Ne yapılabilir bilemiyorum.
Özellikle kız kardeşlerinizle daha yakın olmak istemeniz çok normal. Eğer sizi sevdiklerini hissediyorsanız, kendinizden bahsedin, duygularınızdan yaşadığınız özel şeylerden. Siz onlara kendinizi açtıkça belki onlar da açar.
Evine kabul etmekten geri duran kardeşinizin sebebini bilemeyiz. Belki üstüne gidip samimileşebilirsiniz, belki de hiç üstelemeden adım beklemelisiniz. Bunu az çok siz anlarsınız. Açık olun ama, hislerini açıkca ifade eden insanlar samimidir . Size dönüşü sıcak olacaktır bence. Ne de olsa kardeş. Anlayışlı ve samimi yaklaşın bakalım ne olacak.

siz iyi olalım birlik olalım yaşayamadığımız kardeşliği artık aklımız başımızdayken yaşayalım istiyorsunuz ama sizin bu düşünceniz tek sizin istemenizle olmaz kardeşlerinizinde böyle düşünmesi istemesi gerek ki gördüğünüz gibi kardeşiniz istemiyor

aile ilişkileriniz çok iyi olsa da kardeşinizle anlaşamayabilirdiniz örneğin babam harika bir adamdır bence dünyadaki en iyi baba benim babam ama abimle seneleeerrrdir görüşmüyorum yüzünü bile görmedim yolda görsem tanımam. kardeşin kendisiyle karakteriyle de alakalı. sizin kardeşiniz gibi konuşan destursuz usturupsuz benim abimde bende bir yere kadar sabredebildim eninde sonunda komple koptuk

o yere gelmenizi istemiyorum ama gidişat belli ...o yüzden artık geleyim demeyin sizinle görüşmek isterse ya çağırır ya gelir ona karışmayın o kendi halinde kalsın demek ki yalnızlığı seviyor onu da öyle kabul edin sıkmayın canınızı

Her ailede dinamik farklı oluyor bunu önce bilmek ve kabullenmek lazım. Ben kız kardeşlerimle aram iyidir ama birbirimize sarılmayız, öpmeyiz. Canım ablam, kardeşim olayları yoktur. Nişanlımın kardeşleri ise tam tersimiz mesela. Daha samimiler nişanlım bile kardeşlerine bitanem, gülüm vs sevgi sözcükleri kullanır. Bizim ailede abiler vs zaten hiç sevgisini gösteremez.
Sizin ailede böyle olmuş. Aile etken mi bilemiyorum çünkü nişanlımın ailesi de çok çatışan tipler belki bu yüzden birbirlerine sarılmış onlar da.

Simdi eskisi gibi ddgiliz diyoruz hep keske boyle olmssaymis neden boyle olmus durumun farkindayiz gorunurde hepimiz duruma uzuluyoruz hsni o samimiyeti yakalayamadakta

Ama kardesimin bu kadar ısrarla istememesi beni çok sasirtti
Bazi seyleri oldugu gibi kabul etmekte fayda var…karsidakinin davranisina surekli kiriliyorsan bi yerde kestirip atmak daha dogru.. ufak yaslrda yapmasanda bunu ilerde yapiyorsun. Buarada kardes zorunlu arkadasliktir, anlasamamak normaldir.. ayrica cok seviyorum filan demissin, sevmek
Zorundada degilsin, kan bagin var.. ama bu boyle diye sevmek
Sacma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…