- 20 Mayıs 2023
- 871
- 385
- 23
- Konu Sahibi Kulubun1uyesi
-
Yok ya çok dert anlatan biri değilim 1 2 arkadaşın dışında bu sayı 3 e çıksa zaten başka bir konuşmada o dediğin lafı ısıtıp önüne koyarlar. İşin kötü yanı eski işyerinden olsun farklı yerlerden olsun arkadaşlarım ile sanalda ara ara konusmamiza rağmen bir emek gösterip kahve teklifim bile, haftaya görüşelim denilerek havada kaldı. Her şey sosyal medyada yaşanıyor. Diğer arkadaşımla bir gün buluşup oturucaz sanıyorum ben. ev eşyası baktık 30 dk da oturup çay içtik ayrıldıkNeden dertleşme etrafında düşünüyorsun ?Herkesle aşırı yakın olmak zorunda değiliz. Sırf eğlence, iki hoş beş için görüşebilirsiniz iş arkadaşı olur, eskiden aynı ortamlarda olduğunuz ancak yakın arkadaş olmadığınız kişiler olur vs. Yani ben de önem veriyorum arkadaşlığa faşan ama kaç kişinin derdini dinleyebilirim, dinlesem ne yapabilrim, kaç kişi beni dinleyebilir yetişkin insanlar olarak birbirimizle duygularımızı, hislerimizi paylaşabiliriz ama çöp boşaltma seviyesinde olmamalı bu. Yakın arkadaşı ayda, yılda bir de görsen o samimiyet devam ediyor zaten.
Hayat kurma telaşı. Otomatik yükleniyor ya 20 lerin başında hiç düşünmüyordumValla ne güzel. Aslında 50 yaşında hala bekar mi olacağım bu gidişat nereye varacak çok merak ediyorum. Tek sorun arkadaşlık değil aslında, hayatıma yön verecek bir birliktelik çoluk çocuk olsa ben bunlara üzülür muydun sanmam :) belirsizlik ve insanlara sürükleniş.
Ben sizin anlatıcı değil de dinleyici taraf olduğunuzu düşündümYok ya çok dert anlatan biri değilim 1 2 arkadaşın dışında bu sayı 3 e çıksa zaten başka bir konuşmada o dediğin lafı ısıtıp önüne koyarlar. İşin kötü yanı eski işyerinden olsun farklı yerlerden olsun arkadaşlarım ile sanalda ara ara konusmamiza rağmen bir emek gösterip kahve teklifim bile, haftaya görüşelim denilerek havada kaldı. Her şey sosyal medyada yaşanıyor. Diğer arkadaşımla bir gün buluşup oturucaz sanıyorum ben. ev eşyası baktık 30 dk da oturup çay içtik ayrıldık
herkes mi anormallesti arkadaş. Bende o buluşma için hem zaman hem para harciyorum bana sohbetiyle bir şey katması ya da azıcık olsa anlamaya çalışması gerekmez misonra ben kuruluyorum insanlara bencilleşmelerine kuruluyorum.
İnşallah hepimiz hoş sohbet insanlara denk gelelimBen sizin anlatıcı değil de dinleyici taraf olduğunuzu düşündümdoğru kişilerle karşılaşmamışsınız diyelim. Sosyalleşme ihtiyacınızı karşılayacağınız hoşsohbet birileri ile karşılaşınız inşallah
Bence bunun sebebi kimsenin kimseyi samimi bir şekilde sevememesi.bana da arkadaş peşinde koşmak çocuksu bir istek gibi geliyor açıkçası.nedeni de insanların doğası.radikal düşüncelerim var kadın arkadaşlıkları konusunda.biz çok kıskanç canlılarız.arkadaşlık diyorsak o kişiyle mutlu olup, o kişiyle üzülmeliyiz.baska türlü arkadaşlık stresten, hırstan, moral bozukluğundan başka işe yaramıyor bence.haa bir de tek başına gezmeye utananların işine yarıyor gibi görünüyor ama gittiğin yerden zevk almazsın bu sefer de.demem o ki kadın kadına arkadaşlığın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.daha erken yaşlarda oluyormuş gibi oluyor ama nedeni yalnızlık.eee evlilikler başlayınca tümden kimsenin ihtiyacı kalmıyor görüldüğü üzere.hatta daha erken yaşlarda bile sürekli kıskançlık, birşeyleri yarıştırma durumu oluyor.tamam kimsenin iyi bir işi, iyi bir eşi olmuyor ama boy pos, güzellik konularında soguk savaş yaşanıyor mesela.aslında o zaman da olmuyor.sadece uğraşacak başka birşey yok ve kendimizi kötü hissettirecek kişilerden anında uzaklaşarak kadar cesur ve bilinçli değildik.bence kabullenin sizde.ben mesela hiç evliyim diye hava atan bir erkek görmedim şu yaşa kadar arkadaşlarına?bizim üniversitede her konuya alakalı alakasız ben evliyim ben evliyim deyip duran bir arkadaş vardı mesela.hatta mezuniyete getirip herkese, hocalara falan eşim esim diye tanıştırmıştı görgüsüzYok ya çok dert anlatan biri değilim 1 2 arkadaşın dışında bu sayı 3 e çıksa zaten başka bir konuşmada o dediğin lafı ısıtıp önüne koyarlar. İşin kötü yanı eski işyerinden olsun farklı yerlerden olsun arkadaşlarım ile sanalda ara ara konusmamiza rağmen bir emek gösterip kahve teklifim bile, haftaya görüşelim denilerek havada kaldı. Her şey sosyal medyada yaşanıyor. Diğer arkadaşımla bir gün buluşup oturucaz sanıyorum ben. ev eşyası baktık 30 dk da oturup çay içtik ayrıldık
herkes mi anormallesti arkadaş. Bende o buluşma için hem zaman hem para harciyorum bana sohbetiyle bir şey katması ya da azıcık olsa anlamaya çalışması gerekmez misonra ben kuruluyorum insanlara bencilleşmelerine kuruluyorum.
Yaa o kadar doğru noktalara parmak bastın ki. Kendimizi kötü hissettirecek kişilerden uzaklaşacak kadar cesur ve bilinçli değildik waaow yani. Hem öyle hemde aynı istikamete giderken yol fena değil dediğin gibi lisede üniversite de makara vs geçiyor. Peki ya sonra sosyal statü ekonomik güç vs giriyor devreye çatırdıyor. Haklısın boşvermek lazım her şey bizim elimizde değil özgür irademiz bile özgür değil. tarihsel olarak, doğduğun toplum ve ev olarak vs hepsi etkiliyor kendime de yuklenmicem neden doğru yerde duramadim mesafeyi zamanında koymadim doğru bir arkadaş edinemedim vs diye. Çok zaman kaybettim insan ilişkilerinde ama olacağı varmış diyelim.Bence bunun sebebi kimsenin kimseyi samimi bir şekilde sevememesi.bana da arkadaş peşinde koşmak çocuksu bir istek gibi geliyor açıkçası.nedeni de insanların doğası.radikal düşüncelerim var kadın arkadaşlıkları konusunda.biz çok kıskanç canlılarız.arkadaşlık diyorsak o kişiyle mutlu olup, o kişiyle üzülmeliyiz.baska türlü arkadaşlık stresten, hırstan, moral bozukluğundan başka işe yaramıyor bence.haa bir de tek başına gezmeye utananların işine yarıyor gibi görünüyor ama gittiğin yerden zevk almazsın bu sefer de.demem o ki kadın kadına arkadaşlığın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.daha erken yaşlarda oluyormuş gibi oluyor ama nedeni yalnızlık.eee evlilikler başlayınca tümden kimsenin ihtiyacı kalmıyor görüldüğü üzere.hatta daha erken yaşlarda bile sürekli kıskançlık, birşeyleri yarıştırma durumu oluyor.tamam kimsenin iyi bir işi, iyi bir eşi olmuyor ama boy pos, güzellik konularında soguk savaş yaşanıyor mesela.aslında o zaman da olmuyor.sadece uğraşacak başka birşey yok ve kendimizi kötü hissettirecek kişilerden anında uzaklaşarak kadar cesur ve bilinçli değildik.bence kabullenin sizde.ben mesela hiç evliyim diye hava atan bir erkek görmedim şu yaşa kadar arkadaşlarına?bizim üniversitede her konuya alakalı alakasız ben evliyim ben evliyim deyip duran bir arkadaş vardı mesela.hatta mezuniyete getirip herkese, hocalara falan eşim esim diye tanıştırmıştı görgüsüz.hayatta herşeyin kısmey olduğunu idrak edebilecek olgunluktaki kisi çok az maesef.herkesin yanında rahatsız hissediyorsun.eee o eşini anlatmaya başlayınca sen de sevgilini anlatmaya başlıyorsun altta kalmamak için.eee ne anladım ben bu işten kendimi savunmaya çalışacaksam. demem o ki kadından kadına arkadaş olmaz.boşver o yüzden.
Aynıyız tatlımSelamm. Off kızlar naberHiç arkadaşım kalmadı ya. Yüzeysel kalıyor bütün insan ilişkilerim. Ben istiyorum ki tek bir tane (aynı dertten muzdarip olması iyi oluyor olmasa da sorun değil) tek bı tanecik arayınca mırın kırın etmeden gelecek arkadaşım yok kalmadı ya :/ dertlerimiz başkalaştı ve kimsenin umurunda değil dertleşmek, karşı tarafı gerçekten dinlemek fln güzel vakit geçirmek ya da. 10 15 senedir zaten sürekli bu döngüleri yaşıyorum gidenler evlenenler hayatima giren çıkan arkadaşlıklar. En son ve en yakın arkadaşım, iş ve evlilik mevzusunu halletti mesela, istemsiz bir boşluk duygusu yaşıyorum. Görüşemiyoruz zaten başka şehirde, mesajla da olduğu kadar. Bir uzaklaşma oluyo iyiyim diyip geçiyorum ne yazayım uzun uzun. hani zaten yıkık hissediyorum mentalim enerjim yok evden çıkasım yok çıksam bunaliyorum avmlerde. Sevgilim zaten yok. Dert bir değil ki aglayasin deli bir değil ki baglayasin
mesela başka bir arkadaşım instagramdan şeyler atıyor en yakın arkadaşım sensin minvalinde. Abi en son ne zaman benle dertleştin? neyden haberim var? ne kadar sıklıkla görüşüyoruz, görüştüğümüzde işlerini mi hallediyoruz yoksa gerçekten görüşüyor muyuz diyemiyorum mesela. Ha dinleyince derdim geçecek mi gecmeyecek ama kimse kimsenin hayatına dokunmak istemiyor.
Diğer arkadaşım dertliydi üst üste üç hafta görüştük normalde asla çıkıp gelmez o kadar sık görüşmeyiz.15 20 senelik arkadaşım liseden. 1 2 haftadır yazmıyor hiç, bende yazmıyorum bilmiyorum ya belki de ben abartmıyorumdur. Bu hayatta yapayalnızız yalnız geldik yalnız gidicez hepsi bu belki de. Allahcım ve ben
Bana da ne iyi geliyor onu da bilmiyorum. Bazen durup bütün arkadaşlıklarımı sonlandırmak istiyorum. Manasız geliyor. Samimi gelmiyor.
Aynıyız tatlım
40 a merdiven dayamış yapayalnız bir kadinim. Ne arayanın var ne soranim. Zaman zaman bir buruk olsam da sahte samimiyettense yine böyle gerçek yalnızlığı tercih ederim
Çok güzel arkadasliklarim dostlukların oldu taakii onlarin bana davrandığı gibi onlara davranana kadar. Sonra ayristik zaten.
Ben onların bana davrandığı gibi davranmazdim diyorum çoğu olaya karşı. Algıları kapanıyor evlenince. Eski hallerinden eser kalmıyor. Kırıcı yorumlarda bulunabiliyorlar. Sonra arkadaşlık dostluk bitince ben bitirdim oluyor. Hayır hepsini siz bitirdinizkalan bazı arkadaşların da yükünü aticam omzumdan gerek yok taşımaya. Yalnızlık da bizim kaderimiz demek ki
Yani insan yeri geliyor anne babası öz kardeşi eşi sevgilisiyle bile bu dediğiniz kıskançlık durumlarını yaşayabiliyor her zaman kendisinde en iyisinin olmasını isteyebiliyor ama bu her herhangi biriyle arkadaş olmamız için engel değil benceBence bunun sebebi kimsenin kimseyi samimi bir şekilde sevememesi.bana da arkadaş peşinde koşmak çocuksu bir istek gibi geliyor açıkçası.nedeni de insanların doğası.radikal düşüncelerim var kadın arkadaşlıkları konusunda.biz çok kıskanç canlılarız.arkadaşlık diyorsak o kişiyle mutlu olup, o kişiyle üzülmeliyiz.baska türlü arkadaşlık stresten, hırstan, moral bozukluğundan başka işe yaramıyor bence.haa bir de tek başına gezmeye utananların işine yarıyor gibi görünüyor ama gittiğin yerden zevk almazsın bu sefer de.demem o ki kadın kadına arkadaşlığın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.daha erken yaşlarda oluyormuş gibi oluyor ama nedeni yalnızlık.eee evlilikler başlayınca tümden kimsenin ihtiyacı kalmıyor görüldüğü üzere.hatta daha erken yaşlarda bile sürekli kıskançlık, birşeyleri yarıştırma durumu oluyor.tamam kimsenin iyi bir işi, iyi bir eşi olmuyor ama boy pos, güzellik konularında soguk savaş yaşanıyor mesela.aslında o zaman da olmuyor.sadece uğraşacak başka birşey yok ve kendimizi kötü hissettirecek kişilerden anında uzaklaşarak kadar cesur ve bilinçli değildik.bence kabullenin sizde.ben mesela hiç evliyim diye hava atan bir erkek görmedim şu yaşa kadar arkadaşlarına?bizim üniversitede her konuya alakalı alakasız ben evliyim ben evliyim deyip duran bir arkadaş vardı mesela.hatta mezuniyete getirip herkese, hocalara falan eşim esim diye tanıştırmıştı görgüsüz.hayatta herşeyin kısmet olduğunu idrak edebilecek olgunluktaki kisi çok az maalesef.herkesin yanında rahatsız hissediyorsun.eee o eşini anlatmaya başlayınca sen de sevgilini anlatmaya başlıyorsun altta kalmamak için.eee ne anladım ben bu işten?. demem o ki kadından kadına arkadaş olmaz.boşver o yüzden.
Gerçekten yanında rahat hissettiğin kişi bulmak kolay değil işte.Yani insan yeri geliyor anne babası öz kardeşi eşi sevgilisiyle bile bu dediğiniz kıskançlık durumlarını yaşayabiliyor her zaman kendisinde en iyisinin olmasını isteyebiliyor ama bu her herhangi biriyle arkadaş olmamız için engel değil bence
Daha dürüst ve samimi iletişimin kurulduğu ilişkiler olabilir diye düşünüyorum .öyle düşünürsek hiç kimseyle muhatap bile olmamamız lazım ama tek kalınca da sıkılıyoruz yani sosyal canlılarz
sürekli evliliğini göze sokmaya çalışan ya da gezdiğini yedigini içtigini kıyafetini hava atmak için bir araç olarak gören kişilerden uzak durarak bunu çözebilirsiniz
Çevresi çok geniş biri hiçbir zaman olmadım. Sadece 20 yıla yakın süredir arkadaş olduğum çok eski bir arkadaşım vardı, bir mal gibi o benim seçilmiş kardeşim , abimden önde vs diyordum. Annem elden kardeş olmaz vs dedikçe bal gibi de oluyor sen boomer sın diyordumBence bunun sebebi kimsenin kimseyi samimi bir şekilde sevememesi.bana da arkadaş peşinde koşmak çocuksu bir istek gibi geliyor açıkçası.nedeni de insanların doğası.radikal düşüncelerim var kadın arkadaşlıkları konusunda.biz çok kıskanç canlılarız.arkadaşlık diyorsak o kişiyle mutlu olup, o kişiyle üzülmeliyiz.baska türlü arkadaşlık stresten, hırstan, moral bozukluğundan başka işe yaramıyor bence.haa bir de tek başına gezmeye utananların işine yarıyor gibi görünüyor ama gittiğin yerden zevk almazsın bu sefer de.demem o ki kadın kadına arkadaşlığın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.daha erken yaşlarda oluyormuş gibi oluyor ama nedeni yalnızlık.eee evlilikler başlayınca tümden kimsenin ihtiyacı kalmıyor görüldüğü üzere.hatta daha erken yaşlarda bile sürekli kıskançlık, birşeyleri yarıştırma durumu oluyor.tamam kimsenin iyi bir işi, iyi bir eşi olmuyor ama boy pos, güzellik konularında soguk savaş yaşanıyor mesela.aslında o zaman da olmuyor.sadece uğraşacak başka birşey yok ve kendimizi kötü hissettirecek kişilerden anında uzaklaşarak kadar cesur ve bilinçli değildik.bence kabullenin sizde.ben mesela hiç evliyim diye hava atan bir erkek görmedim şu yaşa kadar arkadaşlarına?bizim üniversitede her konuya alakalı alakasız ben evliyim ben evliyim deyip duran bir arkadaş vardı mesela.hatta mezuniyete getirip herkese, hocalara falan eşim esim diye tanıştırmıştı görgüsüz.hayatta herşeyin kısmet olduğunu idrak edebilecek olgunluktaki kisi çok az maalesef.herkesin yanında rahatsız hissediyorsun.eee o eşini anlatmaya başlayınca sen de sevgilini anlatmaya başlıyorsun altta kalmamak için.eee ne anladım ben bu işten?. demem o ki kadından kadına arkadaş olmaz.boşver o yüzden.
Tatsız olaylar gercekten. hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. 20 lerdeki arkadaslari 30lu yaşlara taşımak zorlasiyor. ha ona da arkadaşlık denirse. Hiç kiskandigim arkadaşım olmadı fesatlık derecesinde. Ama benim iyiliğimden eleştirecek şeyler bulan insanlar olduÇevresi çok geniş biri hiçbir zaman olmadım. Sadece 20 yıla yakın süredir arkadaş olduğum çok eski bir arkadaşım vardı, bir mal gibi o benim seçilmiş kardeşim , abimden önde vs diyordum. Annem elden kardeş olmaz vs dedikçe bal gibi de oluyor sen boomer sın diyordum1-2 sene içinde onun şeytanlığını demeyeyim de insan denen varlığı daha güzel gördüm , hayatımda da eski yerinden çıkardım. Mesela 30u geçmiş koskocaman kadınlarız güzellik yarışına girmesi, alakasız bi adam beni değil onu beğenince zafer kazanmış gibi hareket etmesi, bunu da açıktan yapmayıp sanki ben anlamıyormuşum gibi küçük lafların arasına sıkıştırması, şimdi sen esmersin benim tenim beyaz ya vs, işte kuaför o renk sana gitmez demiştir bana mesela, sonrasında gelip ya ben de senin o x kuaföre gittim bana şu renk çok yakışırmış ısrarla tavsiye etti vs ha hiç gocunmam böyle şeylerden birine yakışmayan başkasına yakışır ama ortada böyle bir olay bile yokmuş anla uğraştığı şeyleri. Demek ki biraz da gocunmak lazım hep kalenderlik bizde kalıcak, hep biz olgun olucaz vs yetti bir süre sonra.
En çok ders olan da birisi ameliyat oldum ablası ameliyat olduğunda tüm hayatı durduran kız benimkini pek de sallamadı, ikincisi de evlendim bekarken lafta beşi bir yerdeler bilezikler takan kız çeyrek taktıbir de açıklama yapıyor ya param vadelideydi bozmak istemedim senden açıklama istemedik yapıp daha beter batma değil mi? Böyle mazeret mi olur, çekirdek aileden biri evlenince napıyorız gerekirse eksiye düşüp borç harç bilezik , tam altın vs takıyoruz değil mi? Maddiyat önemli değil diyemeyeceğim hiç maddiyat da hayatın bir parçası, bir insanın senin için yeri gelince parasına kıyması da verdiği değeri gösterir, velhasıl kelam arkadaştan aile olmuyormuş. Takılın geçin.
Aynen hatta inanır mısın bitirmek istemedim çok uzun süren bir arkadaşlık olduğundan bir nevi konfor alanı, defalarca gerek ona belirterek gerek sadece kendi içimde şanslar verdim ama yok olmadı insan birinden bir kere soğuyunca ısınmak istese de tekrar ısınamıyor, çocukluktaydı o.Tatsız olaylar gercekten. hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. 20 lerdeki arkadaslari 30lu yaşlara taşımak zorlasiyor. ha ona da arkadaşlık denirse. Hiç kiskandigim arkadaşım olmadı fesatlık derecesinde. Ama benim iyiliğimden eleştirecek şeyler bulan insanlar olduameliyat sonrası gelmeyen vs dediğin gibi şeyler yaşadım bende. Ay unutup onunla yine görüştüm ben kendime sözler vermiştim doğum gününde de ameliyat olduğunda da özen göstermedi mesafe koy demistim kendime. Duygusal ihtiyaclarin karşılanmadığı arkadaşlıklar bitmeye mahkumdur ama biterken bize kendimizi suçlu hissettiriyorlar. Ben mi bitirdim vs. diye. bitmesi de bir süreç kavga dövüş bitmez artık kimsede kimseyi kaybetmiyim enerjisi de yok çünkü gidiyor mu güle güle. İşte dedim ya samimiyetsiz samimiyetler
Ergenlik dönemi kurulan bağlar işte çabucak kopmuyor. Ama tekrar ısınmak da mümkün olmuyor naparsa yapsın.Aynen hatta inanır mısın bitirmek istemedim çok uzun süren bir arkadaşlık olduğundan bir nevi konfor alanı, defalarca gerek ona belirterek gerek sadece kendi içimde şanslar verdim ama yok olmadı insan birinden bir kere soğuyunca ısınmak istese de tekrar ısınamıyor, çocukluktaydı o.
Her şey çıkar ilişkisi. Dile gelmiyor sadece ama öyle. Neyse kimseye ayıracak kadar kıymetsiz değil zamanımız. Bekar olunca sadece sıkıcı oluyor hayat, insan gerçekten duygusal bağ kurabileceği birilerini arıyor. Geçmiş olsun bu arada.Ben de arkadaşım var bilirdim ne zaman ciddi bir sağlık problemi yaşadım, ameliyat sürecine girdim bir baktım ne arayan ne soran var. Hepsini hayatımdan çıkardım. Ben olsam düzenli olarak arar sorar dertleşirdim. Kötü günümde yanımda olmayanların iyi günümde yanımda işi olamaz ben katıyım bu konularda. Bu yaştan sonra arkadaş edinmek zor ama benim için çok da önemli değil çünkü yüzeysel arkadaşlıklardan gerçekten sıkıldım.
Al benden de okadarAynıyız tatlım
40 a merdiven dayamış yapayalnız bir kadinim. Ne arayanın var ne soranim. Zaman zaman bir buruk olsam da sahte samimiyettense yine böyle gerçek yalnızlığı tercih ederim
Çok güzel arkadasliklarim dostlukların oldu taakii onlarin bana davrandığı gibi onlara davranana kadar. Sonra ayristik zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?