- 22 Kasım 2017
- 811
- 964
- 23
- 37
Sevdiğiniz şeyleri sevdiğiniz ınsanlarla yapıyorsunuz ve bunlar da kısıtlı sayida kişiler. Bana normal geldi. Benim de dünyam eşim ve kızım. Çok zor geliyor dışarı çıkıp ni şeyler yapmak. Canım hiç istemiyor. Bundan kimse de rahatsız olmuyorMerhabalar,
yasadigim olumsuzluklardan ve yedigim kaziklardan sonra ergenlik döneminden beri azar azar arkadas cevremi kücülttüm, su an hic kimse yok. Arkadas diyebilecegim hic kimse yok. Bu beni rahatsiz ediyor mu? Hayir. Annem var, abim var (müthis anlasiyoruz), telefonda konustugum dertlestigim bi kac kisi var.
Ama disari ciktigim felan yok, yani cok nadir gezmeye giderim, telefonum zaten asla calmaz, ailem haric kimse mesaj atmaz (yani sadece cikarlari icin arayip sorarlar ama onlari saymiyorum) Genelde internet üzeri alisveris yapiyorum, ciktigimda bile kalabaliktan öyle sıkılıyorum ki, islerimi halledip eve kosuyorum, max 3 saat kaliyorum genelde disarda.
Yani birisiyle kahve ictigim yok, yemek yedigim yok, insanlar dedigi ot gibi yasiyorum tabiri caizse. Ama dedigim gibi beni rahatsiz eden bi durum yok. Zaten evde olmayi, kendimle ilglenmeyi seven bir insanim.
Gel gelelim ki cevremdeki insanlarin söylediklerine:
-hep evde, hep evde kafayi yemiyormusun?
-hep evdesin canin sıkılmıyor mu?
-neden hic disari cikmiyorsun?
-sen hic disari cikmiyorsun degil mi? Ben olsam kafayi yerdim
-basil sıkıntıdan catlamiyorsun?
-hic görüstügün kimse yok dimi?
Vs vs
Hepsine ayni seyi söylüyorum „hayir canim sıkılmıyor, evde olmaktan büyük keyif aliyorum, hobilerim de zaten evde yapilan seyler, baskalariyla gezip tozmaya ihtiyac duymuyorum“
Ama yine soruyorlar yine söylüyorlar, yani cok asiri anormalmisim gibi, hayretler icinde kaliyorlar resmen ya
Ben de yavas yavas acaba haklilar mi? Ben anormalmiyim da fark etmiyor muyum acaba? diye kendime soruyorum
Calisan insanim, aksamüstü evde oluyorum, evde oldugum zamanlar öyle kiymetli geliyor ki anlatamam, dinleniyorum kendime geliyorum, kendime bakiyorum, örgü yapiyorum, kitap okuyorum, film izliyorum, yazarlarin bilim adamlarinin söylesilerini dinlemeye bayiliyorum, zaman yetmiyor bazen, ne cabuk aksam oldu diyorum, istedigim seyleri yapamiyorum bile
Genel olarakta insanlarla iletisim kurmayi seven insan degilim, dis görünüs olarak asla öyle görümüyorum, full gülerim, kahkaha atarim ve cok neseli biriyimdir ama uzun sohbetler beni bayiyor veya birinin derdini dinlemek bana cok güc geliyor, misafir geldiginde de gerektigi kadar konusurum, hal hatir sorarim sonra biraz yanlarinda oturur odama cekilirim, insanlarin hayatlari da beni hic ilgilendirmiyor, dedikodu su yasima kadar hic ilgimi cekmemistir, dedikodu yapmak isteyenlere tepki verdigim de cok saskin oluyorlar, yani nasil dedikodu sevmezsin, dedikodu sevilmez mi diye....
Off sistim ama cidden insanlarin bana o sekil bakmasi artik beni düsündürmeye basladi
Yok mu böyle benim gibisi? Tek ben miyim böyle olan?
Yazim hatalari icin özür dilerim, telefondan yaziyorum
Herkese hayirli günler, okudugunuz icin tesekkür ederim
Calisan insanima kadar okudum ve yetti zaten calisiyosun is yerinde sosyallesiyosun kime ne aksam illa sokak sokak gezmek zorunda degilsin... Bana da ex kv antisosyal diodu... Ona gorede sosyallik altin gunu ve bi suru bos insani eve toplayip cak cak konusmak... Zaten calistigim kurumda aksama kadar sosyallesiyorum surekli etrafimda cocuklar... Bide eve gelince o yorgunlukta sokaga kalabaliga cikmak venimde icimden gelmiyor... Ya da h.sonu milleti eve toplayio hep bir agizdan konusturup altin gunu altinda cinnet gunu yapmak istemiyorum ve bende sizin gibi halimden memnunum... Unide lisede acayip cevrem vardi eve zor girerdim noldu hepimiz mezu olduk koptuk.. Cokta onemli degil benim icin birilerinin hayatimda olmasi ya da aksam cikip kahve fln icmek...
Sizin karariniz bunlar
Ama asosyallik durumu bence hastalik. Sosyal fobi durumuna geldiyse tabii
Hah fobi demek aklima gelmediydi benden cok yasayin emiSagol arkadaslar,
özellikle bi kisi sürekli söyleyip duruyor "ben bugün oraya gittim, sonra bi baktim A cagriyor, onunla takildik, sonra ordan eve gidecekken B cagirdi onunla da surda takildik, tavla oynadik sunu bunu ictik, felan filan....eee sen? sen hep evdesin dimi ya?" tarzinda seyler söylüyor, her seferinde aciklamama ragmen yine söylüyor yine söylüyor, acaba o normalda ben mi anormalim dedim
aynen, benim de canim bisey cekmiyor, sadece cayimi yudumlayip örgümü yapmak istiyorum babaanneler gibisürekli gezen tozan insanlar beni yoruyor, onlar anlatirken bile ben cöküyorum.
yok hayir, fobi felan yok, yabanci insanlarla gayet rahat bir sekilde iletisim kurabiliyorum, sakalasiyorum felan, ya da bana da yaklasanlar oluyor yol sormak icin mesela...kötü bi yüz ifadem olsa veya kötü enerjim olsa gelip bisey sormaya cekinirler diye düsünüyorum...
sende 1-2 kez tatile giderim, herkesle anlasiririm, tek basima da 2-3 gün tatil yapmaya bayilirim ve orda da benim gibi yalniz tatil yapanlar bi bahaneyle benimle iletisime gecerler
Merhabalar,
yasadigim olumsuzluklardan ve yedigim kaziklardan sonra ergenlik döneminden beri azar azar arkadas cevremi kücülttüm, su an hic kimse yok. Arkadas diyebilecegim hic kimse yok. Bu beni rahatsiz ediyor mu? Hayir. Annem var, abim var (müthis anlasiyoruz), telefonda konustugum dertlestigim bi kac kisi var.
Ama disari ciktigim felan yok, yani cok nadir gezmeye giderim, telefonum zaten asla calmaz, ailem haric kimse mesaj atmaz (yani sadece cikarlari icin arayip sorarlar ama onlari saymiyorum) Genelde internet üzeri alisveris yapiyorum, ciktigimda bile kalabaliktan öyle sıkılıyorum ki, islerimi halledip eve kosuyorum, max 3 saat kaliyorum genelde disarda.
Yani birisiyle kahve ictigim yok, yemek yedigim yok, insanlar dedigi ot gibi yasiyorum tabiri caizse. Ama dedigim gibi beni rahatsiz eden bi durum yok. Zaten evde olmayi, kendimle ilglenmeyi seven bir insanim.
Vs vs
Hepsine ayni seyi söylüyorum „hayir canim sıkılmıyor, evde olmaktan büyük keyif aliyorum, hobilerim de zaten evde yapilan seyler, baskalariyla gezip tozmaya ihtiyac duymuyorum“
Ama yine soruyorlar yine söylüyorlar, yani cok asiri anormalmisim gibi, hayretler icinde kaliyorlar resmen ya
Ben de yavas yavas acaba haklilar mi? Ben anormalmiyim da fark etmiyor muyum acaba? diye kendime soruyorum
Calisan insanim, aksamüstü evde oluyorum, evde oldugum zamanlar öyle kiymetli geliyor ki anlatamam, dinleniyorum kendime geliyorum, kendime bakiyorum, örgü yapiyorum, kitap okuyorum, film izliyorum, yazarlarin bilim adamlarinin söylesilerini dinlemeye bayiliyorum, zaman yetmiyor bazen, ne cabuk aksam oldu diyorum, istedigim seyleri yapamiyorum bile
Genel olarakta insanlarla iletisim kurmayi seven insan degilim, dis görünüs olarak asla öyle görümüyorum, full gülerim, kahkaha atarim ve cok neseli biriyimdir ama uzun sohbetler beni bayiyor veya birinin derdini dinlemek bana cok güc geliyor, misafir geldiginde de gerektigi kadar konusurum, hal hatir sorarim sonra biraz yanlarinda oturur odama cekilirim, insanlarin hayatlari da beni hic ilgilendirmiyor, dedikodu su yasima kadar hic ilgimi cekmemistir, dedikodu yapmak isteyenlere tepki verdigim de cok saskin oluyorlar, yani nasil dedikodu sevmezsin, dedikodu sevilmez mi diye....
Off sistim ama cidden insanlarin bana o sekil bakmasi artik beni düsündürmeye basladi
Merhabalar,
Vs vs
Bence boş boş sırf hikaye atmak için şuraya gittim bunu yaptım demek için yaşayan insanlardan daha iyi böyle olmanız, en azından dolu dolusunuz.
Ben de son zamanlarda aynen böyleyim. Arkadaşlarımın bazılarıyla hiç görüşmüyorum, geri kalanıyla çok yüzeysel. Olması gerektiği sıklıkta ve şekilde. Zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. İnsanların yapmacıklıklarından, yalanlarından, kendilerinden bir haber olmalarından bıktım. Ama bu toplum işte sürekli bireyleri belirli kalıplara sokmaya çalışıyor. Şekillendirmeye çalışıyor. İstedikleri şekle girmezsen "anormal" oluyorsun.
O sorularla ben de yüzleşiyorum sürekli.
'Ay ben hayatta evde duramam bütün gün, ben evde patlarım, her gün bir programım olmazsa bunalırım, nasıl duruyorsun öyle ayyy'.... gibi... son derece rahatsız edici ve eleştirel.
Oysa ki şimdiye kadar benim tam zıttım olan 1 kişiye dahi 'ay nasıl oluyor da her gün dışardasın, ben asla yapamam, evini hiç özlemiyor musun?' .. vb. demişliğim yoktur. Günümüzde evde çok vakit geçirmek, sosyalleşmemek sanırım biraz ayıplanıyor. Ya da ne demeye böyle tepkiler veriliyor bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?