yalnızlığım göze mi batıyor?

Calisan insanima kadar okudum ve yetti zaten calisiyosun is yerinde sosyallesiyosun kime ne aksam illa sokak sokak gezmek zorunda degilsin... Bana da ex kv antisosyal diodu... Ona gorede sosyallik altin gunu ve bi suru bos insani eve toplayip cak cak konusmak... Zaten calistigim kurumda aksama kadar sosyallesiyorum surekli etrafimda cocuklar... Bide eve gelince o yorgunlukta sokaga kalabaliga cikmak venimde icimden gelmiyor... Ya da h.sonu milleti eve toplayio hep bir agizdan konusturup altin gunu altinda cinnet gunu yapmak istemiyorum ve bende sizin gibi halimden memnunum... Unide lisede acayip cevrem vardi eve zor girerdim noldu hepimiz mezu olduk koptuk.. Cokta onemli degil benim icin birilerinin hayatimda olmasi ya da aksam cikip kahve fln icmek...

ben de bu durumu bir dönem yaşamıştım. bir zamanlar benim de çok çevrem oldu ama zamanla insanların zamanımdan çaldığını fark ettim. sürekli aynı konular, bir zaman sonra bıkkınlık verdi. ben de kendimi çevremden soyutladım. zaman, insanın en kıymetli zenginliklerinden biri. kime ve neye zaman ayırmak gerektiğini zaman içinde çok iyi kavradım. bence seçilmiş yalnızlık güzel. hele hayallerin, çalıştığın bir işin ya da bir hobin varsa. :KK200:

Nasıl mutlu hissediyorsaniz sizin için iyisi odur. Bizim insanımız herkesi belli kalıplara sokmaya bayılır. Kendisini ilgilendirmeyen ne varsa bir yorum yapar mutlaka. Takmayiniz. Laf arasında ben de öyleyim ve de evliyim minik bir oğlum var. En büyük arkadaşım o her gün o park senin bu park senin gezeriz. Çalışıyorum normalde ama izindeyim şimdi. Etrafımda çok insan olmasını sevmiyorum. İnsan beklenti demek. Az insan çok huzur bence.

Merhabalar,

yasadigim olumsuzluklardan ve yedigim kaziklardan sonra ergenlik döneminden beri azar azar arkadas cevremi kücülttüm, su an hic kimse yok. Arkadas diyebilecegim hic kimse yok. Bu beni rahatsiz ediyor mu? Hayir. Annem var, abim var (müthis anlasiyoruz), telefonda konustugum dertlestigim bi kac kisi var.
Ama disari ciktigim felan yok, yani cok nadir gezmeye giderim, telefonum zaten asla calmaz, ailem haric kimse mesaj atmaz (yani sadece cikarlari icin arayip sorarlar ama onlari saymiyorum) Genelde internet üzeri alisveris yapiyorum, ciktigimda bile kalabaliktan öyle sıkılıyorum ki, islerimi halledip eve kosuyorum, max 3 saat kaliyorum genelde disarda.
Yani birisiyle kahve ictigim yok, yemek yedigim yok, insanlar dedigi ot gibi yasiyorum tabiri caizse. Ama dedigim gibi beni rahatsiz eden bi durum yok. Zaten evde olmayi, kendimle ilglenmeyi seven bir insanim.

Gel gelelim ki cevremdeki insanlarin söylediklerine:

-hep evde, hep evde kafayi yemiyormusun?
-hep evdesin canin sıkılmıyor mu?
-neden hic disari cikmiyorsun?
-sen hic disari cikmiyorsun degil mi? Ben olsam kafayi yerdim
-basil sıkıntıdan catlamiyorsun?
-hic görüstügün kimse yok dimi?
Vs vs

Hepsine ayni seyi söylüyorum „hayir canim sıkılmıyor, evde olmaktan büyük keyif aliyorum, hobilerim de zaten evde yapilan seyler, baskalariyla gezip tozmaya ihtiyac duymuyorum“

Ama yine soruyorlar yine söylüyorlar, yani cok asiri anormalmisim gibi, hayretler icinde kaliyorlar resmen ya

Ben de yavas yavas acaba haklilar mi? Ben anormalmiyim da fark etmiyor muyum acaba? diye kendime soruyorum

Calisan insanim, aksamüstü evde oluyorum, evde oldugum zamanlar öyle kiymetli geliyor ki anlatamam, dinleniyorum kendime geliyorum, kendime bakiyorum, örgü yapiyorum, kitap okuyorum, film izliyorum, yazarlarin bilim adamlarinin söylesilerini dinlemeye bayiliyorum, zaman yetmiyor bazen, ne cabuk aksam oldu diyorum, istedigim seyleri yapamiyorum bile

Genel olarakta insanlarla iletisim kurmayi seven insan degilim, dis görünüs olarak asla öyle görümüyorum, full gülerim, kahkaha atarim ve cok neseli biriyimdir ama uzun sohbetler beni bayiyor veya birinin derdini dinlemek bana cok güc geliyor, misafir geldiginde de gerektigi kadar konusurum, hal hatir sorarim sonra biraz yanlarinda oturur odama cekilirim, insanlarin hayatlari da beni hic ilgilendirmiyor, dedikodu su yasima kadar hic ilgimi cekmemistir, dedikodu yapmak isteyenlere tepki verdigim de cok saskin oluyorlar, yani nasil dedikodu sevmezsin, dedikodu sevilmez mi diye....

Off sistim ama cidden insanlarin bana o sekil bakmasi artik beni düsündürmeye basladi

Yok mu böyle benim gibisi? Tek ben miyim böyle olan?

Yazim hatalari icin özür dilerim, telefondan yaziyorum
Herkese hayirli günler, okudugunuz icin tesekkür ederim
Sevdiğiniz şeyleri sevdiğiniz ınsanlarla yapıyorsunuz ve bunlar da kısıtlı sayida kişiler. Bana normal geldi. Benim de dünyam eşim ve kızım. Çok zor geliyor dışarı çıkıp ni şeyler yapmak. Canım hiç istemiyor. Bundan kimse de rahatsız olmuyor

Valla mis gibi huzurlu ve rahat hayatin varmis.
Sosyal fobi gelismesin de. Gerisinde sorun yok bence. Hayat senin..nasil yasamak istiyorsan oyle yasa. İlerde sevgilin olursa, arkadas cevren gelisirse veya evlenirsen bu durumun degisir tekrar. Bence simdi keyfini cikar :KK70:

gerçekten rahatsız olmuyosanız bence bi sorun yok :) herkes aynı olmak zorunda değil.

herkes çok sosyal olacak yada çevresinde sürekli arkadaşı olacak onlarla dışarı çıkıp gezecek diye bir şey yok senin gibi çevremde çok insan var onu geç zaten artık birçok insan böyle insanların çevresindekilere güveni azaldı okadar samimiyetsiz insan var ki en yakın arkadaşlarınız bile bazen öyle olabiliyor bazı insana kendi ailesi yada akrabaları yetebiliyor eger sen mutluysan başkalarının ne söylediginin bence önemi yok eger bu durum sizde psikolojik bi sorun yaratmıyorsa sıkıntı olacagını düşünmüyorum insan nasıl mutluysa öyle yaşamalı ne yani illa birsürü arkadaşın mı olmak zorunda bence mesafeli olmak herzaman iyidir fazla muhabbet tez ayrılık getirirmiş bende mesela pek arkadaşım yoktur genelde hep ailemleyim ama öyle içine kapanık insanlarla konuşmayan biri degilim gayet güleryüzlü insanlarla diyalogu gayet iyi olan biriyim ayrıca kim eski çocukluk arkadaşlarıyla görüşebiliyor ki zamanla insanlar kopuyor sadece iş yerinde edindiginiz çevreyle yada komşularınızda daha fazla iletişim halinde oluyorsunuz

Son düzenleme:
Sagolun arkadaslar,

özellikle bi kisi sürekli söyleyip duruyor "ben bugün oraya gittim, sonra bi baktim A cagriyor, onunla takildik, sonra ordan eve gidecekken B cagirdi onunla da surda takildik, tavla oynadik sunu bunu ictik, felan filan....eee sen? sen hep evdesin dimi ya?" tarzinda seyler söylüyor, her seferinde aciklamama ragmen yine söylüyor yine söylüyor, acaba o normalda ben mi anormalim dedim

Calisan insanima kadar okudum ve yetti zaten calisiyosun is yerinde sosyallesiyosun kime ne aksam illa sokak sokak gezmek zorunda degilsin... Bana da ex kv antisosyal diodu... Ona gorede sosyallik altin gunu ve bi suru bos insani eve toplayip cak cak konusmak... Zaten calistigim kurumda aksama kadar sosyallesiyorum surekli etrafimda cocuklar... Bide eve gelince o yorgunlukta sokaga kalabaliga cikmak venimde icimden gelmiyor... Ya da h.sonu milleti eve toplayio hep bir agizdan konusturup altin gunu altinda cinnet gunu yapmak istemiyorum ve bende sizin gibi halimden memnunum... Unide lisede acayip cevrem vardi eve zor girerdim noldu hepimiz mezu olduk koptuk.. Cokta onemli degil benim icin birilerinin hayatimda olmasi ya da aksam cikip kahve fln icmek...

aynen, benim de canim bisey cekmiyor, sadece cayimi yudumlayip örgümü yapmak istiyorum babaanneler gibi :KK70: sürekli gezen tozan insanlar beni yoruyor, onlar anlatirken bile ben cöküyorum.

Sizin karariniz bunlar
Ama asosyallik durumu bence hastalik. Sosyal fobi durumuna geldiyse tabii

yok hayir, fobi felan yok, yabanci insanlarla gayet rahat bir sekilde iletisim kurabiliyorum, sakalasiyorum felan, ya da bana da yaklasanlar oluyor yol sormak icin mesela...kötü bi yüz ifadem olsa veya kötü enerjim olsa gelip bisey sormaya cekinirler diye düsünüyorum...

sende 1-2 kez tatile giderim, herkesle anlasiririm, tek basima da 2-3 gün tatil yapmaya bayilirim ve orda da benim gibi yalniz tatil yapanlar bi bahaneyle benimle iletisime gecerler

Sagol arkadaslar,

özellikle bi kisi sürekli söyleyip duruyor "ben bugün oraya gittim, sonra bi baktim A cagriyor, onunla takildik, sonra ordan eve gidecekken B cagirdi onunla da surda takildik, tavla oynadik sunu bunu ictik, felan filan....eee sen? sen hep evdesin dimi ya?" tarzinda seyler söylüyor, her seferinde aciklamama ragmen yine söylüyor yine söylüyor, acaba o normalda ben mi anormalim dedim

aynen, benim de canim bisey cekmiyor, sadece cayimi yudumlayip örgümü yapmak istiyorum babaanneler gibi :KK70: sürekli gezen tozan insanlar beni yoruyor, onlar anlatirken bile ben cöküyorum.

yok hayir, fobi felan yok, yabanci insanlarla gayet rahat bir sekilde iletisim kurabiliyorum, sakalasiyorum felan, ya da bana da yaklasanlar oluyor yol sormak icin mesela...kötü bi yüz ifadem olsa veya kötü enerjim olsa gelip bisey sormaya cekinirler diye düsünüyorum...

sende 1-2 kez tatile giderim, herkesle anlasiririm, tek basima da 2-3 gün tatil yapmaya bayilirim ve orda da benim gibi yalniz tatil yapanlar bi bahaneyle benimle iletisime gecerler
Hah fobi demek aklima gelmediydi benden cok yasayin emi ;)
Siz mutluysaniz kayginiz vs yoksa kimsenin uzerine vazife degil bosverin o zaman ;) konusup dursunlar

nasıl mutluysanız oyle olun. mıllete ne yalnız olup olmamanız. bende yalnız yasıyorum. yerı geldıgınde gezıyorum yerı geldıgınde aılemın yanına gıdıyorum. arkadaslarımın cogu evlı o nedenle daha cok kuzenımle bulusuyorum. bu arada da terkedıldım :) yanı demek ıstedıgım nasıl mutluysanız oyle yapın mılletı ılgılendırmıyor. bazı seyler de (tek olup olmamak) nasıp kısmet gıbı gelıyor. bana da soruyorlardı hayatında kımse varmı dıye ben ıstemezmıyım olmasını ama malesef terkedıldım nasıp bu ısler

Merhabalar,

yasadigim olumsuzluklardan ve yedigim kaziklardan sonra ergenlik döneminden beri azar azar arkadas cevremi kücülttüm, su an hic kimse yok. Arkadas diyebilecegim hic kimse yok. Bu beni rahatsiz ediyor mu? Hayir. Annem var, abim var (müthis anlasiyoruz), telefonda konustugum dertlestigim bi kac kisi var.
Ama disari ciktigim felan yok, yani cok nadir gezmeye giderim, telefonum zaten asla calmaz, ailem haric kimse mesaj atmaz (yani sadece cikarlari icin arayip sorarlar ama onlari saymiyorum) Genelde internet üzeri alisveris yapiyorum, ciktigimda bile kalabaliktan öyle sıkılıyorum ki, islerimi halledip eve kosuyorum, max 3 saat kaliyorum genelde disarda.
Yani birisiyle kahve ictigim yok, yemek yedigim yok, insanlar dedigi ot gibi yasiyorum tabiri caizse. Ama dedigim gibi beni rahatsiz eden bi durum yok. Zaten evde olmayi, kendimle ilglenmeyi seven bir insanim.

Vs vs

Hepsine ayni seyi söylüyorum „hayir canim sıkılmıyor, evde olmaktan büyük keyif aliyorum, hobilerim de zaten evde yapilan seyler, baskalariyla gezip tozmaya ihtiyac duymuyorum“

Ama yine soruyorlar yine söylüyorlar, yani cok asiri anormalmisim gibi, hayretler icinde kaliyorlar resmen ya

Ben de yavas yavas acaba haklilar mi? Ben anormalmiyim da fark etmiyor muyum acaba? diye kendime soruyorum

Calisan insanim, aksamüstü evde oluyorum, evde oldugum zamanlar öyle kiymetli geliyor ki anlatamam, dinleniyorum kendime geliyorum, kendime bakiyorum, örgü yapiyorum, kitap okuyorum, film izliyorum, yazarlarin bilim adamlarinin söylesilerini dinlemeye bayiliyorum, zaman yetmiyor bazen, ne cabuk aksam oldu diyorum, istedigim seyleri yapamiyorum bile

Genel olarakta insanlarla iletisim kurmayi seven insan degilim, dis görünüs olarak asla öyle görümüyorum, full gülerim, kahkaha atarim ve cok neseli biriyimdir ama uzun sohbetler beni bayiyor veya birinin derdini dinlemek bana cok güc geliyor, misafir geldiginde de gerektigi kadar konusurum, hal hatir sorarim sonra biraz yanlarinda oturur odama cekilirim, insanlarin hayatlari da beni hic ilgilendirmiyor, dedikodu su yasima kadar hic ilgimi cekmemistir, dedikodu yapmak isteyenlere tepki verdigim de cok saskin oluyorlar, yani nasil dedikodu sevmezsin, dedikodu sevilmez mi diye....

Off sistim ama cidden insanlarin bana o sekil bakmasi artik beni düsündürmeye basladi

Ben dışarı çıkmayı severim. Ama evde sizin gibi takılmaya da bayılırım.

Merhabalar,

Vs vs

Bence boş boş sırf hikaye atmak için şuraya gittim bunu yaptım demek için yaşayan insanlardan daha iyi böyle olmanız, en azından dolu dolusunuz.

Bence boş boş sırf hikaye atmak için şuraya gittim bunu yaptım demek için yaşayan insanlardan daha iyi böyle olmanız, en azından dolu dolusunuz.

Ya kendi gözümle gördüm, bi yere gidiyor mesela 60 tane fotograf cekiyor degisik kiyafetlerle ama o sehirde sadece 2 gün kaliyor, ama instagrama 12 gün boyunca her gün resim atiyor hala ordaymis gibi böyle seyler bana inanilmaz bos geliyor, adam bi cay iciyor kafede, onu bile hikayesine atiyor, altina da bos veya atarli giderli sözler yaziyor

Ben de son zamanlarda aynen böyleyim. Arkadaşlarımın bazılarıyla hiç görüşmüyorum, geri kalanıyla çok yüzeysel. Olması gerektiği sıklıkta ve şekilde. Zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. İnsanların yapmacıklıklarından, yalanlarından, kendilerinden bir haber olmalarından bıktım. Ama bu toplum işte sürekli bireyleri belirli kalıplara sokmaya çalışıyor. Şekillendirmeye çalışıyor. İstedikleri şekle girmezsen "anormal" oluyorsun.
O sorularla ben de yüzleşiyorum sürekli.
'Ay ben hayatta evde duramam bütün gün, ben evde patlarım, her gün bir programım olmazsa bunalırım, nasıl duruyorsun öyle ayyy'.... gibi... son derece rahatsız edici ve eleştirel.
Oysa ki şimdiye kadar benim tam zıttım olan 1 kişiye dahi 'ay nasıl oluyor da her gün dışardasın, ben asla yapamam, evini hiç özlemiyor musun?' .. vb. demişliğim yoktur. Günümüzde evde çok vakit geçirmek, sosyalleşmemek sanırım biraz ayıplanıyor. Ya da ne demeye böyle tepkiler veriliyor bilemiyorum.

Ben varım.bende sevmem dedikodu daha doğrusu beni kendimden başkaları ilgilendirmiyor.çok insan bende sevmem.ama gezerim çok ben.evde durmam pek.hep aynı insanlarla görüşmem farklı insanlarla takılırım ve kimseyle çok mıç mıç olmam böylece gerektiği kadar.

Ben de son zamanlarda aynen böyleyim. Arkadaşlarımın bazılarıyla hiç görüşmüyorum, geri kalanıyla çok yüzeysel. Olması gerektiği sıklıkta ve şekilde. Zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. İnsanların yapmacıklıklarından, yalanlarından, kendilerinden bir haber olmalarından bıktım. Ama bu toplum işte sürekli bireyleri belirli kalıplara sokmaya çalışıyor. Şekillendirmeye çalışıyor. İstedikleri şekle girmezsen "anormal" oluyorsun.
O sorularla ben de yüzleşiyorum sürekli.
'Ay ben hayatta evde duramam bütün gün, ben evde patlarım, her gün bir programım olmazsa bunalırım, nasıl duruyorsun öyle ayyy'.... gibi... son derece rahatsız edici ve eleştirel.
Oysa ki şimdiye kadar benim tam zıttım olan 1 kişiye dahi 'ay nasıl oluyor da her gün dışardasın, ben asla yapamam, evini hiç özlemiyor musun?' .. vb. demişliğim yoktur. Günümüzde evde çok vakit geçirmek, sosyalleşmemek sanırım biraz ayıplanıyor. Ya da ne demeye böyle tepkiler veriliyor bilemiyorum.

aynen öyle, bu kilo konusunda da böyle...zayif olursun "ay bi deri bi kemik kalmissin, böyle cok cirkinsin, kilo al bence", kilolu olursun "ay popon cok büyümüs, bence kilo vermelisin"...ya senin fikrini kimse sormuyor ki zaten, isteyen zayif olur isteyen kilolu, bide kendince fikrinin cok önemli oldugunu zannedenler var ya. ooff onlara cok ayar oluyorum, cevap dahi vermiyorum böylelerine.

ve dedigin gibi...yapmacik insanlara asla tahammül edemiyorum, zaten uzaktan belli oluyor bide gelip beni anlamayacak kadar enayi zannediyor ya...oofff...böyle insanlarla bi adim dahi gitmiyorum ama sonra da tepki aliyorum, böyle yaparsan yalniz kalirsin diye...ama böyle olucagina yalniz kalayim daha iyi degil mi?

Back