yalnızlığım göze mi batıyor?

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
53
Merhabalar,

yasadigim olumsuzluklardan ve yedigim kaziklardan sonra ergenlik döneminden beri azar azar arkadas cevremi kücülttüm, su an hic kimse yok. Arkadas diyebilecegim hic kimse yok. Bu beni rahatsiz ediyor mu? Hayir. Annem var, abim var (müthis anlasiyoruz), telefonda konustugum dertlestigim bi kac kisi var.
Ama disari ciktigim felan yok, yani cok nadir gezmeye giderim, telefonum zaten asla calmaz, ailem haric kimse mesaj atmaz (yani sadece cikarlari icin arayip sorarlar ama onlari saymiyorum) Genelde internet üzeri alisveris yapiyorum, ciktigimda bile kalabaliktan öyle sıkılıyorum ki, islerimi halledip eve kosuyorum, max 3 saat kaliyorum genelde disarda.
Yani birisiyle kahve ictigim yok, yemek yedigim yok, insanlar dedigi ot gibi yasiyorum tabiri caizse. Ama dedigim gibi beni rahatsiz eden bi durum yok. Zaten evde olmayi, kendimle ilglenmeyi seven bir insanim.

Gel gelelim ki cevremdeki insanlarin söylediklerine:

-hep evde, hep evde kafayi yemiyormusun?
-hep evdesin canin sıkılmıyor mu?
-neden hic disari cikmiyorsun?
-sen hic disari cikmiyorsun degil mi? Ben olsam kafayi yerdim
-basil sıkıntıdan catlamiyorsun?
-hic görüstügün kimse yok dimi?
Vs vs

Hepsine ayni seyi söylüyorum „hayir canim sıkılmıyor, evde olmaktan büyük keyif aliyorum, hobilerim de zaten evde yapilan seyler, baskalariyla gezip tozmaya ihtiyac duymuyorum“

Ama yine soruyorlar yine söylüyorlar, yani cok asiri anormalmisim gibi, hayretler icinde kaliyorlar resmen ya

Ben de yavas yavas acaba haklilar mi? Ben anormalmiyim da fark etmiyor muyum acaba? diye kendime soruyorum

Calisan insanim, aksamüstü evde oluyorum, evde oldugum zamanlar öyle kiymetli geliyor ki anlatamam, dinleniyorum kendime geliyorum, kendime bakiyorum, örgü yapiyorum, kitap okuyorum, film izliyorum, yazarlarin bilim adamlarinin söylesilerini dinlemeye bayiliyorum, zaman yetmiyor bazen, ne cabuk aksam oldu diyorum, istedigim seyleri yapamiyorum bile

Genel olarakta insanlarla iletisim kurmayi seven insan degilim, dis görünüs olarak asla öyle görümüyorum, full gülerim, kahkaha atarim ve cok neseli biriyimdir ama uzun sohbetler beni bayiyor veya birinin derdini dinlemek bana cok güc geliyor, misafir geldiginde de gerektigi kadar konusurum, hal hatir sorarim sonra biraz yanlarinda oturur odama cekilirim, insanlarin hayatlari da beni hic ilgilendirmiyor, dedikodu su yasima kadar hic ilgimi cekmemistir, dedikodu yapmak isteyenlere tepki verdigim de cok saskin oluyorlar, yani nasil dedikodu sevmezsin, dedikodu sevilmez mi diye....

Off sistim ama cidden insanlarin bana o sekil bakmasi artik beni düsündürmeye basladi

Yok mu böyle benim gibisi? Tek ben miyim böyle olan?

Yazim hatalari icin özür dilerim, telefondan yaziyorum
Herkese hayirli günler, okudugunuz icin tesekkür ederim

Abimde boyle evden odasından hic cikmaz bide bilgisayar muhendisi isi de bilgisayarla oyle saatlerce ugrasir. Biraz anormal geliyo ama o mutlu asosyal mi degil kafa yapisi insanlarla cikabilecek durumda . Ama bu yaşa bidaha gelemeyiz disarda gezip gorulecek cok guzel yerler var kıymetini bilmek lazim

yabancılar introvert kişilik diyorlar sizin gibilere.bende öyleyimdir aynı sorularla karşılaştığım oluyor.benim arkadaşlarım var ama mesela toplumca "normal" bir insan haftada 2-3 kere arkadaşları,sevgilisi vs ile buluşursa bu benim için ayda 1 falan:KK70:Lise ve ilk üniversite yıllarımda böyle değildim.hatta lisede hergün çıktığım,bir gün içinde başka gruplarla buluştuğum olurdu.sonra ne olduysa bu kadar sosyallik sıkıcı gelmeye başladı.insanlar konuşurken,gece dışarda bir mekanda herkes eğlenirken falan ben ne işim var benim burada?bitsede eve gitsem modundaydım.şimdi çoğu zaman kendi kendime yetiyorum:KK48:evde hobilerim var benimde,mmorpgden arkadaş edindim birde onlarla muhabbet bile yetiyor.ingilizcem iyi olduğu için değişik milletden arkadaşlar edindim muhabbetler sıkıcı olmuyor:KK50:ailem falan kabullenemedi ilk başta ama onlarda pes etti artık arada hala söyleniyorlar:ukala:

-basil sıkıntıdan catlamiyorsun?
-hic görüstügün kimse yok dimi?
bana da böyle derlerdi napiim arkadaş yerine deveye diken mi bulayım.değil mi arkadaşlıkta güvenilir düzgün insan arayınca arkadaş olmuyor.ya yedirdiğin kadar arkadaş oluyorlar yada işleri düştüğü kadar. gerisi fos.

Ben de aynı sizin anlattığınız gibiyim. Üniversiteden toplamda 4 tane görüştüğüm arkadaşım var. 2 tanesiyle ayda yılda bir konuşurz . diğer 2 siyle de haftada 1 telrfonla konuşuruz. Hepsi uzak şehirlerde. Bulunduğum şehirde ise hiç görüştüğüm arkadaşım yok. Kuzenlerim var aslında ama onlarlada zoraki durumlar olmdıkça görüşmüyorum.

Yalnız olmaktan zevk alıyorum. Film izlemeyi ya da bişeyler okumayı çok seviyorum. Sizin gibi bana da zaman bazen az geliyor.

Bütün bunların yanında arkadaşlarıma baktığımda bazen onlara imreniyorum. Bir sürü arkadaşları var. Telfonları hiç susmuyor . sürekli onları merak eden üzüntüleriylr neşeleriyle ilgilenen insanlar var. Doğum günlerinde telefonlarına ulaşamam mesela hrp meşgul çalar.okdar insandan bana sıra gelmez =)

Ben yalnız olmaztan zevk alıyorum evet ama görüşütüğüm dertleştiğim insanlarında olmasını çok isterdim. Brnimki sizinkinden biraz farklı bi durum sanırım. Ben insanların yanında rahat edemediğim için yalnız olmayı seviyorum.

Evi sevmeniz evde vakit gecirmeniz çok güzel bence.calismaktan vaktinizin olduğunu düşünmüyorum.fakat benim kafamda takılan sadece şu oldu.bu duruma anormal durum degilde fedakarlıktan yoksun ve bencillik duygusu içerdiği fikri geldi.o da şu,hani dedinizya birisi gelse derdini dinlemek istemem halhatir sorar odama giderim diye bu biraz fazla geldi işte.illede derdiyle dertlenin demiyorum ama derdini anlatanı dinlemek dahi istememek biraz nebilim nahoş geldi.yabani bir kiz hayal ettim öyle yazınca.iletisime son derece kapalı ve toplumdan korkan bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetinde çok duyarsizca geldi.belki öyle biri değilsiniz yanlış anlamayin ama okuyunca öyle hissettim.yoksa çok aşırı gezmek dolaşmak kişinin tercihi.belkide evde huzuru buluyorsunuz.bende evi çok severim.

Belki ilerde degisir.

Size sorulan sorulara soruyla cevap verin
"Siz hergün disarda gezmekten sikilmadiniz mi"
"Ayyy hep disarsi disarsi itis kakis bikmadiniz mi" vs

nasıl mutluysanız öyle olun tabi
merak ettim 27 yaşındasınız erkek arkadaşınız oldu mu hiç veya var mı
onunla ilişkiniz nasıl?

bide diyelim evinize sizin yaşlarında kızı olan birileri de geldi
onları falan da mı bırakıp odanıza gidiyorsunuz?

Anneniz ve abiniz ile birlikte ayni evde yasiyorsaniz o kadar da yalniz değilsinizdir :KK48:

Ben de aynı sizin anlattığınız gibiyim. Üniversiteden toplamda 4 tane görüştüğüm arkadaşım var. 2 tanesiyle ayda yılda bir konuşurz . diğer 2 siyle de haftada 1 telrfonla konuşuruz. Hepsi uzak şehirlerde. Bulunduğum şehirde ise hiç görüştüğüm arkadaşım yok. Kuzenlerim var aslında ama onlarlada zoraki durumlar olmdıkça görüşmüyorum.Yalnız olmaktan zevk alıyorum. Film izlemeyi ya da bişeyler okumayı çok seviyorum. Sizin gibi bana da zaman bazen az geliyor.Bütün bunların yanında arkadaşlarıma baktığımda bazen onlara imreniyorum. Bir sürü arkadaşları var. Telfonları hiç susmuyor . sürekli onları merak eden üzüntüleriylr neşeleriyle ilgilenen insanlar var. Doğum günlerinde telefonlarına ulaşamam mesela hrp meşgul çalar.okdar insandan bana sıra gelmez =)Ben yalnız olmaztan zevk alıyorum evet ama görüşütüğüm dertleştiğim insanlarında olmasını çok isterdim. Brnimki sizinkinden biraz farklı bi durum sanırım. Ben insanların yanında rahat edemediğim için yalnız olmayı seviyorum.
bende kalabalığa adapte olamıyorum çok laf yetiştiremiyorum. kafam şişiyor yoruluyorum.

nasıl mutluysanız öyle olun tabi
merak ettim 27 yaşındasınız erkek arkadaşınız oldu mu hiç veya var mı
onunla ilişkiniz nasıl?

bide diyelim evinize sizin yaşlarında kızı olan birileri de geldi
onları falan da mı bırakıp odanıza gidiyorsunuz?

Hayir canim, o zaman kaliyorum, konusuyorum hos sohbet oluyor, muhabetten sıkıldığım zaman kaciyorum, mesela dedikodu filan basladiginda veya ne bileyim kadin programlar konusuldugunda.

Iliskilerime gelirsek; bir evlilik gecirdim, ayrilali 3 sene oluyor

Ben ben ben. İki tane yakın arkadaşım var onlarla bile en yakın ikş hafta aralıkla görüşürüm. Onlarla konuşmayı vakit geçirmeyi seviyorum ama herhangi biriyle sürekli konuşmak sürekli görüşmek sürekli iletişim halinde olmak içime fenalıklar getiriyo :işsiz:

Hayir canim, o zaman kaliyorum, konusuyorum hos sohbet oluyor, muhabetten sıkıldığım zaman kaciyorum, mesela dedikodu filan basladiginda veya ne bileyim kadin programlar konusuldugunda.

Iliskilerime gelirsek; bir evlilik gecirdim, ayrilali 3 sene oluyor
hayırlısı herşeyin
evinize gelen insanlarla da yeterince iyisiniz
nasıl mutluysanız öyle davranın boşverin kim ne derse desin

Prensip olarak insan sevmiyorum ben de :KK76:
Ayda yılda bi buluşup sohbet ettiğim bir iki arkadaşım var. Insanlardan güler yüzümü hiç esirgemem,ama hiçbiriyle de samimi olmam. Allah vermesin cenaze- hastalık neyim yoksa öğretmen arkadaşlarımla
gidip gelmem buluşmam. Üniversite arkadaşlarıyla koptuk. Lise arkadaşlarımdan bir ikisi yetiyor,komşularımla ilişkim apartmanda karşılaşınca ayaküstü iki dakikalık sohbetten ibaret. Teyze dayı falan da anca bayramdan bayrama görürüm,gördüm mü de dediğim gibi güler yüzlüyümdür de. Insanlarla samimi olmayı sevmiyorum. Insanlar niyeyse azıcık samimi olsan hayatına müdahale hakkı görüyor. Arkamdan konuşsalar da ben duymuyorum. Laf taşıyan yok dedikodu eden yok. Ohhh mis Insanlarla mesafeli olunca yüz göz olmuyorsun,sen de onlar hakkında kötü düşünmüyorsun çünkü tanımıyorsun. Tanıdıkça bazı insanların ne kadar alçalabildiklerine de şahit oluyorsun çünkü. En iyisini yapıyorsunuz,takdir ettim :KK45:

Ablam bebek oldugundan beri dışarıya adım atmadı,
-nasil sıkıntıdan catlamiyorsun?
ben de bunlari söyleyip duruyorum, o da bana uyuz oluyor :)
Bana sorarsan ben asla eve girmeyen bir insanim-bir de yengeç burcu olucam. Sabah birisiyle buluşurum, hazır gelmişken şu da yakındadir diye bir de başkasını arar buluşurum. Zamanında esasli birkac dost kazığı yedim (hatta biriyle gercek anlamda mahkemelik oldum) ama çözümü de yine başka dostlarımda buldum. Her gece otobüs beklerken-yolda eski ev arkadaşımı ararim yarım saat konuşuruz.
İlk mezun olduğumda haftasonu 8'e diğer günler 5e kadar olan bir işte çalışırdım. 5 çıkışlarında zaten Taksim'e falan kosardim,8 çıkışlarında da o zamanki sevgilim gelirdi bir çay içerdik. İzin gününde de zaten Allah ne verdiyse ...
O yüzden bana çok ilginç geliyor hiç evden dışarı çıkmayanlar. Ben üç gün ustuste evde durayim ,dördüncü gün depresyona girerim ya, temiz hava gibisi mi var?
Örgü mu oreceksiniz ? Kiraz çiçekleri açtı, alın bir sofrabezi, ağacın altında piknik yapıp örün mesela :)
Ayaginiz toprağa değsin. Negatif iyonlardan kurtulun :)
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de her şehir pek güzel, en olmadı alın annenizi de bir haftasonu denize kıyısı olan bir şehre gidin,iyot kokusunu içinize çekin... yillik izin zamanlarında gerçekten tatil yapın...
Yani tamam, yılın 350 günü evde oturun ama hiç yoktan bir 15 günü gezmeye,seyehate, deniz sesi dinlemeye ayırın.

*Dipnot: çocukken ablam dışında arkadaşım yoktu. Biraz ondan - zamanında yoksunluğunu hissettiğim için ben de abartmis olabilirim. Ama arkadaş önemli ya... Ben dara düşünce ne ailem ne sevgilim, ilk olarak yakın arkadaşımı ararim.

Siz mutlu iseniz niye sorun olsun ki..
Herkes aynı şeyleri yapmak zorunda değil..
Is hayatınız var evde aileniz var arada görüştüğünüz konuştuğunuz insanlar var gayet normal geldi bana..
Sosyallik illa akşam dışarı çıkmak değil ki..
Evde yemek temizlik ilgi bekleyen eş çocuk yokken gezmek kolay.. Ama hayat zaten yeteri kadar yorucu.. eve gelip dinlenmek film izlemek benim için lüks.. mutluyum evimde.. sohbet edecek halim varsa kafam varsa bu gücü eşime kızıma ayırırım mesela..

Back