yalnız kalmamak emek ve tolerans gerektiriyor. etrafınızda çok arkadaş dost istiyorsanız aranızı iyi tutacaksınız. o öyle yaptı bu bunu dedi pek takılmayacaksınız. ilişkilerinizin devam etmesi için çabalayacaksınız, belki de veren taraf hep siz olacaksınız. özel hayatınızda yalnız olmak istemiyorsanız yine aynı şekilde. çok seçmeden üçü beşi aramadan biriyle evlenip çoluk çocuğa karışacaksınız. yani kuralına göre oynayacaksınız.çok ince eleyip sık dokuyanlar arkadaşlık ilişkilerinde de özel hayatında da yalnız kalıyor.
Aslında kendi düşüncem çok eleştirmeden yaşamak. Hayatta her şey emek değil mı zaten. Her şeyin bir bedeli var. Çok inceleyen insanlara bakıyorum aynen dediğiniz gibi. Yalnız kalıyorlar. Gençlikte insan gene bir şekilde götürüyor. Fakat yaşlanınca ya da 50 yaş üstünde insana duyulan ihtiyaç artıyor. İspanyadan biriyle tanışmıştım. Teknoloji üst düzeyde. Refah düzeyi uçlarda. Ama intihar oranları almış başını gidiyor. Çünkü aşırı yalnızlar.
Ben güler yüzlü davranınca karı koca mutluluktan havalara uçtu. Hasret kalmışlar muhabbete.
Çok farklı. Bizim kaçtığımızı başkaları arıyor.