• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız Kalma Korkusu

yalnız kalmamak emek ve tolerans gerektiriyor. etrafınızda çok arkadaş dost istiyorsanız aranızı iyi tutacaksınız. o öyle yaptı bu bunu dedi pek takılmayacaksınız. ilişkilerinizin devam etmesi için çabalayacaksınız, belki de veren taraf hep siz olacaksınız. özel hayatınızda yalnız olmak istemiyorsanız yine aynı şekilde. çok seçmeden üçü beşi aramadan biriyle evlenip çoluk çocuğa karışacaksınız. yani kuralına göre oynayacaksınız.çok ince eleyip sık dokuyanlar arkadaşlık ilişkilerinde de özel hayatında da yalnız kalıyor.

Aslında kendi düşüncem çok eleştirmeden yaşamak. Hayatta her şey emek değil mı zaten. Her şeyin bir bedeli var. Çok inceleyen insanlara bakıyorum aynen dediğiniz gibi. Yalnız kalıyorlar. Gençlikte insan gene bir şekilde götürüyor. Fakat yaşlanınca ya da 50 yaş üstünde insana duyulan ihtiyaç artıyor. İspanyadan biriyle tanışmıştım. Teknoloji üst düzeyde. Refah düzeyi uçlarda. Ama intihar oranları almış başını gidiyor. Çünkü aşırı yalnızlar.

Ben güler yüzlü davranınca karı koca mutluluktan havalara uçtu. Hasret kalmışlar muhabbete.

Çok farklı. Bizim kaçtığımızı başkaları arıyor.

Neden korkuyorsun ki. Ben 18 ekim 2019 şehit eren Öztürkün esiyim.ve ömür boyu yanlizim 9 aylik oglum var sadece ona sariliyorum.eşimi çok ozlediğimde sende korkma ne güzel bir ailen var vd bu korkular yüzden kendinide yipratma

😭😭😭 size o kadar sıkı sıkı sarılmak istiyorum ki. Aslında korkudan öte işimden dolayı yalnız insanlarla çalıştım genelde. Bu sebeple ister istemez etkilendim. Rabbim her daim yanınızda olsun. Evladımızın ömrü uzun, soyu bereketli olsun. Öyle güzel evladınız ve gelininiz olsun ki dünyada da cenneti yaşayın.🤲

En azından çocuklarınız var. Ben de yalnız kalma korkusunu, anksiyetesine fazlaca sahip biriyim. Hatta geceleri evde yalnız çok zor kalıyorum. Ama ben şuan 29 yaşındayım ve ilerisi için evlenmezsem, çocuğum olmazsa bende akraba da yok, herkes y.dışında. Gerçekten çok yalnız olucam annem ve babam bu hayattan gittiklerinde. Korkuyorum. Ya elden ayaktan düşersem. Ya hayatımı maddi, manevi idame ettiremezsem... Ben intihar ederim filan diye düşünüyorum böyle hayaller kurunca hatta. Tövbe yarabbim.

Şu konuda müsterih olun. Allah kimseyi kısmetsiz bırakmıyor. Eminim sizin de karşınıza çok iyi insanlar çıkaracak.

Mesela bir tanıdık kanser oldu. İyilik yapıp elini uzattığı üniversiteli öğrenciler dr a götürdü. Cenazesini komşular kaldırdı. Ama rahmetli abla çok iyi kaplıydı. Güler yüzlüydü. İnsan ilişkileri harikaydı.

Bu sebeple insan kazanmaya bakmalıyız diye düşünüyorum. Fakat ben Bu konuda zayıfım maalesef.

Şu konuda müsterih olun. Allah kimseyi kısmetsiz bırakmıyor. Eminim sizin de karşınıza çok iyi insanlar çıkaracak.

Mesela bir tanıdık kanser oldu. İyilik yapıp elini uzattığı üniversiteli öğrenciler dr a götürdü. Cenazesini komşular kaldırdı. Ama rahmetli abla çok iyi kaplıydı. Güler yüzlüydü. İnsan ilişkileri harikaydı.

Bu sebeple insan kazanmaya bakmalıyız diye düşünüyorum. Fakat ben Bu konuda zayıfım maalesef.

Bence siz çok güzel bir kalbe sahip birisiniz. Bu korkunuzdan bile çok belli.
Ama inanın hayatım boyunca insan ilişkilerimde, hep verici, kin tutmayan, kötülüğe iyilikle karşılık veren, laf sokmayan, kolay kolay bağlarımı koparmayan biri oldum.
Ama yine de insanlara yaranamadım ve şuan arkadaş, dostlarım minimum seviyede. Çok yoruldum insanlardan.

Güzel sözlerinizin 100 katı size geri dönsün 🙏🏻 İnanın yalnız kalmayacaksınız siz de. Güzel gönlünüzce olsun her şey💜

10 çocuğu olanların bile garantisi yok, şans işi. Peygamberin cenazesini kaldırmamışlar yerden 3 gün.
Endişelenmek olabilir ama bunu sürekli düşünüp kendinizi bunaltmanızın anlamı yok.
Ülkemizde sırayla girilen huzur evlerinden var, öyle klasik huzur evleri gibi değil. Hem sıra bekliyorsunuz hem de düzgün yerler.
Benim planım o açıkçası. Mal mülk bağışlanarak giriliyor.

bende yalnızlık seven biriyim.ne kadar yaşacağımızın,yaşlanınca ne olacağımızın garantisi yok.şimdiden bu konuda endişelenip kendinizi bunaltmayın.Allah kimseye muhtaç etmeden yaşlılık nasip etsin gerisi sorun değil.kardeşiniz,akrabanız yok mu?o yaştan sonra zaten onlar size yeter.evcil hayvan öneririm yalnızlığa çok iyi geliyor.

Hepimiz bir gün yalnız kalabiliriz. Kalacağız da büyük ihtimalle. Önemli olan kendine yeni bir hayat kurabilmek.
Benim annem mesela yalnız yaşıyordu bir dönem başka bir şehirde. Be kardeş ne akraba ben de evlendim başka şehire.
o komşularıyla gün yaptı, resim kursuna yazıldı ordan bir çevre edindi, kitap kulubüne yazıldı kendine sıfırdan ortam kurdu.
Şimdi ailelerimizin olduğu şehirdeyiz. Eski okul arkadaşları, kardeşleri kendini öyle güzel oyalıyor ki. Kendisini örnek alıyofum. Kitap okur, müzik dinler, tiyatroya sinemaya gider bazen tek başna, arkadaşlarıyla kahve içerler, resmi bırakmadı hala devam ediyor, koroya ve kitap kulübüne devam ediyor.
Elimizde yani yalnız kalmamak.

Neden Anın Tadını yaşamak varken geleceğin hesaplarını yapıyorsun? Herkesin kaderi sınavı farklıdır, Geleceği rabbim bilir biz bilemeyiz.

😭😭😭 size o kadar sıkı sıkı sarılmak istiyorum ki. Aslında korkudan öte işimden dolayı yalnız insanlarla çalıştım genelde. Bu sebeple ister istemez etkilendim. Rabbim her daim yanınızda olsun. Evladımızın ömrü uzun, soyu bereketli olsun. Öyle güzel evladınız ve gelininiz olsun ki dünyada da cenneti yaşayın.🤲
İnşallah teşekkür ederim

Aslında kendi düşüncem çok eleştirmeden yaşamak. Hayatta her şey emek değil mı zaten. Her şeyin bir bedeli var. Çok inceleyen insanlara bakıyorum aynen dediğiniz gibi. Yalnız kalıyorlar. Gençlikte insan gene bir şekilde götürüyor. Fakat yaşlanınca ya da 50 yaş üstünde insana duyulan ihtiyaç artıyor. İspanyadan biriyle tanışmıştım. Teknoloji üst düzeyde. Refah düzeyi uçlarda. Ama intihar oranları almış başını gidiyor. Çünkü aşırı yalnızlar.

Ben güler yüzlü davranınca karı koca mutluluktan havalara uçtu. Hasret kalmışlar muhabbete.

Çok farklı. Bizim kaçtığımızı başkaları arıyor.
evet avrupa insan ilişkileri anlamında çok kötü bir durumda. ama ilginç olan yalnızlık hem bir tercih hem de mutsuzluk hatta intihar sebebi. biz de onlar gibi oluyoruz yavaş yavaş.

Aynı tedirginlik bende de var. Kalabalık aile artık yok hiçbiyerde. Toplum yalnızlaşıyor. Eskiden olan o güzel günler yok ne yazık ki:(
Yaşlanınca napıcaz allah kerim. Çok elden ataktan düşmeden gitmek lâzım yani.

Back
X