Börekler Yalancı Su Böreği-Ekici Beyaz Peynir Sponsorluğunda

HuzuRRR

Bşlngç:73.0 Gncl:69.8
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
6.464
25.737
548
31
9
Merhaba kızlar hamurişini çok seven ve aynı zamanda diyette olan biri olarak bu yarışmaya katılmak istedim geçelim tarifimize pratik ve bir o kadar enfes yalancı su böreği...sevmeyeniniz yoktur heralde ben bayılırım ama diyette olduğumdan yiyemedim

MALZEMELER

3 adet yufka
Sosu için
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
Harcı için
Beyaz peynir
Maydanoz
Pulbiber

Eveeet sıra geldi yapışınaaa
YAPILIŞI
İlk önce sosumuz için 3 yumurtayı bir kaba kıralım ardından sütü suyu yağımızı tuzumuzuda koyup güzelce karıştıralım.

Ben borcam kullandım borcamımızı yağlayıp yufkamızın bir tanesini açalım

yanları sarkacak şekilde diğer yufkalarımızı elimizle 4 e bölelim ve böldüğümüz yufkaları hazırladığımız sosa batırıp borcamımıza serelim

1 yufkamız bitti hazırladığımız harcımızıda yufkalarımızın üzerine dökelim düzleyelim geriye kalan 4 e böldüğümüz yufkalarımızıda tekrar sosa batırıp peynirli harcımızın üzerine dağınık bir şekilde serelim

yanlardan sarkan yufkalarımızıda kapatıp üzerine sosumuzdan sürüp katlayalım ve dilimleyelim dilimledikten sonra kalan sosu üzerine döküp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim

...herkese afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık canım başarılar

Ellerine sağlık canım bende merak ettim neden tabak kullanmadın çok daha güzel gösterir kendini böreklerin çok güzel çünkü başarılar dilerim :-*

Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim. :)

Ellerine sağlık canım ,severim bu böreği,başarılar dilerim.

ellerine saglik guzel gozukuyor :) tezgahina bayildim bir de bunun beyaz simlisi var gorunce aşk yasiyorum :)

Ellerine sağlık başarılar dilerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…