• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakalamaz olsaydım keşke

tuptip

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
278
403
303
41
merhaba arkadaşlar,
umarım hepiniz iyisinizdir.
kendime ait olmayan ama maalesef ki bana bulaşan bir mesele ile karşınızdayım.
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?

Bence 2. Secenek. Cunku sonucta emeklerinin karsiligini almis olacaklar, havadan gelen bir para degil ki odul olsun. Ayrica yeni is bulana kadar en azindan evlerinin gecimini saglarlar. Ailelerinin ozellikle cocuklarinin bir sucu yok sonucta. Neden isten cikarildiklari da duyulursa duyulsun, bunu yapmadan dusuneceklerdi..

merhaba arkadaşlar,
ben bir holdingte üst düzey yönetici pozisyonunda çalışıyorum. kendi aramızda kullandığımız özel bir program var ve bu program üzerinden birbirimizle mesajlaşma imkanımız var. ancak ben bu program üzerinden yapılan her türlü mesajlaşmayı görebiliyorum. ( özel hayata müdahale söz konusu değil her bir çalışan daha işe alımda sadece iş amaçlı kullanacağına dair sözleşmeyi imzalıyor) elbette okunabildiğini bilmiyor olabilirler.
şimdi sorun şu ki bugün boş vaktimde şeytan beni dürtüp şöyle bir kontrol ettiğimde iki evli personelin aralıksız olarak birbirleriyle konuşmalarına şahit oldum ve asla masumane yada samiyetini yanlış anlıyorsun denecek bir durum söz konusu bile değil. bildiğiniz sextinge kadar gitmiş iş. her ikisinin de eşlerini tanıyorum. kadın orta düzey yönetici bir çocuğu var 7 yıllık evli 6 yıldır bu şirkette çalışıyor. erkek olan normal personel 15 yıllık evli 9 yıldır bu şirkette ama çok başarılı bir çalışan.çocukları yok.
her ikisini de sorgusuz sualsiz işten çıkarma yetkisine sahibim. aklıma gelen alternatifler ise şöyle:
1. çağır yüzlerine söyle istifalarını iste. bu alternatifin sorunu şu bütün hakları gitmiş olacak. bunca yıllık emekleri gitmiş işverene kalmış olacak. eşleri ne oldu diyecek doğal olarak. muhtemelen sonucunda herkes duymuş olacak. itiraz edip istifa etmiyorum derlerse de yüz göz olmak zorunda kalacağım
2. ver ikisinin de tüm haklarını yolla gitsin. bu da yaptıklarına karşılık ödül olmuş olacak. bir yönetici olarak benim açıkçası içime sinmiyor. bir ceza görmeyi hak ediyorlar.
3. çek ikisini de konuş yerin dibine sok çıkar ama işlerine devam etsinler. bu pek yapabileceğim bir şey değil hem midem kaldırmıyor hem artık çalışma arkadaşı olarak da güvenemem benim lafımla da bu ilişkiyi bırakacak gibi de değiller
4. hiçbir şey yapma. ama bu ne benim karakterime ne de yöneticiliğime uyacak bir davranış değil. dilsiz şeytan hiç olmadım bundan sonra da olamam. ayrıca ben de kendimi kandırılmış hissediyorum.
her ikisinin de bu işe ihtiyacı var. erkek olan ev kredisi ödüyor zar zor geçiniyor. yaşından dolayı iş bulması vakit alabilir. kadın olanın eşi asgari ücretle çalışıyor kadın çalışmazsa geçinemezler. o daha genç ve hırslı ama bu konumda bir işi bir daha asla bulamaz. normalde her şeye kanuna kurala uygun çok profesyonel bakarım ama ikisi de çok sevdiğim insanlardı birlikte yemiş içmişliğimiz çok var. çok etkilendim. inanılmaz şok oldum çok çok çok üzüldüm.kesinlikle ikisine de hiç yakıştıramadım. herkes beni çok sert çok kuralcı bilir ama ilk kez ne yapacağımı bilemez halde kitlendim kaldım. biraz fikir verebilir misiniz?
Beter olsunlar buda kacinci secenek bilmiyorum ama beter olsunlar

bu kadarı yeterli mi dersin?
Yetmez tabii ben yazdıklarınıza göre en makul bunu düşünebildim ortada iki tane aldatılmış eş var hemde kovsanız bile birinin eşi var ortada o rezil olmuş olacak adamın yanında çok zor bir durum içinden çıkılamaz yani 🙄

Bu programi sadece is icin kullanacaklarina dair bir sozlesme imzaliyorlar dediniz. Is disinda kullanirlarsa nasil bir yaptirimi var, sozlesmede yaziyor mu? Yaziyorsa onu uygulayin. Sexting yapmislar ya da baska bir sey, farketmez. Bu detay, eger isyerinin calisanlar bu tarz iliskilere giremezler diye bir kurali yoksa, gereksiz. Isin ahlaki boyutu sizin ya da baskasinin yargilamasina tabi degil malesef. Yaptiklari cirkin ama onlari ve eslerini bagliyor.

Şimdi ablacım ben de takım lideriyim, teknik liderlik yapıyorum, insan kaynakları yönetmiyorum .Yine de fikrimi yazmak isterim.

İnsanların özel hayatları beni de, şirketi de hiç mi hiç ilgilendirmez. Bana çok ters gelen ilişki tipi içinde de bulunabilirler ama bunun yaptıkları işle hiçbir alakası yok. Beni sadece yaptıkları iş ilgilendirir o kadar. Düzgün çalışan insanları bu yüzden işten çıkarmak iş ahlakına aykırı.

Burda sizi ilgilendiren tek bir şey var, o da şirket kaynağını şirket dışı işler için kullanmıs olmaları. Bunun cezası neyse, ki sanıyorum işten çıkarma değildir, onu kesersiniz. Ondan sonra da karşınıza çekip özel olarak konuşursunuz, yaptıkları şeyin midenizi bulandırdığını ve eşlerine söyleyeceğinizi söylersiniz. Sizin yerinizde olsam eşlerine söylerim, çünkü bu 2 çalışanın özel hayatlarının muhattabı eşleri siz veya şirket değil asla.

Tekrar ediyorum burda sizi veya sirketi ilgilendiren bir durum yok, eslerini ilgilendiren bir durum var. Konuyu muhattaplarina iletin, onlar ne yapacaklarsa onu yapsinlar. Ozel hayati profesyonellige karistirmayin.

İsin ahlaki boyutu korkunc ancak yaklasiminiz profesyonelce degil
Aralarindaki iliski isleriyle alakali degil
Ben sizin yerinizde olsam ikisini de odama cagirir tum yazismalari okudugumu soyler , bu sekilde devam ederlerse isten cikaracagimi soylerdim zaten buyuk ihtimalle bu tehditle iliskilerini de bitirirlerdi ama isten atmayi yada istifalarini istemeyi dusunmezdim bile

İsin ahlaki boyutu korkunc ancak yaklasiminiz profesyonelce degil
Aralarindaki iliski isleriyle alakali degil
Ben sizin yerinizde olsam ikisini de odama cagirir tum yazismalari okudugumu soyler , bu sekilde devam ederlerse isten cikaracagimi soylerdim zaten buyuk ihtimalle bu tehditle iliskilerini de bitirirlerdi ama isten atmayi yada istifalarini istemeyi dusunmezdim bile

Kovmayla tehdit genelde ise yariyor. Hem yasak iliski duyuluyor rezil oluyorsun, hem de ekmeginden oluyorsun eee su kriz ortaminda kimse bu kadarini goze alamaz diye dusunuyorum.

Sahsi konuşmalarınızı sirket gereçleri üzerinden yapmayın derdim ikisini çağırıp,bence bu korku onlara yeter.
İslerinden tazminat alsın,almasın cıkarilacaklarını bilmek ,bi çeki düzen verdirir sanırım kendilerine.
Gerisi özel hayata müdahale,her esini aldatanı yönetici de olsak,isten atla yetkimiz olmamalı.
Eski sirketimde patron yanında karsı cins gördüğü insanlara,nisanlı mısınz ?diyordu.
Hayır derlerse ciddi ciddi mobing uyguluyordu.İstifa etmeleri için.
Cunku ona göre sadece evli yada nişanlılar işyerinden almaya gelebilir:ruh:
Bence buda aynı kafa,

merhaba arkadaşlar,
Üst düzey yönetici olarak insanların kişisel hayatlarındaki tercihlerinin sizi kesinlikle ilgilendirmeyeceğini, bunun dilsiz şeytan söylemi üzerinden popülistleştiremeyeceğinizi, insanlara tuzak kurar gibi mesajlarını okumanızın da en az onların yaptığı kadar gayri ahlaki olduğunu, mahkeme aşamasına gelirseniz işlerin sizin düşündüğünüz gibi sonuçlanamayacağını söylüyorum.
Siz iş alanı ile ilgili konulara müdahil olmalısınız ahlak bekçisi değilsiniz, özellikle de dedektif gibi insanlara tuzak kurup konuşmaları okumak da ayrı bir rezalet.
Yani siz nasıl bu yükü alıyorsunuz anlamadım ben olsam kesinlikle istemezdim ne münasebet.

Bence de her şeyi bildiğinizi yazışmaları gördüğünüzü anlamalarını sağlayın cezası neyse şirket kurallarında uygularsınız ama bu zamana kadar gayet düzgün çalışmışlarsa işten çıkarmayı gerektirecek bi durum değil bence. eşlerini aldatmaları sizi ilgilendirmez. İşten çıkarırsanız olan çocuklara olacak onlara yazık.

Back