yabanci dil egitimini hangi yasta baslamaliyiz?

gulaydin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
37
6
45
Ben 4 yasindaki kizima yabancı dil eğitimi olarak kelimeleri renkli hikaye kitaplarından göstererek ogretiyorum.
Çocuğuna dil egitiminveren var mi?

Çocuğunuz çok şanslı. Dil eğitimi ne kadar erken olursa o kadar yararlı olur. Henüz çocuğum yok ama ben de olabildiğince erken yaşta yabancı dil öğreteceğim.

Ogretmenmisniz? Bunkonuda nasil bir yöntem uygulamak lazim

OTE="PembeBulutlar_, post: 40081866, member: 667958"]Çocuğunuz çok şanslı. Dil eğitimi ne kadar erken olursa o kadar yararlı olur. Henüz çocuğum yok ama ben de olabildiğince erken yaşta yabancı dil öğreteceğim.[/QUOTE]
Siz

Hayır, öğretmen değilim. Açıkçası yöntem hakkında pek bir bilgim yok. Bakıcı olabilir ya da siz biliyorsanız siz çocuğunuzla konuşa konuşa öğretebilirsiniz. Tıpkı yabancı çocuklar gibi duyarak ve konuşarak öğrenmiş olur böylece.

Bence de bu yaşta öğrenmesi doğru bu yaşlar çocukların en güzel ve en cabuk öğrendiği yaslarmis

Keşke banada anamın karnından doğar doğmaz yabancı dil öğrermeye başlasalardı;ama annem biz çocukken tatil köyünde kahvaltıda yanımıza oturan turistlere bile inatla 'günaydın' diyen bi kadın ne yazıkki..
Ben sonradan lisede özel okula gitmeye başlayınca önce hazırlık,sonra bütün derselerim,sonra seçtiğim bölümüm ingilizce olmuştu.ünide italyanca okudum.
Kızım bebekten ingilizce çocuk şarkılarıyla başladım;kıkır kıkır gülüyodu.10a kadar sayıları ingilizce sayarak ona kol bacak jimnastiği yaptırıyodum.bazen baby tv yi ingilizce açıyodum.
Derkenn..tabi amerikada yaşamıyoruzki sürekli ingilizce duysun çocuk.şimdi iki yaşında.hala tam anlamıyla türkçeyi bile konuşamıyo.
Ben ağzını burnunu göstermeyi biliyo diye italyanca söylüyorum.bocca diyorum mesela,çocuk ağzını göstereceğine bana 'goggga' diye geri bildirim yapıyo.ama umrumda değil.inadıma iki kelime bişey duysun yeterki diye konuşuyorum.merdivenleri inerken ingilizce,italyanca sayıları sayıyorum.hayvanları ingilizce öğretmeye çalışıcam.4 yaşında olduğu için kitaplardaki resimler ilgisini çeker ve öğrenebilir böylece.oyun kartlarıyla öğrenebilir.yine çocuk şarkıları öğretebilirsiniz.çocuk kanallarında anadil seçimiyle sıkılana kadar ingilizce yayın seyredebilir.şimdi onların beyni taze ve algıları açık olduğu için ne kapsa yanına kar kalır.

Yabancı dil eğitimine çok erken yaşlarda başlanmalı. Ama çocuklarınızdan hemen bir şeyler söylemlerini, kendini o dilde ifade etmelerini beklemeyin. Öncelikle öğrenme sürecinin algıda başladığını ve çocukların kayıt edip sonra kendilerini hazır hissettiklerinde konuştuklarını unutmayın. :) Kolay gelsin. Gerçekten bu iş sabır işi.

En iyisini yapıyorsunuz, ben evli değilim ama yeğenlerimle küçük yaştan beri ingilizce konuşuyorum. 2-3 yaşlarında ufak tefek şeyler öğretiyordum şunu getir bunu getir diye, yaşını ingilizce sorardım ingilizce cevap verirlerdi. Adlarını falan sorardım. Şuan 5-6 yaşlarındalar. Hala unutmadılar. Ve ingilizce söylemeye devam ediyorum günlerinin %70 i zaten benim yanımda geçiyor. Okul sebebiyle şehir dışına çıktım telefon ettiğimde "how are you honey?" diyorum. "thank you, good and you?" diyebiliyorlar. Kesinlikle öğretmeye devam edin. Ben şahsen ileride çocuğum olsa evde Türkçe konuşmam asla. Eşimi de bu şekilde tembihlerim. Nasıl olsa Türkçe öğrenecekler. Doğumdan itibaren hep sanki İngilizmiş gibi davranacağım. İleride İngilizceleri olsun. Türkçeleri elbet olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…