Annelik ve mutsuzluk

Yaaa ne güzel yazmışsınız. Bende ısrarla bana çocuk yap diyen arkadaşlarıma diyorum neden bu kadar zor olduğunu söylemediniz diye. Söyleseydik yapmazdın diyorlar 😅 Güler misin ağlar mısın... Bebiş büyüdükçe kolaylaştı demişsiniz tam olarak ne zaman kolaylaştı? Ben halen biraz zorlanıyorum da bebişim 3 ay 2 günlük. İlk zamanlara göre daha kolay ama henüz tam anlamıyla rahatlayıp adapte olamadım.
Kusum en güzel zamanlarin geliyo. Bebo dort dort bucuk aylikti bana anne kafasi o zaman gelmeye basladi. Hala bazen eski beni ozluyorum ne biliym bi araba kullanirken yalniz basima aciyorum mezdekeyi son ses ooohh oynuyorum falan. Bi iyi geliyoki. Suan benimkinin besinci ayi bitti. Simdi simdi ailenin yeni uyesi gibi bizle heryere geliyo guluyo etrafina bakiyo biseyler. Suan senin de gecis donemin. Az sık disini. Hersey biraz daha kolaylasip guzellesicek söz. Hala sabahlari kendimi yataktan levyeyle kanirtarak kaldiriyorum ama gunum daha eglenceli geciyo inanki.

Bebeğim 8 aylıktı. Hic susmayan surekli kucak isteyen dakika yakamı bırakmayan hiç birseyden memnun olmayan ve asla yarim saatten fazla uyumayan bir bebek. Birgun mutfakta yemek yapmaya calisiyordum. Yine kucak krizi tutmuştu. mutfak tezgahının önüne oturup hıçkıra hıçkıra sesle ağladım. Ama ne ağlamak. Sanki evde cenaze var. Apartmandaki herkes duymuştur. Ben ağladım bebeğim ağladı. O ağladı ben onu da ağlattım.diye daha çok ağladım. O gün benim için bir milattı.Aynı anda birden fazla sıfatı kaldiramadigimi farkettim. Hem eş hem anne hem ev hanimi. Tamam dedim bitti. Temizlik yemek bulaşık çamaşır. Hepsi bundan sonra olduğu kadar dedim. Çocuğun üstü başı kirlenmiş mi ev tozlanmış mi yemek mi yok. Aaa salla. Rahatsız olan gelsin hepsini yapsın. 18 yıl boyunca aktif olarak iş hayatindaydim. Başlarda güzel geliyordu ama sonra dank etti ki işim gitti. Maaşım gitti.sosyalligim gitti. Ozgurlugum gitti.Her gün giyinip disari çıkardım hepsi birden elimden uçtu gitti. Akşam 8 de bi vururdum kafayı sabaha kadar deliksiz . Hersey bir yana uykularım gitti. Aşırı sinirli Aşırı mutsuz ve Aşırı tahammülsüz birine dönüştüm. Bebegim biraz uyusa belki bu denli ofkeli bir anne olmayacagim. Gecede 14 kez uyanıp sabah 7 de yine de hiç birsey olmamışcasina bebeğini eglendirmeye calismak insani bir süre sonra uyuşturuyor. Hani 3 saatlik uykuyla ayakta kalabilirim. Ama o 3 saatte defalarca kez uyanip uyumak beni mental olarak çokertiyor.
sizlere şuan 13.aydan sesleniyorum. Bebeğimi çok seviyorum. Onun icin ölürüm. Ve biliyorum ki o da beni seviyor. Ancak 8 aylık olduğu günleri mumla arıyorum :)
Çok güzel anlatmışsınız.

Merhabalar sevgili anne, öncelikle yalnız değilsin bunu bil 😌 ağlayarak kadınlar kulübüne girip benim gibi anneler var mı diye bakarken buldum bu konuyu😅 Evet anneliği çok güzelliyorlar her yerde. Evet çocuğumu çok seviyorum. Ondan yarım saat ayrılsam koşarak dönüyorum. Ama ne kadar zorlandığımı bir Allah bir ben bilirim. Nerdeyse her gün ağlıyorum ve benim evladım yaşını bile geçti ama düzelen tek şey biraz daha bağımsız olması. Aslında hem daha bağımlı hem daha bağımsız. Şimdi de ayrılık kaygısı yüzünden uykuya direniyor, tuvalete bile gidince kapıyı yumruklayip ağlıyor. Kanepelere çıkıyor düşüyor... Kucakta uyumaya başladı... Neyse onun bakımının zorluğunun en büyük sebebi yardım alamıyor olmam. Eşim geç saatlere kadar çalışıyor. Kendi işi ve iş olursa çalışıyor o yüzden iş bulunca mecburen çalışıyor. Ben de ondan bir yardım göremiyorum. annem uzakta ve hasta. ve kayınvalidemin lohusalık zamanı söyledikleri yaptıkları yüzünden ona da kırgınım. ondan da yardım alamıyorum. Desteksizlik çok yorucu. Bir de üzerine vücudumdaki değişiklikler gelince benim de büyük ihtimalle uzamış doğum sonrası depresyonum olabilir diye düşünüyorum.. benim yüzümde kararmalar oldu, diastazis rekti (karın kası ayrılması, göbek fıtığı) oldum, göğüslerden bahsetmek bile istemiyorum... Kilo verdim doğum öncesi kilodayım hatta daha zayıfım ama asla eski vücuduma dönemedim döneceğimi de sanmıyorum. Ve bunları yaşayacağım asla aklıma gelmezdi... Hele lohusalık zamanı yaşadıklarımı unutamıyorum kabusum oldular. Bence artık toplum olarak anneliği ve çocuk sahibi olmayı güzellemeyi bırakmalıyız. Ben de zamanında biraz toplum baskısına yenik düştüm ama çocukları da çok severdim. Bu hale geleceğimi asla düşünmezdim. Şimdi tüm arkadaşlarıma anlatıyorum ki bilsinler bunlari. Bazen onları bunaltıyorum bile bu konularda. Ama gerçekten toplum öyle bir guzelliyor ki arkadaşlarim beni gördükleri halde anlamıyor ne zor bişey olduğunu... Bu arada normal doğum yaptım ve korkunçtu. 😅 Seçeneğim olursa bir dahakine belden aşağısı uyuşturulup öyle normal doğurmayi tercih ederim. Maddi olarak özel hastane şansım olursa yani. O iğnenin adını unuttum işte anlayin😅 doğumda doktora ebelere yalvardigimi bilirim yardım edin acıyor diye. bir de saatlerce yırtık diktiklerini ve o dikişlerin acısı offff. Normal doğum da öyle herkes için güzel bişey değil ama kimse bunu anlatmıyor. Yok şöyle kolay ve normal doğurdum şöyle güzeldi falan diyorlar. Doğumda o internettekiler yalan söylemiş diye bağırdığımi bilirim 😅😂 ha bu arada eşim ikinci çocuğu çok istiyor ben kararsızım. Kardeşi olsun isterim ama o lohusalıkta yaşadıklarım aklıma gelince boşver saçmalama diyorum kendime. O kadar psikolojim bozulmuştu ki durmadan ağlıyordum bebek ağlayınca daha çok ağlıyordum... Saçımı bir anda kısacık kesivermistim yamuk yumuk hem de. Ağlaya ağlaya kesmiştim. Ve kimse anlamamıştı. Şuan geçmişteki o halimi görsem sarilir avuturdum... Şuan şunu söyleyebilirim ki sadece biraz daha kabullendim ve nasıl daha iyi olabilirim anne olarak kısmına odaklanmaya çalışıyorum. Mükemmeliyetçi olmamaya özen gösteriyorum. Günü geçirmeye ve bir şekilde ona ve kendime bakabilmeye gayret ediyorum. İlk başlarda cok mükemmeliyetçi olduğum için de aşırı zorlandım. Şimdi o yönden bari törpülemeye çalışıyorum kendimi. Cildim için emzirme bitince hormonlar değişeceği için belki daha iyi olur ümidindeyim. Göğüsler konusunda da emzirme bi bitsin de gerekirse ameliyat ama en son kafayı yiyecek gibi olursam ve paramız olursa tabi düşüncesindeyim. Diastasis rektiyi bile şuan tedavi ettirecek ne vaktim ne maddi manevi gücüm yok. Her şeyi zamana bırakıyorum. Çocuğum büyüyünce belki biraz daha rahatlarim umudundayim hala. Özgürce markete gitmeyi bile özlüyorum hava çok kötü değilse mutlaka bebek arabasıyla dışarıya çıkıyorum. Umarım yalnız olmadığınızı bilip biraz rahatlarsınız sevgili anne ve anneler. Anne olmak gerçekten zor, çok zor hem de. Annemler ve onların yasındakiler bunu asla anlatmiyorlar. Çok güzel bir duygu deyip geçiyorlar. Ben tüm tanıdıklarıma anlatmaya çalışıyorum.
Merhaba. Distasis recti olduğunuzu nasıl anladınız, hangi doktor teşhisini koydu acaba?

Merhaba. Distasis recti olduğunuzu nasıl anladınız, hangi doktor teşhisini koydu acaba?
Merhaba, ben kendi teşhisimi koydum maalesef ki. Devlet Hastanesi'ne gittim ilgilenmediler. Genel cerrah fizik tedaviye git dedi fizik tedavi genel cerraha... Ortopedi de genel cerrah dedi. Sanırım sorun genel cerrahin ilgisizliği ya da ilgilenmek istememesi. Ben kendim evde uzanıp dizlerimi bukunce göbek deliğine parmağımla bakarak iki parmak bir ayrılma fark ettim. Internette nasıl yapılacağını gösteren videolar var.

Kusum en güzel zamanlarin geliyo. Bebo dort dort bucuk aylikti bana anne kafasi o zaman gelmeye basladi. Hala bazen eski beni ozluyorum ne biliym bi araba kullanirken yalniz basima aciyorum mezdekeyi son ses ooohh oynuyorum falan. Bi iyi geliyoki. Suan benimkinin besinci ayi bitti. Simdi simdi ailenin yeni uyesi gibi bizle heryere geliyo guluyo etrafina bakiyo biseyler. Suan senin de gecis donemin. Az sık disini. Hersey biraz daha kolaylasip guzellesicek söz. Hala sabahlari kendimi yataktan levyeyle kanirtarak kaldiriyorum ama gunum daha eglenceli geciyo inanki.
Yaaa o zaman biraz daha dayanayım az kalmış 💃 inşallah her şey daha güzel olacak. Şu an bebişi babanneye verdik eşimle keyif yapıyoruz o kadar iyi geliyor ki bu anlar. Bebeğimi seviyorum bu cümle benim için o kadar anlam ifade ediyor ki... İlk zamanlar bunu söyleyemiyordum bile, şimdi onu seviyorum ve babannesine, anneannesine falan bırakınca özlüyorum. Sadece halen biraz mızmız ve tam anlamıyla iletişim kuramadığımız için sanki hep böyle olacakmış gibi geliyor. O yüzden buraya üye oldum tecrübeli annelerin yorumlarını okuyup, geçecek demeleri bile çok iyi geliyor. İnşallah her şey hepimiz için çok güzel olur bunlar çok kıymetli anlar sonradan üzülmek istemiyorum çünkü bi daha çocuk yapmayacağım 😅

Gecenin bu saati acaba benim gibi anneler var mı diye bakarken yorumunuzu gördüm. Harfi harfine aynı ben, ne eksik ne fazla bu kadar olur. Hamileliğim aşırı zor geçmesine rağmen hiç böyle duygularım yoktu. Ne zaman doğum oldu eve geldim o zaman başladı benim sıkıntılarım. Bebeğimi çok severdim ama emzir, altını değiştir, uyut hepsini görev gibi yapardım. Bebekle ayrı uğraş, etrafa ayrı uğraş çok zordu. Kayınvalidem destek verirdi yardım ederdi ana bi taraftansa beni sürekli yetersiz görüp darlamasındanda bıkmıştım. Anneme anlatırdım biz kaç tane büyüttük diye başlar beni bastırırdı. En yakın arkadaşıma anlatırdım anlattığıma pişman etmişti. En azından burdakiler anlıyor diyorum. Annelik çok zor, sürekli diken üstündesin. Bi şeyler yapmak için hep birilerine muhtaçsın. Bu yüzden ikinciye asla isteğim ve hevesim yok. Anneliğin zorluğunu kimse anlatmıyor.
Ben hamileliğin sonuna doğru başıma gelecekleri az buçuk anlamış ve hatta eşimle bu konuları tartışır hale gelmiştim. Çünkü kayınvalidem sütun olur mu acaba demeye başlamıştı. Eşim de o kadar uzaktı ki konulara bebek ne yiyecek diye sormuştu gülmekten ölmüştüm ama durumun ne kadar vahim olduğunu şimdi anlıyorum 😅 etrafla uğraşmak bence en en en zoru... sokakta hiç tanımadığın insanlar bile bebek üşür kaldır da etrafı görsün bilmem ne diye karışıyor. Kayınvalide ve anneyi siz düşünün... kayınvalidemi lohusalikta gizlice bebeğime mama içirirken yakaladım ve ne kadar sinir olduğumu anlatmama gerek yok bence. Ben zaten az biraz mama vermesine izin veriyordum. Doktorların önemsiz gördüğü bir sarılığı mevcuttu. Bundan sonra 4-5 gün sonunda artık mama vermeyeceğiz diye eşimi ikna edip annesine de soylettim. Sonrasında hep emzirdim ama asla bu konuda bir takdir görmedim onlar bebeğe mama vermemi istedi bebek uyusun diye mama vermeliymisim. Ne gerek var sanki doktor gerek görmediyse yani. Allah'ım. ama artık karismasinlar diye hiçbir yardımı kabul etmiyorum. İlk bir hafta geçince zaten yalnız bırakıldık. Lohusalık zamanı insan çok muhtaç oluyor. Gerçekten asla beklediğim hiçbir desteği göremedim ve de o kadar yaraladilar ki. Kocanla aran açılır bile dediler yani bırakın da böyle bir sorun yaşayınca bunu düşüneyim daha yaşamadan yaşatmanın ne manası var? Hem çocuk yapın derken kocanla aranız açılır demiyorsunuz da çocuk doğunca mı aklınıza geliyor? Ah ah bu kulaklar neler duydu of.

Merhaba, ben kendi teşhisimi koydum maalesef ki. Devlet Hastanesi'ne gittim ilgilenmediler. Genel cerrah fizik tedaviye git dedi fizik tedavi genel cerraha... Ortopedi de genel cerrah dedi. Sanırım sorun genel cerrahin ilgisizliği ya da ilgilenmek istememesi. Ben kendim evde uzanıp dizlerimi bukunce göbek deliğine parmağımla bakarak iki parmak bir ayrılma fark ettim. Internette nasıl yapılacağını gösteren videolar var.
İzledim ya. Bende de var gibi. O yüzden sordum. İnşallah yanılıyorumdur. Kadın doğumcuya söyledim. Bakalım dedi. Unuttuk diğer testlerden, memeden bahsederken. Halletmem lazım

Üzüldüm. Uğraş gerektiriyor düzeltmek de. İnşallah çözersiniz.

Ben hamileliğin sonuna doğru başıma gelecekleri az buçuk anlamış ve hatta eşimle bu konuları tartışır hale gelmiştim. Çünkü kayınvalidem sütun olur mu acaba demeye başlamıştı. Eşim de o kadar uzaktı ki konulara bebek ne yiyecek diye sormuştu gülmekten ölmüştüm ama durumun ne kadar vahim olduğunu şimdi anlıyorum 😅 etrafla uğraşmak bence en en en zoru... sokakta hiç tanımadığın insanlar bile bebek üşür kaldır da etrafı görsün bilmem ne diye karışıyor. Kayınvalide ve anneyi siz düşünün... kayınvalidemi lohusalikta gizlice bebeğime mama içirirken yakaladım ve ne kadar sinir olduğumu anlatmama gerek yok bence. Ben zaten az biraz mama vermesine izin veriyordum. Doktorların önemsiz gördüğü bir sarılığı mevcuttu. Bundan sonra 4-5 gün sonunda artık mama vermeyeceğiz diye eşimi ikna edip annesine de soylettim. Sonrasında hep emzirdim ama asla bu konuda bir takdir görmedim onlar bebeğe mama vermemi istedi bebek uyusun diye mama vermeliymisim. Ne gerek var sanki doktor gerek görmediyse yani. Allah'ım. ama artık karismasinlar diye hiçbir yardımı kabul etmiyorum. İlk bir hafta geçince zaten yalnız bırakıldık. Lohusalık zamanı insan çok muhtaç oluyor. Gerçekten asla beklediğim hiçbir desteği göremedim ve de o kadar yaraladilar ki. Kocanla aran açılır bile dediler yani bırakın da böyle bir sorun yaşayınca bunu düşüneyim daha yaşamadan yaşatmanın ne manası var? Hem çocuk yapın derken kocanla aranız açılır demiyorsunuz da çocuk doğunca mı aklınıza geliyor? Ah ah bu kulaklar neler duydu of.
O kadar haklısınız ki, aynı aynı benum kayınvalidem daha doğum olmadan senin sütün olmaz demeye başladı. Hayır bu'na seni inandıran nedir, neden beni yetersiz görüyorsun ki. Neyse doğum oldu daha eve gelir gelmez tepeme dikildi emzir diye, emziriyorum bebek emiyor ama vana sütün yok diyor. Tuttu iki günlük bebeğe ballı su verdi. Ben emzirirken gelir ikide bir vah yavrum ne var ki ne emsin aç o aç diye beni gerdi. Her gün arar mama ver diye baskı yapardı. Doktor sütün iyi yaramış derdi ama kayınvalidem bir türlü ikna olmazdı. Sevmek için alır mama verirlerdi. Bebeğimi yanımda sevmesi bile senin karnın mı aç yavrum sen doymuyor musun şeklinde olup beni yetersiz görürdü. 16 ay böyle geçti bebeğim hâlâ emiyor ama kayınvalidemin baskıları yine devam ediyor inek sütü ver devam sütü ver. Sürekli ne yedirdiğime karışır. Bebeğim çok gazlı bir bebek olmasına rağmen yemin ederim kayınvalidem kadar beni yormadı. O gelmese bi şekilde üstesinden geliyordum ama kayınvalidem gelince geriliyordum. Büyük diye kırmak istemedim ama burnumdan getirdi lohusalığımı. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Inanın hâlâ aynı karışıyor çok bıktım kimse beni anlamıyor.

O kadar haklısınız ki, aynı aynı benum kayınvalidem daha doğum olmadan senin sütün olmaz demeye başladı. Hayır bu'na seni inandıran nedir, neden beni yetersiz görüyorsun ki. Neyse doğum oldu daha eve gelir gelmez tepeme dikildi emzir diye, emziriyorum bebek emiyor ama vana sütün yok diyor. Tuttu iki günlük bebeğe ballı su verdi. Ben emzirirken gelir ikide bir vah yavrum ne var ki ne emsin aç o aç diye beni gerdi. Her gün arar mama ver diye baskı yapardı. Doktor sütün iyi yaramış derdi ama kayınvalidem bir türlü ikna olmazdı. Sevmek için alır mama verirlerdi. Bebeğimi yanımda sevmesi bile senin karnın mı aç yavrum sen doymuyor musun şeklinde olup beni yetersiz görürdü. 16 ay böyle geçti bebeğim hâlâ emiyor ama kayınvalidemin baskıları yine devam ediyor inek sütü ver devam sütü ver. Sürekli ne yedirdiğime karışır. Bebeğim çok gazlı bir bebek olmasına rağmen yemin ederim kayınvalidem kadar beni yormadı. O gelmese bi şekilde üstesinden geliyordum ama kayınvalidem gelince geriliyordum. Büyük diye kırmak istemedim ama burnumdan getirdi lohusalığımı. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Inanın hâlâ aynı karışıyor çok bıktım kimse beni anlamıyor.
Ya siz ciddi misiniz nasıl sizinle böyle konuşur bunları der şoka girdim. Niye cevap verip evden kovmadınız valla okurken ben sinirlendim. Büyükse büyüklüğünü bilsin yardımcı olsun otursun. İnsanın en zor döneminde böyle şeyler duyması yaşaması hiç hoş değil. Allahtan sütünüz kesilmemiş. Benim haddime değil ama size bu şekilde konuşan kim olursa olsun cevabını verip uzaklaştırın çok sinirlendim ve üzüldüm...

Ya bal 1 yaşına kadar önerilmiyor. Allah korumuş, bir şey olmamış. Çok fena. Allah sabır versin

Valla hiç çekinmeden söyleyebilirim ki bana annelik öyle doğurur doğurmaz gökten inmedi. İlk 3 ay neye uğradığımı şaşırdım, delirecem sandım. Sadece yatmak istiyordum uyumak istiyordum oturmak bile yoruyordu beni. Duş alırken yoruluyorum diye yıkanmak istemiyordum. Prematüre bebek, soğuk bir memleket ha diyince dışarı çıkamamak aşırııı yıpratıcıydı. Bebeğimin sanki annesi değil de bakıcısı gibiydim doyur, temizle, uyut sadece böyle bi döngü vardı. Hele ki instamomların bebekleriyle kitap okumalarını etkinlik yapmalarını vs gördükçe iyice kötü hissediyordum kendimi benim enerjim yoktu ki.

Sonra biraz daha büyüdü kızım beni tanıdı, gördükçe heyecanlandı, oyuncaklarıyla oynamaya kendi başına 10 dk da olsa vakit geçirmeye başladı ben rahatladım. Şimdi 6 aylık ilk 3 aylık kabustan sonra rahatladım. Durumu kabullendim atsam atamam satsam satamam bu bebeği ben büyüteceğim, onu çok seviyorum. Daha şimdiden kardeş yap diyenler var biri elimde kalacak ama bakalım kime denk gelecek :)

Ya siz ciddi misiniz nasıl sizinle böyle konuşur bunları der şoka girdim. Niye cevap verip evden kovmadınız valla okurken ben sinirlendim. Büyükse büyüklüğünü bilsin yardımcı olsun otursun. İnsanın en zor döneminde böyle şeyler duyması yaşaması hiç hoş değil. Allahtan sütünüz kesilmemiş. Benim haddime değil ama size bu şekilde konuşan kim olursa olsun cevabını verip uzaklaştırın çok sinirlendim ve üzüldüm...
Eksiği bile var inanın. Şimdi ikinci çocuğum olsa asla bu şekilde muamele etmesine izin vermeyeceğim. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.

Ya bal 1 yaşına kadar önerilmiyor. Allah korumuş, bir şey olmamış. Çok fena. Allah sabır versin
Doğumun ertesi günüydü. O kadar acılı haldeydim ki ve uykusuzdum. Kaşla göz arası bal vermiş birde gülerek anlatıyor karnını doyurdum diye güya benim sütüm yokta o bebeği doyurmuş. Sinirden delirmiştim çok şükür bişey olmadı.

Herkese merhaba. Beni oldukça üzen bir durum hakkında sizlere danışmak istedim. Evliliğimizin 4. yılında gayet planlı ve isteyerek evlat sahibi olduk. Mutlu giden evliliğimizde zor ama güzel bir yola gireceğimizi düşünüyordum. Zor kısmı doğruymuş ama hayat benim için hiç güzel değil maalesef. Bebeğim aşırı zor bir bebek. Gazlı, öfkeli, abartılı tepkili. Ben kendimi sakin bilirdim hatta herkes ne kadar sakinsin derdi bana ama hiç öyle değilmişim. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama mızırdanması hiç bitmiyor. Emmiyor, uyumuyor, oyun oynamıyor. Anlamıyorum ne istediğini ki hamileyken birçok kitap okudum. Şu an youtube'tan videolar izliyorum. Hayattan o kadar sıkıldım ve bezdim ki! Aşırı mutsuzum. Ben görece iyi bir üniversitede okudum, başarılı biriydim ama şimdi hiçbir şeye kafam basmıyor. 2 yabancı dil biliyordum en basit kelimeleri bile unuttum. Her kelimeyi yanlış söylüyorum. Diyeceğim lafı unutuyorum. Yaşadıklarım bu sabah mıydı dün sabah mıydı hiç hatırlamıyorum. Hamilelikte gelen güzellik doğumla birlikte uçtu gitti. O kadar çirkinim ki aynaya bakmak istemiyorum. Annelik böyle bir şey de herkes yalan mı söyledi güzel diye? Tüm anneler ve normal doğum savunucuları rol yapıyor sanırım. Ben çektim onlar da çeksin gibi bir düşünceyle bu ikisi aşırı güzelleniyor gibi hissediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Hayat hep böyle mi olacak yoksa ben psikiyatristin yolunu mu tutayım?
Adim adim tum zorluklar gececek. Bebeginiz buyudukce bebeklikten cocukluga gectikce bugunlerdeki zorluklari tek tek unutmaya basladiginizi farkedeceksiniz. Sizi cok cok iyi anliyorum hatta daha yarim saat once sizin bu yazdiklariniz aklimdan geciyordu, hala devam ediyor bizimde bazi ufak zorluklar. Ama ilk zamanlara gore kiyaslayinca o kadar degisti ki yinede her sey. Bebeginizle bolca dans edin, bebek jimnastik egzersizleri yapin, arka fonda guzel huzur veren muzikler calsin daima, gunesin tadini cikarin, sorumluluklari fazla takmayin bebeginizle beraber her firsatta keyif catin. Evlat sevgisi gercekten inanilmaz guzel bir sevgi.sonu gelmeyen bir sevgi. Boyle olmasa zaten insan nasil katlanirdi ki tum o surecin zorluguna? Benim bebegimde sizinki gibiydi. Yorgunluktan aslinda bu karamsarliginiz en cok. Sizin bebeginizle ilgili degil en cok sizi desteklemeyenlerle ilgili sorununuz var gibi. Sakinlesmeye calisin once. Cok zor biliyorum insan tukeniyor biliyorum. Hayati ellerinden kayip gitmis her sey bitmis gibi geliyor bazen biliyorum.. ama annelik birazda kendimizden gecmek degil midir zaten? Gunler oyle ya da boyle gececek bebeginiz bir sekilde buyuyecek. En fazla 3-4 yil icinde geriye bebeginizle birbirinize bu zamanlarinda verdiginiz guzellikler kalacak. Biz cok korkardik bebegimizin aglamasindan, simdi dusunuyorumda aman aglamasin aman aglar diye diye cocugumuzu birazda biz tesvik etmisiz oyle davranmaya. Aslinda her yere gidip, her seyi yapip onuda kendimize eslikci etmek gibi bir secenegimizde vardi bunu unutmusuz o surecin panik haliyle. Simdi aglayarak, korkarak stres icinde gecirdigim gunlerin pismanligini cekiyorum. 2 yastan bildiriyorum cok guzel olacak.her sey. Bebeginiz kac aylik ne kadar oldu dogumdan beri bilmiyorum ama ilk 1 yil zaten anne icin cok zor heleki desteksiz kaliyorsa. Ama o 1 yilin sonrasinda zaman oyle hizli gecmeye baslayacak ki bebeginize bakip vay be buyudu iste diyeceksiniz. Bu arada gaz hali agrisi bizdede cok cektigimiz bir konuydu probiyotik damlaya kadar ve alerjiyi ogrenip diyet yapana kadar cok cok cektik. Gazli agrisi olan bir cocuk huysuz olmasinda ne yapsin. Bunuda bir dusunun derim. Bebeklerde insan sonucta stresli durumlar yasadikalrinda tepki veriyorlar. Biliyorum cok yorgun karamsar ve zor durumdasiniz. Sizi cok cok iyi anliyorum. Ama söz.. her gun bir oncekinden daha ileride olacaksiniz, zorluklar git gide azalacak. Gün sonunda bebeginiz buyumus ve sizin belkide bu hayattaki en iyi dostunuz olmus oalcak. Yeterki kitabina uygun davranayim, stresliyim falan durumlarina kapilip bebeginizi uzmeyin..bagiran annelerden olmayin. Ondan sonsuz sefkatinizi hicbir an esirgemeyin. Sadece sarilmak.ve gerekirse birlikte yatakta tum gun ayilip bayilmakta olur. Evmis ismis takilmayin. Gerekirse dsgitin her seyi. Sadece o olsun ki bebeginizle dinlenebilin. Enerjinizi toplayabilin her firsatta. Annelik asla kitaplarda okuduklarimizla hazirlanabilecegimiz bir sey degilmis bende cok sasirmistim buna.. ama icimizde var dogamizda var. Fazla dusunmeden sorgulamadan günü sevgiyle gecirmeye odaklsnin. Fazlasini dusunmeyin. Su 1 sene gectiginde hayatiniz cok degismis olacak. Sizin hedefiniz yavrunuzla guvene ve sevgiye dayali saglam.bir iliskiyi korumak ve kurmak olsun. Tekrsr diyorym. Lutfen bebegini suclayan bagirsn annelerden olmayin. Gozlerimin onunde bu sekilde davranan annelerin 2-3 yasina gelmis.cocuklari var. Annelerini duymak bile.istemiyorlar daha bu kadarcikken cok yazik oluyor. Annelik zor ama cokta guzel. Ilk senelerden sonrasi bal kaymak yeterki saglik olsun. Saglikla sevgiyle kalin. Uzun yazdim kusura bakmayin ama ruh halinizi oyle iyi anliyorum ki nasil anlatsam bilemedim.
Okumak istemezseniz ÖZETI şu: sonrasi o kadar guzel ki ilk zor zamanlari hatirlamayacaksin bile..

İnanın geçiyor. Dediklerinizin aynisini ben de yaşadım. Ne yediğimi ne içtiğimi ne de en basit şeyleri bile hatırlamıyordum. Hepsi uykusuzluktan oluyormuş. Bebeğim şimdi 21 aylık eskiye göre daha iyi uyuyor artık, ben de yeni yeni kendime geliyorum. Ne yapacağımı şaşırmış halde bebeğim tüm vaktimi alıyordu, o uyuyunca tek derdim ben de uyuyayım da azıcık dinleneyim oluyordu. Hiçbir şeye gücüm enerjim yoktu evden çıkmak zor geliyordu bebekle. Hepsi büyüdükçe azaldı 1 yaşından sonra onunla daha kolay vakit geçirmeye başladık yürüyünce daha rahat biraz olsun kendi vakit geçiriyor o arada ben de kahvemi içiyorum o oynarken. Yemeğini kendi yemeye başladı ben de rahatça yemek yemeye başladım gibi gibi. Eski hayatım hâlâ yok ama çok daha iyi bir hayatım var artık ölmek istemiyorum. Gece deliksiz uyumasam da artık 2 3 kez kalkıyor uykumu alıyorum. Hepsi geçecek biraz daha sabırlı olun inanın kolay değil ama geciyor. Eski aklım da yavaş yavaş yerine gelmeye başladı.

Kıyamam sizi çok iyi anlıyorum... inanamıyorum ya daha yeni doğmuş bebeğe bal mi verilir Allah korumuş bebeginizi. Baldaki bir bakteri ölümcül bir enfeksiyon yapabiliyormus bebekler için. O yüzden 1 yaş öncesi yasak. Aynısı ya benim kv de. Bebeğim 1.5 aylıkken 6 kilo olmuş diye seviniyorduk kv (eşim için) benim oğlum 30 günlükken 6 kiloydu dedi. eşim de saçmalama anne mümkün değil dedi 😅😡 Yani sevincimizi de kursağımizda bıraktı hep. Asla bu konuda takdir etmedi artık daha da etmesini beklememeliyim. Benim hatam geçen yine kontrolden gelince kilosunu boyunu söyledim sevinçle maalesef kursağımda kaldı. Hadi ya inşallah yaza kilo alır diyor. Daha neyine alacak kilosu normal doktor gelişimi çok iyi dedi falan diye sinirlendim artik. Yani napayım doktordan belge alıp çocuğun boynuna mi asayım? Zaten anne olarak kendimiz endişe ediyoruz başkalarının bizi böyle kaygilandirmasina sinir oluyorum. Ama benim aptallığım sanki beni takdir edecekmiş gibi niye anlatıyorsam. Allah'a şükür eşimden biraz korkuyor yine çok fazla karışmıyor benim kv. Ama özellikle ilk başlarda eşim de onun gazına gelip mama ver diye baskı yapiyordu. Sonra tartıştık falan vermedik ama hala anlatamadım hala mama gerekirse veririz diyor. Bizim bebeğimiz doğumda benim dikiş atılma sürecim uzun sürdüğü kanamam çok olduğu için doğduktan 3 saat sonra falan emebildi o yüzden aç kaldığı için fizyolojik sarılık oldu. Ama hiç ilerlemedi bin şükür. Doktorlar emzir dedi mama verme dedi sütüme baktılar var dediler. Ama kv ikna olmadi. Onlar da durmadan mama verelim baskısı yaptı... şimdi de hâlâ onu ver bunu ver diyor da ben hayır doktor vermeyin dedi diyorum.

Eksiği bile var inanın. Şimdi ikinci çocuğum olsa asla bu şekilde muamele etmesine izin vermeyeceğim. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.
Kıyamam ya. Eşiniz ne düşünüyor bu konuda en önemlisi o bence. Siz bişey söylerseniz kötü gelin olursunuz maalesef ama eşiniz söyler sınır koyarsa daha iyi ve kolay olur gelin kv ilişkisi için. Eşim sınır koymasa benim kv neler yapardı tahmin bile edemiyorum.

üzmek istemem ama beş sene oldu anne olalı. Hala ben annelik için yanlış kişiymişim diyorum çok üzülerek. Hemen her gün intihar düşüncem var kendime bile itiraf etmeye çekiniyorum.
Imkanınız varsa psikolojik destek alın yoksa da devlet hastanesinde de psikolog ve psikiyatri oluyor yardımcı olurlar inşallah.

Back
X