Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Dün gece 01.00 den bu öğlen 01.00 e kadar yazdığım yorumlar bunlardır.
Ha i düşman gibi yazmışım ya buyrun.
Hepsinde kendi fikrimi ve bence mantıklı olanları dile getirdim.
Bunda düşmanlık veya rakip gibi bir niyetle yazdiysam burun açıklayın lütfen.
Israrla diyorsunuz ki müşteri kaybetmeyelim ama iade olmasın.
Onları da kopyalayın sorun değil
Tavriniz çok yanlış geldi bana siz bilirsiniz.
Yeterince yardımcı olmaya çalıştığımı dusunuyorum.
Gönderdiğiniz mesajlarınız aradan seçmeler. Tamamını alıntılayabilir misiniz?

Buna da ayrıca cevap vermek zorunda hissettim kendimi. Adeta rakip gibi, düşman gibi defalarca yazmışsınız. Tane tane cevap yazıyım.
1- Sorduğunuz kargocu arkadaşların firmalarını biz gitmiyoruz bile. Onlar root yapıp depomuzdan alıyorlar, ptt hariç, y.içi hariç kargocularla aile gibi olduk. Onlarla entegre çalışıyoruz zaten. Ama ilk defa sizden kargocuların poşetleri açıp kaç adet ürün aldığını saydığını öğrendim. Eğer iade veren şeffaf poşette vermiyorsa ürün sayısını nasıl tespit ettiklerini bilmek isterim. En azından kendi kargo güvenliğimiz için. Hangi şubeler olduğunu yazabilir misiniz?
2- Her satışta 10-20 satılıp 1 tanesi alınıp geri alınıyormuş gibi yazışsınız. Şimdi sizin yazdığınız bu mesajınızı okuyan şöyle düşünür, Ben diyorum ki; her satışta 20 ürün satıp 19 iade alıyorum... Buna siz inanıyor musunuz, yani kendi yazdığınıza ? Yaşadığım bir (sayıyla 1) örneği söyledim. Lütfen ciddi muhabbet edelim.
3- Ben bu konuyu 1 tane bile iade almayacak fikri almaya gelmişim. Buna cevap verip zaman kaybetmeyelim, geçiyorum.
4- Konuyla ilgili değilim hakkında yanılıyorsunuz. 4-5 kişi her mesajı okuyoruz. Ben pc başında olamıyorum, arkadaşlar da cevap yazamaz. Mesai kavramımız pek yok, depodayız, ofisteyiz, evdeyiz, yoldayız falan. Sizin işinizle bizim işimiz aynı olmayabilir. Ama ilk mesajınızdan beri, fikir alışverişi için güzel bir paylaşıma dönüşmüş bu konuyu cevap yazıp karşılıklı atışmaya çevirmemek için yazmadım. Ama devamlı bir suçlamayla mesaj yazıyorsunuz. Yorum yazmak zorunda değilsiniz, amacınız nedir çözemedim.
5- Yukarda 4 aşamada bana yapılan suçlamalar cevap verdim. bunun dışında katkınız için yürekten teşekkür ederim. Sizi tanımıyorum, neden beni suçladığınızı da anlamadım, ama verdiğiniz emek için yinede çok teşekkür ederim.
Tabii ki kargocu kimse poşeti açıp ürüne bakmıyor.
İade için bir insan kargoya gittiğinde paketleri veriyor,iade kodunu söylüyor.
Bir iade işlemi için giden insan 10-15 iade yapmıyor diyorlar.
Umarım anlayabilmişimdir.
Sizin hangi firmayla çalıştığınızı,size gelen kargocuyu falan konuşmadım burada.
Normal olarak kargo çalışanı size gelir ürünü teslim alor ona bişey demedim ki bu kadar yukseldiniz.
Az öncede belirttiğim gibi sizi suçlamadan mesajlar yazdım ve kopyaladım.
Bu gayet anlaşılır biçimde duruyor konunuzda.
Ayrıca ilk mesajinizdan beri diyorsunuz ki bir koyafetin her bedeni alınıyor 1 tanesi beğeniliyor gerisi iade oluyor,bunu nasıl önleriz.
Herkes nasıl olur,ayıp diye yazdı
Şuan da diyorsunuz ki 1 iade bile olmasın diye uğraşıyoruz.
Bu düşünceyle alışveriş sitelerinde yer edinmek büyük başarı tebrik ederim.

Terzi hizmeti bana mantıksız geldi.
Her bedenden alan birisi terziye ihtiyaç duymaz yine bedenini alır kalanı iade eder.
Müşterilerin tek ürün alması lazım yada 2-3 ürün sınırlaması olması lazım.
Her şehirde Terzi hizmeti olması o daha zor değil mi ?
Birde benim başıma online alışverişte bişey geldi belki sizde böyle yaparsınız her beden alan müşterilere.
Size sipariş geliyor baktınız bir üründen 6 tane başka beden isteniyor.
Siparişi onaylamama durumunuz var stokta yok,bu beden yok,tek beden seçiniz diye geri dönüş yapsanız.
Perşembe 22.20 (6) mesaj.
Bu ilk yorumum.

Oturup düşünsem aklıma her bedenden almak gelmez.
Bir kez yanlış beden aldığımı fark ettim hemen iptal ettim siparişi ama odedigim fiyattan eksik tutar yatırıldı hesaba.
Aynı şekilde iade edince müşteriden 5-10 lira tam bilmiyorum ama kargo ücreti kesip para iadesi oluyor.
10 lira eksik iade alacağıma tam ölçü de kıyafet al,kargoyla,ifadeyle uğraşmam.
Gerçekten çok saçma işler yapıyor bu insanlar.
Perşembe 22.23 (2. Mesajım )
12. Yorum

Bizde esnaflık yapıyoruz çok fazla iademiz olmuyor çünkü internet satışı yapmıyoruz.
Ben daha önce a.m.z.n yurtdışı sitesinde satış yaptım.
Öncelikle trend olan ürünleri satmaya çalıştım
Puan aldıkça ürün daha fazla satılmaya başladı.
Ama malum o sitede bir t-shirt satacaksa en az 10 bin benzeri var.
Fiyatta indirim yapılır öne çıksın diye.
Ama bu durumda bile iade oluyordu ve benim kazancimdan düşüyordu.
Ama o köklü firma kargo ücretini satıcıdan kesmiyor.
O yüzden sadece kârdan zarar ediliyor.
Sizin önceliğiniz şuan batmamak olmalı ki iyice zarar etmeyin.
Öncelikle fiyatta indirim yaparak müşteri çekmek ama aynı zaman da stok durumunu güncellemek.
5 aynı siparişi onaylamamak.
Gerçekten uygun fiyata almak isteyen kişi kendi bedenini alır,beğendiğini ürüne sahip olmak ister.
Perşembe (01.12)3. Yorumum
13. Mesaj

Cok çok bilindik, tanınmış ve fiyatları cep yakan markalar da bu durumu yaşıyor.
Teknolojik ekipmanlarda iade ediliyor.
Züccaciye ürünleri özellikle çok iade ediliyor,kırılma ve begenilmeme çok oluyor.
O firmaların hiç biri tüketici kültürünü değiştirmeye kalkamiyor,girişiminde bulunamıyor.
O yüzden satış stratejisi geliştiriyorlar.
Sizi şuan zorlayan iade masrafları.
Öncelikle iade,kargo ve masrafları düşünmeniz gerekiyor.
Daha sonra tüketiciye yonelirseniz daha doğru çözümler bulursunuz kanaatindeyim.
Evet satıcı olarak haklısınız ve zor durumdasınız ama tüketici ne yazık ki bununla ilgilenmez.
Perşembe (03.01)4. Yorumum.
18. Mesaj
Dikkat ederseniz burada kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ve hak veriyorum

Tabii ki kargocu kimse poşeti açıp ürüne bakmıyor.
İade için bir insan kargoya gittiğinde paketleri veriyor,iade kodunu söylüyor.
Bir iade işlemi için giden insan 10-15 iade yapmıyor diyorlar.
Umarım anlayabilmişimdir.
Sizin hangi firmayla çalıştığınızı,size gelen kargocuyu falan konuşmadım burada.
Normal olarak kargo çalışanı size gelir ürünü teslim alor ona bişey demedim ki bu kadar yukseldiniz.
Az öncede belirttiğim gibi sizi suçlamadan mesajlar yazdım ve kopyaladım.
Bu gayet anlaşılır biçimde duruyor konunuzda.
Ayrıca ilk mesajinizdan beri diyorsunuz ki bir koyafetin her bedeni alınıyor 1 tanesi beğeniliyor gerisi iade oluyor,bunu nasıl önleriz.
Herkes nasıl olur,ayıp diye yazdı
Şuan da diyorsunuz ki 1 iade bile olmasın diye uğraşıyoruz.
Bu düşünceyle alışveriş sitelerinde yer edinmek büyük başarı tebrik ederim.
Bir mağazadan alınan ürünlerin tek etiketi olur, o etiket poşetin üstüne yapışır, poşetin içinde 1 üründe olabilir, 15 üründe. Bunu kargocu içini açmadan tespit edemez. Poşetler zaten tek yapışkan halinde, aç kapa da yapamaz. Yani siz 10 ürünü geri iade ederken 10 kargo poşetine koyamazsınız tek iade kodu olur. Bunu siz bilemiyebilirsiniz ama size cevap veren kargocular iyi bilir. Verdiğiniz bilgi gerçeği yansıtmıyor.

Daha önce de detaylı şekilde yazdım.
Tüketiciyi bu şekilde memnun edemezsiniz benim görüşüm.
Mağazadan beğenip alınan ürün bile iade edilebiliyor evet mağazada ekstra kargo ücreti olmuyor,etkilemiyor ama iade söz konusu.
Burada yorum yapan kadınlar tüketici mantığıyla yorum yaptı.
Bir yorum bile aklınıza yatmadiysa terzi fikrinizle yola çıkın.
Sonucunu yazarsanız sevinirim ben kesinlikle ise yaramayacağını düşünüyorum önceki yorumda uzun uzun yazmıştım.
Cuma(13.23)
66. Mesaj
Yeterli değilse 2-3 yorumum daha vardır çıkartayim.
Yorumlarda silme,ekleme gibi bişey yapıp kopyalamadim.

Bir mağazadan alınan ürünlerin tek etiketi olur, o etiket poşetin üstüne yapışır, poşetin içinde 1 üründe olabilir, 15 üründe. Bunu kargocu içini açmadan tespit edemez. Poşetler zaten tek yapışkan halinde, aç kapa da yapamaz. Yani siz 10 ürünü geri iade ederken 10 kargo poşetine koyamazsınız tek iade kodu olur. Bunu siz bilemiyebilirsiniz ama size cevap veren kargocular iyi bilir. Verdiğiniz bilgi gerçeği yansıtmıyor.
Ben bunu iddia etmedim zaten.
Ürün iadeleri geliyor en fazla 3-5 paket oluyor,onlarda farklı firmalardan denildi bana.
Bende ya nasıl içini açıp etiket sayımı yapmazsınız diye sormadım.
Bir kişi tek seferde gidip 10-20 iade birden yapmıyor dedim
Lütfen anlayıp cevap verirseniz daha sağlıklı olur.
Çünkü hem yazmadigim hem iddia etmediğim sözleri açıklamak durumunda kalıyorum.

Ben hayatımda ilk kez duydum bütün modelleri alıp deneyip diğerlerini iade edeni. Benim alıp benim yanlış beden alıp yada gelince beğenmediğim bir sürü ürün var daha hiç iade yapmadım hayatımda. Geçen yıl oğlum 8 yaşındayken tahmini 10-11 yaş için pantolon aldım gelir diye gelmedi, şimdi kardeşi büyüyünce giyer diye bekliyor.
Kusura bakmayın fikir veremedim çünkü ilgim olmayan bir konu. Bunu yapan belli bir müşteri profili vardır onları tespit edip siparişlerini onaylamayın. Daha önce böyle iade eden müşterileri belirleyin tekrar alırken onaylamayın.

Tamamda bilerek 2 tane alıp iade etmekte saçma zaten gerçekten bedenini almak isteyen değişim ister iade değil. mesela bende trendyolda sinir oluyorum değişim yok iade var sevmiyorum
Sadece beden olarak düşünmeyin ürün geldi düğmesi eksik kenarı sökük ya da kalitesini beğenmediniz iade etmek istiyorsunuz. Ama satıcı malının arkasında durmuyor demek baştan iade yok demek. Bu durum alışveriş yapmadan rahatsız ediyor insanı “iade yok” yazısını görünce o satıcıdan da üründen de uzak duruyorum. zaten trenyolda satıcılar iade alıyor almak zorunda diye biliyorum (ürün kullanılmamış zarar görmemişse)

Merhaba. Eleştirilerileri alıp kendimizi düzeltmek istiyoruz ama devamlı olarak suçlamaya başladığınız için bir kaç konuda açıklama yapmak istiyorum.

1- Hep “müşteriyi yola getirelim” şeklinde konuştuğumu söyleyen ifadenizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yazdığım mesajların hepsinde açık açık "müşteriye baskı yapmanın, müşteriyi şartlandırmanın yanlış olacağını özellikle yazdım". Eğer bir mesajımda “müşteriyi yola getirelim” gibi benim asla kullanmayacağım bir ifade geçtiyse buraya kopyalayabilir misiniz? Bunu kabul etmiyorum, tam tersi bizim en büyük yatırımlarımız ve giderlerimiz müşteri memnuniyeti yönünde. Yüzde 2,1 olumsuz yorum sayımız. Sayılı işletmelerdenim bu konuda. Yorumunuzun yanlış olduğunu söylüyorum, eğer böyle bir ifademiz olmuşsa lütfen kopyalayın.

2- Önceki mesajımda da yazdım. Sadece müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalara bir servet harcadım. Harcadığımız para piyasa tabiriyle en az 2 daire parasıdır. Bunun için en kaliteli ajans ile çalışıyorum. Müşterilerin düğün, kına, doğum günü için sipariş edip kullanıp, üstünde simler, parfüm kokuları, ruj lekeleriyle dolu ürünlerinin bile bir tanesine tek kelime etmeden geri aldım, aldığımız gibi çöpe attık. Bu bizden gitti. Sadece müşteri memnuniyeti için katlanıyoruz buna.

Buraya kadar mesaj alıntısına cevaptı.... Bir cevap ta benim için, "oturduğu yerden para kazanmak istiyor, beleş para peşinde, oh ne güzel, müşteri iade etmesin, bir etiket yapıştırıp göndersin, para kazansın" şeklindeki eleştiri için...

Kurumsal sistem kurup para kazanmak doğru bir iş planıdır. Tüm işletmelerin gelecek hedefi budur, bu olmalıdır. Kolay ve beleş görüyorsanız eğer; benimki gibi bir işletmeye ulaşmak için yaklaşık en az 2 milyona yakın yatırım yapıp (ev satıp, araba satıp, altın satıp) ortalama 12 bin personel maaşı ile personel çalıştırın, binlerce lira vergi ve binlerce lira genel gider, binlerce lira reklam vs boşa para harcayın. Bunun sonucunda, bunca riskin, yıllarca yapılan çalışmaların, ailemizin, çoluk çocuğumuzun hayatlarını riske atıp sistem kuralım, "sadece bir çek yazılma kadar basit bir olayla bile ticari tarihin çöplüğüne gömülme" riskiyle yaşayalım.... Sizi de böyle beleş ve oturduğu yerden para kazanma arenasına beklerim, sistem herkese açık. Siz neden gelmiyorsunuz? Sonuçta beleş ve oturduğu yerden para kazanma yeri...

Yorum yazıp yardımcı olanlara çok teşekkür ederim. Her yorum okuyup ekipçe inceliyoruz. Ancak gördüğümüz kadarıyla şöyle anlaşılmış yazdığım mesaj. Müşteri ürünü alsın, uzunsa da, kısaysa da, darsa da, genişse de, terziye gitsin, kessin, biçsin, yeter ki bize iade etmesin kurtulalım. Hayır. Bunu düzeltmem lazım.

1- Müşteri ürünü aldı, beden ve her şey uygun ama küçük tadilatla gidecek sorunlar var, mesela paça, etek boyu uzun, bel geniş vs. Müşteri bunu göndermesin. Yoksa Small bedene Large bedeni zorla uydurmanın tabiiki mantığı yok. Zaten kimse bunu kabul etmez. Siz 35 Tl'den 100 Tl'ye kadar terzi fiyatları yazmışsınız ama biz mağazalar ile birlikte çalışıyoruz ve mağaza anlaşmalı terzi fiyatları bu işler için 4-6 Tl civarı. Bazı işler de 10-12 gibi. (Biliyorum çok düşük gelecek, bekli de sallıyor diyeceksiniz ama mağaza anlaşmalarımız böyle, bir işleme bir fiş veriyoruz, bir fiş 4 tl) Yani müşterilerin tamamı terzinin yolunu tutsun gibi uçuk bir beklentim yok, sadece böyle terzi ile çözülebilecek küçük konular.

2- Diğer bir arayışımız da, MÜŞTERİYE NASIL BİR TEŞVİK, YOL YÖNTEM ÖNERSEK te birden fazla ürün sipariş etmekten vazgeçse. Asla zorlama, şartlandırma değil. Onu mutlu etme, onu sevindirme, ona kazandırma yöntemleri arıyorum. Bu kötü bir şey mi bana çok ağır eleştirilerde bulunuluyor anlamadım. Kandıralım demiyorum, aldatalım demiyorum. Müşteriyi mutlu edecek, memnun edecek, onu boşa sipariş verme kararından vazgeçirecek alternatif arıyorum ve bunun için gerekirse maliyete katlanmayı da göze alıyorum. Çünkü iadenin maliyeti çok daha ağır.

Yani özetle; müşteri bedenine uygun ürünü sipariş ettikten sonra (biz ürünün tüm ölçülerini resimli ve üç boyutlu en ince ayrıntısına kadar zaten yazıyoruz) 1- Beden uygun , küçük bir terzilik ile çözülebilecek eksikliği varsa terziyi tercih etsin 2- Uymuyorsa tabiiki geri iade etsin ona diycek bişeyimiz yok 3- Boş yere birden fazla sipariş vermesin
istiyoruz. Bunla ilgili bizim aklımıza gelmeyen, gözümüzden kaçan şeyler varmı diye bakıyoruz.

Ve sevindirici bir haberim var, yazılan mesajardaki konuşmalardan aklımıza bir şey geldi, iki yol bulduk. Ve bizi heyecanlandırdı. İçinde yine terzi var ama sadece tadilat ile değil. Şimdi yazamıycam. Biraz kafamızda şekillendirmek ve buna pazar yerlerinin engel olup olmayacağını, bize karşı olup olmayacaklarını anlamak istiyoruz, bunu araştıracağım. Yine iadeleri alacağız ama maliyetini çok düşürecek bir yöntem geliştiriyoruz. Hayırlısı diyorum, umarım sonuca ulaşırım. Netleşince konu devam ediyor olursa mutlaka sizlerle paylaşırım. Teşekkürler, herkese başarılar.

Dediğim gibi biz bu sektörün, e ticaretin, pazar yerlerinin kılcal damarlarına kadar her şeyinden bilgimiz var. Bu işlere girenlere, bizim gibi sorunlarla boğuşanlara merak ettikleri her konuda burdan bilgi anlamında yardımcı olmaya hazırım. Ekibim de hazır.
Buyrun kopyalayin demişsiniz.
Bu laf sizin yorumlarınızdan alıntıdır.
Ne ekleme ne de silme yaptım.
Geçen gün tek kişiden 29 ürün iade aldık. Ve şu an batmak üzereyim. İade işleminde parça başı zararımız 20 Tl. Buna katlanacak gücümüz kalmadı.

Bir müşteri olalarak, NE OLSA İADE ETMEZSİNİZ? NE OLSA AYNI ÜRÜNDEN 3 FARKLI BEDEN SİPARİŞ ETMEZSİNİZ...

Sorun tüketici kültürü. Bir ürünün bir kaç bedenini alıp deneme yapmak istiyorlar veya örneğin bir etek alıcaksa 10 farklı model etek alıp üstünde deneyip beğendiğini tutup diğerlerini iade ediyor.
Bu yorumunuzda müşterinin kültürünü eleştirmişsiniz.
Bende buna istinaden kaba tabirle sizin istediginiz müşteriyi yola getireyim,iade olmasın sizin istediğiniz olsun diye yorum yaptım.
umarım anlaşılabilirim.

Kadın müşterilerimiz şöyle yapıyor; iki üç beden alıyım, ve aynı bedenden farklı desenlerden alıyım, uymayanı gönderirim. Tek sorun bu.

Bunun önüne geçmeniz çok zor.
Bir pantalon almıştım o geldi bugün.
Kiloma göre M alın dedi aldım ve olmadı büyük geldi e iade edicem tabii ki keşke dedim hem s hem m alsaydım çünkü çok beğenmiştim.
Ve vazgeçtim daha da internet alışverişi yapmam gidip mağazadan alırım.
Bir de bana olacak bir beden mevcut iken ben neden terziye gidip o güzelim pantolonu ziyan edeyim genelde kötü yapıyorlar ya da bana öyle denk geldi.

Tüm bedenleri sipariş edip denemek nasıl bir saçmalıktır, hakaret edicem yazmak istemedim.
Trendyolda var ya “ürünü alanlar kendi bedeninizi almanızı öneriyor, bir büyük beden almanızı öneriyor” gibi. Öyle bir uyarı kullanıyor musunuz? Bir de ürün kalıbıyla ilgili yorum yapanlara 5₺ indirim kodu vs. denenebilir. Her beden için model kullanılabilir. S giyen model, XL giyen model fotoğrafları farklı açılardan konulabilir, tabi mümkünse, hiç bilmediğim bir sektör

1-Daha fazla farklı bedenlere sahip mankenler üzerinden fotoğraf çekimi yapmak. Evet ölçüleri ayrıntılı bi şekilde yazıyor demişsiniz ama bizim insanlarımız okumaz ki. Görsellik daha çok dikkat çeker.
2-kiyafet alırken satın alan kişinin beden ölçülerini istemek ve satın aldıktan sonra da bedenine uygun olup olmadığını konusunda yorum yapmak.iade edip edilmediği yazmak. Hatta bunlar yorum şeklinde değilde seçenekli test gibi bı şekilde yapmak. Çok fazla fikrini belirtmesine gerek yok. yani hangi ölçülere sahip kişinin hangi bedenleri aldığı ve hangilerini iade ettiğini görmek amaç.

"Evet ölçüleri ayrıntılı bi şekilde yazıyor demişsiniz ama bizim insanlarımız okumaz ki."

Nereden biliyorsunuz insanların okumadığını ? Ne kadar aşağılayıcı bir cümle.

Ürünlerin neden iade edildiğini merak eden satıcı veya kullanıcı ; ürünlerin altındaki yorumları okuyarak fikir edinebilir.

Link olsaydı da baksaydık keşke

Katılıyorum. Bakalım ürün fotoğrafları düzgün paylaşılmış mı ; kıyafetin ölçüleri yazılmış mı ?

Geçenlerde burada açılan bir konuda üye ödünç gelinlik bakıyordu. Denediği 2 gelinlik çok eski model olduğu için Tr*ndyl vb sitelerden uygun fiyatlı nikah elbiseleri kategorisine bakmasını önermiştim.

Bu öneride bulunmadan önce ilgili sitede paylaştığı görsellere göre değerlendirebileceği elbiselere de , yorumlarına da baktım.

Konuya da en iyi yorum alan birkaç elbiseyi de ekledim hatta.

Mesela firmanın birisi 52 bedene kadar satış yapıyor gözükmesine rağmen 46 beden giyen kişiye olmamış satılan elbise.

Kadın binbir heves ürünü beklemiş , gelen ürünün ne ölçüsü tutmuş ne kumaşı.

Ne yapsın şimdi kadın 500 tl verdiği elbiseyi dolaba mı kaldırsın ?

Şöyle olabilir mi iade edilmeyen her ürün için puan kazanma, ikinci siparişte yuzdelik indirim gibi bişey ? Sistem mğsade etmeyebilir ama insiyatif olarak siz belki çözebilirsiniz. İade edilmeyen ürnlerden çekiliş yapma ne bileyim bu gibi seyler. O zaman bırakın iadeyi satıslar artar.
Yurtdısında biri evini çekilişle ederindrn fazlaya satmıştı ben de arac için böyle bişey düşünüyorum 5 tl veya 10 tl ye cekiliş hakkı kime çıkarsa ücretsiz verecegim 😂😂 ilan verip 10 bin kişi bulmam kazım :))

Çekiliş düzenleyebilmeniz için MP idaresinden izin almanız gerekiyor.İzinsiz çekiliş vb düzenlemek yasal değil ve suç.

Yurtdışındaki o olayında sonrasında soruşturma açılmıştı. Haberlerin çoğunda olayın renkli kısmı yazılıp , gerçekler kısmı yazılmadığı için; insanlarda farklı bir algı oluşturuyorlar.

Son düzenleme:
İade etmeye ben çok üşeniyorum. Kıyafet alırken nutflaka şuna bakarım
mankenin bel kalça gögüs ölçüleri nedir ve tabi kilo ve boy. ve bu ölçülerle hangi bedeni giymiş ve o nasıl durmuş üstüne.
oradan pay biçerim hep ve tabi yorumlara bakarım.
1 kişinin aynı ürünün 2 bedeninden fazla almasını engelleseniz diyeceğim ama yeni sipariş oluşturursa sanırım istediği kadar alır.
zor gerçekten bilemedim

Kargo ödememek ve kampanyalardan yararlanmak için kardeşler / arkadaşlar vb birlikte sepet oluşturuyor. Bu durumda alıcı mağdur olur. Hatta ürünü almaktan vazgeçer satıcı da mağdur olur.

Aynı butikten alınan ürünler dahi çoğunlukla alıcıya ayrı kargo poşetiyle gönderiliyor.

Şimdiye kadar trny*l' da eve sipariş lahmacun gibi aynı pakette gönderilen değil 10 ürüne , 2 ürüne dahi rastlamadım.

Bir erkek giyim firmasının direkt kendi sitesinden tek sipariş 2 gömlek aynı pakette gelmişti , orada da satıcı direkt firmanın kendi internet sitesiydi.

Aynı kargo poşetinde kaç ürün gönderiyorsunuz , hangi pazaryeriyle çalışıyorsunuz ?

Son düzenleme:
X