Ya istanbul ya isteklerim.. Ikisi beraber olmaz..

tamam kızlar tamam yazıcam. durumu olduğu gibi yazıcam. sevgili okul arkadaşlarım, dışardan arkadaşlarım, kızkardeşim, öğrenen de burdan öğrensin. tamam pes ediyorum. ama o kadar hassas o kadar kötü bir süreçten geçiyorum ki, ne olur kötü şeyler yazmayın. beni anlamaya çalışın..

Hadi anlatcam demişsin beklemedeyiz.

Yani dini yönde bir hayat yaşayacakken şuan tam tersi bir hayat mı yaşıyorsun ? Karmaşık anlattın.Eğer doğru anladıysam neden kendinde insan bu değişir deme gücünü bulamıyorsun.? Hayat insanlara göre yaşanacak bir şey değil.Bu kaygılar her an olur.

Yani dini yönde bir hayat yaşayacakken şuan tam tersi bir hayat mı yaşıyorsun ? Karmaşık anlattın.Eğer doğru anladıysam neden kendinde insan bu değişir deme gücünü bulamıyorsun.? Hayat insanlara göre yaşanacak bir şey değil.Bu kaygılar her an olur.

bence de..

kendi yorumum da geçerli hala :31:

Eşine anlat bence.Bunda kötü karşılanacak bir durum yok.Utanman sıkılmanda çok yersiz ve gereksiz.

Biraz özgüven lütfen.

olaylar lise 2. sınıftayken başladı. en yakın arkadaşımın ablası sohbetler düzenler, birşeyler anlatırdı. benim ailemle ergenlikten kaynaklanan problemlerim vardı. arkadaşım beni sohbetlere davet ederdi. ben de giderdim. dini yönü güçlü bir insandım.
derken okulu bırakıp medreseye gitmek fikri beynimi yemeye başladı. öyle böyle açık öğretimden devam etmek şartıyla ailemi ikna ettim. onlar nasılsa yapamaz sıkılır diye düşünüyorlardı ama öyle olmadı.
ilk yıl yani 17 yaşındayken tesettürün şeklini değiştirdim. asla baskı yoktu. bunu ben istedim. ailem karşı çıktı. ama ben illa akıntının tersine yüzücem ya dediğimi yaptım. kimseyi dinlemedim. tam 3 yıl medreseye devam ettim. bu arada çevrem tamamen değişmişti. sonra öğretmen olan eşimle tanıştım. evlendik. o atandı. geldik buralara. evlendiğimden beridir bu halimi sorgular olmuştum. ergenlik hatası bana pahalıya mal olmuştu. ama utanıyordum. hem o halimden hem bu halimden. kendi kendime bir karar ermiştim. buradan sonra atandığımız yerde bu yükten kurtulacaktım. bundan kimsenin haberi olmayacaktı. dolayısıyla kimsenin diline düşmemiş olacaktım. taki eşimin istanbul takıntısını farkedene kadar..
burada neden bu değişikliği yapmadın derseniz, buraya böyle geldim, değişimi göze almadım. buradaki ortamım çok dedikoducu. burada da dedikodu lanetinden kurtulamazdım.
durum bu..

yanlıs anladıysam duzeltin. istanbulda bazı seyleri degistirdiniz, evlendiniz ve su anki yer kucuk oldugu icin sabrediyorsunuz fakat atanacagınız ilk yerde artık olmak istediginiz yasamak istediginiz sekilde bir hayat surmek istiyorsunuz...
bu isizin en dogal hakkınız, neden bundan cekiniyorsunuz ki?
baska sehirde yasayıp ailenizi ziyaret gittiginizde ne yapmayı dusunuyorsunuz? yine eskisi gibi davranmayı mı ?

bu eşinizi cok ilgilendiren bir durum cunku hayatınızdaki prensipleri tekrar degerlendiriyor ve bazıllarını degistirme kararı alıyorsunuz.
cok buyuk bir kavga cıkacak dahi olsa bu dusuncelerinizi yasamınızı paylastıgınız insana anlatmanız gerekiyor, kimle nasıl yasayacagını bilmek onun da hakkı.
eger bu sorunu aşabilirseniz eşinizle ist. veya baska bir sehirde dilediginiz gibi yasamaktan da cekinmeyin.
cunku bu yastan sonra insanlar ne der diye degil mutlulugunuz ve huzurunuz icin bir seyler yapmalısınız.
yoksa yeni degisiminize ragmen aile ziyaretlerinde tekrar eskisi gibi davranmaya calısmak sizi ileride baska bir bunalıma sokabilir.

Eşine anlat bence.Bunda kötü karşılanacak bir durum yok.Utanman sıkılmanda çok yersiz ve gereksiz.

Biraz özgüven lütfen.
insanların hakkımda dedikodu yapacağı aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. haklısınız o kadar kötü değil ama ben böyleyim işte:43:

Ya ayrıca bu neden eşine anlatamadığın bir şey..Eşin atesit falanmı ki hani ters karşılıycak ? Konuyu dini açıdan ele aldığımdan değil şimdi azar yemiyimde muneden filan :) Sen şuan nasıl bir hayat yaşıyorsun sırf kapalıydın ve açıldın olay bu mu ?

Bir de bana sen aslında vicdanınla savaşıyorsun gibi geldi.Eğer kapalıyken açıldıysan dini anlamda bazı şeylerden uzaklaştıysan aslında rahatsızsın bu olan bitenden.Eğer böyle ise umarım Allah senin için en hayırlısını verir...Birde Durum buysa kuldan değil Allahtan utanmak lazım...

yanlıs anladıysam duzeltin. istanbulda bazı seyleri degistirdiniz, evlendiniz ve su anki yer kucuk oldugu icin sabrediyorsunuz fakat atanacagınız ilk yerde artık olmak istediginiz yasamak istediginiz sekilde bir hayat surmek istiyorsunuz...
bu isizin en dogal hakkınız, neden bundan cekiniyorsunuz ki?
baska sehirde yasayıp ailenizi ziyaret gittiginizde ne yapmayı dusunuyorsunuz? yine eskisi gibi davranmayı mı ?

bu eşinizi cok ilgilendiren bir durum cunku hayatınızdaki prensipleri tekrar degerlendiriyor ve bazıllarını degistirme kararı alıyorsunuz.
cok buyuk bir kavga cıkacak dahi olsa bu dusuncelerinizi yasamınızı paylastıgınız insana anlatmanız gerekiyor, kimle nasıl yasayacagını bilmek onun da hakkı.
eger bu sorunu aşabilirseniz eşinizle ist. veya baska bir sehirde dilediginiz gibi yasamaktan da cekinmeyin.
cunku bu yastan sonra insanlar ne der diye degil mutlulugunuz ve huzurunuz icin bir seyler yapmalısınız.
yoksa yeni degisiminize ragmen aile ziyaretlerinde tekrar eskisi gibi davranmaya calısmak sizi ileride baska bir bunalıma sokabilir.

çok güzel özetlemişsiniz. aynen anlattığınız gibi. duygularım karmakarışık olduğu için yazım da karışık olmuş.
evet aynen öyle yapmayı planlıyorum. çünkü çevrem karşılarında bambaşka bir yolcu gördüklerinde bu onlar için büyük bir malzeme olacak. ben bunu kaldıramam.

insanların hakkımda dedikodu yapacağı aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. haklısınız o kadar kötü değil ama ben böyleyim işte:43:

İnsanlara kendini OLDUĞUN GİBİ kabul ettirmen gerekir.Bunuda ancak özgüvenle yaparsın.Ne yaşadın ki bu kadar küçümsencek ve değersiz görüleceksin.Dediğim gibi Allaha hesabını veremeyeceğin şeylerden kork bence kula değil...

ben yanlismi anladim ,six suan kapalisiniz,ama baska bir sehire gittiginde esk7si gibi acik olarak gitmekmi istiyorsun,ama ist.gidersem bak yine eskiye dondunmu derler.

Ya ayrıca bu neden eşine anlatamadığın bir şey..Eşin atesit falanmı ki hani ters karşılıycak ? Konuyu dini açıdan ele aldığımdan değil şimdi azar yemiyimde muneden filan :) Sen şuan nasıl bir hayat yaşıyorsun sırf kapalıydın ve açıldın olay bu mu ?

Bir de bana sen aslında vicdanınla savaşıyorsun gibi geldi.Eğer kapalıyken açıldıysan dini anlamda bazı şeylerden uzaklaştıysan aslında rahatsızsın bu olan bitenden.Eğer böyle ise umarım Allah senin için en hayırlısını verir...Birde Durum buysa kuldan değil Allahtan utanmak lazım...
arkadaşım sen olayı tam tersi anlamışsın.:9: ben pek anlatamadım.
ben şimdi kapalıyım. ama biraz fazla kapalıyım. değiştirmek istediğim durum bu çok kapalılık..

Bende yanlış anlamışım .
Biraz fazla derken çarşaf mı ?
Ailen bu boyutunu bilmiyormu ?
Sen başını açmak mı istiyorsun peki

Bende yanlış anlamışım .
Biraz fazla derken çarşaf mı ?
Ailen bu boyutunu bilmiyormu ?
Sen başını açmak mı istiyorsun peki

çok kapalı demek siyahlar içinde demek.. çarşafa yakın evet. hayır asla açılmak değil istediğim. sadece biraz daha gevşetmek, rahatlamak..

ergenlik döneminde tesettüre bürünmüssün simdide bundan vazgeciyorsun sanirim. bence suanki düsüncelerinin arkasinda dur; dogru olduklarini düsünüyorsan, hayat boyu ailenden arkadaslarindan kacmak daha zor degilmi. birde bu degisimi esin öyle yada böyle farketmiyecekmi

arkadaşım sen olayı tam tersi anlamışsın.:9: ben pek anlatamadım.
ben şimdi kapalıyım. ama biraz fazla kapalıyım. değiştirmek istediğim durum bu çok kapalılık..

Valla bir tek ben değil herkes aynı anladı.EE zaten ergenlikte bu karar içindeymişsin ve seni son bıraktıkları halden biraz daha ileri gitmişsin.Yani insanlar bu durumda sana ne diycek ? Aksine o zaman dine yönelmişken şimdi açılıp saçılsaydın aa bak kendisine söyledik yapamazsın ve yapamadı der gülerler..EE sorun ne...Kararlarının arkasında dur canım...Sen yalnızca Allaha hesap vereceksin bugünde ahirettede...Unutma ahirette o arkadaş dost kurttamıycak seni sadece amellerin kurtarcak...Ve doğru yolda olan insan diğerlerni takma bilir ki en emin ol bu ..

ergenlik döneminde tesettüre bürünmüssün simdide bundan vazgeciyorsun sanirim. bence suanki düsüncelerinin arkasinda dur; dogru olduklarini düsünüyorsan, hayat boyu ailenden arkadaslarindan kacmak daha zor degilmi. birde bu degisimi esin öyle yada böyle farketmiyecekmi

evet aynen öyle. ergenlikteki aşırılığın ceremesini çekiyorum. eşime tabii ki söylemem lazım. ama şimdi hazır hissetmiyorum. eninde sonunda öğrenecek düşüncelerimi. hayat böyle devam etmez, ettiremeyeceğm.

tahminim az çok doğru çıktı..

anladığım kadarıyla henüz açılmadın ama gittiğin şehirde açılacak,yeni bir ortamda yeni bir yaşama başlayacaksın..ve bu istanbul olursa ne gibi duygulara kapılırsın,anlıyorum..

yine de kendi düşüncen ve eşinin düşüncesi daha önemli,insanlara göre yaşayamazsın..
istanbula taşınmadın diyelim,hiç mi aile ziyaretine gitmiceksin,gittiğinde nasıl gideceksin,bunları da düşün..

Back