• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya istanbul ya isteklerim.. Ikisi beraber olmaz..

çok güzel özetlemişsiniz. aynen anlattığınız gibi. duygularım karmakarışık olduğu için yazım da karışık olmuş.
evet aynen öyle yapmayı planlıyorum. çünkü çevrem karşılarında bambaşka bir yolcu gördüklerinde bu onlar için büyük bir malzeme olacak. ben bunu kaldıramam.

neden başkalarının konuşmalarını bu kadar cok taktıgınızı anlayamamıstım ama bir baska arkadasın yorumuna verdiginiz cevaptan kırmızılı yer asıl sorununuzu açıklıyor.
diyelim ki başka bir yere tayin oldunuz ve orada istediginiz degisikligi yaparak yasamaya basladınız ama içinize sinmedi bocaladınız sonra tekrar eskiye dönmek icin yeni bir tayin zamanını mı bekleyeceksiniz yoksa degisikligi direkt orada mı yapacaksınız?
başkalarının hayatları hakkında ahkam kesmeye meraklı insanlar orada da olmayacak mı? yine dedikodu yapmayacaklar mı?
yani sorununuz istanbuldan ziyade sizin kararsızlıgınız.

lutfen baska sehir icin soyledigim dedikodu ornegi size geri adım attırmasın. cunku insanların degisebilecegine once kendinizden baslayarak yine siz inanmalısınız.
size haklı olarak "eskiden bizi elestiriyordun ama simdi kendin degistin" diyenlerle tartısmak yerine haklılıklarını (bence) kabul edin fakat sizi ezercesine elestiri yapmalarına da izin vermeyin.

korkularınızın bir diger nedeni de size soylenebilecek seyler ile yuzlesmek. eger bu degisimi icinizde sindirebilirseniz yuzlesmenizin kolaylasacagını dusunuyorum.
ayrıca bunu bayram ziyaretleri dugunler vb aile toplantılarında yasamaktansa dusuncelerinizi kararlı ve emin bir sekilde acıklamak sizi daha kolay kabullenmelerini saglar bence.

öncelikle çok teşekkür ederim beni anladığın için. bazı arkadaşlar umduğu bulamamış ama ne yapayım benim için büyük bir dert..
bu mesele olmasaydı da istanbula dönmeyi istemezdim. sevmiyorum o şehri..
ben millete malzeme olmaktan çok korkan bir insanım. dediğin gibi fetvalar verip, nutuklar atarken iyiydi de şimdi ne oldu diyecekler ve bunu çok uzatacaklar. hele o bakışıp bakışıp gülüşmeler beni çok etkileyecek..
bu kararımdan emin miyim onu da bilmiyorum. bu tesettürü seçerken, yaşarken zorlanmadım ama geri dönüşüm nasıl olur bilmiyorum. pişman olur muyum, ya olursam, ya yapamazsam bunlar da beynimi çok meşgul ediyor. ve bu işin nereye varacağını, akıbetimi çok merak ediyorum..

en cok kalbini bozanda benmi oldum acaba:17:
birde kendisine soyledim
yolcu afettin ama beni demi:16:

canım yaa niye taktın ki bu kadar?. sonuçta bir birimizi tanımayız etmeyiz. ben öyle gizemli gizemli takılınca aklına farklı şeyler gelmiş olabilir. ben de bakıyorum da başlarda saçmalamışım biraz.:27:
kaçtır özür diliyorsun. bence sen çok güzel yürekli bir insansın:34:

Son düzenleme:
Her şeyi ne yazık ki iç dünyamızda halledemiyoruz, eşinle kesinlikle paylaşmalısın.

evet buna kesin kararlıyım. o zaman öyleydi. şimdi böyle. bir kere geldiğim hayatı başkaları için istemediğim bir şekilde yönlendirmemeye karar verdim. eşimle bu akşam konuşucam.

Ben de 4-5 yıl önce çok çok daha muhafazakardım ve örnek vermek gerekirse dar kot pantolon giymemek konusunda kesinlikle çok katıydım. Arkadaşlarıma bu konuda demeç verdiğim çok olmuştur. Ama şimdi hayatımın akışı değişti biraz, çevrem değişti, ben hayata kapılmaya başladım ve artık dar kot pantolon giyiyorum (üzerine tunikle). Beni dar kotla gören arkadaşlarım hiçbirşey demedi, bana yine aynı saygı ve muhabbetle davranmaya devam ettiler. Buna benzer başka davranışsal konularda da asla taviz vermediğim konularda taviz vermeye başladım. Zaman öyle zor bir zaman ki, elimden bu kadarı gelebiliyor, direncim bir noktada zayıflıyor.

Bir arkadaşım ise tesettürlüydü, tesettürünü tamamen açtı (hem kıyafet hem davranış olarak 180 derece zıt diyebiliriz). Ona değişimle ilgili düşüncemi söyledim ama muhabbetimi de eksiltmedim ve düşüncesine saygı duydum. Çünkü elbet bir sebebi vardır, insanları geçirdiği değişimlerle yargılamadan önce hayata onun penceresinden bakmak gerek.

Son düzenleme:
tekrar merhaba arkadaşlar.. sizi dün olanlardan haberdar etmek istedim..
dün eşimle konuştum. hatta akşam caymamak için gündüzden mesaj çektim konuşmamız lazım diye:1:

kısaca söyleyeyim. eşim bu isteğime çok şaşırdı. şimiye kadar böyle bir sıkıntın olduğunu hiç anlamamıştım dedi. neden bana söylemedin diye de azarladı. bazı şartlar sundu. öncelikle tesettürün ruhuna aykırı olmayacak dedi ki benim de öyle bir niyetim yok. 2.si böyle bir kararım varsa bunu uygulamak için başka şehre gitmeyi bekleyemezsin. nasıl olmak istiyorsan burada da öyle olacaksın dedi. bu şart karşısında bayağı direttim ama burada başka orada başka olmaz. bunda kötü bir şey yok. bir konuşur, iki konuşur susarlar dedi.

istanbul konusunda da, bu konu olmasa da istanbulu istemediğimi anlattım. o şehri hiç sevmediğimden trafiğinden, pahalılığından bahsettim. istanbul olmazsa ankara olur (görümcem orada) dedi. kabul ettim ama doğru mu yaptım yaşayıp göreceğz..

yani dediğiniz gibi bu kadar büyütecek bir şey yokmuş. iyi ki varsınız, beni bu konuşmaya siz ikna ettiniz:16:

Şimdi ben birşeyi hakkaten anlamadım olayı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki çarşafı çıkarıp mini etek giyeceksiniz .
Ne derece değişebilir diyorum ferace pardüse üstüne eşarptan başka bir şey gelmiyor aklıma .
Sizde medrese okumuşsunuz biliyorsunuz islamda bazı ölçüler vardır şunu giyin bunu giyin diye bir emir yoktur .
Vucud hatlarının omuz çizgilerinin belli olmaması dikkat çeken renkler olmaması El yüz hariç bütün azaların örtülü olması . eşarbın omuzlardan göğüse sarkması gibi ..
Bunu en güzel çarşaf sağlar o olmazsa pardüse olur ferace olur . Gri lacivert kahve dikkat çekmiyen her renk olur yani
Farz bellidir dahası takvadandır .
Birde bir cümleniz vardı ki beni çok incitti konuyu önceden okumuştum birebir aynısını yazamayabilirim .
Pahalıya mal oldu bedeli ağır oldu gibisinden birşeyler yazmışsınız böyle örtünmenin .
Bırakın ödediğimiz bedeller dünyalık olsun biraz daha az güzel görünelim ama cennetimizi kazanalım .
Bunu bedel olarak görmeniz beni üzdü açıkçası .
Ki zaten evliymişsiniz eşinizin sizi güzel görmesi yeterli değil mi ?
Allah yardımcınız olsun .
Son bir ricamda bir değişim yaşayacaksanızda tesettürü kıl örtüsüne indirgemeden yaşayın . Bu tesettürün ruhuna aykırı .
görüyorumda çok üzülüyorum .
Daracık kotlar üstüne kısa tşhörtler tunikler şuh bir makyaj ...
Bir yerde daha yazmıştım kadının biri otobüste saydırıyordu önce kızmıştım ama düşüncede haklı geldi .
Şimdi benle aynı kotu aynı tşhörtü giymiş hatta aynı makyajı yapmış ama kafasında bir şal var o kapalı ben açıkmıyım yani demişti...
Lütfen öyle kapanmayın ..

Şimdi ben birşeyi hakkaten anlamadım olayı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki çarşafı çıkarıp mini etek giyeceksiniz .
Ne derece değişebilir diyorum ferace pardüse üstüne eşarptan başka bir şey gelmiyor aklıma .
Sizde medrese okumuşsunuz biliyorsunuz islamda bazı ölçüler vardır şunu giyin bunu giyin diye bir emir yoktur .
Vucud hatlarının omuz çizgilerinin belli olmaması dikkat çeken renkler olmaması El yüz hariç bütün azaların örtülü olması . eşarbın omuzlardan göğüse sarkması gibi ..
Bunu en güzel çarşaf sağlar o olmazsa pardüse olur ferace olur . Gri lacivert kahve dikkat çekmiyen her renk olur yani
Farz bellidir dahası takvadandır .
Birde bir cümleniz vardı ki beni çok incitti konuyu önceden okumuştum birebir aynısını yazamayabilirim .
Pahalıya mal oldu bedeli ağır oldu gibisinden birşeyler yazmışsınız böyle örtünmenin .
Bırakın ödediğimiz bedeller dünyalık olsun biraz daha az güzel görünelim ama cennetimizi kazanalım .
Bunu bedel olarak görmeniz beni üzdü açıkçası .
Ki zaten evliymişsiniz eşinizin sizi güzel görmesi yeterli değil mi ?
Allah yardımcınız olsun .
Son bir ricamda bir değişim yaşayacaksanızda tesettürü kıl örtüsüne indirgemeden yaşayın . Bu tesettürün ruhuna aykırı .
görüyorumda çok üzülüyorum .
Daracık kotlar üstüne kısa tşhörtler tunikler şuh bir makyaj ...
Bir yerde daha yazmıştım kadının biri otobüste saydırıyordu önce kızmıştım ama düşüncede haklı geldi .
Şimdi benle aynı kotu aynı tşhörtü giymiş hatta aynı makyajı yapmış ama kafasında bir şal var o kapalı ben açıkmıyım yani demişti...
Lütfen öyle kapanmayın ..
öncelikle şunu söyleyeyim. giydiğim şey çarşaf değil.. siyah, çok bol ferace..
bakın ben buna karar verdiğimde çok küçüktüm. daha hayatın ne olduğunu bilmeden, doğruyu yanlışı, ölçüyü, takvayı fetvayı bilmeden kendimi böyle buldum. başta da söyledim bu giysileri asla kötülemiyorum. küçük de olsam bu hayatı ben tercih ettim. ama zamanla insanlar değişebiliyor. görüşler farklılaşabiliyor. bende de öyle oldu. ben artık istemediğim bir örtüye bürünerek sadece insanları kandırmış olmaz mıyım?
lütfen incinmeyin. ben bunu devam ettiren insanlara hayranım. kolay mı millet süslü püslü giyinirken, kendinden, gençliğinden ödün vermek?
işte ben yapamadım devam ettiremedim. her ne kadar giyimimi biraz daha rahat çizgilere taşıyacak olsam da asla tesettürün ruhunu incitecek davranışlarda bulunmam.
böyle düşünmenize sebep olan benim baştaki yorumlarım. onlara sonradan bakınca ben de abartı buldum. o an çok duygusaldım. duygularımı mantık süzgecinden geçirmeden aktarmışım. konunun kaldırılmasını rica ettim ama kabul edilmedi.. ben de sonradan yazdıklarımı düzeltmeye, yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamaya çalıştım. incittiysem affola..

öncelikle şunu söyleyeyim. giydiğim şey çarşaf değil.. siyah, çok bol ferace..
bakın ben buna karar verdiğimde çok küçüktüm. daha hayatın ne olduğunu bilmeden, doğruyu yanlışı, ölçüyü, takvayı fetvayı bilmeden kendimi böyle buldum. başta da söyledim bu giysileri asla kötülemiyorum. küçük de olsam bu hayatı ben tercih ettim. ama zamanla insanlar değişebiliyor. görüşler farklılaşabiliyor. bende de öyle oldu. ben artık istemediğim bir örtüye bürünerek sadece insanları kandırmış olmaz mıyım?
lütfen incinmeyin. ben bunu devam ettiren insanlara hayranım. kolay mı millet süslü püslü giyinirken, kendinden, gençliğinden ödün vermek?
işte ben yapamadım devam ettiremedim. her ne kadar giyimimi biraz daha rahat çizgilere taşıyacak olsam da asla tesettürün ruhunu incitecek davranışlarda bulunmam.
böyle düşünmenize sebep olan benim baştaki yorumlarım. onlara sonradan bakınca ben de abartı buldum. o an çok duygusaldım. duygularımı mantık süzgecinden geçirmeden aktarmışım. konunun kaldırılmasını rica ettim ama kabul edilmedi.. ben de sonradan yazdıklarımı düzeltmeye, yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamaya çalıştım. incittiysem affola..

peki ne giyeceksiniz ? Tabiki çok ama çok zor ben eleştirmiyorum asla sizi ki eleştirmemekte lazım neyi eleştirsek gerçekten onu yaşamadan ölmüyoruz bende çarşaflı değilim zaten .
Yok estağfurllah rabbim yardımcınız olsun inşallah kendi içinizdeki git gellerinizde durur . Yoksa dediğim gibi üstünüze yapışmadıktan sonra herşey tesettürdür fakat çok dikkat etmekte lazım giyinik çıplaklar hadisini biliyorsunuzdur Rabbim korusun :43:

peki ne giyeceksiniz ? Tabiki çok ama çok zor ben eleştirmiyorum asla sizi ki eleştirmemekte lazım neyi eleştirsek gerçekten onu yaşamadan ölmüyoruz bende çarşaflı değilim zaten .
Yok estağfurllah rabbim yardımcınız olsun inşallah kendi içinizdeki git gellerinizde durur . Yoksa dediğim gibi üstünüze yapışmadıktan sonra herşey tesettürdür fakat çok dikkat etmekte lazım giyinik çıplaklar hadisini biliyorsunuzdur Rabbim korusun :43:

amin..
dediğim gibi ben giyimimi tesettürün sınırlarını korumak şartıyla değiştireceğim. aksini düşünmekten de, yapmaktan da Allah bizi korusun. giyinik çıplaklık hadisini de biliyorum. her zaman aklımın bir köşesinde. Allah doğru yoldan şaşırtmasın..

amin..
dediğim gibi ben giyimimi tesettürün sınırlarını korumak şartıyla değiştireceğim. aksini düşünmekten de, yapmaktan da Allah bizi korusun. giyinik çıplaklık hadisini de biliyorum. her zaman aklımın bir köşesinde. Allah doğru yoldan şaşırtmasın..

aminnn amin inşallah .. Ozaman dediğim gibi çokta sıkmayın canınızı pek bir değişim olmayacak o halde :)

Back