• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya istanbul ya isteklerim.. Ikisi beraber olmaz..

Valla bir tek ben değil herkes aynı anladı.EE zaten ergenlikte bu karar içindeymişsin ve seni son bıraktıkları halden biraz daha ileri gitmişsin.Yani insanlar bu durumda sana ne diycek ? Aksine o zaman dine yönelmişken şimdi açılıp saçılsaydın aa bak kendisine söyledik yapamazsın ve yapamadı der gülerler..EE sorun ne...Kararlarının arkasında dur canım...Sen yalnızca Allaha hesap vereceksin bugünde ahirettede...Unutma ahirette o arkadaş dost kurttamıycak seni sadece amellerin kurtarcak...Ve doğru yolda olan insan diğerlerni takma bilir ki en emin ol bu ..

ya normalde böyle çorba gibi yazan bir insan değilim. ama işte duygularım gibi yazım da karmakarışık oldu..
evet beni bıraktıkları halden ileri gittim. ama bu ileri gitmeyi öyle bir dikbaşlılıkla yaptım ki, şimdi kuyruğu kıstırıp onların dediklerine dönmek... oooofff ooooffff..

bence şu an içinde bulunduğun durum vee ileride bulunmak istedigin durum hakkında biraz araştırma yap.. Allah bunu hoş görürmü nasıl karşılar? o kadar emek vermişsin okula gitmemiş medreselere gitmişsin ve içinden gelmiş bu şekilde kapanmışsın. şu an çok kapalı olabilirsin ama bu günah değil aksine daha da iyi Allah katında bunu benden daha iyi bilirsin.. bence şu an nefsinle kavga içerisindesin seni şöyle böyle yap diye yönlendiremem fakat bence bu yolda ilerliyoken dönme derim bilmem anlatabildimmi :26:

yani öyle bi anlatıyosunki ileri gittinde çok kötü bişey yaptın sanki hepsi tercih meselesidir bence kimin ne dediğine değil Rabbin ne diyor ona bak önce

ay tam anlamıyla şimdi anladım:9:
açılmak da değil istediğin,sadece biraz daha rahat giyinmek..
e sorun ne o zaman??!! valla hiç büyütcek bişey değil,çarşaf bile değilmiş çarşafa yakınmış,sadece siyah ferace filan giyiyosun sanırım,biraz daha açık renk pardesü giyersin zaman zaman,lacivert kahve gibi..ya da onu da mı çıkaracaksın bilmiyorum da..

bu arada açılmayacağına sevindim:34:
her ne yapıyosan Allah rızası için yap,kendini en iyi hissedeceğin biçimde,olduğun yer güzel çünkü..kimseye göre yaşama!:34:

Son düzenleme:
bence şu an içinde bulunduğun durum vee ileride bulunmak istedigin durum hakkında biraz araştırma yap.. Allah bunu hoş görürmü nasıl karşılar? o kadar emek vermişsin okula gitmemiş medreselere gitmişsin ve içinden gelmiş bu şekilde kapanmışsın. şu an çok kapalı olabilirsin ama bu günah değil aksine daha da iyi Allah katında bunu benden daha iyi bilirsin.. bence şu an nefsinle kavga içerisindesin seni şöyle böyle yap diye yönlendiremem fakat bence bu yolda ilerliyoken dönme derim bilmem anlatabildimmi :26:
zaten tamamen acilmayacak
sadece rahatlatacagim diyor
ayrica kapali yada aciklik degil insanin kalbi,maneviyati onemli
ne kadar cok kapanirsam okadar cok sevabim olur diye birsey varmi

anlıyorum ama sen de beni anlamaya çalış. şuan ki durumum içime sinmiyor. bana çok yabancı geliyor.
istediğim baş açmak değil. sıkı kurallarımı biraz gevşetmek.. bunu bir hocaya da sordum. sorun yok dedi. ama işte kendimle savaşım bitmedi.

Anladığım kadarıyla kapalısın ama aşırı bir durum olduğu için rahatsızsın,şu an yaşadığın şehir küçük olduğu için bunu gerçekleştiremiyorsun yeni bir şehire gidince giyim tarzını biraz daha rahatlatacaksın tekrar tesettürlü olmak kaydıyla fakat istanbula gidersen ailen biz dedik dinlemedin falan diyecek ve sen giyimini rahatlatamayacaksın doğru mu anladım abla:6:
Eğer doğru anladıysam emin ol hiç kafana takacağın bir durum yok.
İstediğin gibi giyinip davranabilirsin artık seni senin ailen ve çevren değil eşin ilgilendirir hiç canını sıkma gerçekten hiç sıkılacağın bir durum değil:31:

Son düzenleme:
yani öyle bi anlatıyosunki ileri gittinde çok kötü bişey yaptın sanki hepsi tercih meselesidir bence kimin ne dediğine değil Rabbin ne diyor ona bak önce

hayır asla kötü birşey yaptığımı düşünmüyorum. ama maneviyat sıfırken bunu taşımanın bir anlamı var mı sence?

Anladığım kadarıyla kapalısın ama aşırı bir durum olduğu için rahatsızsın,şu an yaşadığın şehir küçük olduğu için bunu gerçekleştiremiyorsun yeni bir şehire gidince giyim tarzını biraz daha rahatlatacaksın tekrar tesettürlü olmak kaydıyla fakat istanbula gidersen ailen biz dedik dinlemedin falan diyecek ve sen giyimini rahatlatamayacaksın doğru mu anladım abla:6:
Eğer doğru anladıysam emin ol hiç kafana takacağın bir durum yok.
İstediğin gibi giyinip davranabilirsin artık seni senin ailen ve çevren değil eşin ilgilendirir hiç canını sıkma gerçekten hiç sıkılacağın bir durum değil:31:

evet pericik doğru anlamışsın.:46:

zaten tamamen acilmayacak
sadece rahatlatacagim diyor
ayrica kapali yada aciklik degil insanin kalbi,maneviyati onemli
ne kadar cok kapanirsam okadar cok sevabim olur diye birsey varmi

tabiki insanın maneviyatı önemli, fakat kapalılık farz.ilk yazımdada söyledim ben arkadaşı yönlendiremem sadece şahsi fikrimi söyledim.
ama emin olmadıgım konulardada çok kapalıysan gevşe rahatla diyemem o yüzden araştır dedim.

anlıyorum ama sen de beni anlamaya çalış. şuan ki durumum içime sinmiyor. bana çok yabancı geliyor.
istediğim baş açmak değil. sıkı kurallarımı biraz gevşetmek.. bunu bir hocaya da sordum. sorun yok dedi. ama işte kendimle savaşım bitmedi.

anlıyorum emin ol dediğim gibi işte araştırman önemli bi hocaya değilde bi kaç hocaya sor bence.tabi önce kendinle olan savaşı yenmeye çalış :16:

evet pericik doğru anlamışsın.:46:
yaşasın:27::27:
gerçekten abla hiç takacağın bir durum olmasın isteyen istediği der istediğini söyler kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok zaten tesettürlüsün değişimin yine tesettürle olacak fark yok ki bu allahla senin aranda olan bir durum.Ha birde eşinle senin aranda:27:

İcinden gelmedigi gibi davranip kendine baski uygularsan birgun psikolojin tamamen bozulabilir ve bazi seyler senin icin anlamsizlasabilir.Ailen biz demistik dediginde evet demistiniz o zamanlar onu dogru buluyorum simdi boyle dogru buluyorum diyip ozguvenli davransan.sonucta onlar ailen,ve asil amaclari istekleri seni mutlu gormek.istanbula yerlesmemek kacis deil,omrunun sonuna dek aileni gormeyecek misin ? Cok cok 1 derler 2 derler sonra alisilir gider.Ne kapalilar biliyorum her turlu gunahi isleyen,ne aciklar biliyorum 5 vakit namaz kilip durmadan sukreden.Onemli olan yurektir.

bende çok hassas, ince düşünen biriyimdir. az ya da çok illa sıkıntı yaparım, ama engelleyebildiğim kadar engellemeye çalışıyorum artık.
anca kendinizi üzersiniz...
konusu açıldığında siz o kişilerin karşısında dik bir şekilde durup "evet yaptım, ama zamanla değiştim, bazı şeyleri daha iyi anladım" dedikten sonra başkalarının sesi pek çıkmaz, çıksa da önemsemeyin, üstünde durmayın derim. kötü bir şey değil bu...
mutluluklar :)

evet aynen öyle. ergenlikteki aşırılığın ceremesini çekiyorum. eşime tabii ki söylemem lazım. ama şimdi hazır hissetmiyorum. eninde sonunda öğrenecek düşüncelerimi. hayat böyle devam etmez, ettiremeyeceğm.

belki dogru yapip yapmadigina emin olamiyorsun ve birdaha hata yapmak istemiyorsun, esine bile söylememenin nedeni; henüz bu degisimi yapip yapmacagindan emin olmamandan kaynaklaniyor olabilirmi, yada esin cok tutucu ondan cekiniyorsun, ona direk söylersen belki bosuna sıkıldıgını anlarsin, gitmemek icin baska sebebler bulunca ona yalan söylemis olcaksin bir bakima, buna gerek varmi, sonradan bu sebebten dolayi istanbulu istemedim dersen sana kizabilir

Canım takva boyutundan fetva boyutuna geçmek istiyorsun kısacası. Bunda anlatılmayacak bir durum göremedim ben. Eşine anlatırsın durumu. Çevre için de endişeleniyorsan yavaş yavaş istediğin kıvama gelirsin. Tahminimce süslü feracelerden falan giymiyorsun şu an. Önce onlardan giyersin. Insanlar alışmaya başlayınca renkli pardüseler kaplar falan giyersin. Bence bunca şeye gerek yok ama sen takılılıyorsan bu kadar bunları yaparsın.

Ne var ki bunda ?
Esinize neden soylemekten cekindiginizi de anlamadim
Olumsuz karsilar diye belki de.

Istanbuldakileri cok takmayin.
1-2 Gun konusur susarlar.

Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin.

Yil olmus 2014 insanlar hala giyim kusamla sekilcilik yapiyor.

Canım takva boyutundan fetva boyutuna geçmek istiyorsun kısacası. Bunda anlatılmayacak bir durum göremedim ben. Eşine anlatırsın durumu. Çevre için de endişeleniyorsan yavaş yavaş istediğin kıvama gelirsin. Tahminimce süslü feracelerden falan giymiyorsun şu an. Önce onlardan giyersin. Insanlar alışmaya başlayınca renkli pardüseler kaplar falan giyersin. Bence bunca şeye gerek yok ama sen takılılıyorsan bu kadar bunları yaparsın.

ha bu durumun ismi de mi varmış?:1:
benim belli sınırlarım var zaten. asla geçmeyi düşünmediğim sınırlarım. ama vicdan mı desem ne desem, beni rahat bırakmayan endişelendiren birşeyler var. en iyisi birşeylere kalkışmadan önce çok iyi düşünmek..

Ne var ki bunda ?
Esinize neden soylemekten cekindiginizi de anlamadim
Olumsuz karsilar diye belki de.

Istanbuldakileri cok takmayin.
1-2 Gun konusur susarlar.

Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin.

Yil olmus 2014 insanlar hala giyim kusamla sekilcilik yapiyor.

şekilcilik derken, ben şekilcilik yaptığımı düşünmüyorum. ne başı açığa ne kapalıya asla kıyafetinden dolayı önyargıyla yaklaşmadım. ama bizim ülkemizde bu o kadar var ki.. kendi gibi olmayana çirkin gözle bakan insanlar o bakışları atarken daha dikkatli olsalardı ben belki şuan bu ikilemlerde olmayacaktım.
eşim kuralcı bir insan değildir. karşı çıkacağını sanmıyorum da yine de kestiremiyorum. ama bana çok şaşıracağını düşünüyorum. çünkü şimdiye kadar aramızda böyle bir konu geçmedi.

Back