• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya aynadaki mi benim kameradaki mi

Ben fotoda farkli cikiyorum mesela
Herkes söyler bunu bana

Ayna dogru bence
Sonucta kardesim ya da arkadasim aynada oldugunda ayni goruntu olusuyo

Fotoda ise daha farkli olabiliyo
Videoyu bilmiyorum tam
foto bencede farkli diye dusunuyorum.cunku etrafindakilere bakiyorum fotoda farklilar.ama video dogru sanki

"Cevabı da şu fotoğraftaki görüntünüze aldanmayın en iyi fotoğraf makinesi bile insan gözünün yanına yaklaşamaz dolayısıyla kameradaki görüntü asıl görüntünüz değildir. Ayrıca insanların %70 inin yüzü asimetriktir.Yani sağı farklı solu farklı.Bu durumda aynada gördüğünüz de gerçek haliniz değil,yüzünüzün sağı ve solunu yer değiştirmiş olarak görür insanlar,aynadaki gibi değil BU DURUMDA HANGİSİ BENİM GERÇEK GÖRÜNTÜM SORUSUNUN CEVABINI İSE DEDİĞİM GİBİ İKİ AYNADAN ELDE EDECEĞİNİZ YANSIMAYLA KARŞILAYABİLİRSİNİZ Bunun için boyutu farketmeksizin iki aynayı 90 derece açıyla kesiştirin arada kalan görüntü 3.şahısların sizi dışardan nasıl gördüğünü net olarak yansıtır VE BUNU BİLEN İNSAN SAYISI ÇOK AZDIR Göreceği asıl görüntüden sonra hayata küsenler olabilir ama bununla yaşamayı öğrenmelisiniz

Kaynak: Tipimiz Aslında Çok Farklı Kimse Aynadaki Gibi Değil | izafet.net

Cozum basit değil mi ben mi yanılıyorum
Yanına bir kişi al o kişinin aynadaki görüntüsüne bak sonra ona..
Yine aynı kişinin önden fotosunu çek ikisini tekrar karşılaştır. Aynadaki mi fotodaki mi görüntü o kişiye en yakınsa ya da aynı ise ordaki görüntü gerçektir.

Öfffff gece gece:silah:

Cozum basit değil mi ben mi yanılıyorum
Yanına bir kişi al o kişinin aynadaki görüntüsüne bak sonra ona..
Yine aynı kişinin önden fotosunu çek ikisini tekrar karşılaştır. Aynadaki mi fotodaki mi görüntü o kişiye en yakınsa ya da aynı ise ordaki görüntü gerçektir.

Öfffff gece gece:silah:
yok ugrasamam valla

Simetri olayıyla bir durum. Yani aynadaki gibi değil aslında fotoğraftakiler gibi çıkıyoruz( ön kamera ile çekilenler değil) çünkü insanlar bizi aynadaki gibi değil, fotoğrafta çıktığımız gibi karşıdan görürler. Şu yazıyı okuyun

http://www.webtekno.com/internet/fotograf-cekilirken-kendimizi-neden-begenmiyoruz-h8697.html

Bence dogru degil
Biz foto cekindigimiz de ben farkli cikarim herkes te kendiliginden söyler bunu

Bazi arkadaslarim guzel oldugu halde fotoda cok tipsiz gorunuyo
Bazilari ise oldugundan kat kat iyi gorunuyo

Bunun aciklamasi ne peki

Yanında aynaya bakan biri varsa once aynadaki şekline bak daha sonrada yanındakine. Yani kardesimle ayna karsisinda hazirlanirken ona ve aynadaki yansimasina baktığım zaman ayni seyi goruyorum.. bu kadar derin konulara girmeyin akil saglinizdan olursunuz vallahi benden demesi

Ayna yalancı mı yani anlamadım.
Kuzenime aynadan baktığımda da yüzüne baktığımda da aynı mesela. Gözüm de mi yanılıyor

Bence dogru degil

Bunun aciklamasi ne peki
Onlar fotojenik

Bence dogru degil

Bunun aciklamasi ne peki
Onun açıklaması da o anki açı, ışık, duruş, ruh hali, şanssızlık, fotojenik olmak vs vs :)) her şeye teknik bir açıklama getirilemez.

insanların yüzü asimetriktir. Yani ortadan bir çizgi çekersek bir taraf diğer tarafa göre daha küçük ya da büyüktür (göz, burun deliği gibi). ayna sağı sol solu sağ gösterdiği için siz buna alışıksınız bu yüzden fotoğrafta kendinizi farklı görmeniz normal Hoppa fotoğraftaki sizsiniz yani insanlar sizi öyle görüyor :ıslık:

Ayna yalancı mı yani anlamadım.
Kuzenime aynadan baktığımda da yüzüne baktığımda da aynı mesela. Gözüm de mi yanılıyor
Eğer yüzünde bariz bir şey yoksa o kadar ayrıntıyı görme yetiniz olsa da evet farkedemezsiniz :) yıllar önce bi kaza geçirdim ve burnumda disk kayması oldu. Aşırı bir yamukluk yok ama fotoğraflarda bazen çok belli oluyor ama aynada o kadar değil. Bunun gibi şeyler farkedilir.

insanların yüzü asimetriktir. Yani ortadan bir çizgi çekersek bir taraf diğer tarafa göre daha küçük ya da büyüktür (göz, burun deliği gibi). ayna sağı sol solu sağ gösterdiği için siz buna alışıksınız bu yüzden fotoğrafta kendinizi farklı görmeniz normal Hoppa fotoğraftaki sizsiniz yani insanlar sizi öyle görüyor :ıslık:
foto iyi aalinda da bu aynalari dik koyunca berbat oldum

Back
X