• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya aynadaki mi benim kameradaki mi

Eğer yüzünde bariz bir şey yoksa o kadar ayrıntıyı görme yetiniz olsa da evet farkedemezsiniz :) yıllar önce bi kaza geçirdim ve burnumda disk kayması oldu. Aşırı bir yamukluk yok ama fotoğraflarda bazen çok belli oluyor ama aynada o kadar değil. Bunun gibi şeyler farkedilir.
Demekki aynaya bakınca burnumda bariz bir şey göremezken fotoğrafta görmemin sebebi bu:))

Onun açıklaması da o anki açı, ışık, duruş, ruh hali, şanssızlık, fotojenik olmak vs vs :)) her şeye teknik bir açıklama getirilemez.

O zaman ordaki goruntu de kesin gercek goruntu denilemez bence canim
Fotojenik bi insan orda guzel gorunuyo ama gercekte oyle degilse bunun dogrulugu nerde
Teknik aciklamasi olsa nolur ki gordugumden cok farkli cikiyo çoğu insan:)

Arkadaslarimla aynaya baktigimizda onlari ayni sekilde goruyorum mesela

Asil fotoda cogu insan farkli cikabiliyo kilo durumu bile farkli cikiyo fotoda

Ben o yuzden aynaya daha cok guvenirim
Video da hareketli oldugundan fotoya gore daha dogru bence

O zaman ordaki goruntu de kesin gercek goruntu denilemez bence canim
Fotojenik bi insan orda guzel gorunuyo ama gercekte oyle degilse bunun dogrulugu nerde
Teknik aciklamasi olsa nolur ki gordugumden cok farkli cikiyo çoğu insan

Arkadaslarimla aynaya baktigimizda onlari ayni sekilde goruyorum mesela
Gozum de mi yaniliyo anlamadim
Asil fotoda cogu insan farkli cikabiliyo kilo durumu bile farkli cikiyo fotoda

Ben o yuzden aynaya daha cok guvenirim
Video da hareketli oldugundan fotoya gore daha dogru bence
burada tartışılan husus gerçek görüntümüzün aynadaki mi fotoğraftaki mi olduğu ama siz kiloya bile değinmişsiniz :)) araştırabilir, fotoğrafçı birine sorabilir ya da birazcık lise fizik aynalar/simetri bilgilerinizi hatırlayabiliyorsanız olayı anlarsınız. Fotoğrafta duruş ve ışık da çok etkili o yüzden bazen çok güzel insanlar çok kötü çıkabiliyor ya da tam tersi. Ama şu an konuştuğumuz insanların yüzümüze bakınca ne şekilde gördüğü :)

Aynadan aynaya da fark var şimdi.
Annemlerin antre aynasında incecik dal gibi bi kızcağızım,
kendi yatak odamın aynasında ise daha etime dolgunum.
Arabanın yan aynalarında ise bi tuhafım :KK53:
Bende arabadaki aynalara çok ayar oluyorum ya.. bazen ruj sürmek için falan bakıyorum ııyyykkk iğrençsin her yanın defolu diyorum :D

burada tartışılan husus gerçek görüntümüzün aynadaki mi fotoğraftaki mi olduğu ama siz kiloya bile değinmişsiniz :)) araştırabilir, fotoğrafçı birine sorabilir ya da birazcık lise fizik aynalar/simetri bilgilerinizi hatırlayabiliyorsanız olayı anlarsınız. Fotoğrafta duruş ve ışık da çok etkili o yüzden bazen çok güzel insanlar çok kötü çıkabiliyor ya da tam tersi. Ama şu an konuştuğumuz insanların yüzümüze bakınca ne şekilde gördüğü :)

Hanimefendi arkadaslarimi aynada olduklari gibi gordugumu ama fotoda olduklarindan farkli gordugumu soyluyorum
Disardan fotodaki gibi gorunmuyolar diyorum
Bunu fotoğrafciya sormakla ne ilgisi var

Bilgi veriyorsunuz ama gercekte gordugumuzle her zaman uyusmuyor
O zaman kesin dogru diyemeyiz

Yanında aynaya bakan biri varsa once aynadaki şekline bak daha sonrada yanındakine. Yani kardesimle ayna karsisinda hazirlanirken ona ve aynadaki yansimasina baktığım zaman ayni seyi goruyorum.. bu kadar derin konulara girmeyin akil saglinizdan olursunuz vallahi benden demesi

Ayna yalancı mı yani anlamadım.
Kuzenime aynadan baktığımda da yüzüne baktığımda da aynı mesela. Gözüm de mi yanılıyor
O kişi aynaya dik aciyla bakıyor direkt göz hizasından.
Burnu yamuksa göremez , yan profildeki defoları göremez. Siz asla yanınızdaki kişiye onun baktığı aciyla bakamazsiniz :) o yüzden o aynaya baktığı zaman gördüğü goruntuyle sizin baktiginizda gördüğünüz görüntü farklı

Hanimefendi arkadaslarimi aynada olduklari gibi gordugumu ama fotoda olduklarindan farkli gordugumu soyluyorum
Disardan fotodaki gibi gorunmuyolar diyorum
Bunu fotoğrafciya sormakla ne ilgisi var

Bilgi veriyorsunuz ama gercekte gordugumuzle her zaman uyusmuyor
O zaman kesin dogru diyemeyiz
Fotoğrafçılık alanında uzman olan insanlar var ya da amatör olarak ilgilenen; benim çevremde çok mesela. Sizde de olabilir ve daha net şekilde ifade edebilir diye dedim :) ayna ve fotoğraf görüntüsü aynı değil işte, fizik kuralları böyle ben ne yapayım yani :) ayrıca günümüzde telefon kameraları bile iyi görüntü alıyor, çözünürlük,ışık, duruş, efekt bi sürü şey etkili. aynadaki ile aynı gördüğünüzü zannediyorsunuz ama yüzünde bariz değişiklik olan birinden bunu rahatlıkla anlarsınız. Ben yapmışım gibi bunu ısrarla savunmak niye :)

O kişi aynaya dik aciyla bakıyor direkt göz hizasından.
Burnu yamuksa göremez , yan profildeki defoları göremez. Siz asla yanınızdaki kişiye onun baktığı aciyla bakamazsiniz :) o yüzden o aynaya baktığı zaman gördüğü goruntuyle sizin baktiginizda gördüğünüz görüntü farklı
Aynen şu burun konusu özellikle. aynaya baktıgımda büyük bir problem göremezken fotoğrafta gördüğümü bu konuyla anladım :D

Fotoğrafçılık alanında uzman olan insanlar var ya da amatör olarak ilgilenen; benim çevremde çok mesela. Sizde de olabilir ve daha net şekilde ifade edebilir diye dedim :) ayna ve fotoğraf görüntüsü aynı değil işte, fizik kuralları böyle ben ne yapayım yani :) ayrıca günümüzde telefon kameraları bile iyi görüntü alıyor, çözünürlük,ışık, duruş, efekt bi sürü şey etkili. aynadaki ile aynı gördüğünüzü zannediyorsunuz ama yüzünde bariz değişiklik olan birinden bunu rahatlıkla anlarsınız. Ben yapmışım gibi bunu ısrarla savunmak niye :)

Ben gordugumu söylüyorum
Kardesimde az once denedim aynadaki goruntusune ve yuzune baktim ben bi farklilik goremiyorum
Elbetteki simetrik farkliliklar vardir yuzde yuz ayni goruntudur demiyorum ama iddia edildigi gibi cok farkli bir goruntu oluştuğunu dusunmuyorum
Fotografta ise cok farkli cikabiliyo insanlar
Bunu da cevresel etkenlere bagliyosunuz ama tam gercek goruntuyu elde etmeniz cok zor o zaman
Video daha dogru olur bu durumda
Durum boyleyken fotodaki gercek goruntu demek bana mantiksiz geliyo

Siz de israrla fotodaki gercek diyosunuz
Gordugumuzle zit birseye nasil gercek diyebiliriz ki bunu anlayamiyorum

Herneyse uzatmasak daha iyi olucak iyi geceler size :)

Ben gordugumu söylüyorum
Kardesimde az once denedim aynadaki goruntusune ve yuzune baktim ben bi farklilik goremiyorum
Elbetteki simetrik farkliliklar vardir yuzde yuz ayni goruntudur demiyorum ama iddia edildigi gibi cok farkli bir goruntu oluştuğunu dusunmuyorum
Bunu da cevresel etkenlere bagliyosunuz ama tam gercek goruntuyu elde etmeniz cok zor o zaman

Kardeşiniz aynaya dik.aciyla bakıyor kendini göz hizasında görüyor. Siz kardesinize yan hizadan bakıyorsunuz. Haliyle siz kardesinizi öyle goreceksiniz ama kardesiniz kendisini aynada öyle görmüyor :) burnunu tam karşıdan görüyor mesela. Siz burnunu yan açıdan.
O yüzden aynada başkasına bakıyorum o öyle görünüyor tezi geçersiz.

Aynen şu burun konusu özellikle. aynaya baktıgımda büyük bir problem göremezken fotoğrafta gördüğümü bu konuyla anladım :KK70:
Ya fotoğrafta tamamen doğruyu yansıtmiyor. Sonsuz pikselli Kareli gerçeği 24 kareye sigdiriyor. Haliyle kayıplar oluyor x y ekseninde. Bazılarında x i bazıları y yo götürüyor. Şu iki aynayi kesiştirip aradaki görüntüye bakmak en gerçeğe yakın sonucu veriyor

Kardeşiniz aynaya dik.aciyla bakıyor kendini göz hizasında görüyor. Siz kardesinize yan hizadan bakıyorsunuz. Haliyle siz kardesinizi öyle goreceksiniz ama kardesiniz kendisini aynada öyle görmüyor :) burnunu tam karşıdan görüyor mesela. Siz burnunu yan açıdan.
O yüzden aynada başkasına bakıyorum o öyle görünüyor tezi geçersiz.

Yandan bakmadim ki ama
Aynadaki goruntusune baktim ve ayni acidan kendisine baktim yani tam karsidan
Dik ve yan aci zaten ayni olmaz
Boyle bi karşılaştırma zaten yapilmaz
Bi farklilik goremedim ben
Yani gozle farkedilir bariz bi farklilik yok yoksa simetrik fark illaki vardir

Fotograf ta tek bi acidan oluyo zaten ne farki var ki
Ama foto cekindiginde bi fotoya bi kardesimin yuzune baktigimda daha farkli gorunuyo

Benim demek istediğim aynadaki goruntu yuzde yuz ayni degil ama gerçeğe daha yakin gibi
Disaridan biri bizi hareketli goruyo butun olarak bakiyo sonucta
O zaman en dogru video olabilir :))

Ben gordugumu söylüyorum

Tam gerçek görüntüye ulaşmaya neden bu kadar takıldınız ki kıyasladığımız iki durum var zaten, en iyisini bulmaya çalışmıyoruz yani :) internette bile konuyla ilgili yeterince bilgi, makale vs var açıklamalarıyla. "Benim dediğim" bir şey değil de fizik biliminin simetri kuralları ile ilgili bi durum olduğu daha net anlaşılacaktır böylelikle. iyi geceler :)

Back
X