X`in Annesi deyin bana

Arka arkaya dalga gecer ,küçumser olayin .........cikaririm .Intikam alirim .Protein alacak kardeste gitsin donerciye niye ısrar ediyorsun .Birdaha ararsa protein yok ot var geleceksen derim..
O selam vermeyen enisteyi de görmezden gelirim..
Bebekten sonra herkes aldatir ,herkadin kendini salar ,herkadınin vucudu bozulur diye de ablanin moralini bozarim .Kimse kocamla dalga geçemez o kadar .

Dert degil ama paylasip fikir almak istedim sizden.

Benim ablam hamile. Yillarca cocuk sahibi olmayi elestirdi hazir degilim dedi. Hatta benim cocuk istedigimi de biliyordu ve hamile kaldiginda benim cocuk yapmamami once onun cocugunu sevmemizi soyledi.

Isteyerek hamile kaldi. Yegenim olacak. Bu beni cok mutlu ediyor. Insallah saglikli ve rahat bir sekilde gelir dunyamiza.

Simdi benim anlayamadigim kismi anlatiyim sizlere.

Ablam ne zaman ki hamile kaldi daha adeti gecikmeden hepimize soyleyip beni kendi cocugu dogmadan cocuk yapmamam konusunda uyardi.

Simdi de cocuk disinda hicbir muhabbetimiz kalmadi. Cocugunun ismini hamile kalmadan once koymuslar. Mesajlasiyoruz mesela x`in annesi bugun cok yorgun diyor. Beni telefonunuza ×`in annesi diye kaydedin diyor. Tum gun whatsap instagram ve facebooktan ayri ayri mesajlasma mecralarindan bebek videolari gonderiyor. Izlemekten icim cikiyor artik. Cogunu izleyememeye basladim. Bu hafta ne degisiklik olmus yegenimde neresi buyumus onlari dinliyorum surekli. Gecen gun ultrasonda bebegin yumurtaliklarini gormusler onu anlatti. Iki tane bobregi varmis onu anlatti. Yani akliniza gelebilecek hersey hersey. Bebegin ultrason videolarini atiyor mesela sonra izlemis miyim diye videonun ortasindan birsey soruyor. Ben anlamla iletisim kuramiyorum artik.

Esimin ablasi da hamile bu arada. Kiz sadece kalp atisini duydum mucize gibi diye anlatti. Boyle ayrintiya girmedi hic.

Benim ablamin yaptigi normal de ben mi bilmiyorum lutfen objektif yaklasin. Onu kiracak uzecek en ufak birsey tabiki soylemiyorum. Hatta sadece sizinle paylasiyorum. Ablamin boyle olmasi normal mi.

Okumayanlara cok tesekkur ederim. Bir diger konu da su.

Gecenlerde babamlarda bulustuk ablamin ailesi ben esim. Tek muhabbet bebek. O da olmazsa is. Ama alanlarimiz cok farkli. Esi ve ablam ayni meslekte. Diger kardesim de ayni meslekte. Ve bizim hicbir fikrimiz olmayan konularda konusuyorlar. Ya bunlarla da konusalim yok. Enistem esimle hic muhabbet etmez mesela. Bilimsel konusmalari bitince bebegi konusmaya basliyorlar. Enistem sessizdir ama ablamdan ve diger kardesimden ogrendigim kadariyla herkesi elestirirmis kolay kolay kimseyi begenmezmis. O gun ayrilirken esime selam bile vermedi. Hadi gorusuruz deyip biz gittik en son. Vedalasacagiz ayakta bekliyoruz o arabasinin bagajini duzenliyordu gece yarisi. Bakmadi yuzumuze. Esim de seni ne cok sevdigimi anla bak ortak hicbirseyimiz yok ama sen mutlu ol diye geliyorum dedi. Bu arada esimin anlasamadigi sohbet muhabbet edemedigi kimse yoktur baska. Ayni gun esim bana seslendi salondan. Ben mutfaktaydim. Heyecanla ismimi soyledi bisey gosterecekmis. Ablam taklitini yapti esimin. Ayni gun yemek yapiyorduk esim ablama yemek tarifi hakkinda bisey sormus. Ablam esim gidince ne sacma diye bana anlatti. Esim saglikli beslenmeyi sever. Yagsiz nasil pisiriyorsun ne guzel diye. Ablam kizartmak yerine izgara yapiyordu o gun. Ve bunu dalga gecerek bana anlatti ablam. Yani bisey bulsalar da dalga gecseler. Gecen kucuk kardesim yilbasi planiniz var mi dedi. Olabilir bakiyoruz dedim. Icki icseniz ne guzel olur şömine karsisi sarap filan dedi. Sonra da enistem hic icmedi mi dedi. Icti ama tercih etmiyoruz biz biliyorsun dedim. Aman icmesin zaten bokunu cikarir kesin icse dedi. Ben anlayamiyorum arkadaslar. Artik ben de kardeslerimle gorusmek istemiyorum. Hatta ve hatta esimle birlikte asla gorusmek istemiyorum.

Dun kucuk kardesim aradi abla size ugrayabilirim yemek var mi dedi. Arkadaslarinin yanina gidecekmis gitmeden yarim saat bize ugrayacakmis. Var ablam gel dedim. Ne var dedi. Domates corbasi lahana sarmasi nohut yemegi var dedim. Baska dedi. Baska yok dedim. Benim saf protein almam gerek dedi. Tamam bol etli nohut dedim. Guvec yapmistim. Yok tamam dedi. Kapattik telefonu. Gelmeyim ben abla arkadaslarin yanina geciyorum diye mesaj atti.

Ben ne yapabilirim bu iliskileri duzeltmek adina. Anlattigim seyler bana asiri batiyor. Hakli miyim haksiz miyim siz soyleyin arkadaslar.
Senin yerinde olsam ondan once dogururdum

Bir de esimle gercekten muhabbet etmiyor ablam ve esi. Esim bisey deyince kucumser gibi bakiyor ablam. Enistem de yokmus gibi davraniyor. Kultur farki filan degil bu arada mesele. Kiyas yapacak olursak esim onlari gecer bile ama ne bu begenmeme anlamiyorum. Hepimiz universite mezunu insanlariz. Esimin ve benim meslegim de cok cok iyi ama neyi begenmiyorlar anlamiyorum.
Siz kardeşlerinizle samimi değilmisiniz, neden rahatsız olduğunuz şeyleri açık açık sormuyorsunuz?Ben olsam sorarım veya onların yaptığının aynısını yapın.Sustukça alttan aldıkça tepenize çıkararlar, kim olursa olsun yeri gelince sesinizi çıkarıp ayar vermek iyi olur yoksa kesilmez arkası hep gelir.

Ablanızın ki hiç normal değil gerçekten bence aslında yıllardır çocuk istiyormuş ama sanki olmuyırmuş ama size istemediğini söylemiş gibi geldi bana şimdi de o kadar uğraştan sonra olunca işte biraz şaşırmış ne yapacağını.Ama kendi çocuğu olmadan sizin çocuk doğurmamanızı istemesi bana garip geldi ama bunun sebebide bir müddet kendi çocuğunun ön planda olmasını istemesi şimdi sizin çocuğunuzda olsa ilgi ikiye bölünecek çünkü ama bu çok bencilce bir davranış.Eşinizle dalga geçmesi çok yanlış bu konuda ablanızı sert bir dille kavga etmeden uyarmanızı birdaha yaptığı takdirde bir araya gelmeyeceğinizi söyleyin.Burda kardeşinizde bir suç göremedim benim erkek kardeşim de arada arar bana sorar abla ne yemek var diye beğenmediği zaman gelmez bunda birşey yok en masumu erkek kardeşiniz bence.

Okurken ben çatladım sinirimden. Mesafe koy derim, sık görüşme, eşinle alay edilmesine veya küçük görülmesine asla izin verme.
En önemlisi eğer anne olmayı istiyorsan ablanın lafına bakıp erteleme sakın. Öyle ha deyince hamile kalamıyor her insan.
Nasıl bir buldumcuk olmuş olmuş ablan yazık, Allah şifa versin.

Ablan ve enisten icin bi tabir var bizim buralarda ama soylemiim manasini soyleyeyim cok kibirliler kendini beğenmişler birakin kendi hallerine mesafenizi koyun zira diger turlu laf soyleseniz de burunlarının ucunu gormekten aciz gibiler havalanmaktan sizin siylediginiz sozleri kaale bile almazlar

1.si görmemişin çocuğu olmuş tutmuş böbreğini anlatmış :deli:

2.si bana nedense kıskanıyormuş gibi geldi, küçümsemek, dalga geçmek kendini yüksek görmeye çalışmak kıskançlıktan başka bişey değil..

3.sü de gelmez yemez konu kapanır, mecbur değilsiniz.

Eşin görüşmek istemiyorsa saygı duy. Adam haklı gorusmemekte.

Ablam değişik geldi bana da çok abartmis. Kıskançlık var birazda.

Bir de esimle gercekten muhabbet etmiyor ablam ve esi. Esim bisey deyince kucumser gibi bakiyor ablam. Enistem de yokmus gibi davraniyor. Kultur farki filan degil bu arada mesele. Kiyas yapacak olursak esim onlari gecer bile ama ne bu begenmeme anlamiyorum. Hepimiz universite mezunu insanlariz. Esimin ve benim meslegim de cok cok iyi ama neyi begenmiyorlar anlamiyorum.
Bana kalırsa ego patlaması yaşıyorlar, biraz uzak kalsanız sizin ruh sağlığınız için iyi olur. Yine düzeltmezlerse açıkça konuşun derim.

Hepsini okuyamadım, ablan ağır işsiz. ülkenin şu durumunda tekrar hamile kalsam bu cocugu sağ salim nasıl büyütecez diye uyku uyuyamayıp kalpten giderdim

ablan olayin mikini cikarmis.
ama verilen tavsiyelere uyma yazik yinede. birak sevinsin. uzak dur bir sureligine

x in annesi mi ayy hepsini okuyamadım ama pek sağlıklı bi düşüncesi yok
görmemişin oğlu olmuş tutmuş şeysini koparmış gibi dicemde 2kıxın ardından oğlum olcak ama ne bileyim hiç mi öyle suygum yok ilkindede olmamıştı
doğmamış çocuğa çok şey bağlıyo Allah korusun bu kadarı da iyi değil yani

normal değil
hayattaki tek amacı cocukmus sanırım
ben de hamıleyım ama süreklı hamılelık cocuk bez vs vs konusanlardan sıkılıyorum

bunlar kişiye özel duygular
kardesin de olsa seni onun kadar duygulandırmaz

x in annesi deme olayı ise cok garip
kendine ait bir kişiliği vasfı yok gibi

üzücü
Hepsi acınacak durumda boşverin en iyisi kendi ailenizin huzurunu bozmayın

Hayattaki tek başarısı çocuk doğurmak sanırım zavallı kadının. Ayol bütün memeli canlılar doğuruyor bunda olağanüstü bir durum yok. Yarın öbür gün de şu görmemiş insta mom lardan olur bu. :skandal:

Bence al kardeşini ablanı karşına sadece üçünüz olun hamilelikle ilgili birşey söyleme ama diğer anlattıklarından bahset beni üzdüğünüzün farkına varın artık yada bir daha görüşmeyelim ben sizi kırmaktan çekindikçe siz beni kırıyorsunuz de . Onların verdiği cevaplara göre de kararını ver . Hamileliğe gelince de hoşgörmeye çalış belki kendini bebeğiyle motive etmeye mutlu etmeye çalışıyor olabilir bilemeyiz ki içinde neler yaşıyor tabii ki haklısın fazla abartı davranıyor . Bende hamileyken her randevu sonrası annemi babamı teyzemi birde en yakın arkadaşımı arayıp mutluluğumu paylaşırdım kilo boy falan . Ben aramasam onlar hemen arar
ne yaptın ne ettin sorarlardı. Şimdi o arkadaşım hamile oda beni arar anlatır . Mutluluk paylaştıkça çoğalmaz mı?

Görmemişin çocuğu olmuş tutmuş şeyini koparmış. Bence ablan hem havalı hemde bencil. Gereğinden fazla muhatap olma derim. Tam gorgusuzleri oynuyorlar kari -koca

Back