Bence "istemiyoruz-cocuk sahibi olmak çok sacma" falan,bunların hepsi çocukları olmamasına kılıfti. Birkaç kez tedavi denediler ve nihayet tuttu.
Allah daim etsin ama bu buldumcukluğun sebebi kesin budur.
Ben çekemezdim herhalde böyle şeyler. Hamile ya da doğum yapmis arkadaşlarımla buluşunca bebek Hakkinda birkaç cümle dışında konuşmayı da çok sevmiyorum. Bir de klasik aynı cümleler kurulur ya: "o kalp atış sesini duymak çok başka. Duyunca gözlerimiz doldu. O his bambaşka"
Biri de farklı cümlelerle anlatsın hislerini ya :)) yıllardır her dizide filmde aynı şekilde işlenen bir klişe, herkes zaten aynı cümleyi kuruyor. Biri de klasiklerin dışına çıksın... Ya da daha klişe: onu gördüm, aşık oldum. Hayatimi boşa yaşıyorum dedim.
Ya ben böyle "bebeğim ve ben" dergisi sözlerini dinlemekten cidden çok sıkılıyorum...
Ha mesela başka bir arkadaşım var, ikinci çocuğuna doğunca alışamamişti. İlkinin ne istediğini doğar doğmaz anladigini-ikinciyle bağ kuramadiğini falan anlatmıştı. Ben de o dönem manevi olarak ona yardımcı olmuştum,zamanla geçti o halleri. Gerçek sorununu anlatan, gerçek hislerini paylaşan insanlara her zaman kulaklarım açık. Ama devamlı bebeği hakkında ve Instagram sozleriyle mutluluğunu anlatan insanlar açıkçası içimi bayiyor!
Ben sizin yerinizde olsam ablamla bir süre gorusmezdim. Kendi ablam da evlilik arifesinde gerçekten çok fena bir buldumcuktu, en harika eşi o kaptığı için benim ilişkilerimi falan küçümserdi. En son balayı dönüşü aramızda bir muhabbet geçti ve bir sure konusmamanin benim sinirlerim icin ne kadar harika olacagini anladım ve 6 aya yakın görmedim neredeyse,onlar geldiğinde de evde olmuyordum... Bir süre sonra onun "en mukemmel yeni gelin" halleri geçti, tekrar ayni dili konuşabilecek, kitaplardan tartisabilecek, entelektuel muhabbet yapabilecek hale geldi , aramız yeniden eskisi gibi oldu (şükür)
Yani bence bir süre görüşmemek size de iyi gelebilir...
Ayrıca kimsenin eşinizi kucumsemesine izin vermeyin.
Siz ablanizin yanında enistenizin dalgasını geçseniz ne yapardı? İste siz de onu yapin. Susup kalıp kocayı ezdirmeyin,ne hadlerine.
Ayrıca 'çocuk doğurma çocuk doğurma' demesinin tek sebebi kendi çocuğuna 'ilk torun şımarıklığı' yaşatmak bence. Yoksa isterdi ki sen de bir an önce hAmile kal, birlikte büyüsünler.