- Konu Sahibi ipektuncer
-
püüf
işte bunlar insanın elini kolunu bağlıyor
az biraz sıkıp 1500e daha iyi bi okula göndermek daha mantıklı geliyor o zaman değil mi
bi de çalışan insan hangi ara çocuğu ordan alıp oraya götürecek ,kurs parası üstüne bi de yol parası,zaman
özel okul velisi arkadaşlar deneyimlerini paylaşsalar ,en azından bikaç etkinlik biraradaysa özele göndermek daha iyi bikaç ayrı kurstansa
canım bu arada doğanın üstün zekalılar okulundan beni aradılar,aslında 30 ama 17ye kadar düşüyoruz dediler,bakınca çok da değil gibi tabi programlarına uyuyosalar,güzel çünkü program bi de şanslısın istanbuldasın orda biçok özel merkez var ,seminer veren ,günlük kurs veren falan,en iyisi ben sana mesaj göndereyim
psikiyatrist öle diyor da ,bu çocuklara istediğini vermeyince (eğitim ilgi alanı anlamında) okuldan dersten soğuyor boşluğa düşüyorlar,en kısa zamanda o ruhlarını doyurmak gerekiyor,tatmin olmuyorlar
Kurs olaylarının şarlatanı da çok biliyor musun.. Ben de yeni öğrendim.
Satranç tavsiye ettiler kızıma, dikkatini yoğunlaştırabilmeyi öğrensin diye.
Güya iyi araştırarak bir satranç hocası bulduk, gittik adamın ofisine.
Birebir ders saat ücreti 50 TL.
"Bu yaşta çocuklar dikkatini uzun süre yoğunlaştıramaz" diyerek ilk dersi 40 dakikada bitirdi. Parayı eline saydık tabi.
Saf gördü bizi herhalde, ikinci dersi 30 dakikada bitirdi. Hem de ilk 10 dakikadan sonra lolipop yeme molası verdi, 10 dk sürdü. Yani dersi toplasan 20 dk sürdü. Buna 50 lira ödedik, çok oturdu içime.
Öğrettiği de sadece şahın hareketi. 3 cümlede özetleyebileceğin bilgi.
Off bilemiyorum ki, kursun da iyisi kötüsü var. Okul ortamı daha disiplinli, en azından müdür vs kontrol ediyordur branş hocalarını.
Hakikaten dediğin gibi özel okula yollayan anneler, bize fikir versin ne olur.
30 bin liradan 17 bin liraya güzel indirim yapmışlar, ne düşünüyorsun canım?
Rica ederim,evet yapdılar ben çok fayda gördüm..
Oğlum savant özellikler taşıyan asberger sendromu özellikleri taşıyor ..
Soyut kavramlarda deha ancak somut kavramlarda çok sıkıntılar yaşıyor,bu değerlendirmeyi Ram da yapılan wisc-r testinden sonra öğrendik .
Ram test sonrasında bizi Cerrahpaşa hastanesine yönlendirdi ve orda kesin tanı konuldu.
Sadece akademik değil ev ortamında da çocuğunuzu nasıl yönlendirmeniz,nasıl davranmanız konusunda sizi bilinçlendiriyorlar.
Ben çok faydasını gördüm ve umarım siz de görürsünüz.
evet okul güvenli oraya bırakıp ordan alacaksın
paket program gibi hepsi bir arada verseler ne güzel olur
ne düşüneyim canım sakaryadayım burdakine bursunuz var mı dedim parayla versen almayız diğer velilerle sorun çıkar dedi müdür
neden sorun çıkarmış? sakaryadaki şubede üstün zeka sınıfı olmadığından mı?
İçimi rahatlattın arkadaşım, illa ki özeli iyidir diye bişey yok tabi.
Sadece cvp yazan arkadaşlardan birinin kötü tecrübesi olmuş ram'de sanırım.
üstün zeka çıkmış özelde, ram'de orta zeka denilen çocuk.
sizin durumunuz şu an nasıl cnm, özel bir eğitim olanağı önerdiler mi okul olarak?
yaramı deştin ipek ya konuşturuyorsun beni
geçenkini dinden bunu siyasetten kapatacaklar bak =))
Kapatmasınlar aman aman..
Çok önemli bir konu, güzel paylaşımlar olacak bence. Ben şimdiden çok yararlandım bile.
Bazı özel okullarda "çocuğunuz yeterince başarılı değil, ortalamayı düşürecek" diyerek çocuğun kaydını siliyormuş. Yakın çevremde örneği var.
Para vermekte yetmiyor yani, ele geçirdiler eğitim sistemini.
Ülkemizi yöneten büyüklerimiz de çocuklarını özele yolluyor.
Onların da ümidi yok demekki
Kapatmasınlar aman aman..
Çok önemli bir konu, güzel paylaşımlar olacak bence. Ben şimdiden çok yararlandım bile.
Bazı özel okullarda "çocuğunuz yeterince başarılı değil, ortalamayı düşürecek" diyerek çocuğun kaydını siliyormuş. Yakın çevremde örneği var.
Para vermekte yetmiyor yani, ele geçirdiler eğitim sistemini.
Ülkemizi yöneten büyüklerimiz de çocuklarını özele yolluyor.
Onların da ümidi yok demekki
yeri gelmişken 19 mayısı da kaldırdılar hayırlı olsun
tepeden izin gelirse başlığa ekle istersen özel okul annelerinden yardım diye ,içeriği okumayan olabilir,faydası olur ,ben de çok kararsızım çünkü fikir olsun
arkadaşım sen ne işlemeşgulsünişte biz böyle kandırılıyoruz
tıpkı 18 yaşından küçük çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti martavalı gibi
ortaya bi janjanlı paket atıyolar içi boş ,başı sonu gelmiyor,biz de zannediyoruz ki aa evet yapılıyor
üstün zekalı çocuklar için okul mokul yok
özel eğitim ilgi falan da yok
üstüne bi aşağılama ,dışlama ,çekememe var
bir tek okulun üstün zekalılar için özel okulu var
birkaç özel okulun özel sınıfları var (onlar da yeni yeni bikaç yıldır)
tek bir tane karma devlet okulu var o da istanbulda (orda da normal çocuklarda gelişme gözlenmiş üstünlerde gerileme),başka şehirler ne halt ederse etsin
bi de haftada iki saat o da bulunan illerde sadece bil-semler var ,yeterse
ha yapılacak çok güzel şeyler var,özel sınıflar açılacakmış,özel eğitimli öğretmenler eğitim verecekmiş,şuan iki üniversite üstünler için eğitim açmış devamı gelecekmiş,üstünler 13-14 yaşında üniversite mezunu olabilecekmiş,öğretmenler eğitilecek gerizekalı sandıkları çocukların aslında öyle olmadığını anlayabilecekmiş.......miş...muş...mış
çünkü bu kanun önce ekim sonu yaşama geçiyordu,sonra aralık sonu oldu,şimdi de yeni yılın başları oldu,var sen düşün artık sonunu
henüz çocuğun yokya keyfini çıkart tabi, görcem ben seni..
zeka anneden geçiyomuş, yandınnn.. ama senin zamanına kadar üstün zekalı çocuklara bir proje üretir belki höküümet
kulübe üye olduğumda bi kaç kişiye yaptım listeme aldım,sende yüz bin milyon zeka baloncuğu çıktı,ama topiğinde genetik olarak onaylanmış zekamı test etmeye kalktığında yanılttın beni,binini attım yüz milyon baloncuk kaldı
Korkma sebebim ailemde iki dayımın oğlu ve teyzemin kızı süper zeka ve zaman sonra psikolojileri bozuldu..o muhteşem zeka gitti özgüvenleri eksik, hayattan korkan ve herşeyden kaçan insanlara dönüştüler..Kimseyle irtibatları yok,konuşmuyorlar kimseyle
teyzemin kızı universiteyi yarıda bıraktı ve zekası sanki birden gerilemeye başladı..
Kızıma WISC-R testi yaptırmam gerekiyor.
Bu bir zeka testi.
Özel hastanelerde 250-450 TL arası fiyatlar söz konusu.
MEB'e bağlı RAM'ler bu testi ücretsiz yapıyor.
Ancak RAM'lerde yeterince ilgileniyorlar mı, sonucuna güvenebilir miyim?
RAM'de tatmin olmayıp, gidip özelde yeniden yaptırıp, kızıma aynı tecrübeyi 2 defa yaşatmak istemiyorum.
Tecrübeleri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
korkum şu: ram'de eğer yeterli özeni göstermezlerse ve sonuç kötü çıkarsa, neticede resmi bir sonuç olacak bu ve kızımın eğitim hayatını etkileyecek.
özelde daha mı ihtimam gösteriliri özel-ram konusunda görüşünüz nedir?
bir de okuldan formu kime doldurtmam gerek?
benim yiğenimde de aynı durum var ,1,5 yaşında okuyordu 3 yaşında msnde yazışıyorduk ,bu testte üstün zekalı çıktı ,daha 5 yaşındayken dna kök hücre kitapları okuyordu ,6 yaşındayken kuranı hatmetti,ablama da özel eğitim alsın demişler ama o normal büyümesini istediği için yanaşmadı,ilkokula başladığında 5ten başlasın demişler ama ablam uyum sorunu olacağını düşündüğü için 1den başlattı..
Fakat çok zor dönemler geçirdi ,sınıfta yiğenim hakkında : O herşeyi biliyor biz neden bilmiyoruz diye çocuklar kendilerini salak sanıyorlarmış ,hiperaktifliği de var ,sınıfta sürekli çocuklara bilimsem şeyler anlatıyormuş ,uzaya aşırı ilgisi var ,sürekli anlatıyormuş hiç susmuyormuş ,öğretmene onun bile bilmediği tuhaf tuhaf sorular soruyormuş ,öğretmen sorulara cevap vermekte zorlanıyormuş ,eve gelince ödev yapmıyordu mesela yapmama gerek yok ben bunların hepsini biliyorum diye ,daha bu yaşta belkide 1000 tae kitap okumuştur ,kitaplara aşırı aşık ve sürekli okuyup okuduklarını da anlatan bi tip ,susturamıyoruz yani bi türlü
Ama çok zor dışardan bakıldığı gibi güzel bişey de değil ,uyum sorunu çok fazla oluyor ,çocuk herşeyi çok erken öğrendiği için herşeyden çok çabuk bıkıyor ,hayattan çabuk yoruluyor ,bizde genetik gerçi ailemde okumamış insan yok okumuşlarında da en kötüsü öğretmen ,geneli hep prof,doktor vs..
Ablam da mesela il birincisi çok ii üniv.de okumuş biri ama o bile sorularını yanıtlamakta zorlanıyormuş
Herşeyin en güzeli normal olanı bence ..çünkü bu çocuklar hem ebeveynleri yoruyor hem kendileri yoruluyor..
Gerçi bizim ailenin işi zor valla ,öbür yiğenim de 2.sınıfta ,seviye sınavında türkiye birincisi olmuş
Kesinlikle zeka genetik bence
Allah böyle çocukları olanlara yardım etsin çok zor çok...
maşşallah ailenizi çok güzel övmüşsüzün... Ama bir yerde kullandığınız ifade sinirimi bozdu.. En kötüsü öğremen yazmışsınız.... Ben öğretmen değilim ama öğretmen kadrosu ile çalışıyorum.. Bilenler bilir okuldaki rehber öğretmenleri (psikolojik danışmanları)... Sizin bahsettiğiniz bir çok doktor ve prof. Dan daha zeki öğretmenler tanıyorum.. Mesleki seçim ya da kariyer zeka seviyesini göstermez..mozartın da zekası çok yüksekti ama o sadece 1 müzisyendi.....
İpeğim, incecik iltifatını cekip aldım aradanBizim cocuklar zepzeki olacak
Ben kimsenin genetik zekasını test etmeye kalkmayacak kadar zeki biriyim, haddimi de sınırlarımı da bilirim. Duygusal zekamla yorum yaptığım günlerden birine denk gelmişsin, attığın bin benden sana hediye olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?