- Konu Sahibi ipektuncer
-
ahahhaha beynimde baloncuk mu varmışşşşş
o geride olan öğrencilere yani kaynaştırma eğitimi alanlara aynı sınav yapılmıyo ki.
onlara çok çok daha basit bir sınav yapıyo ayrı olarak öğretmen. yani aynı sorularla muhatap olmadıkları için süre zaten 40 dk oluyo.. öğretmende onun seviyesine uygun hazırlıyo herşeyi.
ama ileri zekalıları üstün zekalı okuluna göndermekte bencede fayda var.
işte bende bundan korkuyorum arkadaşım..
testi yapan kişiden çekinirse benimki, bir şekilde ürkerse asla kendisi gibi davranmaz, bilse de susar. huyu böyle.
o zaman nasıl anlayacağız sonucun tutarlı olup olmadığını?
ahahhaha beynimde baloncuk mu varmışşşşş
işte biz böyle kandırılıyoruz
tıpkı 18 yaşından küçük çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti martavalı gibi
ortaya bi janjanlı paket atıyolar içi boş ,başı sonu gelmiyor,biz de zannediyoruz ki aa evet yapılıyor
üstün zekalı çocuklar için okul mokul yok
özel eğitim ilgi falan da yok
üstüne bi aşağılama ,dışlama ,çekememe var
bir tek okulun üstün zekalılar için özel okulu var
birkaç özel okulun özel sınıfları var (onlar da yeni yeni bikaç yıldır)
tek bir tane karma devlet okulu var o da istanbulda (orda da normal çocuklarda gelişme gözlenmiş üstünlerde gerileme),başka şehirler ne halt ederse etsin
bi de haftada iki saat o da bulunan illerde sadece bil-semler var ,yeterse
ha yapılacak çok güzel şeyler var,özel sınıflar açılacakmış,özel eğitimli öğretmenler eğitim verecekmiş,şuan iki üniversite üstünler için eğitim açmış devamı gelecekmiş,üstünler 13-14 yaşında üniversite mezunu olabilecekmiş,öğretmenler eğitilecek gerizekalı sandıkları çocukların aslında öyle olmadığını anlayabilecekmiş.......miş...muş...mış
çünkü bu kanun önce ekim sonu yaşama geçiyordu,sonra aralık sonu oldu,şimdi de yeni yılın başları oldu,var sen düşün artık sonunu
Canım öğretmeninede bağlı bu senin dediğin. Dediğim gibi yeğenimin sınıfında da bir çocuk var algılaması problemli ama kaynaştırma öğrencisi değil. Yani 1.sınıftan beri o sınıfta ve dersleri genelde 1-2-3 . Öğretmen farklı bir sınav uygulamıyor ona diğer öğrencilere sorduğu sorularla yapıyor sınavını tabi oda kopya filan çekmeye çalışıyor ama onuda pek beceremiyor galiba hep kötü notları. Ki aynı sınavı yapsa bile en az yarım saat ek süre vermesi gerekiyor. Yani ben bu örnekten yola çıkarak yazmıştım o yazıyı eğitimciye, öğretmene göre değişiyor şekerim.
Canım benim, bir off çeksem karşıki dağlar yıkılır, o durumdayım...
Üstün zeka mı başka bişey mi bilmiyorum ama kızımın bir sıkıntısı olduğunu düşünüyor anaokulu öğretmeni.
Psikiyatriste gittik, güzel güzel konuştu benimki. Doktor bir sorun göremedi, ama öğretmenin görüşünü yabana atmamak için bu testi istedi.
Ram'i aradım, gelin randevu alın, 1 hafta içinde gün verilir dendi. Ama cevap yazan arkadaşlardan biri tavsiye etmemiş ram'i. Kısa tutuyorlarmış testi, doğru olabilir mi?
Sonuç çok önemli, ona göre hareket edeceğiz. Gerçi ne hareket edeceksem, onu da bilmiyorumya..
testi yapan kişiye bağlı bu da
zatn çocuk birazda oyun gibi görüyo testi çünkü farklı alanları var
uyum sağlayacaktır teste
çocuğu açmak için konuşturmak için illaki çaba harcar yapan kişi
Wisc-r testini 5 yaşındayken anaokulu öğretmenının isteği üzerine oğluma yaptırdım kadıköy ram'da..
Okuldan bir yazı alıp gitmişdim.
Önce benimle bir ön görüşme yapdılar sonrasında oğlumu ıkı ayrı uzman degerlendirdi.
Ben yaklaşımlarını çok olumlu ve özenli bulmuşdum.
Tavsiye ediyorum.
bu konuda özel ram die bi ayrım yapmanına gerek yok bence
ben ramda çalışyırum
testi yapan kişinin sertifikası olduktan sonra bi sorun yaşamazsın ram dada
okuldaki formuda eğer öğretmeni gerek görürse dolduracak rehber öğretmeniniz varsa o da görüşlerini yazıp müdüre imzalatıp üst yazıyla rama gönderecekler
Psikiyatrist abla, bana ilköğretim 5' e kadar özel okul-devlet okulu farketmez dedi. tabi kendi görüşü bu.
yeter ki dışarıdan destekle çocuğu, spor vs kurslara yolla dedi.
Araştırdım.. Satranç kursu aylık 200 tl, yüzme 150 tl, piyano 275 tş, ingilizce 250 tl..
devlet okuluna etüd parası 200 tl falan galiba.
hepsini topla, 1000 lirayı geçer...
Orta kalite bir özel okula gönerebileceğin bir meblağ bu zaten.
ayrıca çocuk 5 gün okulda akşama kadar, bu kursların hepsine ne zaman gidecek?
Çocuğu özel okula giden anneler, çocuğunuzı ekstre kurslara (dersane, yabancı dil, sanat, spor vs) yollamanıza gerek kalıyor mu?
öğretmenin o öğrenciye farklı davranabilmesi için kaynaştırma grubuna aldırması gerekiyor. ram falan devreye giriyor ve aile de izin verirse alınıyor. bazı aileler inatla aldırmıyor çünkü çocuğum toplumda özürlü konumuna düşecek diye.. aslında herkes neyse o.
herneyse herşeyin bir yönetmeliği var. ben öğretmenim bulunduğum okulda böyle.. kimse kafadan bu öğrenci geri deyip kendi kendine fazladan süre veremez.
korkum şu: ram'de eğer yeterli özeni göstermezlerse ve sonuç kötü çıkarsa, neticede resmi bir sonuç olacak bu ve kızımın eğitim hayatını etkileyecek.
özelde daha mı ihtimam gösteriliri özel-ram konusunda görüşünüz nedir?
bir de okuldan formu kime doldurtmam gerek?
korkum şu: ram'de eğer yeterli özeni göstermezlerse ve sonuç kötü çıkarsa, neticede resmi bir sonuç olacak bu ve kızımın eğitim hayatını etkileyecek.
özelde daha mı ihtimam gösteriliri özel-ram konusunda görüşünüz nedir?
bir de okuldan formu kime doldurtmam gerek?
Yorumunuz çok yararlı oldu benim için, sağolun.
peki yönlendirme yaptılar mı sonrasında?
canım benim eşim ramda çelışıyo. bu testi herkez yapamıyo. wisc-r kursu almış rehber öğretmenler yapabiliyo. bulunduğun şehirdeki ramda bu kursu almış öğretmen varsa için rahat bi şekilde yaptır. özel yerlerden çok daha güvenli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?