Çocuk Hastalıkları wısc-r testi yaptıran annelere bir sorum var.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
testi yapan kişiye bağlı bu da
zatn çocuk birazda oyun gibi görüyo testi çünkü farklı alanları var
uyum sağlayacaktır teste
çocuğu açmak için konuşturmak için illaki çaba harcar yapan kişi

Wisc-r testini 5 yaşındayken anaokulu öğretmenının isteği üzerine oğluma yaptırdım kadıköy ram'da..
Okuldan bir yazı alıp gitmişdim.
Önce benimle bir ön görüşme yapdılar sonrasında oğlumu ıkı ayrı uzman degerlendirdi.
Ben yaklaşımlarını çok olumlu ve özenli bulmuşdum.
Tavsiye ediyorum.

Canım öğretmeninede bağlı bu senin dediğin. Dediğim gibi yeğenimin sınıfında da bir çocuk var algılaması problemli ama kaynaştırma öğrencisi değil. Yani 1.sınıftan beri o sınıfta ve dersleri genelde 1-2-3 . Öğretmen farklı bir sınav uygulamıyor ona diğer öğrencilere sorduğu sorularla yapıyor sınavını tabi oda kopya filan çekmeye çalışıyor ama onuda pek beceremiyor galiba hep kötü notları. Ki aynı sınavı yapsa bile en az yarım saat ek süre vermesi gerekiyor. Yani ben bu örnekten yola çıkarak yazmıştım o yazıyı eğitimciye, öğretmene göre değişiyor şekerim.

Testi yapan kişiler konularında eğitimli insanlar oldukları için kızınızın çekingenliğinden dolayı teste olumsuz yaklaşdığını anlıyabilirler ve en kötü değerlendirme yapmazlar diye düşünüyorum.

ahahhaha beynimde baloncuk mu varmışşşşş

kulübe üye olduğumda bi kaç kişiye yaptım listeme aldım,sende yüz bin milyon zeka baloncuğu çıktı,ama topiğinde genetik olarak onaylanmış zekamı test etmeye kalktığında yanılttın beni,binini attım yüz milyon baloncuk kaldı

Psikiyatrist abla, bana ilköğretim 5' e kadar özel okul-devlet okulu farketmez dedi. tabi kendi görüşü bu.
yeter ki dışarıdan destekle çocuğu, spor vs kurslara yolla dedi.
Araştırdım.. Satranç kursu aylık 200 tl, yüzme 150 tl, piyano 275 tş, ingilizce 250 tl..
devlet okuluna etüd parası 200 tl falan galiba.
hepsini topla, 1000 lirayı geçer...
Orta kalite bir özel okula gönerebileceğin bir meblağ bu zaten.
ayrıca çocuk 5 gün okulda akşama kadar, bu kursların hepsine ne zaman gidecek?

Çocuğu özel okula giden anneler, çocuğunuzı ekstre kurslara (dersane, yabancı dil, sanat, spor vs) yollamanıza gerek kalıyor mu?

öğretmenin o öğrenciye farklı davranabilmesi için kaynaştırma grubuna aldırması gerekiyor. ram falan devreye giriyor ve aile de izin verirse alınıyor. bazı aileler inatla aldırmıyor çünkü çocuğum toplumda özürlü konumuna düşecek diye.. aslında herkes neyse o.
herneyse herşeyin bir yönetmeliği var. ben öğretmenim bulunduğum okulda böyle.. kimse kafadan bu öğrenci geri deyip kendi kendine fazladan süre veremez.

olabilir mi canım öle bişi ,o çocuğa bağlı ,standart test bu çocuk ne kadar gidebiliyorsa test o kadar sürüyor,kapasite düşükse yarım saat yüksekse 2 saat gibi,canım çocuklar eğleniyor bu testte bırak sıkılmayı ,zaten uzmanlar da çocuklara göre davranıyor sıkıntın olmasın o konuda,gayet rahat sıcak davranıyorlar
daha geçende dedi uzman çocukta varsa bu her halükarda yapar,yoksa uzaya çıksan yapamaz diye ,doğuştan varsa vardır eğitimle ancak eğitimli bir insan yaratabilirsin,mutlaka ortam çocuğun yorgun olması ,açlık,uykusuzluk etkiliyor ama bunlar küçük oranlarda ,temelde sorun yok yani

benim yorumlarım dış kapının uzmanı olarak biliyorsun,sadece deneyimlerim ve bana uzmanların söyledikleri

korkum şu: ram'de eğer yeterli özeni göstermezlerse ve sonuç kötü çıkarsa, neticede resmi bir sonuç olacak bu ve kızımın eğitim hayatını etkileyecek.
özelde daha mı ihtimam gösteriliri özel-ram konusunda görüşünüz nedir?
bir de okuldan formu kime doldurtmam gerek?

bu konuda özel ram die bi ayrım yapmanına gerek yok bence
ben ramda çalışyırum
testi yapan kişinin sertifikası olduktan sonra bi sorun yaşamazsın ram dada

okuldaki formuda eğer öğretmeni gerek görürse dolduracak rehber öğretmeniniz varsa o da görüşlerini yazıp müdüre imzalatıp üst yazıyla rama gönderecekler

Yorumunuz çok yararlı oldu benim için, sağolun.
peki yönlendirme yaptılar mı sonrasında?

Acıbadem Hastanesi test için 350 tl isteyince, Avcılar Ram'i aradım.
Gelin randevu alın dedi telefona çıkan bey.
Telefonla randevu verilmiyormuş doğruysa.
Bir belge falan istemedi.
Kalkar giderim 2 çocukla, falanca belgeyi al öyle gel derler.
En iyisi okuldan o belgeyi alayım ben. O form olmadan, özel hastane psikiyatristinin talep kağıdı yetmez mi?

püüf
işte bunlar insanın elini kolunu bağlıyor
az biraz sıkıp 1500e daha iyi bi okula göndermek daha mantıklı geliyor o zaman değil mi
bi de çalışan insan hangi ara çocuğu ordan alıp oraya götürecek ,kurs parası üstüne bi de yol parası,zaman
özel okul velisi arkadaşlar deneyimlerini paylaşsalar ,en azından bikaç etkinlik biraradaysa özele göndermek daha iyi bikaç ayrı kurstansa

canım bu arada doğanın üstün zekalılar okulundan beni aradılar,aslında 30 ama 17ye kadar düşüyoruz dediler,bakınca çok da değil gibi tabi programlarına uyuyosalar,güzel çünkü program bi de şanslısın istanbuldasın orda biçok özel merkez var ,seminer veren ,günlük kurs veren falan,en iyisi ben sana mesaj göndereyim

psikiyatrist öle diyor da ,bu çocuklara istediğini vermeyince (eğitim ilgi alanı anlamında) okuldan dersten soğuyor boşluğa düşüyorlar,en kısa zamanda o ruhlarını doyurmak gerekiyor,tatmin olmuyorlar

Kafadan değil ki elinde problemli olduğuna dair onaylı belge var annenin. Öğretmen kabul etmiyor bunu, anne öğretmenle psikiyatristide konuşturmayı önerdi yani isterseniz bir konuşun bilgi versin dedi. Ama öğretmen hanım ilgilenmedi bile konuşmaya tenezzül etmedi. Kaynaştırma grubuna bildiğim kadarıyla zekasında gerçekten ileri derecede problemli öğrenciler alınıyor. Benim bahsettiğim öğrenci hiperaktif, algılama ve öğrenme güçlüğü ve zihinde tuttma problemi var bir kaç tane daha sorunu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani aslında geri zekalı bir çocuk değil ama dediğim gibi baya problemli annenin elinde de belgeleri var ama malesef ilgilenilmiyor. Allahtan annenin durumu iyide iyi bir merkezde ek ders aldırıyor çocuğa (bu tarz problemi olan öğrenciler için açılmış bir merkez) ve bu doğrultuda verimli olmaya çalışıyor.

Canım eğer maddi sıkıntın yoksa kafanın rahat olması açısından özelde yaptır bence. Ama arkadaşların dediği gibi bir fark olacağını sanmıyorum.

özen konusunda sıkıntı yok canım,gereken özeni gösteriyorlar,burdaki ram çok merkezi bi yerde,her önünden geçtiğimizde kızım yeniden gitmek istiyor çok sevdi yani,sonrası sıkıntılı yani çocuk şöle şöle diyolar ama bi yönlendirme yok,sıkıntı orda,çünkü yönlendirebilecekleri bişi yok,başının çaresine bak diyolar kısaca

Yorumunuz çok yararlı oldu benim için, sağolun.
peki yönlendirme yaptılar mı sonrasında?

Rica ederim,evet yapdılar ben çok fayda gördüm..
Oğlum savant özellikler taşıyan asberger sendromu özellikleri taşıyor ..
Soyut kavramlarda deha ancak somut kavramlarda çok sıkıntılar yaşıyor,bu değerlendirmeyi Ram da yapılan wisc-r testinden sonra öğrendik .
Ram test sonrasında bizi Cerrahpaşa hastanesine yönlendirdi ve orda kesin tanı konuldu.
Sadece akademik değil ev ortamında da çocuğunuzu nasıl yönlendirmeniz,nasıl davranmanız konusunda sizi bilinçlendiriyorlar.
Ben çok faydasını gördüm ve umarım siz de görürsünüz.

Avcılar Ram'i aradım canım. Bu testi yapmak için sertifika gerektiğini, bu sertifikaya sahip tek 1 kişi olduğunu söyledi telefona çıkan bey.
Peki nasıl başvuruluyormuş cnm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…