- 27 Haziran 2012
- 1.738
- 1.468
-
- Konu Sahibi TopraKahveBob
- #5.101
Merhaba,@lingen senden yardım istesem
suzn senden de isteyebilirim
Yanımda bir iki übung kitabım var. Bilgisayarım yok ve netim de az. Kısıtlı vaktim dolayısıyla da übung kitaplarından biraz çalışma yapıp, dinleme yaparak 10 gün sonraki(ertelenecek muhtemelen ama) sınav için bişeyler yapmaya çalışıyorum. O yüzden gramer sil baştan çalışamıyorum(eskiden bakmıştım, notlarım var bi hayli), tekrar edicem.
Sürem kısıtlı olduğu için bazen görüp, anlamadığım kalıpları burdan size sorsam olur mu
Mesela; Würden Sie bitte das Fenster öffnen? Kibar ifade mi?
Çok sağolun şimdiden
b1 olsamm keskeKizlar selam ben Berlin'deyim. B1.2 ye gectim Corona patlak verdi. Evde de hic tekrar edemedim cocuklardan. Geriledi Almancam muhakkakzaten zor bir dil. Benim en az B2 olmam gerekiyor. Var mi tavsiye edebileceginiz Almanca calisma siteleri?
Çok teşekkür ederimA2 değil bütün kurları alıp B1 sınavına girmiştim. Her kur sonunda seviye tespit gibi basit sınavlar oluyordu ama deneme sınavı gibiydi.
Hatırladığım kadarıyla yazma da yan cümle çalışmak gerekiyor. Mutlaka olumsuz bir bahane bulup onu bi çok soruya yanıt yapabilirsiniz.
Örneğin mektup yazmanız istenecektir. Mektupta doğum günü daveti olabilir,parti daveti olabilir, iş görüşmesi olabilir bi çok şey olabilir ve o davete bi mazeret uydurmanız istenebilir. weil ile bi cümle,deshalb ile bi cümle gibi. Davetinize katılamayacağım çünkü o gün doktor randevum var, yada hastayım gelemeyeceğim gibi bi bahane cümlesini kalıp olarak ezberlersen çok yardımcı olabilir.
B1 de bu geliyor ama a2 için de bir mektup yazdırırlar diye düşünüyorum. Başarılar size
keske yardimci olabilseydim ama kutuphanede yada kitap satan yerlerden baksaniz..mutlaka biseyler vardir ..Kızlar yaaa benim sınav ertelenmedi:///
2 haziranda, yani 12 günüm var. A2 sınavına gireniniz var mı hiç içinizde?
Telc için çok az sınav örneği var elimde. Nette de bulamamıştım pek. Sizin elinizde var mı?
Özellikle yazma konusunda?
A2 Schreiben için keşfettiğim bir siteyi paylaşıyorum. Alta bakarsan pek çok yazışma örneği var.Kızlar yaaa benim sınav ertelenmedi:///
2 haziranda, yani 12 günüm var. A2 sınavına gireniniz var mı hiç içinizde?
Telc için çok az sınav örneği var elimde. Nette de bulamamıştım pek. Sizin elinizde var mı?
Özellikle yazma konusunda?
Rica ederim yan cümle dediğim denn,aber,weil,sondern,deshalb,trotzdem,dass... ile kurulan birden fazla cümleyi birbirine bağlayan bağlaçlarla kurulan cümledir. İlla içlerinden 4-5 tanesine hakimsinizdir. Mektup yazarken bunlardan en az 3 tane kullanmamızı istemişlerdi.Çok teşekkür ederim
Yan cümle dediğiniz nedir acaba?
Rica ederim, başarılar dilerim. Umarım herşey gönlünce olsunlluvia87 gönderdin link süper oldu Çok teşekkür ederim.
Farmer girl sana da
Ben merkeze bi hayli uzak bi köydeyim şu an, sınava da 11 gün var:/ iki küçük yavru ve ultra huzursuz, düzensiz hayatla maalesef şimdiye kadar pek bakamamıştım. Ne kadar yapabilirsem artık. Kuzularımı uyutup, biraz bedenimi, kafamı topladıktan sonra olabildiği kadar bakacağım. Çok sağolun
Rica ederim umarım istediğin sonucu alırsın.lluvia87 gönderdin link süper oldu Çok teşekkür ederim.
Farmer girl sana da
Ben merkeze bi hayli uzak bi köydeyim şu an, sınava da 11 gün var:/ iki küçük yavru ve ultra huzursuz, düzensiz hayatla maalesef şimdiye kadar pek bakamamıştım. Ne kadar yapabilirsem artık. Kuzularımı uyutup, biraz bedenimi, kafamı topladıktan sonra olabildiği kadar bakacağım. Çok sağolun
Canım günaydın Karenz mi demek istiyorsun?suzn “küçük bebeğimden dolayı annelik iznindeyim” diyeceğim ama “mutterschafturlaub” şeklinde çeviriyor sözlük, doğru gibi gelmedi bana:/ nasıl ifade edilir, bakabilir misin
Günaydın suznCanım günaydın Karenz mi demek istiyorsun?
“Ich bin in Karenz” dediginde bebegin oldugu ve şuan izinde oldugun anlaşılır!
O karenz canimGünaydın suznBebek olunca uzun süreli izin oluyor ya, 2 yıllık benim iznim mesela. Ücretsiz izin, bebekten dolayı.
Elternzeit olarak geçiyor dedi bi arkadaş, Almanya’da yaşıyor o da. Bebek olunca işe gitmeyip 2-3 yıl izinli sayılıyorsun ya o süreyi sormuştum. Çok teşekkür ederimartik daha önce calisanda, calismayanda hamile kalinca „karenz“ oluyor
CanimElternzeit olarak geçiyor dedi bi arkadaş, Almanya’da yaşıyor o da. Bebek olunca işe gitmeyip 2-3 yıl izinli sayılıyorsun ya o süreyi sormuştum. Çok teşekkür ederim