- 18 Ağustos 2007
- 5.774
- 4.341
- 698
- Konu Sahibi TopraKahveBob
-
- #4.681
Bastırsaydın keşke..ben bastırdım wörterheft i yoksa bilgisayardan sıkar insanı..bilinmeyen kelime çok gerçekten:/ üstelik ben anlıyorum ama kendim cümle kuramıyorum. 10 kere tekrar tekrar çalışsam yine de zor gibi geliyor
Sen ne için öğreniyorsun decembetr? Var mı bi hedefin?
İnşallah dilediğin gibi olursırf wörterbuch değil, diğer kitap da bende dijital halde ya. sıkıldım bi süre sonra
bu hafta bastırabilirim aslında, bi bakayım
hedefim aslında oralarda iş bulmak. b2 seviyesinde konuşabilir hale gelmek istiyorum o yüzden
biraz da hobi gibi diyeyim. çünkü çok büyük bir adım atamadım iş bulma konusunda
ama burda kursa gittim yazın. b1 i bitirdim. o kadar
canım nämlich zira anlamı taşır, Zira Wien harika bir şehirdir diyor burda ama bu cümlenin bir başı olması lazım...Kızlar selam:)
wien ist nämlich eine wunderschöne Stadt..burdaki namlich in anlamını biliyor musunuz? sözlük namely, yani dite çeviriyor, cümle içinde de bir anlamı yokmuş gibi:/
Cümlenin başı vardı evetcanım nämlich zira anlamı taşır, Zira Wien harika bir şehirdir diyor burda ama bu cümlenin bir başı olması lazım...
Mesela;
Ich muss sofort was trinken, ich hab nämlich starke Durst...
Hemen biseyler içmeliyim, zira çok susadım..
Genelde birinci cümlede söylenenin nedenini açıklar
Rica ederim canım, her zaman...
lingen yaaaa:) bu kelimeleri nerden buluyosun:)Ketzer: kâfir, zındık, dinsiz
TopraKahveBob toprak nerdesin? motivasyonun nerde:)
decemBer sen nerdesin? senin motivasyonun nerde:)
Elisya ya sen:)
ben boncuğumun kucağımda değilse ya paçamda ya yakamda olduğu deli dolu günlerdeyim:/ bir de ehliyet sınavı hazırlık sürecinde
ama bugün tekrar bismillah diyorum
Ekstra aramiyorum karsima cikiyo bi sekildelingen yaaaa:) bu kelimeleri nerden buluyosun:)
Ekstra aramiyorum karsima cikiyo bi sekilde
Cümle de yazsan ya bunlarla ilgili lingenDer Hetzer: arabozucu, fitneci, kışkırtan
Der Volkshetzer: halkı kışkırtan, galeyana getiren
Der Aufhetzer: provokatör
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?