selam,bende yaklaşık 3 seneden beri Wilson hastasıyım.Arkadaşlar birbirimize yardımımız dokunursa çok sevinirim.Çünkü bizim hastalığımız pek yaygın bir hastalık değil.benim beynimde ve gözlerimde bakır birikimine rastlandı.çok şükür karaciğerde bakır birikimi olmamış.ama Allah'ın izniyle ilaçlarla ,diyetlerle biriken bakırları atıyorum.yalnız benim tereddütüm diyet konusunda,bütün gittiğim doktorlar diyet konusunda aklımı karıştırdılar,hepsi farklı farklı diyetler önerdi,birisinin yasak dediğini öteki serbest dedi.Siz nasıl bir diyet uyguluyorsunuz.ve tedavinizden olumlu sonuç alabiliyor musunuz?
merhaba, böyle bi hastalığı hiç duymadığımdan,ilk teşhis konulduğunda bikaç doktora gittim,hepsi aynı tedavi yöntemini önerdiler ama diyetim konusunda kesin bi bilgi vermedikleri için,o yüzden bikaç doktora gittim ve kafam karıştı.ama yeşil yapraklı sebzeler,kuru baklagiller,çikolata kakao kesinlikle yasak dediler.onları yemiyorum.ilaçlarımı alıyorum.çok şükür bende iyiyim.bu çarşamba tahlil için gidicem.6 ayda bir tahlil oluyorum,3 ayda bir kontrolüm var.tek bir doktora gidiyorum zaten,sadece diyet için bikaç doktora başvurmuştum.gözdeki Kayser-Fleischer halkası denilen gri bi halka var,korneanın etrafında,onu anca doktorlar görebiliyorlar,onun bana bi zararı olmuyor yani,zamanla kaybolumuş zaten,beynimde biriktiği için,ilk yazı yazamadım,öyle gittim doktora,mr çekildi,mr'da çıktı,bu hastalık..daha sonra konuşma bozukluğu oldu,yürüme bozukluğu,ellerde titreme,kasılma,yutkunma güçlüğü,rahat hareket edememe,şekil bozukluğu kollarımda yamulmalar,el parmaklarımda yamulmalar...ilk 1 sene içerisinde bunların hepsini yaşadım.çok şükür şimdi bunların hiçbirisi kalmadı,sadece heyecanlandığımda ellerim titriyor,kendimi kasıyorum,onun dışında rahatım,şekil bozuklukları filan hepsi gitti..bi sol elimin serçe parmağında birazcık şekil bozukluğu söz konusu,onunda zamanla geçiceğini ümit ediyorum.geçmesede sorun yok,ben o kadar şeyleri atlatmışım,onun düzelip düzelmemesi o kadarda önemli değil.:)senin bakır birikmesi,karaciğermiş.sen ne gibi şeyler yaşadın?Allah nerde şifa bekleyen hasta varsa acil şifalr versin..sormak istediğin bişeyelr olursa yardımcı olmaya çalışırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?