- 16 Eylül 2006
- 24.059
- 18.172
- 37
tavuksuz yapsam olardimi nan.şimdik 3 kat yufka kullanıyorum ben .önce tavuk haşlıyorsun iki kişiye ne kadar oluyor bilmem tavuk pilav yapcaz işte tavuğunu ona göre ayarlarsın
sonra bu tavuksuyuna pilav yapıyoruz pilav pişince tavukları didip pilava katıyoruz karabiber ekiyoruz tadını alacak kadar annem kuşüzümü de koyuyuor da ben koymuyorum hiç sevmem mereti
sonra bir fırın tepsisine bir paket bademi döküyoruz bademlerin üstüne hazır kremadan döküp bir kat yufka seriyoruz sonra krema birkat daha yufka krema bir kat daha yufka toplam 3 kat yufka olacak seriyoruz ..
sonra tavuk-pilav harcını tepsiye döküp bir kat yufkayı kapatıyoruz krema döküp diğer katı kapatıp sonra krema döküp diğer katı da kapatıp krema döküyoruz en üstüne de sonra ver fırına
üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz aynı börek gibi olunca çıkartıyoruz sonra tepsiyi ters çeviriyorsun al sana perde pilavı
buzluğa atacağın zamanda böyle tavuk pilavını yap tepsiyi aynen bu tarifle fırına atacakmış gibi hazırla at buzluğa pirinçlerine falan hiçbirşey olmuyor kanka
eşimin tavukla arası pek yok.
1bardak pirincle hallederim ben bu işi panpa
sosda. yogurtla yag falanmı?
ben genelde yufka sosum. yogurt yag (istege görede kabartma tozu) kullanırımda