VOB oynayanlar buraya !

ah ah vob dikkatimi inanılmaz çekiyor 3 günde güzelde kazanırdım ama oynamak için şubati bekliyorum ben piyasa bi yönünü belirlesin agresif davranmak istemiyorum

Arkadaslar akbank para ödüllü 2. vob sanal portföy yarışması düzenliyor 1 mart kayıtlar başladı 15 marttada yarışma başlicakmış bilginize....

ya arkadaşlar bu vob da
örneğin 10.000 tl para yatırıp kontrat aldın
zarar ettin 2000 tl kaldı toplam teminat pozisyonu kapatmak için 8000 tl mi yatrmak gerekiyor

veya şöyle bir örnek vereyim
yine 10000 tl yatrdım 1 gün kâr ettm 15000 tl oldu ertesi gün zarar ettim 3000 tl teminat 12000 tl kaldı pozisyonu kapatmak içn birgün önceki teminatamı tamamlamam gerekiyor yani 15000e mi tamamlayacağım satmak için ya da kaç tl ile giriş yaptıysam o mu sınır oluyor

evet hangi pozisyonda oynuyorsan ve baslangıç kontrat bedeli ne kadar ise kurum yada banka sana eksik olan kısmı tamamlatman için arıyacaktır, kısacası tamamlanması gerekiyor

Son düzenleme:

evet eksilen parayı yerine koymanız gerekiyor kapatmak için , zaten merak etmeyin gün sonunda sizi ararlar kapatın diye

Merhabalar, öncelikle şunu belirteyim vob inanılmaz paralar kazanabileceğiniz bir yer fakat düzgün ve disiplinli olursanız :) evet yaz aylarıda geliyor zaten hadi bakalım .. yeni başlamak isteyen ark.larada tavsiyem mutlaka ve mutlaka bir sistem edinin ve sistem ile oynayın. Sistemsiz oynarsanız kısa sürede iflas bayrağını çekersiniz. İyi kötü , ucuz pahalı bir sisteminiz olsun ve uyum gösterin sizde göreceksiniz böyle kolay bi para kazanma şekli yok :) merak edip soru sormak yada bilgi almak isteyenlere 5 senelik tecrubem dogrultusunda yardımcı olabilirim ...:82:

bu hisse bazındada vobdada gerekli sistem olmadımı her kosulda kayıpla burun burun gelebılme olasılığı çok fazla bu vobda daha fazla mutlaka stoplos olmalı, ama insanlara böyle büyük kazanç sağlanabilecek cazip bir yatırım aracı olarak göstermek yanlış heleki hiç bilgisi olmayan biri için çok tehlikeli, vob oynamayı düşünen arkadaşlar önce olayı iyi kavraması gerekir ve ondan sonra tamam oldum dedikten sonra girmesi gereken bir yatırım aracı olarak düşünüyorum.

EVet her türlü yatırım aracında gerekli ancak vob ta olmazsa olmazdır. Ben zaten yazımda da belirttim ama üstüne basarak tekrar söyleyeyim VOB oldukça tehlikeli ve karlı bir yatırım aracıdır. Hisse, altın, vb yatırım araçları vob gibi değildir. Hepsinde yanlış yaparsan batma riskin vardır ama vob taki gibi hızlı ve can alıcı asla olamazlar. Benim tavsiyem, önce iyice okusunlar araştırsınlar. Kendilerinde bu işi yapabilme potansiyeli gördüklerinde ya bir sistem alsınlar yada formullerle sistem oluştursunlar(ama bu biraz zaman ister ve zordur) İş burdada bitmiyor. En zor kısmı UYGULAMA...

Bedava sistemde kullansalar, 2 milyarlık sistemde kullansalar 20 mılyarlık sistemde kullansalar işin özü uygulayabilmektir. Zaten batanlarda genelde böyle batar. Duygusal işlem deniyor buna malesef. Fazla uzatmayayım..

berfinbilgen'inde dediği gibi, mutlakaaa iyice araştırın ondan sonra karar verin . Girdikten sonrada yardım isteyeceğiniz bir konu olursa seve seve bilgi veririm..

arkadaşlar internette buldugum bir makaleyi paylaşmak istiyorum:

Yatırımcılar için forex ve vob karşılaştırması

Vadeli işlemler ve opsiyon borsası (VOB) 4 temmuz 2002 tarihinde kurulmuş ve 4 şubat 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının 11’i vadeli işlemler ve opsiyon borsasını oluşturmaktadir. Forex ise ülkelerin para birimlerinin değişim piayasasıdır. Yani bir ülkenin para birimi karşılığında diğer bir ülkenin para biriminin alındığı ve satıldığı piyasadır. Bütün dünyada döviz parite fiyatları bu piyasada belirlenir. Piyasanın ana katılımcıları ise bankalar ve broker şirketlerdir. Broker şirketler müşterilerinin alım-satım işlemlerini yerine getiren şirketlerdir. Büyük mevduatları olan müşteriler için de bankalar kendileri broker hizmetini verebilirler.

Vadeli işlemler ve opsiyon borsası ise türev araçlar piyasalarında işlemler gören vadeli işlem sözleşmeleriyle taraflara bugünden belirlenen ileri bir tarihte, üzerinde anlaşılan bir fiyattan, standartlaştırılmış miktar ve kalitedeki bir malı, kıymeti veya finansal göstergeyi alma veya satma yükümlülüğü getiren sözleşmelerden oluşmaktadır. Geleceğe yönelik belirsizliklerin giderilmesinde yardımcı olmak açısından vadeli işlem piyasaları önemli rol oynamaktadır. Vadeli işlemler piyasası, fiyatların ve faiz oranlarının gelecekteki seviyelerine dair geniş bir kesimin beklentisini yansıtarak ve ekonomide planlama kolaylaştırarak ve öngörülebilir gelecek fiyat seviyeleri ile finansal piyasalarda daha istikrarlı bir döneme girmelerini sağlar. Forexte ise her şey anlıktır geleceğe yönelik bir planlama tahminini sunamaz. Çünkü forexin bulunduğu piyasa serbest piyasadır.

Forex piyasası işlem hacmi bakımından vadeli işlemler piyasasına göre dünyanın en büyük finansal piyasasıdır. Günlük işlem hacmi vadeli işlemler piyasasından daha fazladır ve günlük olarak işlem hacmi 1,5 trilyon ile 3 trilyon dolar arasında değişmektedir. Vadeli işlemler piyasasında ise sadece teminatlar vardır. Bu teminatlar üzerinde piyasa yürür. Bu piyasanın teminatlarını belirleyi olan enstrümanları ise; endeks, faiz, döviz, altın, buğday ve pamuktur.

Vadeli işlem piyasalarında işlem yapmak isteyen tüm alıcı ve satıcılar sözleşme hükümlerinin tam ve zamanında yerine getirilmesini garantilemek amacıyla aracı kurumlardaki hesaplarına belli oranda bir teminat yatırmak zorunluluğu varken, forexte ise böyle bir teminat zorunluluğu yoktur. Sadece anlık olarak döviz alım ve satımı vardır isteğe bağlı olarak.

Forex hesabı açmak son derece kolaydır. Teminat veya gereksiz profesdürlerle uğraşmadan hemen hesabınızı aktif edip yatrım yapmaya başlayabilirsiniz. Şimdi risk almadan ücretsiz olarak denemeye başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…