VOB oynayanlar buraya !

arkadaşlar internette buldugum bir makaleyi paylaşmak istiyorum:

Yatırımcılar için forex ve vob karşılaştırması

Vadeli işlemler ve opsiyon borsası (VOB) 4 temmuz 2002 tarihinde kurulmuş ve 4 şubat 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının 11’i vadeli işlemler ve opsiyon borsasını oluşturmaktadir. Forex ise ülkelerin para birimlerinin değişim piayasasıdır. Yani bir ülkenin para birimi karşılığında diğer bir ülkenin para biriminin alındığı ve satıldığı piyasadır. Bütün dünyada döviz parite fiyatları bu piyasada belirlenir. Piyasanın ana katılımcıları ise bankalar ve broker şirketlerdir. Broker şirketler müşterilerinin alım-satım işlemlerini yerine getiren şirketlerdir. Büyük mevduatları olan müşteriler için de bankalar kendileri broker hizmetini verebilirler.

Vadeli işlemler ve opsiyon borsası ise türev araçlar piyasalarında işlemler gören vadeli işlem sözleşmeleriyle taraflara bugünden belirlenen ileri bir tarihte, üzerinde anlaşılan bir fiyattan, standartlaştırılmış miktar ve kalitedeki bir malı, kıymeti veya finansal göstergeyi alma veya satma yükümlülüğü getiren sözleşmelerden oluşmaktadır. Geleceğe yönelik belirsizliklerin giderilmesinde yardımcı olmak açısından vadeli işlem piyasaları önemli rol oynamaktadır. Vadeli işlemler piyasası, fiyatların ve faiz oranlarının gelecekteki seviyelerine dair geniş bir kesimin beklentisini yansıtarak ve ekonomide planlama kolaylaştırarak ve öngörülebilir gelecek fiyat seviyeleri ile finansal piyasalarda daha istikrarlı bir döneme girmelerini sağlar. Forexte ise her şey anlıktır geleceğe yönelik bir planlama tahminini sunamaz. Çünkü forexin bulunduğu piyasa serbest piyasadır.

Forex piyasası işlem hacmi bakımından vadeli işlemler piyasasına göre dünyanın en büyük finansal piyasasıdır. Günlük işlem hacmi vadeli işlemler piyasasından daha fazladır ve günlük olarak işlem hacmi 1,5 trilyon ile 3 trilyon dolar arasında değişmektedir. Vadeli işlemler piyasasında ise sadece teminatlar vardır. Bu teminatlar üzerinde piyasa yürür. Bu piyasanın teminatlarını belirleyi olan enstrümanları ise; endeks, faiz, döviz, altın, buğday ve pamuktur.

Vadeli işlem piyasalarında işlem yapmak isteyen tüm alıcı ve satıcılar sözleşme hükümlerinin tam ve zamanında yerine getirilmesini garantilemek amacıyla aracı kurumlardaki hesaplarına belli oranda bir teminat yatırmak zorunluluğu varken, forexte ise böyle bir teminat zorunluluğu yoktur. Sadece anlık olarak döviz alım ve satımı vardır isteğe bağlı olarak.

Forex hesabı açmak son derece kolaydır. Teminat veya gereksiz profesdürlerle uğraşmadan hemen hesabınızı aktif edip yatrım yapmaya başlayabilirsiniz. Şimdi risk almadan ücretsiz olarak denemeye başlayın.

bu bir makale değil resmen reklamdır.insanları forexe yönlendirme bilinçsiz insanların parasını alma reklamıdır. bilmeyen bir insanın vob oynamaması gerekli derken birde foreks gibi bir yatırım bile diyemiyorum forekse yönlendirmek çok yanlış, forekste denetim yok tek tek bir çok site kapatıldı magdur insanlar yuzunden, bugun varlar yarın malesef yoklar bir banka yada aracı kurum gibi guvenli degil, ben hiç bir yatırımcı yada yatırım dusunen kişilere bu foreksi önermediğimi söylemek isterim, burdaki daha eski arkadaşlarımında aynı düşünce içinde olduğunu tahmin ediyorum.

Merhaba, bu bir makaledir ve forex'in VOB'tan çok daha avantajlı oldugunu anlatmak içindir. VOB malesef tamamen küçük ve dar bir piyasadır. Tabiki ikisindede eğitim ve soguk kanlılık çok önemlidir. Fakat forex VOB'a göre yatırımcılara her zaman daha yüksek kazanç riski ve daha büyük bir şans verir. Cünkü global piyasa hareketlerini tahmin etmek bazen cidden çok basittir. Mesela ortadogudaki siyasi gerilimin petrol fiyatlarını yükseltecegini basitce bilirsiniz, yine yunanistan'daki krizin euro'yu düşürebileceginide. Bu anlamda forex'i iyi anlatmanızı rica ederim.

Firma seçiminde ise dikkat edilmesi gereken, işlem yapmadan önce para yatırmadan önce tabiki firmayı iyi şekilde araştırmak ve ona göre hareket etmektedir. Ayrıca yakın zamanda gelecek olan SPK denetimi ile forex tamamen güvenilir ve denetim altında bir piyasa olacak, sizinde bildiginiz gibi.

Merhaba, bu bir makaledir ve forex'in VOB'tan çok daha avantajlı oldugunu anlatmak içindir. VOB malesef tamamen küçük ve dar bir piyasadır. Tabiki ikisindede eğitim ve soguk kanlılık çok önemlidir. Fakat forex VOB'a göre yatırımcılara her zaman daha yüksek kazanç riski ve daha büyük bir şans verir. Cünkü global piyasa hareketlerini tahmin etmek bazen cidden çok basittir. Mesela ortadogudaki siyasi gerilimin petrol fiyatlarını yükseltecegini basitce bilirsiniz, yine yunanistan'daki krizin euro'yu düşürebileceginide. Bu anlamda forex'i iyi anlatmanızı rica ederim.

Firma seçiminde ise dikkat edilmesi gereken, işlem yapmadan önce para yatırmadan önce tabiki firmayı iyi şekilde araştırmak ve ona göre hareket etmektedir. Ayrıca yakın zamanda gelecek olan SPK denetimi ile forex tamamen güvenilir ve denetim altında bir piyasa olacak, sizinde bildiginiz gibi.

ben kendim inanmadığım bir şeyi riski fazla olan kısacası soygunculuk olarak tabir ettiğimiz bir şeyi insanlara sırf para için pazarlama yapmam... İnternet sitelerinde bunların nasıl dolandırıcılık bir sistemi ile çalıştığı çok duyuldu yazıldı çizildi. bu yüzden forexi asla tavsiye etmiyorum. forexe giriceğime yastık altı yatırım yaparım daha iyi:)

Hanımlar lütfen tartışmaya girmeyiniz.

Borsa,Vob,Forex,Forward,Futures vb. yatırım araçları sonuçta hepsi belli bir tecrübeye sahip olmayı gerektirir,bu bağlamda küçük yatırımcıları doğru bilgilendiriniz,hiçbir yatırım aracı diğerinden avantajlı yada dezavantajlı değildir lakin bilinmesi gereken hususlar vardır,sermaye yönetimini iyi yapmak,bilgi sahibi olmadan kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmamak,bir anda zengin olunmayacağını bilmek gerekir,yatırım yaparken riski göz ardı etmemek,rüzgar tersten eserse kazanmak yerine kaybedilebileceğinide bilmek gerekir.

Bu sebeple yatırımlar konusunda bilgi sahibi olan siz hanımlar,rica ediyorum bu enstrümanlarla ilgili tüm bilgileri eksiksiz ve objektif olarak paylaşınız.

Ve evet doğrudur,forexle ilgili SPK'ca düzenlenen bir denetim mekanizması yakın zamanda devreye girecektir fakat bu denetim Türkiye'deki forex yaptıran kurumlarla ilgili bir düzenlemedir,forex piyasasına bir denetim söz konusu değildir.Bilgi sahibi olmadan yatırım yapmak,piyasayı bilmeden girmek yerine önce gözlemleyip sonra en doğru yatırım şeklini seçmek uygun olacaktır bence.

Yatırım aracınız ne olursa olsun kazanabilirsinizde kaybedebilirsinizde,özellikle Vob ve forex gibi anlık hareketleri olan piyasalara merak saran yatırımcılar 10 dakikada paralarını katlayabilecekleri gibi sıfırı tüketebilirlerde.

Şimdi eğer tanıtmak istediğiniz bir piyasa varsa buyrun tanıtın ama artıları,eksileri,riskleri anlatarak tanıtın,zira bu tür topikleri okuyarak fikir edinmeye çalışan,yatırım yapmak isteyen kişilere sadece off süperdir der,ağızlarına bir parça bal çalarsanız objektif olmazsınız.

http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa/350759-bolum-icin-yasal-uyari.html

Son düzenleme:
Hanımlar lütfen tartışmaya girmeyiniz.

Borsa,Vob,Forex,Forward,Futures vb. yatırım araçları sonuçta hepsi belli bir tecrübeye sahip olmayı gerektirir,bu bağlamda küçük yatırımcıları doğru bilgilendiriniz,hiçbir yatırım aracı diğerinden avantajlı yada dezavantajlı değildir lakin bilinmesi gereken hususlar vardır,sermaye yönetimini iyi yapmak,bilgi sahibi olmadan kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmamak,bir anda zengin olunmayacağını bilmek gerekir,yatırım yaparken riski göz ardı etmemek,rüzgar tersten eserse kazanmak yerine kaybedilebileceğinide bilmek gerekir.

Bu sebeple yatırımlar konusunda bilgi sahibi olan siz hanımlar,rica ediyorum bu enstrümanlarla ilgili tüm bilgileri eksiksiz ve objektif olarak paylaşınız.

Ve evet doğrudur,forexle ilgili SPK'ca düzenlenen bir denetim mekanizması yakın zamanda devreye girecektir fakat bu denetim Türkiye'deki forex yaptıran kurumlarla ilgili bir düzenlemedir,forex piyasasına bir denetim söz konusu değildir.Bilgi sahibi olmadan yatırım yapmak,piyasayı bilmeden girmek yerine önce gözlemleyip sonra en doğru yatırım şeklini seçmek uygun olacaktır bence.

Yatırım aracınız ne olursa olsun kazanabilirsinizde kaybedebilirsinizde,özellikle Vob ve forex gibi anlık hareketleri olan piyasalara merak saran yatırımcılar 10 dakikada paralarını katlayabilecekleri gibi sıfırı tüketebilirlerde.

Şimdi eğer tanıtmak istediğiniz bir piyasa varsa buyrun tanıtın ama artıları,eksileri,riskleri anlatarak tanıtın,zira bu tür topikleri okuyarak fikir edinmeye çalışan,yatırım yapmak isteyen kişilere sadece off süperdir der,ağızlarına bir parça bal çalarsanız objektif olmazsınız.

http://www.kadinlarkulubu.com/ekonomi-finans-borsa/350759-bolum-icin-yasal-uyari.html

sağol münecim :KK34:

DUYURU !

Akbank 3. sanal portföy yarışması başlıyor kayıtlar başladı yarışma tarihi ise 3 ekim ile 31 ekim tarhleri arasında olucaktır.
Kendini denemek yada ben iddalıyım diyenler bu yarışmaya katılabilirler.​

DUYURU !

Akbank 3. sanal portföy yarışması başlıyor kayıtlar başladı yarışma tarihi ise 3 ekim ile 31 ekim tarhleri arasında olucaktır.
Kendini denemek yada ben iddalıyım diyenler bu yarışmaya katılabilirler.​

alla alla gene kaçırdım
ya bu banka neden mail atmıyor bana ya:KK20:

Merhaba arkadaşlar, forex ve yatırım piyasası hakkında bazı yararlı adresler vermek istiyorum, mutlaka sizinde işinize yarayacaktır.
GCM Forex, Forex Döviz, Forex pross, foreks
Bu sitelerden ekonomik takvimi, piyasa olayları ve önemli gelişmeleri, yine canlı verileri takip ederek, ücretsiz eğitim ve dersleri alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ben uzun vade hisse senetlerine girin derim, özellikle temettü verimliliği yüksek olanlara...
Piyasalar çok dalgalı, İMKB bu seviyelerde yine iyi tutunuyor, ağustos ölü ve durgun bir ay, pozisyonları şekillendirme zamanı..
İlk kez giriş yapacaklar kendilerini mutlaka İMKB nin sanal portföyünde denesinler bence ..

Kızlar ben de vob yatırımıyla ciddi ciddi ilgilenmek istiyorum. Bu konu hakkında neler önerirsiniz?

Okumam gereken kitap vs var mı? Şimdiden teşekkürler...

X