VOB oynayanlar buraya !

Sayın luhtien,
demoda olsa program yollamayın,yasaka.s
Vob'ta edindiğiniz tecrübeleri burada yazarak paylaşabilirsiniz ama demolar veya başka sitelerin linkleri vb.materyaller yasaktır.

anladım mune hanım teşekkürler bilgi paylaşımı ile yetinelim :)

hem bir calısan olarak hem de bireysel yatırımcı olarak edindigim acı tatlı tecrubeleri paylasmak isterim;

1. kesinlikle sistemli çalışın öncelikle demolar ile işlem yapın ama unutmayın demoda işlem yapmak ile gercek işlem yapmak arasında insanın psikolojik faktoru one çıkıyor.demodaonu rahatlıkla pozisyonu zararla kapatabilirsiniz ama gercek hayatta bu kolay olmuyor. özellikle müşterileri bu konuda cok zor ikna ediyordum fakat onları psikolojisine uydum ve hayatımın hatasını yaptım sistemden uzaklaştım. bu konuda surekli kendinizi telkin edin sistemden sapmayacagım diye pc nize post it yapıştırın (tavisyem:)

2.sistemin secimi de cok onemli oncelikle ne kadar kaybedersem üzülmem beni etkilemez yoluma devam ederim diye düşünün.
3.vade cok onemlidir.ama hisse senedindeki gibi degildir. kısa vadeli 5 dklık sistemlerdir. orta vadeli 20-60 dklık sistemlerdir.büyük yatırımcılar icin uzun vadeli yatırım vardır cunku onların yaptıgı işlemler sadece al sat degildir. merak edenler icin sonradan anlatabilirim ama simdilik temel ozellikler yeterlidir. ayrıca size dokumanlar da gonderecegim :)) surekli izliyor olmanız gerekir cunku hisse senedi gibi degildir.elimde dursun nasıl olsa birgün yukselir olayını unutun hisse senedi mantıgını silin kafanızdan. izleyemeyecekseniz işlem yapmayın cunku o kadar ilginc olaylar gordum ki izlemek gercekten cok gerekli
4. sistemde kar zarar oranları onemli bir nokta cunku ettiginiz ortalama kar ettginiz ortalama zararın min 3 katı olmalı ki sistem basarılıdır diyelim yoksa aldıgımız karı sistem eritir biz de bakakalırız. zaman zaman sistemi gozden gecirmeli ve sistemin verdigi rakamlar degismiş ise bizde rakamlarımızı degistirmeliyiz
5.sadece fiyatları izleyip karar veriyorsak mutlaka onemli yatay destek direncleri bir kenara yazmalıyız ordaki hareketleri gozlemleyip karar vermeliyiz bunun icin ucretsiz siteler var aracı kurumların sitelerinden grafik cizimi olan birinden bakabilirsiniz fiyatlar nerelerde durulmus hangi fiyatlarda zorlandıktan sonra pıyasa yukarı kopma yada asagı dogru saglam düsüsler olmus mutlaka bakmalı ama bunları izleyerek gozlem yaparak tecrube edeceksiniz
6. sistemlerin amacı trendleri yakalamak ve mumkun oldugu kadar karın uzerinde oturmak ve zarardan olabildigince kacmaktır. bu da mecburen ufak ama cok zararı kabullenmektir bu yuzden kar zararın min 3 katı olmalıdır. ornek olarak 1 kere iyi bir kar ettiniz mesela 2 bin puan ama 3 kere pespese zarar ettirdi ve bin puanınız gitti burda zarar basına ort 350 puan desek 2000 / 350 = 5 küsür bir rakam cıkar aslında cok cok iyi bir rakamdır bu ortalama ama 3 kere zarar edince insan psikolojsi tekrar işlem yapamaya izin vermiyor ve bir sonraki işlem 1500 puan kar yazıyor ve sizde kafanıza vurup duruyorsunuz :KK43:( birebir yasadım hemde cok kez :KK43:( ve yatay pıyasalar en buyuk zararı yazdırır bunu farketmek gerek en zor olanı da budur
7. haa bir de en onemli noktalardan biri sakın tv vs ordaki konusmalara bakmayın :)) cunku onlar hersey olup bittikten sonra konusur ve borsada beklenti satın alınır gercekler satılır 1 kere dogru cıkar ama 10 kere yanlıs cıkar oyuzden aman dikkat ama sabahları cnn de program var onu izleyebilrisiniz ama tavisyeler degil sadece destek direnc vs pıyasada ne olmus ne bitmiş diye bakın

simdilik aklıma gelenler bunlar yardımcı olabilir ve kadınların da bu pıyasada ne kadar guclu oldugunu kanıtlayabilrsek :) ne mutlu bizee yatırımcı rehberi vs dokumantasyonları size ulastırmak isterim word halinde ama site izin vermedigi icn rapid olarak yukleyemiyorum tabi onlar da haklı ama once onlara gonderip onay aldıktan sonra belki gonderilebilir burdan site yoneticisine duyrulur :))

size cok carpıcı bir ornek vereyim ne yarısma ne demodur gercek bir hesap işlemidir eski calıstıgım bir kurumda bir müsterimiz vardı bayan tabi pıyasa sartları ozaman cok daha farklı ve saglam bir trend vardı kadın 10 bin tlyi 1 trliyon yaptı bunu aklımızdan cıkarmayalım ve neden bizde yapmayalım :)))

su an icin pıyasada tavsiyem vade bitimine kadar uzak durum cunku pıyasa cok prim yaptı vade sonu hareketi yapacak gucu kalmadı o yuzden yatay bir bantta gidip gelmeler olur tabi beklentim dısında da olabilir surekli ekranda oldugum icin bunları gorup işlem yapabiliyorum oyuzden pıyasa sartları degisitiginde işlem yapılabilir ve buraya yazmaya calısırım bu aralar 60 dklık yani orta vadeli grafikler kullanıyorum ilgilenenlerin dikkatine :)))

bol kazanclar

luhtien,
paylaşımlarınız için teşekkür ederiz,anladığım kadarıyla bir kurumda çalışıyorsunuz,Vob'a yeni başlayacaklar için daha detaylı ve açıklayıcı bilgiler verirseniz sanırım yatırım yapmak isteyen hanımlara bayağı bir faydası olacaktır,sistem nedir?1kontrat için ne kadar para yatırmak gerekir?gibi.
Ayrıca Adminimiz Kazen bey'den onay alarak kullandığınız sistemin resimlerini burada paylaşabilirsiniz.
Nerde long vermiş,nerde short vermiş,sistem nedir daha iyi anlamış olurlar.
Sürekli ekran başında olmak ve bir sistemle al-sat yapma konusuna katılıyorum,zahmetli ve emek istiyor ama doğru bir sistemle herşey mümkündür.
Ben 5 dk.lıkta işlem yapıyorum çünkü 60 dk.lıkta stoplosslar büyük oluyor,sistem başında alarm çalınca al diyorsa alırım,sat diyorsa satarım:)

Son düzenleme:
mune hanım bir aracı kurumda calsımıyorum oncelikle bunu belirtmek isterim daha once kendimi tanıtırken belirttim Türkiye'de 3 yılda 3 kurumda calsıtım :) ama su an eşimin işi geregi yurtdısındayız ve ben evde bireysel yatırımcıyım ve amacım kesinlikle reklam vs birsey degil sadece pıyasadan gecmiş biri olarak acı tatlı deneyimlerimi paylasmak istedim elimden dokumantasyon olarak basit düzeyden baslayan teknik analiz verileri var hem de ekonomiyi anlatan dokumanlar var her borsada işlem yapan sonucta illa bolumunu okuyarak bişeylere sahip olmuyor belki yetenegi vardır ve acıga cıkacaktır oyuzden teorik bilgi de bilinse iyi olur

işleme gelince uzun zamandır ozellikle ramazan ayının basına kadar 5 dklık kullanıyordum ve inanılmaz iyi idi ve ramazandaki yatay pıyasa feci carptı :KK43:( son zamanlarda 60 dklık tercihim daha az stresli :) saglam bir long var cok asagıdan gelen ve donus yakın fakaatt vade sonu oldugu icin satıs gelmeme olasılıgı yuksek yatay bant olasılıgı yuksek satıs denemeleri yapıyorum fakat geri tepiyor yani hemen kapamak gerekiyor yani satıs henuz olgunlasmamıs 60 dklıkların stopu uzun biliyorum fakat simdilik kullanmaya devam edecegim... dedim ya kendi risk algılamam bu herkesin farklı olabilir saatlike gore 64400 un altında kapanırsa satarım ama stop gelirse de kapatırım :))) stopsuz olmazzz

15:00 itibari ilen kapadıgı icin biraz satıs yaptım saatlik oldugu icin bekletebilir biraz 63 900 -700 beklentim lütfen once izleyinnn ben sadece paylasıyorum size uyup uymayacagını bilemiorum

Son düzenleme:
sonunda biri cevapladı :)) tesekkur ederim
siz çalışıyorsunuz galiba bilgilerinizi benimle ve arkadaslarla paylasırsanız sevinirim en azından haftalık goruslerinizi cunku calısıyorsanız yogun olursunuz

rica ederim :) vob zor bir enstruman. dediğiniz gibi dikkatli olmak ve stop çalıştırmak lazım. aslında türkiye, abd , almanya gibi endekslerde mevcut seviyelerde bir tepe oluşumu ihtimalini yüksek görüyorum. Yani short denemek lazım gibi. Normalde 15-30 dk grafiklere göre trade etmeme rağmen şu anki seviyelerden gelebilecek realizasyon hareketini kısa vadeli tradelerle bozmamak gerektiğini düşünüyorum zira realizasyon gerçekten başlarsa satış süresince mevcut bakiyeleri 2 hatta 3 e katlama şansımız var. Ve bu şans her zaman yakalanacak bir şey değil :) Belki son bir yukarı atak olabilir, o atakta global piyasalarda yukarı hareket max. %2,5-%3 olur kanaatindeyim. Biraz yukardan short açmıştım. Bunları taşıyorum. Kademeli olarak pozisyon arttıracağım. Stop olarak da spot 30 endeksi dolar bazında takip ediyorum. 45,250$ yukarı kırılırsa tüm pozisyonlarımın stop-loss'u olacak büyük ihtimal :)

:))
Valla şahsi fikrimi söylemek gerekirse şu an hepimizin malumu piyasa düşüşte,bence bu düşüş Borsanın 30.000'i görmesine kadar dalgalı bir şekilde devam eder, 30.000'i hemen paldır küldür gördürmezler,bugün olduğu gibi düşüşü biraz olsun frenleme adına Garanti,Vakıf gibi bankalara kısmi ama yetersiz alımlar gelir,bu alımlar o bankalara prim yaptırmaz,endeksi tutundurabilmek içindir,bunu altını çizmek istiyorum,sonrasında biraz daha aşağı salarlar,bu böyle 30.000'e kadar devam eder,Vob'ta longlar azınlıkta shortlar ağırlıkta olur gibi geliyor bana:nazar:
Vob'tan çok genel piyasa yorumu gibi oldu ama borsayla vob kardeş,birbirlerinden etkileniyorlar,o yüzden genel kanaatimi dile getirdim.
Bu benim şahsi görüşümdür,böyle olacak diye bir iddiam yok aslaa.s
Kriterlerime ve kullandığım programa göre şu anda ki fikrim bu yönde ama zaten vob piyasanın yönü ne olursa olsun iyi bir yatırım aracıdır,yeterki ne yönde işlem yapacağınızın kararını iyi verin,terse düştüğünüzde kol kesebilin.

Son düzenleme:
ben burdayım mesela :)
vob 59,400 aşağı geçilmeden veya 62,000-63,000 aralığı görülmeden short pozisyon açmak çok riskli bence.
62,000-63,000 aralığı görülürse bu aralıktan 64,000-64,200 stoplu pozisyon açılabilir.
yok bu aralık görülmez ve satışlarla 59,400 aşağı geçilirse o zaman yine short olmak iyi olabilir.
sanki yukarı yönde %2 lik bir marj daha var gibi ama sinyaller çok net değil o yüzden bu aralıkta beklemek lazım :)

zuzuların sessizliği

bu vob ne ola ki? imkb den ümidimi kesmek üzereyim.arkadaşlar demo programa ulaşabileceğim link bilen varsa özelden yollayabilir mi ?

vob bılmıyormusun? demo derken neyı kastettın ?

bilmiyorum canım.yani gelecekteki düşüşe ya da yükselişe oynandığını falan okudum da.bizzat kendim oynamadım.demo derken bu da şey gibi değil mi forex gibi.gerçek işlem yapmadan önce demo bir programda kendimizi deneme imkanı vermiyor mu?bu daha mı iyi imkb den?hangisi daha kazançlı sizce?ama endeksin gidişatına oynanıyorsa biraz zor gibi bence.

bilmiyorum canım.yani gelecekteki düşüşe ya da yükselişe oynandığını falan okudum da.bizzat kendim oynamadım.demo derken bu da şey gibi değil mi forex gibi.gerçek işlem yapmadan önce demo bir programda kendimizi deneme imkanı vermiyor mu?bu daha mı iyi imkb den?hangisi daha kazançlı sizce?ama endeksin gidişatına oynanıyorsa biraz zor gibi bence.

evet vob mantıgı endeks yukselmesi yada düşmesi ihtimali üzerine oynanan bir yatırım aracı, ve kazanma riskide kaybetme riskide yüksek kldıraç olayından dolayı, eger girmeyi düşünüyorsan ilk önce izlemeni öneririm ve takip ettiği band üzerine oynamalısın her zaman stoploss koymalısın kendine, hisseye göre vob daha zor ama ben adrenalin ve haraket istiyorum diyorsanda voba.s

evet vob mantıgı endeks yukselmesi yada düşmesi ihtimali üzerine oynanan bir yatırım aracı, ve kazanma riskide kaybetme riskide yüksek kldıraç olayından dolayı, eger girmeyi düşünüyorsan ilk önce izlemeni öneririm ve takip ettiği band üzerine oynamalısın her zaman stoploss koymalısın kendine, hisseye göre vob daha zor ama ben adrenalin ve haraket istiyorum diyorsanda voba.s

canım nerden izleyebilirim? aslında pek bana göre değil zor geldi gözüme hele ben endeks tahminimde hep yanılırım:)))ama bir bakmak istiyorum merak ettim.

canım nerden izleyebilirim? aslında pek bana göre değil zor geldi gözüme hele ben endeks tahminimde hep yanılırım:)))ama bir bakmak istiyorum merak ettim.

ben aracı kurum ile çalişiyorum ordan takip ediyorum yani matriksten ama sen nerden oynuyorsun bilmiyorum banka ise onunda online takip edebilecegin bolum mutlaka vardır ?

imkb ekranını bankaların yatırım sayflarından izleyebiliyorum.seansı.normal seansı mı izle dedin sen?bu vob un bir ekranı yok yani.doğru mu?

X