• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vize islerinden anlayan ?

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.958
3.742
333
Arkadaşlar merhaba herkese ,kardeşim yurtdışına gidecekti turistik ama eniştem vefat edince gidemedi , tekrar başvursa alır mi vize bilgisi olan veya aynu şeyi yaşayan var mı? çok önemli:(

Vize alabilir şartları yerine getirmişse ama vize alıp gitmediği için ya süre az veriyorlar ya da reddedebiliyor bazı ülkeler. Yine de denesin ben almıştım problem olmadı.

Ama şöyle arkadaşlar yandı vize falan diyorlar ama işte teknik nasıl bilmiyorum
Yani süresi geçtiyse tabiki yandı. Yenisi için başvurması gerek. Davetiyeyle alınmış ama yorumlardan sonra anladım başta belirtmemişsiniz. Yeni bir davetiye lazım o zaman ona veya tamamen bireysel başvuracak.

Vize nasil yanar ki?
En kotusi gittigin ulkede bir olay yasarsin pasaportuna cizik atar birsey yazarlar. Daha ömür billah sikinti yasarsin :)
Zamanında almis vizesini. Ister gideeeer ister gitmez. Kime ne ki?

Vize nasil yanar ki?
En kotusi gittigin ulkede bir olay yasarsin pasaportuna cizik atar birsey yazarlar. Daha ömür billah sikinti yasarsin :)
Benim bildiğim giriş çıkış yapılmadığı icin sorun oluyor

Yani süresi geçtiyse tabiki yandı. Yenisi için başvurması gerek. Davetiyeyle alınmış ama yorumlardan sonra anladım başta belirtmemişsiniz. Yeni bir davetiye lazım o zaman ona veya tamamen bireysel başvuracak.
Evet yeniden başvuracak ama tabi tekrar vize almayabiliyor muş o sorun işte

Vize alabilir şartları yerine getirmişse ama vize alıp gitmediği için ya süre az veriyorlar ya da reddedebiliyor bazı ülkeler. Yine de denesin ben almıştım problem olmadı.
Sizin hangi ülkeydi, kardeşim almanyaya başvurdu bide yandı mi sizin de

Vize nasil yanar ki?

Vize ömürlük olmuyor ki, türüne göre değişiyor. Genelde alınan bir turistik vizenin süresi maksimum 3 aydır. Bu süre içinde gidilmezse vize yanar.

Vize ömürlük olmuyor ki, türüne göre değişiyor. Genelde alınan bir turistik vizenin süresi maksimum 3 aydır. Bu süre içinde gidilmezse vize yanar.
Evet ama konu sahibesi demis ki;
gidemedi , tekrar başvursa alır mi
Yani elbette vizesinin suresi dolmus ama bri sonraki sefer yeniden basvuru yapabilir elbette.
Ayrica vize biraz sans isi. Tüm prosedürleri de uygulasan , pasaportun ülke damgalariyla da dolu olsa olmayinca olmuyor. Benim arkadasim hem evli hem devlet memuru olmasina ragmen "geri donecegini dusunmuyoruz" diye red yedi mesela. Ki daha once baska yerden vize almıştı. Yani biz burada yuz kisi de "yeniden alir" desek, tum masraflarinin karşılanacagina dair ab proje davetiyesi olsa bile elinde o basvurusu reddedilebilir.
Sans isi
Ayrica "turistik vize genelde 3 ay olur" diyerek kalbimi kirdiniz. En son bir haftalik egitim icin vize almak istedim. Bana utanmadan 8 gün vermişlerdi :( daha egitim bitmeden dönüşün telaşına düştüydüm😂

Keşke bizim müneccim sanmayip biraz detay verseymissiniz.
Vizenin bitiş tarihine kadar vize gecerlidir. Dikkat edilmesi gereken husus bazı vizeler
örnek: 3aylik vize, tek kullanımlık.
3aylik vize, multitrip yani çok kullanimli.
Multi triplerde vize bitene kadar istediğin kadar git gel .
Tek defalikta vize bitiş tarihine kadar sadece 1 defa yurtdışına çıkabilirsin.
Vize sureside tamamennnn şans defalarca vize almış biri redt yerken ömrü hayatında ilk defa pasaport alan biri 7 aylık Multi vize alabiliyor .

Back
X