Vicdansız anne ve baba ile baş etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle anne babalar var fakat garip olan tanıdığınız halde hala beklenti içinde olmanız. Benim ailem de böyle. Ya böyle kabul edeceksiniz bir şey beklemeden ya da sileceksiniz.

Vallahi kimse anlamıyor. Buraya konu açtığıma pişman oldum. Çocuğuna bakamıyorsun diyenler, yok duygusallık bekliyorsun felan. Yahu biz türküz bizim aile yapımız birbirine yardım eden , her derde koşan bir millettik ne ara böyle acımasız battıya özenir olduk anlamıyorum. Hep özenti hep eleştiri. Ben yurtdışında yaşıyorum batılılar çok soğuk aile ilişkileri bizden farklı ama onlar bile çocuklarına darda yardımlarını teklif ederler. Benim açtığım konuyu çoğu beyinsiz saptırıyor

Pislik temizlesin diye çocuk yapmadım çok şükür
İşte koşulsuz sevgiyi bilmemekten o.
Çocuğu baksın diye doğurup sonrasında ama aynı çocuğu anne babaya baktırmak istiyorlar.
Allah kimseyi muhtaç etmesin. Çocuğum zaten bana bakıp hayatını adamasın. Kendi hayatı olsun. Kendi hayatında mutlu olsun.
Beni de beklentilerine göre sevmesin bana yeter.
Tabii ki destek olmak isterim ama yaşlanınca da çocuk bakmak istemem. Şimdi zorlandığım şeyi ileri yaşta hiç kafam kaldırmaz. Bu nedenle de silecek evlat da silsin. O da onun insanlığıdır

İyi sende yaşlanınca kendi pisliğini temizlersin bekleme biri sana baksın. Huzur evinden yerini ayarla şimdiden
Yaşlanınca size baksın diye doğurdunuz o halde çocuklarınızı sizde. Şu mesajınızı görene kadar size bi tık hak vermiştim ama şuan tamamen gitti. Haftada 1 gelen ailede hazır yemeğimi yediler defolup gittiler diyosan önce sen kendi evlatlığına bak. Ne kadar ayıp bir insan anne babasına bu şekil nasıl konuşabilir? Madem gelince diyin anne sen yapar mısın diye, yada yemeğe çağarmayın.
Aynı evde hem anneden hem babadan tatile davet beklenmesi kadar saçma bi durum yok, panik atak desen ölümcül hastalık değil bi şey değil. Çok abartıyosunuz.
Belirli yaştan sonra çocuk bakmak zor 1-2 saat gelse sevse ilgilense yükünü alsa fena mı değil tabiki ama yapmıyorsada böyle konuşulur mu.

Ah kardeşim biz boşuna dil döküyoruz hanzo insanlar nezaket anlamazki. 1-2 saat çocukla ilgilenmeye bakım diyen insanlardan daha ne beklenir ki onu bile ayırt edemiyorlar cahil ve gaddar olunca öyle oluyor demek.

Ailesinin iyi aile olmadığına ben kanaat getırdım
Yetiştirememişler
Yazdıklarımızda kötü ne var ki
Başlamış hakaret etmeye beyinsiz filan diye

Tabi ki çocuğumun her iyi kötü anında yanında olmak isterim ama istemiyorum diye de neden vicdansız olayım
Ya da aynısı onun için de geçerli
En güzel yıllarını bana bakarak mı geçirecek ailesi yuvası olacak
Yazdığım gibi hiçç bana bakacak diye yapmadım
Onu koşulsuz seviyorum yaşadıkça da seveceğim

Yaşlanınca çocuğu pisliğini temizlesin diye bekleyen bir anne, kendi annesinin anneliğini nasıl sorgular orasıda ayrı. İnsan evladına kıyabilir mi ya, Allah elden ayaktan düşürmesin muthaç etmesin diye dua eder.

Sen et yiyemiyorsun belli sana Almanyadan et göndereyimde miden bayram etsin hadi başka kapıya. Senin gibileri yorum yazmasın

2-3 çocuk yaparken bana güvenmeyecek çocuğum. Çocuk bakmak çok zor bir olay ve bir ömür ölene kadar torun bakmak da istememe hakkı var.
2-3 çocuğu benim başım kaldırmaz şimdi şu yaşımda 60 tan sonra hiç kaldırmaz.
Yapmayın Allah aşkına ya.
Çocuk yaparken kendi kararlarını alan insanlar sıkışınca anne baba diyor. Anneye mi soruyorsunuz yaparken?

Sen et yiyemiyorsun belli sana Almanyadan et göndereyimde miden bayram etsin hadi başka kapıya. Senin gibileri yorum yazmasın
Et ne alaka şu üsluba bak, harflerin eli belinde cevap veriyor öyle bir kalite
Ay evlat olsa çekilmez cümlesinin anlamını şu an anladım. Anneniz haklı. Ben selamı keserdim açıkçası

Tebrik ediyorum seni resmen içimi okumuşsun. Bir insanın yazısını düzgün okuyup anlamak bu kadar zor olmamalı. Memlekette eğitimin düşük olduğu buradan belli!

Ay evlat olsa çekilmez cümlesinin anlamını şu an anladım. Anneniz haklı. Ben selamı keserdim açıkçası
Beğenmediği fikirlere karşı “beyinsiz,gaddar,eğitimsiz” diyecek kadarda yüksek eğitimli kaliteli biri

Siz o yaslara gelmediniz ama o bakti buyuttu bu yasa getirdi ama hala vicdansiz hala merhametsiz olabiliyor yazdiklariniz cok korkunc seyler. Birde onlarin gozunden dinlemek lazim, ne anlatacak?
Oyle bir dunya varmi ya, kendi cocuguna bakacak onun yaptigina da bakacak sevgi hakedecek. Siz yaslaninca neler yaziyorsunuz sizin buyuttukleriniz ne yapacak bu kdr sevgisiz - sevgi asla kosullu degildir - nasil insanlar olacaklar?
Biraz durup dusunun bu kdr korkunc seyler yazarken hic mi iciniz sizlamiyor?

Senin kalitenede bak batıya özenme özenti şey. Ne yaparsan yap çürüyüp gideceksin Türkiyede etsizliğe devam. Türk aile yapısını bilmiyormuş gibi sosyetelik taslayan şey hadi defol

Geçmişinde fakirlik çeken insanlar o kadar belli oluyor ki yazık. Sonradan et yemeğe başladığınız için herhalde et sizde saplantı olmuş yani benim kimseye et yemiyor yazık demek aklıma gelmez çünkü hiç yokluk çekmedim ondan sonradan görmede olmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…