- 11 Şubat 2023
- 9.136
- 18.912
1-2 saat bakmak zorunda da değiller siz olaya duygusal bakıyorsunuz bu konuda haklı tarafınız yok, bakmak istemiyorsa bakmaz on dakika da bakmaz, baban gel demiş annen ayrıca mi teklif etmeliydi ? Olmayan aile bağından ne bekliyordunuz ? Anne babamla yaşadığım evde tatil planı yapılıyorsa babam da gel diyorsa ekstra annemden teklif beklemem siz böyle bir anne babadan çocuklarıma 1-2 saat bakmadı ,beni yemeğe cagirmadi diye üzülüyorsunuz.Bir kaç saat çocuk bakmak bakımını üstlenmek mi oluyor hanımefendi? Bunu dünyada en kötü anne babalar bile yapıyorlar. Zaten biz bakıyoruz ki çocuklarımıza mevzu burada insanlık ve vicdan. Çocuktan önce çok daha derin mevzular var mesela benim panik ataklarım olduğunu bildikleri halde umursamadan tatile gitmeleri( ozaman bekardım)babam bana bizimle gel dediğinde annemin duymazlıktan gelmesi gibi bir çok şey
E tamam ne güzel maşallah, Allah bir yerden almış bir yerden vermiş. Kiyaslanma içine girmeyin bir de size tavsiyem insan oğlu çiğ süt emmiş derler ne olursa olsun eşiniz anne babanız hakkında konuşmasın siz küsebilirsiniz ,darilabilirsiniz hiç konusmayabilirsiniz ama eşiniz karışmasın.Benim eşimin annesi dünyalar iyisi biri zaten kayınvalide değil ana oldu bana. Bir telefonumda kadın hemen koşar gelir istiyeyim yeterki. Bunları görünce biz tabi dahada şok yaşadık çünkü kayınvalidem her fırsatta bize destek olmak istiyor yemek olsun yada çocuk bakımı olsun. Torunları ile zaman geçirmek için can atıyor fakat benim annem babam resmen bir mumya gibiler demekki benim çocuklarımı bir yük olarak görüyorlar
1-2 saat bakmak zorunda da değiller siz olaya duygusal bakıyorsunuz bu konuda haklı tarafınız yok, bakmak istemiyorsa bakmaz on dakika da bakmaz, baban gel demiş annen ayrıca mi teklif etmeliydi ? Olmayan aile bağından ne bekliyordunuz ? Anne babamla yaşadığım evde tatil planı yapılıyorsa babam da gel diyorsa ekstra annemden teklif beklemem siz böyle bir anne babadan çocuklarıma 1-2 saat bakmadı ,beni yemeğe cagirmadi diye üzülüyorsunuz.
Size yasattiklari çok zor yazdiklariniz yazamadiklariniz abarttiginiz ya da az bile söylemişsin diyecegimiz ssyler yasamis olabilirsiniz keşke herkes anne baba olmasa ,herkes çok mükemmel anne baba olsa ama olmayınca da olmuyor yolunuza bakmatan başka ne çareniz var
Eşim haddinden fazla anlayış gösterdi onlara annem ona sesini yükselttiği halde , ters ters konuştuğu halde saygısını bozmadı ama ne zaman gördü ki her gelişlerinde benim ataklarım daha kötü oluyor ağlıyorum benim fikrimi alarak tabi onların daha fazla evimize gelmemelerini söyledi yani benim onayım ike yaşandı her şeyE tamam ne güzel maşallah, Allah bir yerden almış bir yerden vermiş. Kiyaslanma içine girmeyin bir de size tavsiyem insan oğlu çiğ süt emmiş derler ne olursa olsun eşiniz anne babanız hakkında konuşmasın siz küsebilirsiniz ,darilabilirsiniz hiç konusmayabilirsiniz ama eşiniz karışmasın.
Acı verici ilişkileri kesmek en iyisi anne baba bile olsa bu kişiler. Zamanla her şeye alışılır elbet ama o kişileri her gördükçe aynı acıları yaşamaktan iyidir
dünyada kimseye hiç bir şeyi silah zoruyla yaptırmıyorlar zaten ama bu şekilde bir bakış açısıyla da insani ilişkileri anlamlandırmaya çalışmak çok sağlıklı gelmiyor bana. Anne-babasıyla ilişkisine tabi ki duygusal açıdan bakacak konu sahibi. duyguları devre dışı bıraktıktan sonra evlat ebeveyn ilişkisinde geriye ne kalıyor ki?1-2 saat bakmak zorunda da değiller siz olaya duygusal bakıyorsunuz bu konuda haklı tarafınız yok, bakmak istemiyorsa bakmaz on dakika da bakmaz, baban gel demiş annen ayrıca mi teklif etmeliydi ? Olmayan aile bağından ne bekliyordunuz ? Anne babamla yaşadığım evde tatil planı yapılıyorsa babam da gel diyorsa ekstra annemden teklif beklemem siz böyle bir anne babadan çocuklarıma 1-2 saat bakmadı ,beni yemeğe cagirmadi diye üzülüyorsunuz.
Size yasattiklari çok zor yazdiklariniz yazamadiklariniz abarttiginiz ya da az bile söylemişsin diyecegimiz ssyler yasamis olabilirsiniz keşke herkes anne baba olmasa ,herkes çok mükemmel anne baba olsa ama olmayınca da olmuyor yolunuza bakmatan başka ne çareniz var ?
Yanlış yapmışsınızEşim haddinden fazla anlayış gösterdi onlara annem ona sesini yükselttiği halde , ters ters konuştuğu halde saygısını bozmadı ama ne zaman gördü ki her gelişlerinde benim ataklarım daha kötü oluyor ağlıyorum benim fikrimi alarak tabi onların daha fazla evimize gelmemelerini söyledi yani benim onayım ike yaşandı her şey
Görüşme lütfen, böyle toksik insanlara değmiyor...Merhabalar
Ben mutlu evliliği ve iki çocuğu olan bir bayanım. Hayatımda tek eksik vicdan sahibi anne ve babamın olmaması. Çok uzun yazmak istemiyorum kısacası annem çok otoriter, babamı sürekli aşağılayan ve vicdansız bir insan. Ben henüz bekarken benide avına düşürmeye çalışıyordu fakat ben ona karşı çıktığım için sanırım benden nefret etti. Evlendim, çocuklarım oldu değişir sandım fakat nafile dahada gaddar kıskanç oldu. Bir kaç kere küslük yaşadık sırf ondan biraz fedakarlık istedik diye bu arada ben ve eşim çocuklarımızı tamamen yalnız büyütüyoruz sadece arada bir kaç saat bize yardım etse bizde birbirimize zaman ayırsak tek isteğimizdi.Barıştık bu sefer kadın yeniden hamile olduğumu bildiği halde hiç arayıp sormuyor yada çocuk bakımında bir yardım teklif etmiyor. Bir yemek yapmıyor yada sormuyor yapılacak bir iş varmı diye. Haftada bir kere gelip anca hazır yemeklerimi yiyip defolup gidiyorlar. Eşimde çok rahatsız olmaya başladı bu durumdan ben zaten nefret ediyorum onlardan ve görüşmeme kararı aldık fakat bu sonsuza dek. Benim gibi böyle vicdansız anne ve babası olanlar varsa lütfen yazın siz nasıl baş edebildiniz bu durumla.
Abartın isterseniz.Ona bakarsanız kimse kimseye mecbur değil ama hayatta aile olmak başka bir şey. Onlar beni sadece gurbette tutunmak amacıyla kullandılar işlerini yaptırdılar şimdi ihtiyaçları kalmadı nasılsa. Vefasızlık , hainlik diz boyu
Abartmıyor musunuz?Kusura bakmayın ama bir an kendimi düşündüm. Üç çocuk annesiyim,çalışıyorum.Hiç bir hamileliğimde anneme bu gözle bakmadım.Hatta anneme yardıma gitmişimdir.Annesi iş yaparken kıyamayanlardanım. Annem vicdansız demişsiniz fakat siz de annenize benzemişsiniz.Anne bu yahu haftada bir geldi ,iş yapmadı diye bu kadar kinlenilir mi?Merhabalar
Ben mutlu evliliği ve iki çocuğu olan bir bayanım. Hayatımda tek eksik vicdan sahibi anne ve babamın olmaması. Çok uzun yazmak istemiyorum kısacası annem çok otoriter, babamı sürekli aşağılayan ve vicdansız bir insan. Ben henüz bekarken benide avına düşürmeye çalışıyordu fakat ben ona karşı çıktığım için sanırım benden nefret etti. Evlendim, çocuklarım oldu değişir sandım fakat nafile dahada gaddar kıskanç oldu. Bir kaç kere küslük yaşadık sırf ondan biraz fedakarlık istedik diye bu arada ben ve eşim çocuklarımızı tamamen yalnız büyütüyoruz sadece arada bir kaç saat bize yardım etse bizde birbirimize zaman ayırsak tek isteğimizdi.Barıştık bu sefer kadın yeniden hamile olduğumu bildiği halde hiç arayıp sormuyor yada çocuk bakımında bir yardım teklif etmiyor. Bir yemek yapmıyor yada sormuyor yapılacak bir iş varmı diye. Haftada bir kere gelip anca hazır yemeklerimi yiyip defolup gidiyorlar. Eşimde çok rahatsız olmaya başladı bu durumdan ben zaten nefret ediyorum onlardan ve görüşmeme kararı aldık fakat bu sonsuza dek. Benim gibi böyle vicdansız anne ve babası olanlar varsa lütfen yazın siz nasıl baş edebildiniz bu durumla.
Kiz sokaktan gecenler daha yardimseverBen oldukça mesafeliyim aileme çünkü benzer şeyler yaşadım aynı şekilde eşim de benim ruhsal sağlığım açısından fazla görüşmemi istemiyor ama kararı bana bırakıyor ben onlarsız bir hayat kurdum ve eksikliklerini hiç hissetmiyorum çünkü zaten bu yaşıma kadar yanımda olmamışlar yani aslında değişen tek şey bakış açım. Acımasız bir yorum olacak ama beklentini tamamen bırak sokaktan geçen herhangi birisinden ne bekliyorsn mesela onlardan da onu bekle ne demek istediğimi anladın, bence
konu sahibinin anne babası için yazdıklarını ayrı tutuyorum. neler yaşadığını, ithamlarının haklı mı haksız mı olduğunu bilmiyorum. Ama sizin ben bu mecrada kaç defa çocuğunuzu büyütürken destek görmediğinizi yazdığınızı okudum. olmuyor işte. bir şeyler oturmuyor. içine sinmiyor insanın. zorunda değiller demekle bitmiyor. zaten kimse hakim karşısına getirmiyor çocuğuma bi saat göz kulak olmadılar diye, yargılatmıyor, ceza istemiyor. Ama bir evlat olarak şu kadarcık bir beklentide olunmasının da makul görülmesi gerekiyor bana kalırsa.Abartın isterseniz.
Yaşlı insanlar bakmak istemiyorlar diye hainlik vefasızlık kötülük diye saydırıyorsunuz.
Ben de tek bakıyorum çocuğuma. Annemle aynı şehirde 15 dakika mesafede oturduğum halde. Yakın arkadaşlarım çok şaşırırlar bana hatta. Eşim pazar ve pazartesileri hep nöbetçidir. Oğlumla ikimiz tek kalırız 5 senedir. Bazen gelir kalır yardıma onda da bir ton laf ederek. Artık gelme diyorum çocuk büyüdü diyorum. Ve sitem etmiyorum. Kötü şeyler de söylemiyorum.
Çocuk bakmak zor. Ben kendim zor bakıyorum. Yaşlı kadın istemeyebilir. 60tan sonra bende torun bakamazdım. Herkes kendi doğurduğuna baksın. Çok arada bir kaç saat alırım, hastalık hastanede alırım o kadar.
siz abartıyorsunuz
Yok valla benim beklentim de sitemim de yok.konu sahibinin anne babası için yazdıklarını ayrı tutuyorum. neler yaşadığını, ithamlarının haklı mı haksız mı olduğunu bilmiyorum. Ama sizin ben bu mecrada kaç defa çocuğunuzu büyütürken destek görmediğinizi yazdığınızı okudum. olmuyor işte. bir şeyler oturmuyor. içine sinmiyor insanın. zorunda değiller demekle bitmiyor. zaten kimse hakim karşısına getirmiyor çocuğuma bi saat göz kulak olmadılar diye, yargılatmıyor, ceza istemiyor. Ama bir evlat olarak şu kadarcık bir beklentide olunmasının da makul görülmesi gerekiyor bana kalırsa.
ama bu çocuk bakmak bile değil ki. hani sabahtan akşama kadar çocuk bakmaktan bahsetmiyorum. biz de iki çocuğumuza eşimle birlikte bakıyoruz. bizim çocuğumuz bakacağız tabi ki. ailelerden de uzaktayız ama yakın olsak da sağlıkları el veriyorsa bi parka çıkaralım sen işini rahat yap, bi saat geleyim duşa gir vs beklerdim. bunlar bakım değil ki, incelik. annesi hasta olsa kadın da ben hastaneye götürmedim arkadaşlarımla buluştum vs yazsa zorunda değilsin iyi yapmışsın mı diyeceğiz. Bilemiyorum en azından bu kadar yakınlarımızdan bu kadarcık beklenti bana çok normal geliyor. Aile olmak inkanın varsa birbirinin zor günlerinde bi omuz vermek demek bence.Yok valla benim beklentim de sitemim de yok.
Doğururken kendime güvenerek doğurdum. İkinci çocuğa tekrar bakacak halim de yoktu, annem bakar mı diye düşünmedim yapmadım.
Kendi bakacağım kadarına yaptım.
Anneanne ve babaanneler kendi çocuklarını büyütüp artık evde keyif yapacakları yaşta baştan çocuk büyütmemeli bence. Artık bir yerde rahata ermeli insanlar.
Gerçekten 60 yaşında insan benim 30 yaşımda zorlandığım şeyi yapmamalı bence.
İleride bende torun bakmak istemiyorum. Doya doya gezmek uyumak istiyorum. Çünkü yoruldum. Eminim annem de yoruldu. Hak etti.
Bu sitemleri beklentileri de yanlış buluyorum ben