Vicdansız anne ve baba ile baş etmek

Vicdansız bir babaannem var. Ne hayvana ne insana ne cocuklarina ne torunlarina merhameti yok. Yakında Müge Anliya çıkma sebebim olacak. Umarım isleri o noktaya getirmez. Tamamen köprüleri yıkmak en güzeli. Allah'tan annem değil.
Sizi mutsuz edecek herkesi atın hayatınızdan. İnsanların çocukları hariç kimseyi çekmek zorunda olmadığını düşünüyorum.

İçinden geliyorsa yapsa güzel olur elbette. Ama istememeleri de onları kötü yapmaz. Bence yapmaz yani.
Dediğim gibi kötüler vicdansızlar hainler diye saydırmak da bana normal gelmiyor.
Ben mesela 60 yaşımı bilmiyorum. Belki çökme yorgun olacağım bir parka bile çıkaracak isteğim olmayacak.
Karşılıklı empati gerekiyor bence

Benim çocuğum, ergenliğim toksik evlilikleri yüzünden travmalarla geçti. Baktım yetişkinliğimi de ziyan edecekler zaten yıllarca öyle bir dolmusum ki, bana neyi nasıl yasattiklarini her fırsatta yüzlerine vurdum ve mesafe koydum.

İnsan hep bir umut besliyor, "geçmişi telafi edip düzelir miyiz? Sağlıklı bağ ve iletişim kurabilir miyiz kalan bu kısacık yollarımızda vb." diyerek beklentiye giriyor ama bu olmuyor maalesef.

Genellikle Ortadoğu ve ona yakın ülkelerde ebeveynlik ve akrabalık çok abartılıyor, koşulsuz şartsız sevmek, bakmak, tolere etmek, alttan almak zorundayız. Zamanında hayatımızın içine eden, sayısız travma yaşatan ilişkilerimizi mahveden insanlar yaşlanınca önlerine gül yaprakları, kırmızı halılar serilmesi gerektiğine inanıyor. Yok öyle bir şey.

Herkes seçimini yaşar, neyi sectilerse inu yaşayacaklar. Hiç vicdan yapmayın, manipülasyona gelmeyin.

Anne babanıza güvenerek mi yaptınız birden fazla çocuğu ? o çocuk sizin ve eşinizin sorumluluk ikinize ait neden bu anneler potansiyel bedava bakıcı olarak görülüyor anlamıyorum.Yapmasaydınız yani.

Eşiniz de bu kadar rahatsız oluyorsa kendi annesi babası gelsin yardım etsinler madem onlara da böyle kin güdüp sizin gibi ailesini kötülüyor mu eşiniz ?

Yıllarca yeme yedir büyüt emek ver kızının evine gidince de arkandan yemek yediler defolup gittiler desin.Valla annesine bu lafı söyleyene her şey müstahak konuyu da anneden dinlemek lazım belki kadını çok kırdınız içinden gelmiyor size yardım etmek? madem istemiyorsunuz her hafta yemeğe çağırmayın bu ne saygısızlık vallahi üzüldüm kadına.

Gerçekten çok doğru bir yaklaşım tam olarak aynı düşünüyorum. Saygı ya da sevgi kan bağıyla ilgili değil, olmamalı da. Kazanılan ve hak edilen bir şey olmalı. Ne yazık ki bu coğrafyada ne yaşanırsa yaşansın anandır, babandır, amcandır sus diye yetiştiriliyoruz.
Sanki kan bağı var olunca görüşmek, sevmek, saymak zorunluymuş aksi çok ayıpmış gibi.
Çevremde de çok örneği var adam deccal gibi, karısına çocuklarına etmediği kalmıyor sırf yaşlandı diye melek görülüyor, aman babamdır falan. E 20 sene önce neydi? O zaman baba değil miydi?
Hayat boyu kopmayan bağlar olduğuna inanıyorum ama bu annelik babalık yapan ebeveynler için geçerli. Herkes anne baba olamaz. Bende kendimi yenebilirsem bazı kararlar alacağım umarım.
Konu sahibine gelince ona da söyledim, hiç kimse durup dururken böyle kararlar almaz keza yaşamayan bilmez böyle kararlar çok üzücü ve yıpratıcı. Mutlaka vardır bir şeyler

Burda konu al anne sen cocuguma bak değil farkında iseniz.

Bizlerde çocuğumuzu kimseye güvenerek doğurmadık.
Kendimiz bakıyoruz.
İster iki doğururum ister üç.

Bir anne evladı zorluk içinde ise gelecek, evladına destek olacak.

Konu sahibinin yaşadıklarını yaşamayanlar yorum yapıp kendilerine övgüler dizmişler. Burada konu sadece annelik veya torun bakma değil sadece yaşayan anlar. Ben daha ilk cümleleri okuduğum an travmalarım canlandı. Konu sahibi anası baksın diye doğurmadı anne de olsa o halen bir evlat ve onu bu dünyaya getirenler malesef ana bana gibi davranmaktan acizler. Konu sahibi eminim ki tüm hayatı boyunca eksiklil hissetti bazen tanımlayamadı bazen anlayamadı ama hep içinde bu eziklik yalnızlık duygusu oldu . Onun annesinden babasından beklediği torun bakmaları değil aslında o zaten kendi çocuğuna bakabiliyor düşünülmek önemsemek istiyor çünkü o bu evlat 90 yaşında olsa da annesinin nasılsın demesine ihtiyacı, var . Ömrü boyunca anne babası, yanında olmuş tuzu kuru olanlar yazmasın bence . Ben 28 yaşındayım ancak çok şey yaşadım ve gördüm desteksizliğin insana ne hissettirdiğini anlarım küçücük bir örnek yazıcam kızım 15 aylık ve annem babam 1 kere bile görmediler merak etmediler ben evladımın canının derdine düşmüş yoğun bakım kapılarında beklerken annem kahkaha ata ata hadi beni havaalanına götür dedi :) Eminim konu sahibi çok iyi anladı beni ben de onu

Aileleri tarafından öldürülen çocukları izledim ne kadar çok sayıları .Yani bazen en yakinimiz dediğimiz cellat oluyor şeytan oluyor gerçekten.Onlar ayrı bir rezalet üzüntüden hala kendime gelemedim düşünün aile diyoruz.Yani iyi aile var kötü aile var toplum olarak her aileyi aynı kabul edemeyiz artık .Gözumuzu açık tutmalıyız .Bundan ayrı sizide anlıyorum size göre vicdansizlar birşey diyemem.Beklentiler üzer evet.Hicbirsey beklemeden eşinizle bakacaksınız artık demekki anneniz istemiyor torun vs .Kendi dusuncesi bu şekilde.Bence bir iki saat bakabilirdi tabiki Tanamen baksın istiyorum bakmıyor deseniz sizi haksız bulurdum.Bakici kreş yada yardımcı tutma olasılığınız yokmu ? Bence çocuk sayısıda buna göre planlanmal işin gerçeği bu .

Evet o 20 seneyi ne yapacağız? Ortalama 70-80 yıllık ömürde 20-30 sene ziyan oluyor, kalan yılları da bu 20 senenin hasarını, yarasını, beresini iyileştirmek için uğraşarak ziyan ediyoruz bunu ne yapacağız?

Her anlamda iğrenç bir coğrafya burası.

ona katılıyorum sırf bu sebeple kötü, hain, vicdansız vs diye itham edilemez kimse. hayal kırıklığı oluşturur diyebilirim ama kendi adıma

Çok doğru zaten eğer bir insan sizi kaybetmeyi göze alıyorsa demekki değer vermiyor e zorlada sevdiremeyiz kendimizi

Ah ne güzel yazmışsınız duygusallık olmazsa anne baba ilişkiside olmaz ki. İnsanlar maalesef çok çıkarcı ve gaddar oldular. Herkes işin içinden sıyrılmaya çalışıyor zorunda değilim diyerek.

O zaman benim kaynanam da hıc bır yardımı olmadı bana çocuk konusunda ve ya başka bir konuda.
En kötü kaynana mı ilan edeyim?
Ne alaka yani.
Ben de çocukken kötü vs davrandı sandım.
Ya kaynana ile gerçek anne bir mi ya. Keşke kaynanam böyle olaydı. Ben kendimi ezdirseydim çocukkende çok şey yapardı bana

İyi sende yaşlanınca kendi pisliğini temizlersin bekleme biri sana baksın. Huzur evinden yerini ayarla şimdiden

Mevzu sadece çocuk değil bu patlak verdi ilişkimizde. Zaten bende kimseye yemeğimi yap demiyorum kör müsün gözünü aç oku düzgün

Ne yaşlısı be benden daha sağlıklılar. Onlarla uğraşmaktan ben dert sahibi oldum panik atakla uğraşıyorum

Ya bunu gerçekten yaşamayan anlamaz. Hiçkimse annem bebeme bakmadı ilgilenmedi diye hop görüşmüyorum artık demez. Keşke bende o anlamayan tarafta olsaydım.
20-30 yılını zehir edip sonra anadır babadır, kesin öyledir

Kim dedi bakamıyorum diye be okumadığın konuya yorum yapma

Ne yaşlısı be benden daha sağlıklılar. Onlarla uğraşmaktan ben dert sahibi oldum panik atakla uğraşıyorum
Siz kendinizi muhteşem üslubunuzla belli ediyorsunuz. Yok hain yok yallah huzur evine. Ayrıca size siz diyen saygı çerçevesinde yazan insana “be” li cümleler kurmanızdan da belli.
Burdan bakınca bencil biri gibi görüyorsunuz.
Siz çocuk yapacaksınız herkes size pervane olacak bakacak, yardım edecek. Yoksa yallah huzurevine. O yaşa getirene kadar verilen emekler çöp tabii sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…