Vicdansız anne ve baba ile baş etmek

Vicdansız bir babaannem var. Ne hayvana ne insana ne cocuklarina ne torunlarina merhameti yok. Yakında Müge Anliya çıkma sebebim olacak. Umarım isleri o noktaya getirmez. Tamamen köprüleri yıkmak en güzeli. Allah'tan annem değil.
Sizi mutsuz edecek herkesi atın hayatınızdan. İnsanların çocukları hariç kimseyi çekmek zorunda olmadığını düşünüyorum.

ama bu çocuk bakmak bile değil ki. hani sabahtan akşama kadar çocuk bakmaktan bahsetmiyorum. biz de iki çocuğumuza eşimle birlikte bakıyoruz. bizim çocuğumuz bakacağız tabi ki. ailelerden de uzaktayız ama yakın olsak da sağlıkları el veriyorsa bi parka çıkaralım sen işini rahat yap, bi saat geleyim duşa gir vs beklerdim. bunlar bakım değil ki, incelik. annesi hasta olsa kadın da ben hastaneye götürmedim arkadaşlarımla buluştum vs yazsa zorunda değilsin iyi yapmışsın mı diyeceğiz. Bilemiyorum en azından bu kadar yakınlarımızdan bu kadarcık beklenti bana çok normal geliyor. Aile olmak inkanın varsa birbirinin zor günlerinde bi omuz vermek demek bence.
İçinden geliyorsa yapsa güzel olur elbette. Ama istememeleri de onları kötü yapmaz. Bence yapmaz yani.
Dediğim gibi kötüler vicdansızlar hainler diye saydırmak da bana normal gelmiyor.
Ben mesela 60 yaşımı bilmiyorum. Belki çökme yorgun olacağım bir parka bile çıkaracak isteğim olmayacak.
Karşılıklı empati gerekiyor bence

Yani benim öyle pek bir bağım da yok. Ben 20 günlükken boşanmışlar (anamı tebrik ediyorum)
Babam tuhaf biridir hatta yakın zamanda bununla ilgili konu bile açtım dayanamayıp. Ben iletişimi kessem babam bunu fark etmez bile, o kadar az iletişim kuruyoruz 😂
Belki de görüşmeme kararını açıklayıp başıma bela almak istemiyor olabilirim tam olarak bilmiyorum, bu sefer diğer aile üyeleri duyacak sorular, iknalar bilmem ne
Benim çocuğum, ergenliğim toksik evlilikleri yüzünden travmalarla geçti. Baktım yetişkinliğimi de ziyan edecekler zaten yıllarca öyle bir dolmusum ki, bana neyi nasıl yasattiklarini her fırsatta yüzlerine vurdum ve mesafe koydum.

İnsan hep bir umut besliyor, "geçmişi telafi edip düzelir miyiz? Sağlıklı bağ ve iletişim kurabilir miyiz kalan bu kısacık yollarımızda vb." diyerek beklentiye giriyor ama bu olmuyor maalesef.

Genellikle Ortadoğu ve ona yakın ülkelerde ebeveynlik ve akrabalık çok abartılıyor, koşulsuz şartsız sevmek, bakmak, tolere etmek, alttan almak zorundayız. Zamanında hayatımızın içine eden, sayısız travma yaşatan ilişkilerimizi mahveden insanlar yaşlanınca önlerine gül yaprakları, kırmızı halılar serilmesi gerektiğine inanıyor. Yok öyle bir şey.

Herkes seçimini yaşar, neyi sectilerse inu yaşayacaklar. Hiç vicdan yapmayın, manipülasyona gelmeyin.

Anne babanıza güvenerek mi yaptınız birden fazla çocuğu ? o çocuk sizin ve eşinizin sorumluluk ikinize ait neden bu anneler potansiyel bedava bakıcı olarak görülüyor anlamıyorum.Yapmasaydınız yani.

Eşiniz de bu kadar rahatsız oluyorsa kendi annesi babası gelsin yardım etsinler madem onlara da böyle kin güdüp sizin gibi ailesini kötülüyor mu eşiniz ?

Yıllarca yeme yedir büyüt emek ver kızının evine gidince de arkandan yemek yediler defolup gittiler desin.Valla annesine bu lafı söyleyene her şey müstahak konuyu da anneden dinlemek lazım belki kadını çok kırdınız içinden gelmiyor size yardım etmek? madem istemiyorsunuz her hafta yemeğe çağırmayın bu ne saygısızlık vallahi üzüldüm kadına.

Benim çocuğum, ergenliğim toksik evlilikleri yüzünden travmalarla geçti. Baktım yetişkinliğimi de ziyan edecekler zaten yıllarca öyle bir dolmusum ki, bana neyi nasıl yasattiklarini her fırsatta yüzlerine vurdum ve mesafe koydum.

İnsan hep bir umut besliyor, "geçmişi telafi edip düzelir miyiz? Sağlıklı bağ ve iletişim kurabilir miyiz kalan bu kısacık yollarımızda vb." diyerek beklentiye giriyor ama bu olmuyor maalesef.

Genellikle Ortadoğu ve ona yakın ülkelerde ebeveynlik ve akrabalık çok abartılıyor, koşulsuz şartsız sevmek, bakmak, tolere etmek, alttan almak zorundayız. Zamanında hayatımızın içine eden, sayısız travma yaşatan ilişkilerimizi mahveden insanlar yaşlanınca önlerine gül yaprakları, kırmızı halılar serilmesi gerektiğine inanıyor. Yok öyle bir şey.

Herkes seçimini yaşar, neyi sectilerse inu yaşayacaklar. Hiç vicdan yapmayın, manipülasyona gelmeyin.
Gerçekten çok doğru bir yaklaşım tam olarak aynı düşünüyorum. Saygı ya da sevgi kan bağıyla ilgili değil, olmamalı da. Kazanılan ve hak edilen bir şey olmalı. Ne yazık ki bu coğrafyada ne yaşanırsa yaşansın anandır, babandır, amcandır sus diye yetiştiriliyoruz.
Sanki kan bağı var olunca görüşmek, sevmek, saymak zorunluymuş aksi çok ayıpmış gibi.
Çevremde de çok örneği var adam deccal gibi, karısına çocuklarına etmediği kalmıyor sırf yaşlandı diye melek görülüyor, aman babamdır falan. E 20 sene önce neydi? O zaman baba değil miydi?
Hayat boyu kopmayan bağlar olduğuna inanıyorum ama bu annelik babalık yapan ebeveynler için geçerli. Herkes anne baba olamaz. Bende kendimi yenebilirsem bazı kararlar alacağım umarım.
Konu sahibine gelince ona da söyledim, hiç kimse durup dururken böyle kararlar almaz keza yaşamayan bilmez böyle kararlar çok üzücü ve yıpratıcı. Mutlaka vardır bir şeyler

Yok valla benim beklentim de sitemim de yok.
Doğururken kendime güvenerek doğurdum. İkinci çocuğa tekrar bakacak halim de yoktu, annem bakar mı diye düşünmedim yapmadım.
Kendi bakacağım kadarına yaptım.
Anneanne ve babaanneler kendi çocuklarını büyütüp artık evde keyif yapacakları yaşta baştan çocuk büyütmemeli bence. Artık bir yerde rahata ermeli insanlar.
Gerçekten 60 yaşında insan benim 30 yaşımda zorlandığım şeyi yapmamalı bence.
İleride bende torun bakmak istemiyorum. Doya doya gezmek uyumak istiyorum. Çünkü yoruldum. Eminim annem de yoruldu. Hak etti.
Bu sitemleri beklentileri de yanlış buluyorum ben
Burda konu al anne sen cocuguma bak değil farkında iseniz.

Bizlerde çocuğumuzu kimseye güvenerek doğurmadık.
Kendimiz bakıyoruz.
İster iki doğururum ister üç.

Bir anne evladı zorluk içinde ise gelecek, evladına destek olacak.

Konu sahibinin yaşadıklarını yaşamayanlar yorum yapıp kendilerine övgüler dizmişler. Burada konu sadece annelik veya torun bakma değil sadece yaşayan anlar. Ben daha ilk cümleleri okuduğum an travmalarım canlandı. Konu sahibi anası baksın diye doğurmadı anne de olsa o halen bir evlat ve onu bu dünyaya getirenler malesef ana bana gibi davranmaktan acizler. Konu sahibi eminim ki tüm hayatı boyunca eksiklil hissetti bazen tanımlayamadı bazen anlayamadı ama hep içinde bu eziklik yalnızlık duygusu oldu . Onun annesinden babasından beklediği torun bakmaları değil aslında o zaten kendi çocuğuna bakabiliyor düşünülmek önemsemek istiyor çünkü o bu evlat 90 yaşında olsa da annesinin nasılsın demesine ihtiyacı, var . Ömrü boyunca anne babası, yanında olmuş tuzu kuru olanlar yazmasın bence . Ben 28 yaşındayım ancak çok şey yaşadım ve gördüm desteksizliğin insana ne hissettirdiğini anlarım küçücük bir örnek yazıcam kızım 15 aylık ve annem babam 1 kere bile görmediler merak etmediler ben evladımın canının derdine düşmüş yoğun bakım kapılarında beklerken annem kahkaha ata ata hadi beni havaalanına götür dedi :) Eminim konu sahibi çok iyi anladı beni ben de onu

Aileleri tarafından öldürülen çocukları izledim ne kadar çok sayıları .Yani bazen en yakinimiz dediğimiz cellat oluyor şeytan oluyor gerçekten.Onlar ayrı bir rezalet üzüntüden hala kendime gelemedim düşünün aile diyoruz.Yani iyi aile var kötü aile var toplum olarak her aileyi aynı kabul edemeyiz artık .Gözumuzu açık tutmalıyız .Bundan ayrı sizide anlıyorum size göre vicdansizlar birşey diyemem.Beklentiler üzer evet.Hicbirsey beklemeden eşinizle bakacaksınız artık demekki anneniz istemiyor torun vs .Kendi dusuncesi bu şekilde.Bence bir iki saat bakabilirdi tabiki Tanamen baksın istiyorum bakmıyor deseniz sizi haksız bulurdum.Bakici kreş yada yardımcı tutma olasılığınız yokmu ? Bence çocuk sayısıda buna göre planlanmal işin gerçeği bu .

Gerçekten çok doğru bir yaklaşım tam olarak aynı düşünüyorum. Saygı ya da sevgi kan bağıyla ilgili değil, olmamalı da. Kazanılan ve hak edilen bir şey olmalı. Ne yazık ki bu coğrafyada ne yaşanırsa yaşansın anandır, babandır, amcandır sus diye yetiştiriliyoruz.
Sanki kan bağı var olunca görüşmek, sevmek, saymak zorunluymuş aksi çok ayıpmış gibi.
Çevremde de çok örneği var adam deccal gibi, karısına çocuklarına etmediği kalmıyor sırf yaşlandı diye melek görülüyor, aman babamdır falan. E 20 sene önce neydi? O zaman baba değil miydi?
Hayat boyu kopmayan bağlar olduğuna inanıyorum ama bu annelik babalık yapan ebeveynler için geçerli. Herkes anne baba olamaz. Bende kendimi yenebilirsem bazı kararlar alacağım umarım.
Konu sahibine gelince ona da söyledim, hiç kimse durup dururken böyle kararlar almaz keza yaşamayan bilmez böyle kararlar çok üzücü ve yıpratıcı. Mutlaka vardır bir şeyler
Evet o 20 seneyi ne yapacağız? Ortalama 70-80 yıllık ömürde 20-30 sene ziyan oluyor, kalan yılları da bu 20 senenin hasarını, yarasını, beresini iyileştirmek için uğraşarak ziyan ediyoruz bunu ne yapacağız?

Her anlamda iğrenç bir coğrafya burası.

İçinden geliyorsa yapsa güzel olur elbette. Ama istememeleri de onları kötü yapmaz. Bence yapmaz yani.
Dediğim gibi kötüler vicdansızlar hainler diye saydırmak da bana normal gelmiyor.
Ben mesela 60 yaşımı bilmiyorum. Belki çökme yorgun olacağım bir parka bile çıkaracak isteğim olmayacak.
Karşılıklı empati gerekiyor bence
ona katılıyorum sırf bu sebeple kötü, hain, vicdansız vs diye itham edilemez kimse. hayal kırıklığı oluşturur diyebilirim ama kendi adıma 😁

Bende de hayatı kendi için yaşayan ömrünce ne ebeveyn ne de koca olmayı kabullenememiş bir baba var. Annem seneler önce boşandı ama ben her şeye rağmen böbreğimi istese ötekini de vereyim mi diyecek bir çocuktum. Ama evlendikten sonra bir şey oldu gözüm açıldı, uzaktan bakabildim sanırım çocukluğuma, gençliğime. Velhasıl benim babam günlerce aramasam fark etmez mesafe koyduğumu. O nedenle ben haber verdim, içimdeki her şeyi bir mesaja sığdırıp artık ben yokum dedim. O da eyvallah dedi bir şey yapmadı.. böyle baş edebildim eğer baş etmek denirse

Torun konusuna gelince kendi doğurduğuna, evladına ilgiyi esirgeyen insan sizin doğurduğunuza ne yapsın ki..
Çok doğru zaten eğer bir insan sizi kaybetmeyi göze alıyorsa demekki değer vermiyor e zorlada sevdiremeyiz kendimizi

dünyada kimseye hiç bir şeyi silah zoruyla yaptırmıyorlar zaten ama bu şekilde bir bakış açısıyla da insani ilişkileri anlamlandırmaya çalışmak çok sağlıklı gelmiyor bana. Anne-babasıyla ilişkisine tabi ki duygusal açıdan bakacak konu sahibi. duyguları devre dışı bıraktıktan sonra evlat ebeveyn ilişkisinde geriye ne kalıyor ki?

Burada çok görüyorum onu yapmak zorunda değil, bunu yapmak zorunda değil. Bir anneanne/babanne/dededen torununun bakımını üstlenmesi beklenemez doğru. Ama kırkta bir anne-babaya nefes alacak alan açmaları, çocuğu elinden tutup bir parka çıkarmaları ‘yapmak zorunda değil’ diye geçiştirilecek bir şey değil bana göre. çünkü bunu bile yapmıyorlarsa ortada bir ilişki kalmamış oluyor. Sağlıklı bir ilişki için yapmak zorundalar. Evladın da yapmak zorunda olduğu pek çok şey var. Anne-baba hastaysa hastane işleriyle ilgilenmek vs. Yapmak zorunda değil denilebilir mi? Bunlar olmadığında sokaktan geçen herhangi bir kişiyle olandan farklı olmuyor o ilişki.
Ah ne güzel yazmışsınız duygusallık olmazsa anne baba ilişkiside olmaz ki. İnsanlar maalesef çok çıkarcı ve gaddar oldular. Herkes işin içinden sıyrılmaya çalışıyor zorunda değilim diyerek.

O zaman benim kaynanam da hıc bır yardımı olmadı bana çocuk konusunda ve ya başka bir konuda.
En kötü kaynana mı ilan edeyim?
Ne alaka yani.
Ben de çocukken kötü vs davrandı sandım.
Ya kaynana ile gerçek anne bir mi ya. Keşke kaynanam böyle olaydı. Ben kendimi ezdirseydim çocukkende çok şey yapardı bana

Yanlış yapmışsınız
Kayınvalideniz eşiniz çok çok iyi olabilir ama bir kötü sözünüze kim iyi kim kötü her şey çıkar ortaya

Daha yaşadıklarınız var mı bilmiyorum ama anlattıklarınızdan ben vicdansız kötü aile göremiyorum

Daha akşam oğluma ben torun bakamam sevmeye varım ancak dedim🤷‍♀️herkes bakabileceği kadar çocuk yapsın
Eşiyle baş başa kalmak isteyen yapmasın
İyi sende yaşlanınca kendi pisliğini temizlersin bekleme biri sana baksın. Huzur evinden yerini ayarla şimdiden

Ne olursa olsun vicdansız ve kötü aile kavramı diye yazılması beni biraz kötü hissettirdi. Birkaç gündür ben de ailem ile gorusmuyorum. Öncesinde de dönem dönem konuşmadığimiz süreçler oldu. Bu seferki öyle olmayacak, o belli.
Ancak buna rağmen ben ne kendi ailem ne de eşimin ailesine benim çocuğuma bakin, yemeğimi yapın demedim. İş, ev işi, bebek üçgeni arasında bir hayat sürüyoruz eşimle.
Siz kendi çocuğunuza dediğiniz şeyleri yapmayı düşündüğünüz için sanıyorsunuz ki sizin anneniz de yapacak. Evet, çok güzel çocuğuna yardımcı olan anneler de var. Ancak sizinki böyle değilse yapılacak bir şey yok. Bunun için konuşmamanizi gerektiren bir şey yok bence.
Eğer farklı sorunlarınız da varsa orasını bilemem tabi. Kötü hissettiriyorlarsa eğer minimum iletişim ile hayatınıza devam edebilirsiniz. Büyük ihtimalle ben de öyle yapacağım çünkü :)
Mevzu sadece çocuk değil bu patlak verdi ilişkimizde. Zaten bende kimseye yemeğimi yap demiyorum kör müsün gözünü aç oku düzgün

Abartın isterseniz.
Yaşlı insanlar bakmak istemiyorlar diye hainlik vefasızlık kötülük diye saydırıyorsunuz.
Ben de tek bakıyorum çocuğuma. Annemle aynı şehirde 15 dakika mesafede oturduğum halde. Yakın arkadaşlarım çok şaşırırlar bana hatta. Eşim pazar ve pazartesileri hep nöbetçidir. Oğlumla ikimiz tek kalırız 5 senedir. Bazen gelir kalır yardıma onda da bir ton laf ederek. Artık gelme diyorum çocuk büyüdü diyorum. Ve sitem etmiyorum. Kötü şeyler de söylemiyorum.
Çocuk bakmak zor. Ben kendim zor bakıyorum. Yaşlı kadın istemeyebilir. 60tan sonra bende torun bakamazdım. Herkes kendi doğurduğuna baksın. Çok arada bir kaç saat alırım, hastalık hastanede alırım o kadar.
siz abartıyorsunuz
Ne yaşlısı be benden daha sağlıklılar. Onlarla uğraşmaktan ben dert sahibi oldum panik atakla uğraşıyorum

Evet o 20 seneyi ne yapacağız? Ortalama 70-80 yıllık ömürde 20-30 sene ziyan oluyor, kalan yılları da bu 20 senenin hasarını, yarasını, beresini iyileştirmek için uğraşarak ziyan ediyoruz bunu ne yapacağız?

Her anlamda iğrenç bir coğrafya burası.
Ya bunu gerçekten yaşamayan anlamaz. Hiçkimse annem bebeme bakmadı ilgilenmedi diye hop görüşmüyorum artık demez. Keşke bende o anlamayan tarafta olsaydım.
20-30 yılını zehir edip sonra anadır babadır, kesin öyledir

Anneye guveniptemi cocuklari yaptiniz?
yemek cocuk bakimi beklemek asiri cok sacma
Kendi cocuklarini buyutüp bakmislar, birde torunlarimi yikacaksiniz uzerlerine.
Anneden kaynanadan yardim bekleyen bir surü insan var bu memlekette. Bu şok edici cidden.

Yapmayin bakamadigijiz
Kim dedi bakamıyorum diye be okumadığın konuya yorum yapma

Ne yaşlısı be benden daha sağlıklılar. Onlarla uğraşmaktan ben dert sahibi oldum panik atakla uğraşıyorum
Siz kendinizi muhteşem üslubunuzla belli ediyorsunuz. Yok hain yok yallah huzur evine. Ayrıca size siz diyen saygı çerçevesinde yazan insana “be” li cümleler kurmanızdan da belli.
Burdan bakınca bencil biri gibi görüyorsunuz.
Siz çocuk yapacaksınız herkes size pervane olacak bakacak, yardım edecek. Yoksa yallah huzurevine. O yaşa getirene kadar verilen emekler çöp tabii sizin için.

X