Vestibüler migreni olan varmı?

yani vm ağrısız da olabiliyor ağrılı da. Ben mesela bazen alnımda ve gözlerimde düzenli ağrı ve baskı hissediyorum sürekli ışıktan kaçıyorum gözlerim de sürekli bulanık böyle tansiyonum düşmüş gibi. Ama beni asıl bitiren bu sarhoşluk bitkinlik hissi. Koskoca tıp bize çare bulamadı şaka gibi
Bu arada başlarda ben yatarken falan da sallanıyordum sürekli o sallanma hissi ben de çok oluyordu zamanla geçti o. Sadece sersemlik kaldı

Ben ataksızda sarhoş gibiym ensem kafam ağırlaşıyor hele birde migren tuttumu gözümde ışıklar yanıp sönüyor kafam daha çok ağırlaşıyor yürüdkçe zonkluyor anltması bile zor ☹️
Evet aynı bende öyleyim ya yaşamayan bilmiuor anlatamıyosunda onlara herkes takmış psikolojik diye

Evet o odaklanamama göz kararması bendede var benm anlamadığım şu sadece baş ağrıları sırasındamı baş dönmesi yaşanması gerekiyor baş ağrısı olmadgındada ben dengeszlik yaşıyorum onu anlamadım
Benim sadece basim agrirken oluyor bu soylediklerim basim agrimadigi zamanlarda hic bir sikayetim yok bildigim kadariyla vertigoda da bas donmesi varmis oyle bisey olabilirmi sizde ben kendimden bile supheleniyorum acaba vertigo baslangici mi yoksa migren zamanla daha da mi ilerliyo diye

Ben hacamattan korkuyorum ki kesici her türlü şeyden korkuyorum 😞Faydası oluyormu ki
Korkmayın lütfen bu kesik gibi değil çizik çünkü. Hacamat yapılan birini görseniz gayet rahat oluyor
Faydası olmaz mı araştırın faydalarını inş yaptırırsınız.

Benim sadece basim agrirken oluyor bu soylediklerim basim agrimadigi zamanlarda hic bir sikayetim yok bildigim kadariyla vertigoda da bas donmesi varmis oyle bisey olabilirmi sizde ben kendimden bile supheleniyorum acaba vertigo baslangici mi yoksa migren zamanla daha da mi ilerliyo diye
Yok vertigo değil vertigo atak halinde olur meniere gibi birçok testten geötim vertigo değil

Benim şakaklarımda çok zonkluyor şakaklarımında damarımın atışını hissdyrum birşey oynuyor gbi orda gece yatarken daha çok nabız atışı oluyor şakaklarımda sizdede öylemi arkadaşlar
Bendede zonklama var benim genellikle ya sag ya sol tarafim agriyor tek tarafli tutuyor ve hangi taraf agriyorsa agriyan yerde acayip zonklma oluyor
Yok vertigo değil vertigo atak halinde olur meniere gibi birçok testten geötim vertigo değil
Anladim bunun icin noroloji doktorundan baska ilgilenen bolum varmi cunku ben her gittigimde sende migren var diyip 2 3 tane agri kesici yazip gonderdiler ama burdan duyunca sasrdm bir suru migren cesidi varmis denenen bir duru tedavi varmis gittigim doktorlar hic bahsetmemisti

Bendede zonklama var benim genellikle ya sag ya sol tarafim agriyor tek tarafli tutuyor ve hangi taraf agriyorsa agriyan yerde acayip zonklma oluyor

Anladim bunun icin noroloji doktorundan baska ilgilenen bolum varmi cunku ben her gittigimde sende migren var diyip 2 3 tane agri kesici yazip gonderdiler ama burdan duyunca sasrdm bir suru migren cesidi varmis denenen bir duru tedavi varmis gittigim doktorlar hic bahsetmemisti
Benim de gittiğim bazı doktorlar bahsetmedi bana kbb doktoru araştır her doktor bu konuda bilgili değil dedi bence üniversite hastanelerine gidin derim onlar daha bilgili ve tabi yine nöroloji çnkü migrene nörolojiden başka bölüm bakmaz

Birde sizin baş ağrısı sırasında başka şikayetleriniz nelerdir

Birde sizin baş ağrısı sırasında başka şikayetleriniz bas
Birde sizin baş ağrısı sırasında başka şikayetleriniz nelerdir
Bas agrisi tuttugunda omuzlarmdada agri oluyo mide bulantisi kusma gozlerimde kararma asiri derecede sersemlik oluyo odaklanamiyorum isyerindeysem calisamiyorim isiga sese ve parfum kokularina dayanamiyorm ve hemen hemen hergun tutuyor malesef

Evet var ve kafami toparlayamiyorum cok tuhaf oluyo insan derdinide anlatamiyosun mideme vuruyo bulanti yapiyo gozlerim karariyo bide bende saclarimi cekince iyi geliyo nedenini cozemedm ama iyi geliyo hatta farkinda olmadan o kadar cekiyorum ki bas agrisindan sonra kafama dokundukca aciyo 😔

Ben saç çekmeyi hiç denemedim aklımada gelmedi çünkü ağrıdan saç derilerim hassaslaştı şakaklarıma yakın çok ağrılarım oluyor elimle istemeden dokunduğumda oraları ağrıyor artık benimde kafam karışıyor etraf dönmüyor ama içim dönüyor gibi gerçek bir baş dönmesi yok beden ama uğultum ve işitme kaybım var braz sizde varmı uğultu işitme kaybı

Tekrar yazmak istiyorum Allah rızası için belki birinize faydası dokunur diye. Çeken bilir sıkıntısını.
Başınızdan hacamat tedavisi yaptırın mutlaka. Yabana atmayın korku güvenmeme vs ile ertelemeyin.

1 kere değil 2-3 ne kadar gerekiyorsa ilkinde tam açılma olmuyor yeni harekete geçiyor uyarılıyor zaten.

Tekrar yazmak istiyorum Allah rızası için belki birinize faydası dokunur diye. Çeken bilir sıkıntısını.
Başınızdan hacamat tedavisi yaptırın mutlaka. Yabana atmayın korku güvenmeme vs ile ertelemeyin.

1 kere değil 2-3 ne kadar gerekiyorsa ilkinde tam açılma olmuyor yeni harekete geçiyor uyarılıyor zaten.
Bana cok soylediler ama cok korkuyorum acikcasi siz kac defa yaptirdiniz ve cok can acitiyo mu internetten arastirdigm beni dahada korkuttu

Bana cok soylediler ama cok korkuyorum acikcasi siz kac defa yaptirdiniz ve cok can acitiyo mu internetten arastirdigm beni dahada korkuttu

Ben 15 senedir düzenli yaptırıyorum.

Başımın dayanılmaz ağrıları hacamatla kesildi. Kesilince bikaç sene başımdan hiç yaptırmadım. Ama hamilelikte migren atağa geçti o zaman da yaptırdım oda kesti.

En zorlandığım kısım 2 sene önce baş dönmelerim oldu oturduğum yer sallanıyo gibi oluyodu.
Lavaboya eğilince deprem oluyo gibi hissediyodum yer ayağımın altından kayıyor gibiydim bu şekilde aylar geçti tansiyon düşüklüğü falan sandım.

Kbb ye gittim dayanılmaz olduğu için dr la tam görüşemedim vertigo testim negatif çıktı. Başka bir kbb vestübiler nörit dedi.
Bazen kusarak gelir hastalar dedi bayılabilirler dedi dikkat et cam kenarında falan durma dedi.
İlaç verdi. 10 gün perişan oldum ilaçla başımı hiç kaldıramıyodum.

İlacı bırakmak zorunda kaldım 3-4 sefer baş ve kulak arkası hacamatı oldum o durdurdu sallanma dönme şikayetlerini.

Covid geçirdim ondan sonra bu aralar yine sık sık sarsıntı hissim oluyor hacamata gideceğim inşallah

Uzun yazmışım üstte anlatabilmek için.
Netten faydasına bakın sadece yapım şekline değil.

Sevdiğiniz biriyle gidin tek olmayın. Xan acısı olmuyor cilt çok hassassa minik bi cızlama oluyor o kadar.

X