Araştırdım da bu test damar tıkanıklığı için boyundaki şah damarlarına bakılıyormuş sanırım renkli doppler yapıldı bana boyun şah daamrlarında problem bulunmamıştıBu doppler ismini internette bir hastayı cvplayan doktor sylemişti bu testi ne için istyorlar ve sonucu ne çıktı annenizle
Tahminimce migren tedavisi başlatıcaklar hergün başım ağrıyor ctesi günüde akşama kadar migren atağı yaşadım gözlerimdede yanıp sönen ışıklar oluyor bazen göz kontrollerim normal olmasına rağmenAraştırdım da bu test damar tıkanıklığı için boyundaki şah damarlarına bakılıyormuş sanırım renkli doppler yapıldı bana boyun şah daamrlarında problem bulunmamıştı
Vestibüler migren çok karışık birşeymiş zaten kimin gercek baş dönmesi olmayablirmiş kiminde ağrı sırasında demgeszlk artarmış kiminde ağrı olmazmış anlamadım valla karambole gitcez galibaVestibuler migrende nistagmus görülüyor muymuş? Ben de tam olarak sizinle aynı belirtiler var kulak dışında. Belki iki rahatsızlığı aynı anda yaşıyor olabilirsiniz çok iç içe hastalıklar bunlar. Vestibuler migrende böyle uzun süren hastalıklar olabiliyormuş ama geçen gün bir doktor hayır o ataklar halinde olur çevren döner kusarsın vs dedi ki kendisinin doktor olduğuna inanmak ne mümkün. Yani dediğiniz gibi belli hastalıklar dışında Türkiye’de tıp maalesef ilerlememiş.
Valla baktılar çare bulunmuyor kabadan vurucaklar kortizonu geçecekler başka yolu yok gbiVestibüler migren çok karışık birşeymiş zaten kimin gercek baş dönmesi olmayablirmiş kiminde ağrı sırasında demgeszlk artarmış kiminde ağrı olmazmış anlamadım valla karambole gitcez galiba
Şimdi şöyle beynimize giden dört damar var ikisine karotis diyoruz bunlar ön tarafta şah damar da dediğimiz damarlar. Diğer ikisine de vertebral arterler diyoruz. Bunlar beynin arka tarafını besliyor. Beynin arka tarafında bizim denge sistemimiz, görme sistemimiz, duyma sistemimiz vs var. Boynunuzda bir hasar varsa fıtık düzleşme vs. Kan akışı bu arka damarlarda azalabiliyor. Başka sebeplerden de azalabiliyor. Kısacası beyninize az kan gidiyor beyin az besleniyor. Buna tıpta vertebrobaziler yetmezlik deniyor araştırıp belirtilerine bakın. Annemin sonuçları daha çıkmadı. Ben de yarın doktordan bu testi isteyeceğim sonuçları burada paylaşırım :)Bu doppler ismini internette bir hastayı cvplayan doktor sylemişti bu testi ne için istyorlar ve sonucu ne çıktı annenizle
Bende boyun fıtığıda var ama küçük fıtıkları büyük olanlar ble benden daha rahat şikayeti yok eğer o test boyun damarlarına bakılıyorsa bana yapıldı doppler temiz çıkmıştı sizinde temiz çıkar inşallahŞimdi şöyle beynimize giden dört damar var ikisine karotis diyoruz bunlar ön tarafta şah damar da dediğimiz damarlar. Diğer ikisine de vertebral arterler diyoruz. Bunlar beynin arka tarafını besliyor. Beynin arka tarafında bizim denge sistemimiz, görme sistemimiz, duyma sistemimiz vs var. Boynunuzda bir hasar varsa fıtık düzleşme vs. Kan akışı bu arka damarlarda azalabiliyor. Başka sebeplerden de azalabiliyor. Kısacası beyninize az kan gidiyor beyin az besleniyor. Buna tıpta vertebrobaziler yetmezlik deniyor araştırıp belirtilerine bakın. Annemin sonuçları daha çıkmadı. Ben de yarın doktordan bu testi isteyeceğim sonuçları burada paylaşırım :)
Bende boyun fıtığıda var ama küçük fıtıkları büyük olanlar ble benden daha rahat şikayeti yok eğer o test boyun damarlarına bakılıyorsa bana yapıldı doppler temiz çıkmıştı sizinde temiz çıkar inşalla
Kabadan kortizon da işe yaramıyorBende boyun fıtığıda var ama küçük fıtıkları büyük olanlar ble benden daha rahat şikayeti yok eğer o test boyun damarlarına bakılıyorsa bana yapıldı doppler temiz çıkmıştı sizinde temiz çıkar inşallah
Kortizon bir bayana çok iyi gelmiş 6 ay hastalık yok gbiydi belirtisi bizimle aynıydı umarım faydası olurKabadan kortizon da işe yaramıyortopamax ilacı işe yarar umarım tek umudum o. Bir de paxera kullanıyorum. Sanki biraz daha iyi hissediyorum. Birkaç seans da ozon tedavi alacağım. Lütfen sonuçlarımızı buradan paylaşalım birbirimize katkımız olur belki gerçekten yaşamasan bilinmez çok zor bir dur sürekli sersemlik. En kötüsü de hep böyle mi kalıcam diye düşünmek. Tedavi şart arkadaşlar zamanla asla geçmiyor 14-15 ay oldu. Not: ismini verdiğim ilaçları lütfen doktorunuza danışmadan kullanmayınız çok etkili ilaçlardır.
Ben hacamattan korkuyorum ki kesici her türlü şeyden korkuyorumBu ve benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlar lütfen baş ve kulak arkası hacamat yaptırın.
Daha önce yazmıştım konuyu akışta görünce tekrar yazmak istedim.
Bu migren turunu ilk defa duydum bende migreni neredeyse hergun yasayanlardanim her sabah vas agrisiyla uyaniyorum mideme bulanti yapiyor kafam surekli sersem gibi aklimi toparlayamiyorim isyerindede bu durumdan dolayi cok zorluk cekiyorum senelerden beri gitmedigim doktor kalmadi migren detoxu ve hacemati duydum ama denemeye cesaret bulamadim yillardir neredeyse hergun bazen gunde 2 kere migren ilaci kullaniyordum 2 aydir onu biralmayi basarabildim ama bas agrilarim bir turlu azalmadi Allah dusman basina vermesin hepimize sifalar versin insallahArkadaşlar vestibüler migren teşhisi kondu bana 2 aydır ilaç kullanıyorum fakat kafamda sersemlik gçemiyor bi türlü hayatımı çok etkiliyor sizin nasıl seyrediyo nasıl geçti neler yaşadınz veya neler yaşıyosunuz lütfen yardım??
Bu saydıgınız ilaçlar antidepresanmı migren ilacımı ya 15 ay cok uzun bi süre okuyunca daha kötü oldum tedavi görüyorum 8 ay oldu benimde geçmedi ofKabadan kortizon da işe yaramıyortopamax ilacı işe yarar umarım tek umudum o. Bir de paxera kullanıyorum. Sanki biraz daha iyi hissediyorum. Birkaç seans da ozon tedavi alacağım. Lütfen sonuçlarımızı buradan paylaşalım birbirimize katkımız olur belki gerçekten yaşamasan bilinmez çok zor bir dur sürekli sersemlik. En kötüsü de hep böyle mi kalıcam diye düşünmek. Tedavi şart arkadaşlar zamanla asla geçmiyor 14-15 ay oldu. Not: ismini verdiğim ilaçları lütfen doktorunuza danışmadan kullanmayınız çok etkili ilaçlardır.
Sizin baş dönmeniz yada dengesizliğim var mı migren dışında bende ilk defa duydum migrene bağlı çeşitli hastalıklrı ahh bir kurtulsamBu migren turunu ilk defa duydum bende migreni neredeyse hergun yasayanlardanim her sabah vas agrisiyla uyaniyorum mideme bulanti yapiyor kafam surekli sersem gibi aklimi toparlayamiyorim isyerindede bu durumdan dolayi cok zorluk cekiyorum senelerden beri gitmedigim doktor kalmadi migren detoxu ve hacemati duydum ama denemeye cesaret bulamadim yillardir neredeyse hergun bazen gunde 2 kere migren ilaci kullaniyordum 2 aydir onu biralmayi basarabildim ama bas agrilarim bir turlu azalmadi Allah dusman basina vermesin hepimize sifalar versin insallah
Bana salı günü konsey toplancak tanıyı ozaman koyacaklar meniere düşünüyorlar ama baş dönme atağım olmadgı için kbb doktorları meniere byle olmaz diyor bakalım nedicekler inşallah meniere değilimdirBu saydıgınız ilaçlar antidepresanmı migren ilacımı ya 15 ay cok uzun bi süre okuyunca daha kötü oldum tedavi görüyorum 8 ay oldu benimde geçmedi of
Bana salı günü konsey toplancak tanıyı ozaman koyacaklar meniere düşünüyorlar ama baş dönme atağım olmadgı için kbb doktorları meniere byle olmaz diyor bakalım nedicekler inşallah meniere değilimdir
migren ilacı ve antidepresanBu saydıgınız ilaçlar antidepresanmı migren ilacımı ya 15 ay cok uzun bi süre okuyunca daha kötü oldum tedavi görüyorum 8 ay oldu benimde geçmedi of
Evet var ve kafami toparlayamiyorum cok tuhaf oluyo insan derdinide anlatamiyosun mideme vuruyo bulanti yapiyo gozlerim karariyo bide bende saclarimi cekince iyi geliyo nedenini cozemedm ama iyi geliyo hatta farkinda olmadan o kadar cekiyorum ki bas agrisindan sonra kafama dokundukca aciyoSizin baş dönmeniz yada dengesizliğim var mı migren dışında bende ilk defa duydum migrene bağlı çeşitli hastalıklrı ahh bir kurtulsam
Ben saç çekmeyi hiç denemedim aklımada gelmedi çünkü ağrıdan saç derilerim hassaslaştı şakaklarıma yakın çok ağrılarım oluyor elimle istemeden dokunduğumda oraları ağrıyor artık benimde kafam karışıyor etraf dönmüyor ama içim dönüyor gibi gerçek bir baş dönmesi yok beden ama uğultum ve işitme kaybım var braz sizde varmı uğultu işitme kaybı falanEvet var ve kafami toparlayamiyorum cok tuhaf oluyo insan derdinide anlatamiyosun mideme vuruyo bulanti yapiyo gozlerim karariyo bide bende saclarimi cekince iyi geliyo nedenini cozemedm ama iyi geliyo hatta farkinda olmadan o kadar cekiyorum ki bas agrisindan sonra kafama dokundukca aciyo
Doktorlar salı günü tanımı koyacaklar eğer migrene bağlıysa efexorla herşeyin tedavi edilir geçiyor demişti umarım öyledir ve geçerBen saç çekmeyi hiç denemedim aklımada gelmedi çünkü ağrıdan saç derilerim hassaslaştı şakaklarıma yakın çok ağrılarım oluyor elimle istemeden dokunduğumda oraları ağrıyor artık benimde kafam karışıyor etraf dönmüyor ama içim dönüyor gibi gerçek bir baş dönmesi yok beden ama uğultum ve işitme kaybım var braz sizde varmı uğultu işitme kaybı falan
İnşallah öyledir. Saç çekme durumunu ben de ilk kez duydum. Benim de saç derim hassas şu an. Efexor ne bu arada bir araştırayım. Siz de benim gibi günlük işlerinizden biraz geri kalıyorsunuz ve çevrenizdeki insanların gözünde tembel etiketi yiyor musunuz? Hiçbir şeyim yok gibi muamele görüyorum kanıtlayamadığım için ama kafam kazan gibi özellikle gözlerim. Gözleriniz nasıl tam olarak?Doktorlar salı günü tanımı koyacaklar eğer migrene bağlıysa efexorla herşeyin tedavi edilir geçiyor demişti umarım öyledir ve geçer