Verimli Yaşam Günlüğüm

Nasil yani anlamadim? Sabah kalkinca baska seyler düüsünmekle neyi kastettiniz? Veya genel olarak neyi hep düsünüyorsunuz kalkinca? Diyet mi?

Kendinizle bukadar sert olmayin her kücük adim dahi basaridir:)

Belkide düzenli bir rutine ihtiyaciniz vardir veya manevi yönden güclenmeye ve kendinize inanmaya
Ara sira bende bosluga düsüyorum ve bu yüzden gün icerisinde bos vakitlerimde olsun, ev isi yaparken olsun hep youtube den bana iyi gelen bi kac kisiyi dinlerim ve izlerim.
Özellikle is yaparken ev süpürürken sadece dinleyerek faydalandigim bi kac hesabi sizle de paylasayim. Belki yardimci olur:) tabi sonradan kagit kalemle ögrendiklerimi de oldugu müddete yazili sekilde tutmakta fayda var

- hikmet anil öztekin
- hatice kübra tongar
- tülay kök
- rüzgar mira okan

Bunun yaninda cocuk uyurken vakit olunca sessiz vlog izliyorum. Beni rahatlatiyor ve motive ediyor verimli birseyler yapmak icin veya düzenli huzurlu bir hayat yasamak icin:)

- mera
- hüzme bursa
- feraye
- leyla
- ezgiloji
- külpisisi
-asya omras
- derune
- monai su

Bi kac yabanci kanali da takip ediyorum
Ama bence simdilik bukadari yeterli❤ Isterseniz bi göz atin. Umarim sizi motive eder ve hayatinzi etkileyek seyler bulursunuz❤❤❤
tavsiyeleriniz için teşekkürler hepsine en kısa zamanda bakacağım ah ya siyah ya beyaz olayından biraz vazgecebilsem bu diyet olayı haddini aştı bieraz bende hep aynı döngünün içinde buluyorum kendimi al ver al ver ama çözmeye niyet ettim bu durumun psikolojik yönünü göz ardı edemem çözeceğim

Merhaba sevgili günlüğüm kendimi kilo korumaya alıp diyet işlerine mümkünse ömrümün sonuna kadar ara verip sezgisel yeme ye geçmeye karar verdim üç gündür falan uyguluyorum her gün tartiliyorum kilom sabit şimdilik ilerlemem iyi inşallah böyle devam eder kendime diyete taktigim gibi takacak bir şey bulmam lazım ki diyetten çıkan açık kapansın kendimi alanimda geliştirmeye adayacagim inşallah niyetim bu yönde

Merhaba günlüğüm sezgisel beslenme adımı olan oturarak farkındalıkla yeme adımını yapmaya çalışıyorum bı kaç gündür fena değil bundan sonra her gece günlük burada o gün yediklerim tartı sonucum duygularım düşüncelerim planım vs gibi deneyimimi yazacağım amacım adımları düzenli olarak 12 hafta uygulamak inşallah başarırım

İyi akşamlar sevgili günlüğüm ve okuyan arkadaşlar
Bugün beslenmem harika değildi maalesef
Bütün gün ihtiyacım olmadığı halde atistirip durdum sonra bı pişmanlık ve yeme dürtüsü geldi
Zihnim konuşmaya başladı hadi bugün de ye kalk çerez koy çikolata koy bı kez daha ye yarın baştan başlarsın zaten gitti dedi kalktım çay koydum
Sonra birden sezgisel yeme danismanimin bu konudaki uyarısı geldi aklıma videeolardan birinde yeme dürtüsü gelir geçer demişti hatta bunu bir otobus metoforuyla anlatmıştı bı yoldasin otobüsün soforusun en arkada bir yolcu var bağırıyor sağa dön sağa dön sırf sussun diye dönüyorsun bı sure gidiyorsun sonra tekrar yoluna geri dönüyorsun adam tekrar başlıyor şoka dön sola dön içinizdeki ye diyen ses buna benzer onu duymadikca söylediklerini yapmadikca bir süre sonra sesi azalacak kalktım ve dedim ki kendi kendime hep bu oluyor hep aynısını yapıyorsun kalk sporunu yap aç değilsin
Ve kalktım sporumu yaptım içimdeki sese karşı koyma kasımı kuvvetlendirdim şu an çok daha iyiyim 😊👍kendimle gurur duyuyorum 👏👏

Merhaba sevgili günlüğüm biraz önce kahvaltımı yaptım yine doyma noktasının üstündeyim kafamda hep aynı düşünce simdi de ye de yarın başlarsın zaten ramazan geldi artık yiyemeyeceksin kahvaltıdan kalkıyorum hadi bı kahve yap çikolatayla ye zaten yarın ramazan ramazan ayında dikkat edersin
Nedir bu kendimi bu kadar sabote etmemin sebebi niye hayatımda ne yiycem ne zaman yiycem su mu bu mu düşüncesi olmadan yasamaya herkes gibi bedenimin ibtiyaci için yemek yemeye neden bu kadar direniyorum niye çözemiyorum bu meseleyi
Çalışıyorum yapacağım 🙏

Merhaba sevgili günlüğüm biraz önce kahvaltımı yaptım yine doyma noktasının üstündeyim kafamda hep aynı düşünce simdi de ye de yarın başlarsın zaten ramazan geldi artık yiyemeyeceksin kahvaltıdan kalkıyorum hadi bı kahve yap çikolatayla ye zaten yarın ramazan ramazan ayında dikkat edersin
Nedir bu kendimi bu kadar sabote etmemin sebebi niye hayatımda ne yiycem ne zaman yiycem su mu bu mu düşüncesi olmadan yasamaya herkes gibi bedenimin ibtiyaci için yemek yemeye neden bu kadar direniyorum niye çözemiyorum bu meseleyi
Çalışıyorum yapacağım 🙏

Geçen yıl kilo verdiğimde denediğim 1-2 yöntem olmuştu.
mesela sofraya 2 dilim ekmek 1 yumurta biraz zeytin peynir tabağı hazırladım fazlasını masaya koymadım.
sıvı da sınır yoktu çay kahve istediğim kadar içtim.
öğlen yemeğini doyana kadar yedim akşam az yedim aç uyudum :)
sonra sabah kahvaltısını iptal ettim şuan 2 öğün besleniyorum arada meyve çerez oluyor.

birde acıkma hissi yaşadığımda hep su içtim gerçi artık ramazan yaklaşıyor sonrasında denemenizi tavsiye ederim :)

Geçen yıl kilo verdiğimde denediğim 1-2 yöntem olmuştu.
mesela sofraya 2 dilim ekmek 1 yumurta biraz zeytin peynir tabağı hazırladım fazlasını masaya koymadım.
sıvı da sınır yoktu çay kahve istediğim kadar içtim.
öğlen yemeğini doyana kadar yedim akşam az yedim aç uyudum :)
sonra sabah kahvaltısını iptal ettim şuan 2 öğün besleniyorum arada meyve çerez oluyor.

birde acıkma hissi yaşadığımda hep su içtim gerçi artık ramazan yaklaşıyor sonrasında denemenizi tavsiye ederim :)
Ben daha çok ne yediğimden ziyade düşüncelerimi düzenlemeye çalışıyorum yıllardır diyet yaptığım için bu konudaki düşüncelerim epey bozuk yine çok yoğun ve katı bir diyet sürecinden çıktığım için bu şekilde beslenmem benzeyecek olursam kıtlıktan çıktım 😂😂😂amacım bedenimi dinleyerek onun ihtiyaçlarına göre besleneblmek ve en çok da gün içinde diyeti kiloyu ne yiyeceğim kaç kalori ne kadar spor yapsam takarum gibi düşüğü durdurmakk ya da minimuma indirmek inşallah başarırım

Merhabalar iftarda fena sayilmazdim yemeği gayet az porsiyon da yedim tatlida biraz ippin ucu kaçtı tabi iki dilim güllaç yedim üç de hurma bence Ramazan'ın ilk günü için fena sayılmaz zamanla guclenecegim bu arada aylar önce koyduğum ders çalışma hedefime başladım başka şeylerle uğraşmak hem iyi gelecek hem beni geliştirecek
İftardan sonra 1 saat yürüyüş ve koşu da yaptım 👏

Merhaba sevgili günlüğüm bugün de fena sayilmazdi yemek konusu değil de tatlılar epey zorluyor iki dilim Kıbrıs tatlısı yedim ama 75 dk yürüyüş koşu yaptım 👏

Merhaba günlük
Bugün iftarda gayet yavaş ve kontrollü yedim sporumu yaptım ne olduysa spordan sonra oldu kuru kayisi hurma incir falan yedim kahve ile bunlar tamamen alışkanlık duygusal yeme falan değil gayet iyiyim cunku masanın üstünde duruyorlardı ve yedim
Her neyse bugün de böyle bitti her gün tartiliyorum kilom sabit şimdilik
Kendime izin veriyorum zaman tanıyorum zamanla daha iyi olacak

Merhaba günlük yazsam mi yazmasam mi nerden başlasam bilemiyorum
Uzun zaman oldu girmeyeli
Şöyle bir değerlendirme yapacak olursam
Ramazan ayinda beslenmeme hiç dikkat etmedim her gün bir tatlı yapıp yedim bayramda da devamı geldi tabi ve insülin direnci baş gösterdi tekrardan ilaca başladım 😔insan bile bile bunu kendine neden yapar bilmiyorum bir kaç gündür Canik cok sıkkın aslında bu mesele yoktu eşimle atistik durduk yere ve üç gündür duygusal yeme öyle boyutlara ulaştı ki daha şimdiden üç kilo aldım galiba buna dur demem lazım daha bu yaşımda şeker hastası olmak istemiyorum çünkü

Bunun dışında ders çalıştığından bahsetmiştim ales için gayet iyi ilerledim ama son zamanlarda ycanim istemediği için o da sekteye uğradı maalesef aslında konuları bitirdim bı tekrat yapmak istiyorum bunun için bı plan yaptim ama ramazan ayından sonra düzeninin değişmesi ile birlikte planima uyamaz oldum her zamanki gibi plan tam gitmezse olduğu kadar diyemedihim için o anlamda da kötü hissediyorum
Bunun dışında da kayinpederim gil bize geldi ve kendisini hiç sevmwm

Nasıl duzenleyecegim bu duygu durumumu bilmiyorum çok yoruldum sorumluluklarim ve hayattan istediklerim arasinda sıkışıp kalmış durumdayım herşey üstüme üstüme geliyor gibi duygu durumum çok dalgalı bu diyet kisirdongusunden bıktım bir şeyler yapmam lazım böyle verimli yaşam mi olur

Merhaba sevgili günlüğüm
Geçen haftadan beri dört deneme çözdüm fena değil her gün uyanamadim maalesef
Diyetisyene tekrar başladım şükür
Öğrendiğim bir şey var kesinlikle diyetisyen dışında birinden yok Karatay yok Dukan yok aidin salihin miydi neydi en son denedigim hiç biri bana iyi gelmiyor ve hepsi yeme krizleri ile son buluyor
Diyetisyenim beni tanıyor zaten acelem yok çok katı olmayan bana uygun bir menü yazdık ikinci gunumdeyim sakinlestim şükür
Çocuklarla hergun parka gidiyoruz
Dikkati güçlendirme setlerini yaptırmaya çalışıyorum oğlum okulda öğrendiği şeyleri unutmasın istiyorum ama sevemedi okulu maalesef bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum keyif alması için elimizden geleni yapmamıza rağmen okul varken her sabah ağlamaklı gitti okula pandemi ile birlikte iyice uzaklaştı öğretmeninin yolladığı oyun gibi etkinlikleri hep söylenerek yaptı bizim önem verdiğimiz in farkında olduğu için böyle yapıyor herhalde bir süre kardeşine yaptırıp ona teklif etmeyeceğim bakalım kendiliğinden gelecek mi
Yürüyüş yapıp yürüyüş yaparken alanimla ilgili video dersler dinlemeye gayret gösteriyorum
Bugün yatak odasını temizledim cami perdesi duvarı dolaplar kıyafetler ayrıldı oda oda yapmayı düşünüyorum bayrama kadar bitse yeter 😊
Çok şükür toparladım gibi
Her gün kitap okumaya da başladım yeniden
Ve meditasyon 😍

Merhaba günlüğüm
10 günlük falan bir tatilde idim oldukça yorucu geçti tabi tatil planının tarihi bu şekilde değişince maalesef diyet aksadı ve battı balık yan giderci ben şu anda 68 kilo ile basladigim yerdeyim 4-5gun evdeyim bu sürede mümkün olduğunca hızlı kilo vermem lazım zira hiç sevmedim bu kiloları biraz kızgınım kendime bunu yaptığım için ama yapacak bir şey yok bayramdan sonraya kadar bir rutin oturtmam mümkün değil bayramdan bir kaç gün önce eşimin memleketine sonra eve bayramın ikinci günü de bizim memlekete gideceğiz artık dönüşte ales için yoğunlaştırılmış bı tekrar yaparım sınav 16 sında sonrasında ise alana yogunlasmam gerek umarım bu arada biraz kilo veririm geri donuse tekrar randevu alacağım diyetisyenimden zaten sonra onunla devam

Merhaba sevgili günlüğüm
Bu aralar kafamda deli sorular var ben bu yüksek lisans için niye uğraşıyorum diye düşünüp duruyorum bu kadar xcok çalışıp dusunmesem iyi idi ama
Şöyle ki çocuklarım kucuk ben Nevşehir'de yaşıyorum yüksek lisansa nigdeye başvuracağım alese hazırlanırken bile çocukları ihmal ettigimi hissediyorum yoğun stres altına giriyorum yüksek lisans demek haftada bir gün nigdeye gidip gelmek düzenli ders çalışmak demek bu kadar strese sokmaya değer mi diye düşünmeye başladım bı tarafım işin var güzel bir ailen var artık bütün enerjini onlara harca heyecan arama diyor bir tarafim isimde en iyi olmak için ne gerekiyorsa yap bir idealin olsun diyor sanki bu içimdeki mukemmelliyetci ses 🤔

X