Verimli Yaşam Günlüğüm

Merhaba
Sayfanızı okudum
Günlük olarak verimli rutin sayfasını da okuyorm🤗
Gercekten bana iyi geliyor.
Sizin sayfa da uzun soluklu olur ins.
Benim de 6 aylık bi bebeğim var.
Cidden bazen kendimi yetersiz hissediyorum cok.
Özellikle uykuya gecislerde😕
71 kilo ile doguma girdim suan kilom 55.5 ama saglıklı beslenme yok😕
Gittikce kilo veriyorm ama hep halsizim.
Zaten zayıf değil saglıklı olmak onemli.
Kilonuzu dert etmeyin cidden.
Gün vs olaylarından kacındıkca,yemeginizi evden getirdikce düzene girecektir.
Hem saglıklı hem ekonomik🤗
Son zamanlarda daha iyi hissediyorum çok şükür battı balık yapmamayı öğretmeye çalışıyorum kendime fena sayılmam
Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim yeni bir bebek aileye katılınca aile sistemi tamamen köklü bir değişikliğe giriyor uyum sağlamakta zorlanmak çok normal elbette alışacaksınız merak etmeyin
Zamana bırakabilmek iyi geliyor bazen her şey tam olmak zorunda değil hayat her şekli ile akıyor tadını çıkarmaya çalışın anın sadece tadını
Bu aralar bende bunu ilke edinmeye çalışıyorum
Hepimizin yaşamı verimli ve anlamlı olur inşallah

Bir hafta tembel takıldım sevgili günlük yarın tartı günü yeme düzenimi oturttum gibi artık her şeyden ölçülü yemeye özen gösteriyorum Bı hafta baklagillerden de yedim pilav da tatlı da ama hep sayarak yedim ve mutlaka dengeledim haliyle iyi hissediyorum tartı da beni sevindirir inşallah
Yarın bi araba var ustaya gösterecek eşim eğer sıkıntı çıkmazsa alacağız ve kendi arabamızı satılığa koyacağız bizim için ev borcunu çok çok azaltacak bir adım olacak olursa inşallah
Heyecanlıyım
Hayırlısı olur inşallah

Bu arada bugün etkili insanların yedi alışkanlığı kitabına başlıyorum çok gördüm önerilerde bakalım izlenimim ne olacak

Son zamanlarda daha iyi hissediyorum çok şükür battı balık yapmamayı öğretmeye çalışıyorum kendime fena sayılmam
Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim yeni bir bebek aileye katılınca aile sistemi tamamen köklü bir değişikliğe giriyor uyum sağlamakta zorlanmak çok normal elbette alışacaksınız merak etmeyin
Zamana bırakabilmek iyi geliyor bazen her şey tam olmak zorunda değil hayat her şekli ile akıyor tadını çıkarmaya çalışın anın sadece tadını
Bu aralar bende bunu ilke edinmeye çalışıyorum
Hepimizin yaşamı verimli ve anlamlı olur inşallah
Saolun amin insallah🙏🏻
Evet kilit cümle bu hersey tam olmak zorunda değil.
Bunu diyince daha kolaylasıyor hersey🤗

Merhaba sevgili günlüğüm seni ihmal etmişim
Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım barı
Ekonomiden başlayayım son bir kaç gün içinde önemli bir karar verip arabamızı küçülttük elimizdeki arabayı 112000 e satıp yerine 40000 e bir araba aldık ve ev kredisi 8 aya düştü bu beni zihnen çok rahatlattı
İki aydır eşimle kendimize tüm faturaları taksitleri falan ödedikten sonra haftalık 500 lira harcama limiti koyduk eğer artarsa haftalık olarak artan miktarı yine altın hesabına yatırıyoruz
Bunun dışında ben 300 liralık bir güne girdim ve yine tüm sabit giderler dışında kalan paranın ve hesaba yatan her paranın %10 unu yine altın hesabına atmaya başladık birikiminin çok ufak adımlarla ilerlese de bunun borç bilinç düzeyinden bolluk bilinç düzeyine geçmek için hayatıma önemli katkısı olduğunu düşünüyorum

Çocuklarla ilişki : Her gün onlarla oyun oynayamıyorum işkence gibi geliyor her gün kitap okuyup dikkati güçlendirme kitaplarından etkinlik yapıyoruz iki çocuğum arasındaki dengeyi kurma konusunda kendimi başarılı görüyorum eskiye göre kıyasladığımda özellikle sömestr dan bu yana öfke yönetimimin daha iyi olduğunu düşünüyorum
Çocuklara karşı hem ekonomik anlamda tasarruf etmeye çalışmamdan hem de çalıştığım ve yeterince vakit ayıramadığımı düşünmekten ve bundan dolayı suçluluk hissetmekten kurtulamadım maalesef

İş hayatım Yeni bir okula başladığım için Şubat ayı öğrencileri okulu tanımaya çalışmakla geçti ilk iki hafta yoğun bir boşluk duygusu hissettim yeni yeni aşmaya başladım bu okulun Rehber öğretmeni olmayan bir okul olduğu için rehberlik anlayışının oturması zaman alacak
Buradaki en temel problemim ertelemek bunun için pazartesi sabah haftalık program hazırlayıp yapmam gereken tüm işleri yazıyorum öğrenci randevularını arka arkaya alıyorum kalmaması için
Sınıf rehberliği için her gün öğleden sonraki derslerde yapmaya çalışıyorum yaptıklarımın üzerine planda tik atıyorum
Buradaki gelişmeyi kendim için yeterli görmüyorum daha iyisi olabilir ama dönem başına göre çok daha iyiyim
KİŞİSEL gelişim: Kitap okuma alışkanlığım oturdu zaten günlük mutlaka okuyorum genelde kendi alanımda ve kişisel gelişim alanında okuyorum
Mesleki gelişim ile ilgili de yeni bir karar aldım bir ara ders çalışayım demiştim ama bu anlamlı gelmedi herhalde ki sürdüremedim ama rehberlik hizmetleri sunum sisteminin bir tablosu var buradaki konularla ilgili bir arşiv hazırlamak istiyorum sunum sisteminin çıktısını alıp çalıştığım konunun üzerini çözeceğim bu bana arafığımı bulabileceğim hem bir arşiv sağlamış olacak hemde işimin pratik kısmı ile ilgili beni güçlendirecek

Diyet ve spor spor rutinim zaten oturdu haftanın üç günü spor salonuna gidiyorum çok memnunum

Beslenme : şu an 62.8 Kilom bunu 58 civarına çekip korumak istiyorum ilerliyor gibi görünsem de bu mesele hala zihnimde çok karışık dengede kalmayı çok istiyorum bakalım zamanla neler olacak

Merhaba günlüğüm yoğun günler geçiriyorum o yüzden pek yazamadım

Arabayı sattıktan sonra maddi olarak bira z açıldım uzun zamandır bizim hayatımızın ciddi oranda kısıtlandığı bir borç ödüyorduk ama bu rahatlama hissine dur demeli artık birikim yapmak istiyorum inşallah

kendime bi tane akıllı saat aldım mesela ama hayatuma anlam kattığına inanıyorum spor yaparken beni hırslandırıyor

Spor salonunda çok övdükleri fiyatı yüzünden düşündüğüm bir beslebme danışmanı vardı ona başladım bire bir günlük ilgileniyor bu da motivasyonu güçlendiriyor versiği beslenme şekli de farklı biraz karataya benziyor ama tam değil üç gündür uyguluyorum inşallah bozmayacağım beş kilo veririz bir ayda dedi inşallah başarırım güncel kilom tam 63.0

Oğlumla kızımın telefon kullanımını bitirdik hiç vermiyorum bu hafta çok uğraşıyorlardı biz farkında olmadan özellijle oğlum alıyordu bazen bir yerlere saklanıp bir şeyler izliyordu şu andaki fark muazzam telefonun yerini kitaplar aldı bir kaç kitap okuyoruz günlük daha erken yatmaya ve okul saatinde kendiliğinden uyanmaya başladı okula karşı olan direnci ise gözle görülür oranda azaldı demelki çocuk ya uykusunu alamadığı için ya da evde olsa telefonla oynayabileceğini düşündüğü için okula gitmek istemiyordu bu konuda kendimi bağışlıyorum ve zarardan döndüğüm ve kararlı davrandığım için kendimle gurur duyuyorum

Etkili insanların yedi alışkanlığı kitabını çok yavaş ama sindire sindire okumaya çalışıyorum bir kezden sonra ikinciyi de okumak istiyorum tam bir başucu kitabı

Ders çalışma meselesine hala başlayamadım bir arşiv hazırlamak muazzam olur ama beni yavaşlatan şey istediğim konuyla ilgili çalışmayı aradığımda internetten zaten buluyor oluşum umarım bu sene bu hedefim için de adım atmayı başarırım

Yazmadığım günlerin değerlendirmesi böyle

Günaydın sevgili günlüğüm
Bu aralar kitap okumuyorum nedense çok yavaş ilerliyorum daha dığrusu evle bayadır fırsat bulup ilgilenemedim genel temizlik dışında çekmeceler çpcuk dolapları kitaplık oyuncak dolabı tam bir felaket ve evim karışınca benim de kafam çok karışıyor buna vakit ayırmam lazım

İşlerimi haftalık olarak planladım allahtan mani gelmezse plana uyduğum takdirde gayet esnek olduğu için uyacağımı düşünüyorum bütün planım 23 nisana kadar son buluyor

Çocuklara abur cubur yedirmeme üzerine çalışacağız bu ara dün oğlum yediği abur cuburlardan sonra istifra etti bu konuda eşimin alışkanlığının değişmesi lazım kendisi abur cuburu çok sever bu günden itibaren çocukların sevdiği şwyleri evde yapmaya karar verdim hwm beraber yapacağız bizim için etkinlik olacak hem de en azından içinde ne olduğunu bildiğimiz şeyler yiyecekler

Diyeti hiç bozmadım yarın tartı günü bakalım sonucu yazacağım takviye olarak prebiyotik kullanmaya başladım bu ara

merhaba sevgili günlüğüm
evde işler biraz karışık bu ara babam pazartesi günü ani bir karın ağrısı ile hastahaneye yattı çarşamba günü ameliyat oldu safradn bende üç günlük rapor aldım bu üç günde aabah akşam spor yaptım diyeti minik bir iki çatal dışında bozmadım okul da tatil olunca mart ayında yapabildiğimin en iyisini yapmayı istiyorum iki öğüne geçtim hiç tartılmadım bu hafta salı günü süpriz olacak inşallah güzel olacak inanıyorum

merhaba sevgili günlüğüm
evde işler biraz karışık bu ara babam pazartesi günü ani bir karın ağrısı ile hastahaneye yattı çarşamba günü ameliyat oldu safradn bende üç günlük rapor aldım bu üç günde aabah akşam spor yaptım diyeti minik bir iki çatal dışında bozmadım okul da tatil olunca mart ayında yapabildiğimin en iyisini yapmayı istiyorum iki öğüne geçtim hiç tartılmadım bu hafta salı günü süpriz olacak inşallah güzel olacak inanıyorum
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.

merhaba sevgili günlüğüm
Cok gecmis olsun. Bu saatte uyuyamadim ve yine yazdiklarinizla güzelce motive oldum❤️ Sizi de tebrik ediyorum cokgüzel ve hizli bir sekilde sonuclar elde ediyorsunuz. Hele cocuklarinizla ilgili kararlar süper 😊 verimli , fit ve dogru yolda ilerleyen bir annesiniz masallah👍🏿👍🏿👍🏿

Cok gecmis olsun. Bu saatte uyuyamadim ve yine yazdiklarinizla güzelce motive oldum❤ Sizi de tebrik ediyorum cokgüzel ve hizli bir sekilde sonuclar elde ediyorsunuz. Hele cocuklarinizla ilgili kararlar süper 😊 verimli , fit ve dogru yolda ilerleyen bir annesiniz masallah👍🏿👍🏿👍🏿
çok teşekkür ederim inşallah hepimiz hayal ettiğimiz hayatları yaşarız
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
Çok teşekkür ederim .

Merhaba sevgili günlüğüm
Bugünler biraz verimsiz geçiyor baya bir verimsiz geçiyor çocuklar sürekli ekranda
Sabah yedide uyanıyoruz akşam ona kadar uyanıklar zaman çok sıkıcı geçiyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz ben dengeli besleniyorum spor yapmaya çalışıyorum bir saat akşam çocukları yatırırken sızıp kalıyorum genelde hiç kitap okuyamıyorum ya da kendime ait hiç zamanım yok aşırı sıkıldım bi de öncesinde raporlu idim tam 8 gündür evden çıkmadım ve bittiğimi hissediyorum sabrım en dipte bu dolayısıyla çocuklara da yansıyor tam toparladım derken bu karantina süreci modumu aşırı düşürdü
Neyse önce sağlık ...

Merhaba sevgili günlüğüm
Bugünler biraz verimsiz geçiyor baya bir verimsiz geçiyor çocuklar sürekli ekranda
Sabah yedide uyanıyoruz akşam ona kadar uyanıklar zaman çok sıkıcı geçiyor ne yapacağımızı şaşırıyoruz ben dengeli besleniyorum spor yapmaya çalışıyorum bir saat akşam çocukları yatırırken sızıp kalıyorum genelde hiç kitap okuyamıyorum ya da kendime ait hiç zamanım yok aşırı sıkıldım bi de öncesinde raporlu idim tam 8 gündür evden çıkmadım ve bittiğimi hissediyorum sabrım en dipte bu dolayısıyla çocuklara da yansıyor tam toparladım derken bu karantina süreci modumu aşırı düşürdü
Neyse önce sağlık ...
Sanırım hepimizde aynı motivasyon düsüklüğü var
Bebeğim 7 aylık.Kıs bebesiydi.
Bütün kıs bahar gelsin rahat etcez dedim.
Hastalıklardan koruyacagım diye paralandım.
Tam havalar düzeldi,hoop koronavirüs😔
Dün bi tur agladım artk
Doguracak zamanı bulmusum,7 aylık bebe dogal afetler,deprem ,salgın hastalık hepsini gördü diye😔
İns gececek bugünler🙏🏻

Sanırım hepimizde aynı motivasyon düsüklüğü var
Bebeğim 7 aylık.Kıs bebesiydi.
Bütün kıs bahar gelsin rahat etcez dedim.
Hastalıklardan koruyacagım diye paralandım.
Tam havalar düzeldi,hoop koronavirüs😔
Dün bi tur agladım artk
Doguracak zamanı bulmusum,7 aylık bebe dogal afetler,deprem ,salgın hastalık hepsini gördü diye😔
İns gececek bugünler🙏🏻
İnşallah biran önce düzelir bu durum bir çare bulunur allah hepimizin yardımcısı olsun gerçwkten çok zor zamanlar geçiriyoruz dünyaca tedbirlerimizi alıp bol bol dua etmek dışında yapacak bir şey de yok maalesef

merhaba sevgili günlüğüm kilomda sürekli dlgalanmalar oluyor bu süreçte dikkat etmeye çalışıyorum ama hem içinden geçtiğimiz süreç hem bu dalgalanmalar yine beni kendime axımaya sürüklüyor yarından itibaren gün gün ne yaptımsa paylaşmaya her anı vwrimli kılmak için elimden geleni yapmaya niyet ediyorum inşallah
30 yaşına geldiğim gün bir çok pozirif alışkanlığım olsun kilo hedefim turmuş olsun istiyoeum
Not: 6 temmuz doğum günüm

Günaydın sevgili günlüğüm bugün tartı günümdü -300 gr
Çok az az gidiyor ama önemli olan gitmesi zaten az bi kilom kaldı az gitsin de kalıcı olsun inşallah
Dün yeni bir kitaba başladım başak sayanın
Çocuklar için dikkati güçlendirme setinin yenisini aldık çok fazla teknoloji ile vakit geçiriyorlar bu süreçte maalesef
Bende durumlar böyle

X