Verimli Yaşam Günlüğüm

Merhabalar 28 yaşında iki çocuk annesi bir öğretmenim günlerim verimli geçsin hayat boşa akmasın istiyorum bazı yaşam hedeflerim var bunun için yılbaşını beklemek istemiyorum Yaşamın anda olduğunu sık sık hatırlamak için bu günlüğü açıyorum inşallah günlük ne yapmak istediğimi ne yaptığımı paylaştığım bir günlük olsun istiyorum
Kalem kalem ayıracak olursam
İş: işleri ertelemeden önem sırasına göre mümkün olduğunca zamanında bitirmek

Sağlık : Spor salonuna gidiyorum yine mümkün olduğunca devam etmek ve tabiki sağlıklı (porsiyon kontrollü) beslenmek

Ev: Ev işlerini planlamak ve plana uyarak ertelemeden tamamlamak
Her gün yatmadan evi toplamak

Kişisel Gelişimim: Günlük kitap okumak yatmadan meditasyon yapmak

İlişkiler : Eşimle haftada bir baş başa aktivete planlamak
Çocuklarla günlük en az yarım saat oyun oynamak, oğlumla bir etkinlik yapmak(okulda öğrendiklerine yönelik), yatmadan onlara da kitap okumak

Ekonomi: Yaptığım ekonomi planına uymak ve birikim yapmak (aylık 1500) kredi kartı kullanmamak dışarda yemeği tamamen bırakmak alışverişte gerçekten ihtiyacım var mı olmazsa olmaz mı diye sormak
Son paragrafınızı uygulamak biraz zor alışverişte gereksiz çok şey alıyorum. Nasıl önlerim kendimi bilemiyorum. Dışarda yemeyi tamamen bırakabildiniz mi? Bu sanırım çok zor bişey

Merhaba sevgili günlüğüm
Bu aralar kafamda deli sorular var ben bu yüksek lisans için niye uğraşıyorum diye düşünüp duruyorum bu kadar xcok çalışıp dusunmesem iyi idi ama
Şöyle ki çocuklarım kucuk ben Nevşehir'de yaşıyorum yüksek lisansa nigdeye başvuracağım alese hazırlanırken bile çocukları ihmal ettigimi hissediyorum yoğun stres altına giriyorum yüksek lisans demek haftada bir gün nigdeye gidip gelmek düzenli ders çalışmak demek bu kadar strese sokmaya değer mi diye düşünmeye başladım bı tarafım işin var güzel bir ailen var artık bütün enerjini onlara harca heyecan arama diyor bir tarafim isimde en iyi olmak için ne gerekiyorsa yap bir idealin olsun diyor sanki bu içimdeki mukemmelliyetci ses 🤔
Merhaba işiniz olabilir güzel bir aileniz de olabilir ama insanın hayatında illaki hedefleri yahut bir hedefi olmalı. Evet belki 1 gün çocuklarınızla beraber geçireceğiniz vakti başka şeylere harcıyor olabilirsiniz ve annelik duygusu hayır yapma boşver evladınla vakit geçir deyip insanı yapmak istediklerinden caydırabiliyor. Ama bu hedeflerimiz ideallerimiz hem kendimiz için hem de evlatlarımızın geleceği için. Ben bu şekilde düşünüyorum. Ben de haftada belli bir süre ideallerim için çalışıyorum. Kızımdan ayrı kaldığım süre zarfında bazen vicdan azabı çekiyorum. Sonra da diyorum ki bu yaptıklarım mutlu bir anne olmam için gerekli hem kızımın hem kendi geleceğimiz için bunları yapmalıyım deyip ideallerim yolunda hergün bir adım atıyorum.

Son paragrafınızı uygulamak biraz zor alışverişte gereksiz çok şey alıyorum. Nasıl önlerim kendimi bilemiyorum. Dışarda yemeyi tamamen bırakabildiniz mi? Bu sanırım çok zor bişey
Tamamen olmasa da büyük oranda bıraktım pandeminin bunda çok etkisi oldu evden çıkamayınca sevdiğim lezzetleri evde denemeye başladım bir kaç denemede tam istediğini tutturmaya başladım böylesi çok daha ekonomik ve sağlıklı en azından içine ne koydugumu biliyorum çocuklarla da abur cubur azalttik artık bir şey istediklerinde yapalım mı diye soruyorlar hem daha sağlıklı oluyor hem de bize aktivite

Merhaba işiniz olabilir güzel bir aileniz de olabilir ama insanın hayatında illaki hedefleri yahut bir hedefi olmalı. Evet belki 1 gün çocuklarınızla beraber geçireceğiniz vakti başka şeylere harcıyor olabilirsiniz ve annelik duygusu hayır yapma boşver evladınla vakit geçir deyip insanı yapmak istediklerinden caydırabiliyor. Ama bu hedeflerimiz ideallerimiz hem kendimiz için hem de evlatlarımızın geleceği için. Ben bu şekilde düşünüyorum. Ben de haftada belli bir süre ideallerim için çalışıyorum. Kızımdan ayrı kaldığım süre zarfında bazen vicdan azabı çekiyorum. Sonra da diyorum ki bu yaptıklarım mutlu bir anne olmam gerekli hem kızımın hem kendi geleceğimiz için bunları yapmalıyım deyip ideallerim yolunda hergün 1 adım atıyorum.
Haklısınız anne olup aynı anda kendine vakit ayırmak ne zor ya 😊

Tamamen olmasa da büyük oranda bıraktım pandeminin bunda çok etkisi oldu evden çıkamayınca sevdiğim lezzetleri evde denemeye başladım bir kaç denemede tam istediğini tutturmaya başladım böylesi çok daha ekonomik ve sağlıklı en azından içine ne koydugumu biliyorum çocuklarla da abur cubur azalttik artık bir şey istediklerinde yapalım mı diye soruyorlar hem daha sağlıklı oluyor hem de bize aktivite
Evet pandemi sürecinde dışarıdan yemeyi bizde azalttık ama dışarıda yemek yemek benim için büyük bir keyif bundan kısamıyorum. Alışverişi biraz azalttığımı düşünüyorum.

Evet pandemi sürecinde dışarıdan yemeyi bizde azalttık ama dışarıda yemek yemek benim için büyük bir keyif bundan kısamıyorum. Alışverişi biraz azalttığımı düşünüyorum.
Ben pek alışveriş yapan biri değilim dışarda yemek birşeyler içmek benim için de önemli bir keyif
Benim çocuklarıma annem bakıyordu ve annemle babam bizimle yaşıyorlardı öyle olunca eşimle yalnız takılabilmek için ya yemeğe ya birşeyler içmeye gidiyorduk biz evde olunca annemler de evlerine gittiler bu ihtiyacımız ortadan kalkmış oldu bı de hala tedirginim dışarda yemek konusunda ekonomik olarak da büyük bir Mevla veriyormusuz onu farkettim ilk adım olarak sıklığı azaltma hedefi de konabilir tabi

Haklısınız anne olup aynı anda kendine vakit ayırmak ne zor ya 😊
Evet zor ama bu mutlu bir anne olmak için gerekli bence. Kendime ayırdığım süre içerisinde bazen vicdan azabı çektim dedim sen nasıl bir annesin diye sonra bazen onu da yanıma aldım. Yanıma aldığım zamanlarda kızım gelecekteki hayallerimiz için bugün sen de benimle birlikte gel dedim. Bu tabii ki her zaman mümkün olmuyor. Biz sadece anne değiliz aynı zamanda da kendimize has bir bireyiz. Onun için hayaller ve onlara yaklaşmak için adım atmaya devam 👍

Ben pek alışveriş yapan biri değilim dışarda yemek birşeyler içmek benim için de önemli bir keyif
Benim çocuklarıma annem bakıyordu ve annemle babam bizimle yaşıyorlardı öyle olunca eşimle yalnız takılabilmek için ya yemeğe ya birşeyler içmeye gidiyorduk biz evde olunca annemler de evlerine gittiler bu ihtiyacımız ortadan kalkmış oldu bı de hala tedirginim dışarda yemek konusunda ekonomik olarak da büyük bir Mevla veriyormusuz onu farkettim ilk adım olarak sıklığı azaltma hedefi de konabilir tabi
Sıklığı azaltmak olarak her haftasonu benim en aza indirgediğim diyebilirim cumartesi yahut pazar günü evet maddi anlamda gerçekten yüklü bir miktar yapıyor aya vurduğumuz zaman

Evet zor ama bu mutlu bir anne olmak için gerekli bence. Kendime ayırdığım süre içerisinde bazen vicdan azabı çektim dedim sen nasıl bir annesin diye sonra bazen onu da yanıma aldım. Yanıma aldığım zamanlarda kızım gelecekteki hayallerimiz için bugün sen de benimle birlikte gel dedim. Bu tabii ki her zaman mümkün olmuyor. Biz sadece anne değiliz aynı zamanda da kendimize has bir bireyiz. Onun için hayaller ve onlara yaklaşmak için adım atmaya devam 👍
Zaten yapı olarak hadi bırakayım artık olanla idare edeyim diyebilecek bir yapım yok maalesef kesinlikle kendi iyi hissettiğimiz işleri yapmanın anneligimizi de olumlu etkilediğine katılıyorum mutlu anne mutlu çocuklar 👍

Merhaba sevgili günlük tam toparlanayim derken bu seferde kalktık eşimin memleketine gittik bugün döndük kurbanla uğraşıyoruz dolabima yerleştirip annem gile gideceğiz ayın 7 sine diyetisyenden randevu aldım bu sefer son olacak inşallah su bayram telaşı da bitsin güzel bir plan yapıp uygulayacağım inşallah daim olur

Ben de çörekleneyim şuraya:))

Ben de bugünkü planlarımı yazarak, topiğe giriş yapayim :))

1. Önce yakın bir arkadaşım dükkan açtı. Ona hayırlı olsuna gideceğim. Cheescake yapmayı ve bir buket çiçek yaptirmayı düşünüyorum. Akşam serinliğinde ona gideceğim.

2. Evi komple toparlamam lazım. Yarın yatılı misafirim gelecek. Süpürme silme ve yemek işlerini yarına bırakmalıyım.

3. Duş almam ve kişisel bakım yapmam lazım. Maske peeling vb.

4. Yaklaşık 3 saat kitap okumaya ayıracağım .

5. 1 saat de meditasyon ve plates planlıyorum.

Saat 16.00 oldu. Ben kişisel bakımla başlayım. Bu saate kadar ancak kahvaltı yaptım kahve içtim ve podcast dinledim.

Merhaba sevgili günlüğüm bugün evime döndüm şükür yarına iş kalmaması için eşyaları hemen yerleştirdim kirlilier makineye sütüm geldi onu da mayalayacagim
Yarına ütü yapabilirsem bı büyük isim o kaldı bı de market alışverişi

Gelelim artık kendi evimde kendi duzenimde kendim için planladiklarima
Öncelikle tabiki diyete başlanacak çok fazla kilo aldım zaten yedisine randevu aldım bu konudaki hedef bire bir listeye uyarak en kısa zamanda fazlalıklardan kurtulmak zira çok hantal hissediyorum
İkinci hedefim ALES için tekrarimi yapıp sınava kadar günlük deneme çözebilmek sınav 16 sında 10 günüm var
Günlük mutlaka kitap okumak alanimla ilgili alesten sonra mülakat için bolca ders çalışmam gerekecek
Gözümde büyüyen ev işlerini birer birer yapmak günlük yarım saat gibi
Her gün Yürüyüş bandinda bir saatlik yürüyüş
Her gün meditasyon
Namaza başlamak ve sürdürmek inslalah
Tabiki sakin bir anne olmak çocuklarla kaliteli zaman gecirmek en önemlisi
Şimdilik böyle günlük yazacağım inslalah sürdürebilir im

Ben de çörekleneyim şuraya:))

Ben de bugünkü planlarımı yazarak, topiğe giriş yapayim :))

1. Önce yakın bir arkadaşım dükkan açtı. Ona hayırlı olsuna gideceğim. Cheescake yapmayı ve bir buket çiçek yaptirmayı düşünüyorum. Akşam serinliğinde ona gideceğim.

2. Evi komple toparlamam lazım. Yarın yatılı misafirim gelecek. Süpürme silme ve yemek işlerini yarına bırakmalıyım.

3. Duş almam ve kişisel bakım yapmam lazım. Maske peeling vb.

4. Yaklaşık 3 saat kitap okumaya ayıracağım .

5. 1 saat de meditasyon ve plates planlıyorum.

Saat 16.00 oldu. Ben kişisel bakımla başlayım. Bu saate kadar ancak kahvaltı yaptım kahve içtim ve podcast dinledim.
Hoş geldiniz kendinizden bahsetmek ister misiniz

X