Popüler Konu Verimli Rutin

Herkese merhaba, (binhuzunluhaz nickim iptal olmuş, neden anlamadım)

Çok uzun zaman oldu yazmayalı, ara ara okuyordum sizleri.

Umarım herkes iyidir. Oldukça can sıkıcı bir süreç geçirdik, annemin beyine pıhtı atması ile başlayan ve annemi yatağa bağımlı hale getiren sürece yeni yeni adapte olabildim. Artık ben de kendimle ilgili kısımlara tekrar adapte olmaya başladım.

Her şey bir garip hal aldı. Bu süreçte öyle güzel deneyimler, duygular yaşadım ki, olumsuz tarafları olduğu kadar olumlu tarafları da oldu benim için. Hiç bir şeyin aslında kontrolümüzde olmadığını öğrendim, tam teslimiyet nasıl oluyormuş bu süreçte idrak ettim, kendimi sabırsız bilirdim ama oldukça sakin ve sabırlıymışım, buna çok şaşırdım.

Kendimi ve yakınımdakileri tanımama vesile olan ve hala devam eden bu sürece teşekkür edeceğimi söyleselerdi asla inanmazdım.

Artık sık sık yazacağım ben de: ) Sevgiler hepinize.
Çok geçmiş olsun sevgili binhuzunluhaz, ben eski sayfaları okuyorum ve okurken ara ara sizin profilinize baktım, sizi çok merak etmiştim annenize şifalar dilerim, hoş geldiniz sizin yazdıklarınızı severek okuyordum.

elecda elecda şifalar dilerim çok geçmiş olsun günlük paylaşımlarını hevesle bekliyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün tekrar rutinlerime geri döndüm. Okullar açıldıktan sonra sabah rutini sürecimde değişiklik yapacaktım ama araya hastalık girince süreç uzadı. Bugün şöyle bir rutin izledim.

06:00 Kalkış

06:00-07:00

• Sessizlik Zamanı ve 1 bardak su
  • Sabah Sayfası
  • Mehmet Okuyan Kuran Meali Okuması

07:00-08:00
Kızların Okul Rutini

08:00-11:30
  • Yürüyüş bandında 40 dk yürüyüş
  • Yürüyüş esnasında YDS Youtube Video
  • Duş ve Cilt Bakımı
  • Diksiyon Çalışması
  • İngilizce Çalışması
  • Ev Toplama
  • Kahvaltı ve Takviyeler
  • Makyaj ve Giyinme
  • Evden Çıkış
  • Yolda Storytel kitap dinleme

Herkese merhaba, (binhuzunluhaz nickim iptal olmuş, neden anlamadım)

Çok uzun zaman oldu yazmayalı, ara ara okuyordum sizleri.

Umarım herkes iyidir. Oldukça can sıkıcı bir süreç geçirdik, annemin beyine pıhtı atması ile başlayan ve annemi yatağa bağımlı hale getiren sürece yeni yeni adapte olabildim. Artık ben de kendimle ilgili kısımlara tekrar adapte olmaya başladım.

Her şey bir garip hal aldı. Bu süreçte öyle güzel deneyimler, duygular yaşadım ki, olumsuz tarafları olduğu kadar olumlu tarafları da oldu benim için. Hiç bir şeyin aslında kontrolümüzde olmadığını öğrendim, tam teslimiyet nasıl oluyormuş bu süreçte idrak ettim, kendimi sabırsız bilirdim ama oldukça sakin ve sabırlıymışım, buna çok şaşırdım.

Kendimi ve yakınımdakileri tanımama vesile olan ve hala devam eden bu sürece teşekkür edeceğimi söyleselerdi asla inanmazdım.

Artık sık sık yazacağım ben de: ) Sevgiler hepinize.
Hoşgeldin, seni gördüğüme çok sevindim :KK200:

Annene şifalar diliyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün tekrar rutinlerime geri döndüm. Okullar açıldıktan sonra sabah rutini sürecimde değişiklik yapacaktım ama araya hastalık girince süreç uzadı. Bugün şöyle bir rutin izledim.

06:00 Kalkış

06:00-07:00

• Sessizlik Zamanı ve 1 bardak su
  • Sabah Sayfası
  • Mehmet Okuyan Kuran Meali Okuması

Kızların Okul Rutini

08:00-11:30
  • Yürüyüş bandında 40 dk yürüyüş
  • Yürüyüş esnasında YDS Youtube Video
  • Duş ve Cilt Bakımı
  • Diksiyon Çalışması
  • İngilizce Çalışması
  • Ev Toplama
  • Kahvaltı ve Takviyeler
  • Makyaj ve Giyinme
  • Evden Çıkış
  • Yolda Storytel kitap dinleme
Herkese merhaba,
elecda elecda ingilizce calismani nasıl yapıyorsun?
Benim Babilanka bitti onu günlük düzenli yapmaya çalışıyordum ancak sonraki kısımda tam bir düzen oturtamadim

Hazır vaktim varken düşünüp 40 yaşıma geldiğimde nasıl biri olmak istiyorum, hangi alışkanlıkları kazanmış olmak istiyorum, nelerden uzaklaşmış olmak istiyorum, ona göre son 5 yıllık kalınma planı çıkarmak istiyorum. Sonra onun için bu sene yapacaklarım neler olabilir ve son 3 ay neler yapabilirim ve son 2 hafta neler yapabilirim şeklinde iş listeleri hazırlayacağım

Merhabalar ben de dahil olmak istiyorum aranıza. Uzun zamandır takip ediyorum ve çok takdir ediyorum buradaki arkadaşların ilerlemelerini. Ancak ben de tık yok. Aktif olarak paylaşım yapmak ve fikir alışverişinde bulunmak daha motive edici olacaktır benim için. Önceden üyeyeydim de pasif olduğum için unutmuşum forumun nasıl kullanıldığını , sayfa sahibi elecda'ya da cok tesekkürler bize ilham verdiği için. Arkadaşlar bize nick'ler nasıl ekleniyor:KK43:

Günaydın, iyi öğlenler :)
Kahvemi aldım, 1 saat blok çalışmaya oturdum.
bazen 1 saat olmasa da en az 30dk blok çalışıyorum o kadar faydsını gördüm ki, verimimi arttırdı telefona bakmamak o kadarcık süre bile olsa
Akşamları da çocuklar uyuduktan sonra elime telefon yerine kitap almaya başladım. Artık daha kolay uykuya dalabiliyorum ve kitap bitirebiliyorum:) Telefondan uzak kaldım diye hiçbir kaybım olmadı, faydalı bir şeye bakmıyordum zaten :KK70:

Son düzenleme:
Selamlar Hanımlar,

Bugün ofise gitmedim. Sabahtan manikür pedikür randevum vardı. Oradan çıktıktan sonra saçımı kestirdim ve bakım yaptırdım. Sonra haftalık çiftlik ve market alışverişi yaptım. Şimdi de botoks yaptırdım. Kendim ile ilgili işlerimi böylece tamamlamış oldum.

Merhaba, mutlu haftalar:)
Haftasoınu boş vakitlerim alışveriş sitesinden geçti yine. Malum mevsim değişiyor. Bu yaz en çok neler giydim bunu tespit edip, indirimlerden alışveriş yapmak istedim. İlerleyen haftalarda da kışlıkları çıkarınca mevsimlik eksikliklerimi belirlerim.
Eylül son haftasının planını yapıp 30dk çalışmaya başlıyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün üniversite başladı. Bugün bütün gün, yarın da yarım gün dersim var. Yarın sabahtan ofise geçeceğim, öğleden sonra üniversiteye geçip derse girerim.

Bu sabah 05:30'da kalktım. 10 dk sessizlik zamanı ve 1 bardak suyun ardından 20 dakika transandantal meditasyon yaptım. Sabah sayfamı yazdım, Kuran meali okudum ve saat 07:00'de kızları kaldırdım. Kıyafet, çanta hazırlıkları derken 07:50'de eşim kızlar ile çıktı. Ben de evi toparlayıp, hazırlanıp okula geldim.

Pazartesi günleri 09:30-17:30 olmak üzere toplam 8 saat dersim var. Oldukça yoğun bir program olduğu için pazartesi sabahları spor yapmayacağım. Yarından itibaren 07:50-09:00 arası spor ve duş işlerini tamamlamak niyetindeyim. Sonrasındaki ders çalışma rutinimi akşama kaydırmaya niyet ettim. Bir de böyle deneyelim bakalım. Sabah yürüyüş bandında yürümeye başladığım için yds videosu da izliyorum. Ocak ayında yds sınavına, nisan ayında da ales'e girmek niyetindeyim.

Dün bu hafta pazartesi-salı-çarşambanın yemeklerini pişirdim. Bu haftanın menüsü şu şekilde oldu:

Pazartesi: Mercimek çorbası-etli biber dolması

Salı: Sütlü bulgur çorbası-pırasa yemeği

Çarşamba: Sütlü bulgur çorbası-portakallı kereviz

Perşembe: Kahvaltı-Soğanlı yumurta-Muhlama

Cuma: Nohut-pilav-cacık

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah rutinim şu şekilde oldu:

05:30-07:00
  • Diş fırçalama
  • 20 dk transandantal meditasyon
  • 1 bardak su ve sessizlik zamanı
  • Sabah sayfası
  • Kuran meali okuması

• Kızların hazırlanması ve okula gönderilmesi

08:00-10:00
  • 20 dk sabah egzersizi
  • 40 dk yürüyüş (Bantta yürüdüm ve yds eğitim videosu seyrettim)
  • Ev toplama
  • Duş ve cilt bakımı
  • Evden çıkış
Evden çıktıktan sonra kuaföre uğrayıp fön çektirdim. Kırtasiyeye uğradım ve işe geldim. Bugün okul çıkışı büyük kızımın bir ödevi için arkadaşı ve annesi bize gelecek. Bu nedenle ofisten erken çıkıp ikramlık bir şeyler alıp, eve geçeceğim. Akşam yemeğinden sonra ailecek ders çalışma vaktimizde, diksiyon çalışması ve kitap okuması yapmak niyetindeyim. İngilizce çalışma işini de ofisten eve dönünce yapmayı düşünüyorum. Ayrıca YDS için bir çalışma planı yapıp; iş yerinde 30 dakika kadar çalışmak niyetindeyim.

Merhaba herkese,

Sabah rutinlerin özellikle çok hoşuma gidiyor elecda elecda . Sabahları 5 de uyanan biri olarak o kadar verimli geçirdiğim söylenemez. Zaten bir süredir çok garip şekilde ilerliyordu günlerim, yeni yeni toparlıyorum.

Bu yıl okul için ders seçimleri başladı, zorunlu dersleri öncelikle alıp kredi tamamlamaya çalışacağım. Seneye 4. sınıfta sadece formasyon derslerim ve bitirme tezim olsun istiyorum ama bakalım nasıl olacak. Formasyon ders kredilerini, mezun şart kredisinden düşebilmemiz büyük bir nimet.
Sonrasında bir özel lisede tarih öğretmenliği istiyorum. KPSS ile uğraşmak istemediğim, beni bir yere zorunlu bağlılık durumunu hayatımda istemediğim için devlet hiç düşünmüyorum. Tek istediğim bir çocuğun hayatına dokunabilmek. Duruşum, fikirlerim, konuşma tarzım, bilgim ile bir çocuğa örnek olabilmek. Kendim açısından da hiç çok kalabalık bir ortamda çalışmadım (25 yıl 30 kişilik ortamda oldum), kalabalık ortamda duruşumu izlemek istiyorum açıkçası.

Ales ve YDS gücünü şu anda kendimde bulamıyorum ama henüz umudumu yitirmedim kendimden.

Çocuklarım liseye yerleşti çok şükür, sabah 7 de servis aldığı için, o saatten sonrasını nasıl verimli geçirebilirimi ayarlamam lazım.

Yarın nem aşısına gideceğim, ilk defa yüzüme bir şey yaptıracağım için heyecanlıyım: ) Sonrasını yazarım buraya da.

Hepinize sevgiler.

Çok güzeldi. Arada bu kadar az mesafe olup; hayat kalitesi açısından nasıl bu kadar fark olması gerçekten üzücü.

Bunu bir süre sonra çocukların da gözlemleyecek.

Bizimkilerin, hemen hemen tüm Avrupa yı her yıl (özellikle araçla) dolaştıktan sonra farkındalıkları çok arttı.
Ne yapmaları gerektiğini biliyorlar, senin söylemene gerek olmuyor.
Mesela Oğlum, bu yaz ikinci dil olarak İspanyolca kursuna kendi kendine gitmeye karar verdi ve şu an çok güzel ilerliyor. Önümüzdeki yaz İspanya tatilimizde (nasipse inş.) konuşmayı hayal ediyor. Hangi okula gidebileceğini araştırıyor. Kızım hangi mesleklerin dünyada daha geçerli olduğu ile ilgili programları izliyor. Kendi için yaz dil okulu araştırıyor.

Kesinlikle bir vizyon sahibi oluyor çocuklar. Umarım önlerine iyi insanlar çıkar. Mutlu olurlar.

29 Ekim tatilinde yine araçla bir rota araştırıyorum, tavsiyelere açığım.

Merhaba:)
Bugün iyi yaş almak üzerine düşündüm. Allah nasip ederse 30 yıl sonra daha iyi durumda olmak için neler yapmalıyım?

-Sağlıklı beslenmeliyim, kilo olarak çok artıda olmamalıyım
-Sporu(yürüyüş de olsa) hayatıma eklemeliyim
-Bir hobim olmalı kesinlikle (piyanoyu ilerletebilirim mesela)
-Stresle baş etmeyi öğrenmiş olmalıyım (insanı en hızlı yaşlandıran ve hayattan zevk almayı engelleyen şeyin stres olduğunu düşünüyorum. Her insanın hayatında olumsuzluklar olabiliyor. Yavaşlayıp bunun farkına varıp soğukkanlılıkla sakince çözebilmeyi umuyorum.)
-Çocuklarımla kaliteli vakitler geçirip onları da verimli rutinleri olan insanlar olmaları yönünde yönlendirmeliyim.
-Etrafımda iyi dostlar biriktirmeliyim.

Merhaba, mutlu verimli haftalar:)
Normalde kitap okumayı çok seven biriyken uzun zamandır ihmal etmeye başladığımı fark ettim. 2 aydır kendime aylık kitaplar belirliyorum sonra onu haftalık olarak bölüyorum ve günlük okuma zamanımı yaklaşık olarak planlıyorum. Bu şekilde plan yapmak kitap okumamı motive etti. Sadece aylık listew oluşturduğumda havada kalan çok şey oluyordu.
Ekim ayı listem: Alışkanlıkların gücü, kokular-2, sıkı dostlar amansız düşmanlar, dört anlaşma

Selamlar Hanımlar,

Dün üniversitede 8 saat dersim olduğu için sabah çocukları gönderdikten sonra evi toparlayıp, giyinip çıktım. Önce kuaföre uğradım, saçıma fön çektirdim. Ardından okula geldim. İlk dersim 09:30-14:30 arasıydı. Biraz önce tamamladım. İkinci dersim ise 14:30-17:30 arasındaydı ancak ders ekle-çıkar haftası olduğu ve son sınıflara dersim olduğu için az katılım oldu. Ben de 16:30 gibi dersi bitirdim. Eve gelip yemek hazırladım ve yemekten sonra İpek ödev yaparken Ela ile kitap okuma saati yaptık. Kızları yatırdıktan sonra ben de cilt bakımı yapıp yattım.

Bu ara tatil, okulların açılması, hastalık derken günlük rutinlerimde aksamalar yaşıyorum. Pazartesi haricinde diğer günler sabah rutinlerimi eksiksiz uygulamak istiyorum. Hafta içi istediğim sabah rutini şu şekilde:

05:50-07:00
  • Diş fırçalama & 1 bardak Su & Sessizlik Zamanı (10 dk)
  • Transandantal Meditasyon (20 dk)
  • Sabah Sayfası (20 dk)
  • Kuran Okuması (20 dk)
  • Kızların Okul Rutini
08:00-09:00
  • Yürüyüş ve Duş ( Yürüyüş esnasında YDS Videosu)
09:00-10:00
  • YDS ve Babilanka Çalışması
10:00-11:00
  • Ev Toplama
  • Kahvaltı
  • Hazırlanma ve Evden Çıkış

Diksiyon çalışmasına Ela'yı da dahil etmek istediğim için akşama aldım. İstediğim akşam rutini de şu şekilde:

17:30-18:30
  • Akşam yemeği hazırlığı
  • Kızlar ödev
18:30-19:30
  • Akşam Yemeği
  • Çay
  • Sofra Toplama
19:30-21:00
  • Aile Zamanı
  • Diksiyon Çalışması
  • Kitap Okuma Saati
21:00-21:45 Kızların Uyku Rutini
  • Ev & Oda Toplama
  • Çanta Hazırlama
  • Okul Kıyafeti Hazırlama
  • Diş Fırçalama & Pijama
  • Kitap Okuma
21:45-22:00
  • Cilt Bakımı
22:00-23:00
  • Eş ile Vakit
  • Uyku Zamanı

Yılın bitmesine 3 ay kaldı. Bu 3 ay içerisinde ulaşmak istediğim hedeflerimi de buraya yazayım:

Hedef-1: YDS sınavına hazırlanmak ve Ocak ayında sınava girerek yüksek not almak.
Aksiyon-1: Günlük YDS video izleme ve çalışma

Hedef-2: 60-63 kilo aralığına inmek
Aksiyon-2: Günlük yürüyüş, aralıklı oruç ve düşük karbonhidratlı beslenme

Hedef-3: Türkçe diksiyon konusunda istediğim seviyeye gelmek
Aksiyon-3: Günlük diksiyon çalışması

Hedef-4: İngilizce konuşma konusunda istediğim seviyeye gelmek
Aksiyon-4: Günlük konuşma çalışması

Hedef-5: Borçlardan kurtulmak
Aksiyon-5: Nakit ve ihtiyaç odaklı alışveriş ve düzenli borç ödeme

Selamlar Hanımlar,

Sabah için tüm planladığım rutinlerimi gerçekleştirdim. 05:45'e alarm kurmuştum. 05:50'de kalktım. Dişlerimi fırçalayıp, yüzümü yıkadıktan sonra bir yudum su içip transandantal meditasyona başladım. 20 dakika yapmaya niyet etmiştim ama gözümü açtığımda 30 dakika yaptığımı gördüm. Ardından suyumun tamamını içip sabah sayfamı yazdım. Bugün yapmak istediklerimi ve aklımdakileri kağıda döktüm. İşim bittikten sonra 20 dakika kadar Kuran Meali okudum. Ela'nın saat 07:00'deki alarmı çalınca kitabımı kaldırıp kızımın yanına gittim.

Sabah kızları uyandırırken yanlarına yatıp bir süre sarılmayı seviyorum. Geçtim kızımın yanına yattım, biraz öpüp kokladım. Ardından Ela banyoya doğru geçince İpek'in yanına gittim. Onunla da biraz yatakta sarıldıktan sonra kalktım. Kızların çantalarını akşamdan hazırlamıştık, onları kapı önüne getirip sularını doldurdum. İpek giyindikten sonra saçını yaptım. Eşim bu sırada kızlara tost yaptı. Kızlar kahvaltı yaparken D3K2 vitamini ve Sambucol verdim. Saat 07:50'de eşimi ve kızları uğurladım.

Hemen üstümü değiştirip, yürüyüş bandını ve YDS videosunu ayarladım. 40 dakika ders izlerken yürüyüş yaptım. Yürüyüşüm ve dersim bitince duşa girdim, çıktıktan sonra yüzüme tonik-serum-nemlendirici, vücuduma da nemlendirici sürdüm. El ve ayak bakım çoraplarımı giyip, kendime ananaslı ve Hindistan cevizli bir meyve çayı demledim. Çayımı ve ders malzemelerimi hazırladım. Önce Yds videosunda izlediğim konuya çalıştım. Ardından Babilanka'nın bugünkü dersini hallettim. Dün akşam diksiyon çalışması verimli geçmediği için sabah İngilizce işi bitince diksiyon çalıştım. Saat 10:15'te dersimi tamamladım.

Ocağa haşlanmak üzere yumurta koydum. Ardından yumurta haşlanırken oda oda evi toparladım. İşim bitince kahvaltımı hazırlayıp, vitaminlerimi içtim. Giyidim, makyaj yaptım ve evden çıktım. Yolda işe gelirken Storytel'den kitap dinledim.

Saat 11:40 gibi ofise girdim. Su şişemi doldurup, çayımı aldım. Öncelikle e-postalarımı kontrol edip düzenledim. Buraya yazımı yazdım. Bugün niyetim 12:30-16:30 arasında promodo tekniği ile çalışarak 4 ana işi halletmek. 25 dakika çalışıp 5 dakika ara vererek devam edeceğim.

Bir aksilik çıkmazsa 17:30 civarı evde olurum. Ela ile şöyle bir anlaşma yaptık. 16:30'da kardeşi ile birlikte eve giriyorlar. Ben gelene kadar dinlenecek. Ben eve geldikten sonra bana 10-15 dk kadar keman çalacak. Ardından yemek öncesi matematik öğretmeninin günlük verdiği testleri halledecek. Akşam yemeği sonrası çay içerken de 10 dakika kadar diksiyon çalışacağız. Akşam yemeği sonrası bugün banyo günü, kızlar banyo yapacak ben de kitabımı okuyacağım. Yıl sonuna kadar Sezgin Kaymaz'ın tüm kitaplarını bitirmeyi hedefliyorum.

X