Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Bu konularda iş yerindekilere ve kendi aileme daha rahatım.
Ben de yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre bakıcı ile devam ettim. Kamera kullanmadım, o yokken yaptıklarımı vs. hep onunla paylaştığım için benim hassas olduğum konuları bilip dikkat ediyordu. Çocuğuma kitap okumam, organik beslemeye çalışmam, etkinlikler yapmam, ekrandan uzak tutmam...vs.
Ufak tefek şeyler gözüme batınca da boşuna yavrumu torunu gibi sahiplendiğine inandığım bir insanın motivasyonunu bozmamak adına görmezden gelmiştim, şükür büyük bir şey olmadı da.
Diğer çocuğumda farklı sorunlar yaşayıp aşamayınca doğrudan yolları ayırdım.
Sınır çizebilmek ve onu koruyabilmek her bireyin en doğal hakkı ve becerebilmek tahmin edildiğinden çok daha zor.
Kolay gelsin.

Yeni nesil ebeveynlik, çocuğu bir nevi Alice harikalar diyarından büyütmeye odaklanıyor. Aman sıkıntı yaşamasın, üzülmesin, başarısızlığa ve haya kırıklığına uğramasın diye. Aslında bu duygu durumlarıdır insanı büyüten, hayata hazırlayan ve tutunmasını sağlayan. Sadece çocuklukta değil, üniversite döneminde de çok koruyucu bir yaklaşım hakim. Bunun çok yanlış olduğunu, çocukların lise çağından itibaren iş hayatına girmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bunun kök nedenine terapi ile ulaşabilirsin diye düşünüyorum. Ancak bu konuyu çözene kadar, söylemek istediğin ama söyleyemediğin şeyler için yazılı iletişim kurmayı deneyebilirsin diye düşünüyorum.

Para Yönetimi

40 yaşımdayım. Ne gencim ne yaşlıyım. Olduğum yaştan da son derece memnunum. Çünkü kendimi daha iyi tanıyorum. Bu hayatı nasıl devam ettirmek ve tamamlamak istediğimin de farkındayım. Nilay Örnek'in dediği bol gezmeli, bol gülmeli, bol sevmeli, dünyayı bulduğumdan daha iyi bırakma gayreti içinde bir hayat yaşayıp geçip gitmek istiyorum dünyadan. Bunun için de parayı doğru yönetmek durumundayım. Paranın kendisi önemli değildir ancak hayattaki önemli şeyleri yani sağlık ve eğitim gibi konuları direkt etkileyen bir şeydir.

Kendi durumuna bakacak olursam, kazandığım para ile iki kız çocuğunu geleceğe hazırlarken eş zamanlı olarak kendimi yaşlılığa ve ölüme hazırlamam lazım. Ve bu zaman diliminde bunları yaparken, kızlarımla beraber seyahat etmek, tiyatroya, konsere, resim galerisine gitmek, kısaca hatırlamaya değer anılar biriktirmek istiyorum. Durum analizini yaptığıma göre yol haritamı bu doğrultuda çizebilirim.

Birikim Planı

Eğitim:
Kızların okul parası, maaşımdaki en büyük ödeme. Bu rakamı ben işsiz kalırsam eşimin maaşı ile ödememiz mümkün değil. Bu da benim üzerimde stres yaratıyor. 2024 yılında niyetim, kızlar için 1 yıllık okul parasını fiziki altın olarak biriktirmek. Bu birikim bana istediğim zaman işten ayrılma ve 1 sene kadar bir özgürlük alanı sağlayacak.

Seyahat: Bu yazdan itibaren her yaz ailecek bir yurt içi, bir yurt dışı tatil yapmak istiyorum. Bunun için her ay euro birikimi yapacağım. Bu yaz Sinop ve Balkanlara gitmeyi düşünüyoruz.

Emeklilik: Eşimle beraber emeklilik birikimi yapmaya başlamamız gerektiğini düşündük. Bes hesaplarımızı bozdurmuştuk. tekrar başlatacağız. Bunun dışında emeklilik döneminde çocuklara yük olmadan, kendi başımızın çaresine bakabilmek için bir pasif gelire ihtiyacımız var.

Kızların Geleceği: Kızlar için ayrı ayrı Bes hesabı ve borsa yatırım hesabı açtırmaya karar verdik. Allah ömür verirse bu birikimleri üniversite sonrası kendilerine vermek istiyorum.

Dolayısıyla, ocak ayında maaş zammı ve okul fiyatlarının belli olmasından sonra ailecek bir bütçe toplantısı yapacağız. Yukarıda bahsettiğim konular için hedef miktar ve aylık dağılım üzerinde konuşacağız. Ela'yı da bu toplantıya dahil edeceğim. Hem bir evin bütçesi nasıl planlanır ve yönetilir öğrensin hem de kendi bütçesini yönetmeye başlasın istiyorum.

Ocak ayından itibaren Ela'ya "Senin için aylık ayırabileceğim rakam bu kadar. Bu rakam ile gitmek istediğin kursları, aylık harcamalarını ve almak istediğin telefon için birikimini yönetmeni bekliyorum. Ayrıca bu paradan belirli bir miktarı yardım parası olarak ayırmanı ve nereye yardım etmek istediğini araştırmanı istiyorum" diyeceğim.

elecda gerçekten seni gönülden tebrik ediyorum, hayatını çok iyi yönetiyorsun.
Balkanlara tur olarak mı gideceksiniz kendiniz arabayla mı? Biz bu yıl arabayla küçük balkan turu yaptık o bölgelerden ihtiyaç olursa deneyimlerimi aktarırım.
Ben de artık kız kız büyüdüğü için her yıl bir yurt dışı gezisi istiyorum. Bu sene prag, viyana budapeşte düşündüm ama bakalım, viyana biraz pahalıya geliyor çünkü.

Finansal okur yazarlık dersi ilkokuldan itibaren müfredata eklenmeli diye düşünüyorum. Çünkü bunu yapabilen gelirinden bağımsız bir ürünün ederini yorumlayabiliyor ve hayatta yapacağı harcamaları ona göre yapıyor. Aksi halde sadece suan bunu alacak param var mı? Kredi kartı varlıgı ile güçlenen Evet var cevabı ile kolayca anlık alışverişler yapabiliyoruz.

Günaydınlar...

Hafta sonu bol arkadaş görüşmeli, sohbetli, yiyip içmeli geçti . Kaliteli ve samimi insanlarla bir arada olmak insana adeta yeni yollar açıyor ...

Eşimle evi temizledik. Ben ütüleri yaptım, bugünün yemeğini hazırladım. Akşam dersim var, üniversiteye gideceğim.
Üniversite online/yüzyüze görüşmeleri, aldığım yazarlık eğitimleri, oğlumun kursları vs derken 'artık iyi bir ajanda edinmem gerektiğinin farkına vardım. Çantaya sığabilecek aylık ve haftalık görünüme de sahip kaliteli planlayıcı önerilerinize açığım arkadaşlar.

Bu sabah namazdan sonra Kur an ve tefsir okudum. Ardından sahile gittim, yürüdüm, düşündüm ve dua ettim. Sağlıklı beslenme ve spora hak ettikleri önemi ve değeri veriyorum. Bedenimdeki ve ruhumdaki güzel değişim motivasyonumu arttırıyor. Hamd olsun.

Dipçe: Gökyüzünün muhteşem gösterisinden sadece bir kare…

Merhaba , bu cuma iş çıkışı oglumuda alıp direk Anneme geçtim.
Annecimin yanındayken,kendimi çocuk gibi hissetmek iyi geliyor.Sorumluluklardan uzak, sadece çocuk olmak.
Çocuk ve genç kız hallerim gibi sabah, kalkıp öpüp uyandırması vs. şifa niyetine...
Sanki,sadece eskisi gibi çocuk rolünün içine giriyorsun bir anda.

Kızkardeşler, teyzeler buluşması iyi geldi.
Bu hafta sonu bol yemeli, sohbetli, sorgulamalı,Bol enerjili, meditasyonlu, bol bilgi aktarımı, çok dinlemeli... (Kendimden üstte olanlar ile buluşmak bana çok iyi geliyor)35 yaşımda konuşmaktan çok dinlemeyi daha çok sever oldum..

Selamlar herkese,

elecda öncelikle yeni işinde başarılar dilerim. Hepsini okuyamadım ama iş değiştirdin sanki.

Herkes ne güzel tavsiyeler vermiş çeşitli konularda. Hepimizin yolu açık olsun. Buraya yazmayı ve yazılanları okumayı çok çok özledim.

Son günlerde odaklanma konusunda ciddi sıkıntılarım var, okuduğum kitaplara makalelere odaklanamıyorum, hemen unutuyorum yada aklımda kalanları söze dökemiyorum, konulara hakimiyetim sıfır. Ve bu beni okulda çok zorluyor. Sanırım belli bir yaştan sonra bu kadar tarihsel bilgi ağır geliyor: ) Tavsiyelerinize talibim.

Sahihuban 5.maddene kalbimi bıraktım. O evreye gelebilme sancıları içindeyim.

Odaklanma için ekran süresini ciddi oranda azaltmanızı ve meditasyon yapmanızı öneririm.
Muhtemel zihin karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz, bunun içinde defter tutarak zihninizi kağıda dökmeyi deneyin.
Omega 3, krill oil birde magnezyum treonat formunu araştırabilirsiniz.
B12 değerini kontrol ettirmekte de fayda var.

Çok teşekkür ederim.

Yazmaya yeni yeni başladım ama çok saçma ve genelde karamsarlık / kaygılı hissettiğim durumları yazıyorum sanki. Ne yazılır hiç bilmiyorum. Garip bir durum: )

Ekran süresi, farkındayım. Özellikle instagram çok çok vaktimi öldürüyor. Bugün dinlediğim podcastlerde anlatılıyordu, ekran kaydırma anındaki alınan hasarları. Bunu çözüme kavuşturacağım.

Bu konuda bende muzdarim, bazen karşımdakini dinlerken dagılıyorum.Çok fazla dikkat dagınıklıgı ve odaklanma sorunu yasıyorum.35 yaşındayım fazlasıyla unutkanlık yaşıyorum.(Genel olarak balık hafızaydım ama, şimdi buzdolabı öne gelip ne alacaktım durumuna düşüyorum B12, DEMİR normal çıkmıştı.

İki çocuk ile başkalarına uyum sağlamakta zorlanacağımız için muhtemelen kendi turumuzu planlarız. Benim küçük kız arabada çok problem çıkarıyor. O yüzden uçak ile gidip, orada ihtiyaç dahilinde araç kiralarız diye düşünüyorum. Siz kaç gün kaldınız ve seyahatin toplam maliyeti ne kadar oldu?

Kesinlikle katılıyorum. Evde de öğretilmeli, diye düşünüyorum. Ben paranın düzgün yönetildiği bir evde büyüseydim bu kadar uzun zaman parayı yanlış yönetmezdim.

Ben matt.notebook'un keten A5 büyüklüğünde ajandalarından kullanıyorum ve çok memnunum. Çok seçenek var bir göz at istersen instagram sayfalarına. Akademik ajandalar da iyi olabilir senin için.

Bende de aynı durum var. Az vaktim var ve bu vakti kaliteli insanlar ile geçirmeye özen gösteriyorum. 20'li yaşların boş kalabalığını insan 30'dan sonra çekemiyor. Az ve öz insan ile yol alıyorum ben de.

Hoş geldin
Eylül ayında iş değiştirdim. Çok teşekkür ederim.

Tebrik ederim.Sınav sözcüğünü görünce elecda kesin geçmiştir diye düşündüm.Olumsuz hiçbir şeyi sizinle özdeşleştiremiyorum.Bugün yine baştaki sayfalarınızı okuyorum.Bana iyi geliyorsunuz.Her şey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…