Popüler Konu Verimli Rutin

merhaba arkadaşlar, herhangi bir durumdan rahatsız olduğunuzda (aile üyeleri, akrabalar, iş arkadaşları,patron, altınızda çalıştırdığınız kişi vs) ne yapıyorsunuz? içten içe sinir mi oluyorsunuz, direk konuşmayı mı deniyorsunuz, yoksa bir yerde patlıyor musunuz?

ben çok içine kapanık, kimseden hiçbir şey isteyemeyen, olumsuz durumları da ifade edemeyen biriYDİM. _di li geçmiş zamandan çıkmak için eğey çaba sarf ediyorum bu aralar. bir yerde okuduğum güzel bir söz : konuşmayı öğrenmek için konuşmak şart... bu nedenle yapa yapa bu durumu öğrenmeye çalışıyorum. küçük bir deneyimimi paylaşmak istiyorum: bir yıldır bebeğime bakan bakıcımız ile ilgili hoşnut olmadığım urumlar vardı, arada izleyip izleyip sinir oluyordum. eşime yazıyordum sürekli kadın yine şöyle yaptı vs. Ama bir türlü kendisiyle konuşamıyordum, neden bilmiyorum. dün en son bardağı taşıran son damla oldu, güzel bir dille konuştum tüm olumsuzlukları dile getirip ondan memnun olmadığımı kameradan her şeyi gördüğümü, gönülsüzce işi bırakabileceğini söyledim. içim çok rahatladı dünden beri, bugün kameradan bakıyorum epey bir düzelme var, bu zamandır neden yapamadım diye kendime kızdım. sahi sizce neden yapamıyorum bunu? iftira atmıyorum, küfür etmiyorum, güzel bir dille olumsuz gördüğüm şeyleri söyleyeceğim bu çok normal bir şey değil mi, bakkala gidip iki ekmek istiyorum, demek kadar kolay olmalı söylemek. üstelik emanet bir bebek var ortada...
Merhaba,
Bu konularda iş yerindekilere ve kendi aileme daha rahatım.
Ben de yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre bakıcı ile devam ettim. Kamera kullanmadım, o yokken yaptıklarımı vs. hep onunla paylaştığım için benim hassas olduğum konuları bilip dikkat ediyordu. Çocuğuma kitap okumam, organik beslemeye çalışmam, etkinlikler yapmam, ekrandan uzak tutmam...vs.
Ufak tefek şeyler gözüme batınca da boşuna yavrumu torunu gibi sahiplendiğine inandığım bir insanın motivasyonunu bozmamak adına görmezden gelmiştim, şükür büyük bir şey olmadı da.
Diğer çocuğumda farklı sorunlar yaşayıp aşamayınca doğrudan yolları ayırdım.
Sınır çizebilmek ve onu koruyabilmek her bireyin en doğal hakkı ve becerebilmek tahmin edildiğinden çok daha zor.
Kolay gelsin.💐

elecda elecda yukarıdaki yazından sonra kendimle seni iş tecrübe ve tecrübesizliği açısından değerlendirmek istedim.

Öncelikle üniversitede anketörlük, kantinde garson, mağazada satış elemanı olarak çalıştım. Bu işlerin tamamı kısa süreliydi.
Okulu bitirdikten tam 3 ay sonra kamuya atandım. 0 iş tecrübesi ile (çünkü önceki işler hep kısa süreli ve niteliksiz idi).
öyle zorlandım ki, kendimi ifade edebilmem, hakkımı kamuda dahi olsam savunabilmem 5-6 yılıma maal oldu.
Ezildim, kandırıldım hatta iftira bile atılmaya çalışıldı vs. Kısaca hayatın içerisinde bilinçli olmak ve iş hayatına kısa süreli de olsa atılmak gerektiğini düşünüyorum.

Ailem ekonomik açıdan ergenlik ve ilk gençlik dönemimde çökkün dönemdeydi. Bir şey elde edebilmem hep kendi çabamla oldu. Çalıştım bilgisayar aldım, çalıştım ehliyet kursuna gittim vs. Şu an ise 11 yıldır kamuda çalışan biri olarak eş- aile- her kim olursa olsun, ne kadar zengin olursa olsun ekonomik özgürlük bambaşka bir şey. Birine muhtaç olmadan - talep etmek zorunda olmadan- karşıdakinin onayına bağlı olmadan yaşamak ve harcamak bence paha biçilemez.
Doğru bulmasam da maddi açıdan rahat insanlar hep daha fazla saygı görüyor vs.

Çalışmak , emek vermek çok kıymetli. Üretmek çok daha kıymetli. Sadece bir işte belli mesaide olmaktan bahsetmiyorum, yaptığı herhangi bir şeyle üretim yapan değer katan her hal için diyorum. Kıymetli..
Yeni nesil ebeveynlik, çocuğu bir nevi Alice harikalar diyarından büyütmeye odaklanıyor. Aman sıkıntı yaşamasın, üzülmesin, başarısızlığa ve haya kırıklığına uğramasın diye. Aslında bu duygu durumlarıdır insanı büyüten, hayata hazırlayan ve tutunmasını sağlayan. Sadece çocuklukta değil, üniversite döneminde de çok koruyucu bir yaklaşım hakim. Bunun çok yanlış olduğunu, çocukların lise çağından itibaren iş hayatına girmeleri gerektiğini düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar, herhangi bir durumdan rahatsız olduğunuzda (aile üyeleri, akrabalar, iş arkadaşları,patron, altınızda çalıştırdığınız kişi vs) ne yapıyorsunuz? içten içe sinir mi oluyorsunuz, direk konuşmayı mı deniyorsunuz, yoksa bir yerde patlıyor musunuz?

ben çok içine kapanık, kimseden hiçbir şey isteyemeyen, olumsuz durumları da ifade edemeyen biriYDİM. _di li geçmiş zamandan çıkmak için eğey çaba sarf ediyorum bu aralar. bir yerde okuduğum güzel bir söz : konuşmayı öğrenmek için konuşmak şart... bu nedenle yapa yapa bu durumu öğrenmeye çalışıyorum. küçük bir deneyimimi paylaşmak istiyorum: bir yıldır bebeğime bakan bakıcımız ile ilgili hoşnut olmadığım urumlar vardı, arada izleyip izleyip sinir oluyordum. eşime yazıyordum sürekli kadın yine şöyle yaptı vs. Ama bir türlü kendisiyle konuşamıyordum, neden bilmiyorum. dün en son bardağı taşıran son damla oldu, güzel bir dille konuştum tüm olumsuzlukları dile getirip ondan memnun olmadığımı kameradan her şeyi gördüğümü, gönülsüzce işi bırakabileceğini söyledim. içim çok rahatladı dünden beri, bugün kameradan bakıyorum epey bir düzelme var, bu zamandır neden yapamadım diye kendime kızdım. sahi sizce neden yapamıyorum bunu? iftira atmıyorum, küfür etmiyorum, güzel bir dille olumsuz gördüğüm şeyleri söyleyeceğim bu çok normal bir şey değil mi, bakkala gidip iki ekmek istiyorum, demek kadar kolay olmalı söylemek. üstelik emanet bir bebek var ortada...
Bunun kök nedenine terapi ile ulaşabilirsin diye düşünüyorum. Ancak bu konuyu çözene kadar, söylemek istediğin ama söyleyemediğin şeyler için yazılı iletişim kurmayı deneyebilirsin diye düşünüyorum.

Para Yönetimi

40 yaşımdayım. Ne gencim ne yaşlıyım. Olduğum yaştan da son derece memnunum. Çünkü kendimi daha iyi tanıyorum. Bu hayatı nasıl devam ettirmek ve tamamlamak istediğimin de farkındayım. Nilay Örnek'in dediği bol gezmeli, bol gülmeli, bol sevmeli, dünyayı bulduğumdan daha iyi bırakma gayreti içinde bir hayat yaşayıp geçip gitmek istiyorum dünyadan. Bunun için de parayı doğru yönetmek durumundayım. Paranın kendisi önemli değildir ancak hayattaki önemli şeyleri yani sağlık ve eğitim gibi konuları direkt etkileyen bir şeydir.

Kendi durumuna bakacak olursam, kazandığım para ile iki kız çocuğunu geleceğe hazırlarken eş zamanlı olarak kendimi yaşlılığa ve ölüme hazırlamam lazım. Ve bu zaman diliminde bunları yaparken, kızlarımla beraber seyahat etmek, tiyatroya, konsere, resim galerisine gitmek, kısaca hatırlamaya değer anılar biriktirmek istiyorum. Durum analizini yaptığıma göre yol haritamı bu doğrultuda çizebilirim.

Birikim Planı

Eğitim:
Kızların okul parası, maaşımdaki en büyük ödeme. Bu rakamı ben işsiz kalırsam eşimin maaşı ile ödememiz mümkün değil. Bu da benim üzerimde stres yaratıyor. 2024 yılında niyetim, kızlar için 1 yıllık okul parasını fiziki altın olarak biriktirmek. Bu birikim bana istediğim zaman işten ayrılma ve 1 sene kadar bir özgürlük alanı sağlayacak.

Seyahat: Bu yazdan itibaren her yaz ailecek bir yurt içi, bir yurt dışı tatil yapmak istiyorum. Bunun için her ay euro birikimi yapacağım. Bu yaz Sinop ve Balkanlara gitmeyi düşünüyoruz.

Emeklilik: Eşimle beraber emeklilik birikimi yapmaya başlamamız gerektiğini düşündük. Bes hesaplarımızı bozdurmuştuk. tekrar başlatacağız. Bunun dışında emeklilik döneminde çocuklara yük olmadan, kendi başımızın çaresine bakabilmek için bir pasif gelire ihtiyacımız var.

Kızların Geleceği: Kızlar için ayrı ayrı Bes hesabı ve borsa yatırım hesabı açtırmaya karar verdik. Allah ömür verirse bu birikimleri üniversite sonrası kendilerine vermek istiyorum.

Dolayısıyla, ocak ayında maaş zammı ve okul fiyatlarının belli olmasından sonra ailecek bir bütçe toplantısı yapacağız. Yukarıda bahsettiğim konular için hedef miktar ve aylık dağılım üzerinde konuşacağız. Ela'yı da bu toplantıya dahil edeceğim. Hem bir evin bütçesi nasıl planlanır ve yönetilir öğrensin hem de kendi bütçesini yönetmeye başlasın istiyorum.

Ocak ayından itibaren Ela'ya "Senin için aylık ayırabileceğim rakam bu kadar. Bu rakam ile gitmek istediğin kursları, aylık harcamalarını ve almak istediğin telefon için birikimini yönetmeni bekliyorum. Ayrıca bu paradan belirli bir miktarı yardım parası olarak ayırmanı ve nereye yardım etmek istediğini araştırmanı istiyorum" diyeceğim.

elecda elecda gerçekten seni gönülden tebrik ediyorum, hayatını çok iyi yönetiyorsun.
Balkanlara tur olarak mı gideceksiniz kendiniz arabayla mı? Biz bu yıl arabayla küçük balkan turu yaptık o bölgelerden ihtiyaç olursa deneyimlerimi aktarırım.
Ben de artık kız kız büyüdüğü için her yıl bir yurt dışı gezisi istiyorum. Bu sene prag, viyana budapeşte düşündüm ama bakalım, viyana biraz pahalıya geliyor çünkü.

Finansal okur yazarlık dersi ilkokuldan itibaren müfredata eklenmeli diye düşünüyorum. Çünkü bunu yapabilen gelirinden bağımsız bir ürünün ederini yorumlayabiliyor ve hayatta yapacağı harcamaları ona göre yapıyor. Aksi halde sadece suan bunu alacak param var mı? Kredi kartı varlıgı ile güçlenen Evet var cevabı ile kolayca anlık alışverişler yapabiliyoruz.

Günaydınlar...

Hafta sonu bol arkadaş görüşmeli, sohbetli, yiyip içmeli geçti . Kaliteli ve samimi insanlarla bir arada olmak insana adeta yeni yollar açıyor ...

Eşimle evi temizledik. Ben ütüleri yaptım, bugünün yemeğini hazırladım. Akşam dersim var, üniversiteye gideceğim.
Üniversite online/yüzyüze görüşmeleri, aldığım yazarlık eğitimleri, oğlumun kursları vs derken 'artık iyi bir ajanda edinmem gerektiğinin farkına vardım. Çantaya sığabilecek aylık ve haftalık görünüme de sahip kaliteli planlayıcı önerilerinize açığım arkadaşlar.

Bu sabah namazdan sonra Kur an ve tefsir okudum. Ardından sahile gittim, yürüdüm, düşündüm ve dua ettim. Sağlıklı beslenme ve spora hak ettikleri önemi ve değeri veriyorum. Bedenimdeki ve ruhumdaki güzel değişim motivasyonumu arttırıyor. Hamd olsun.

Dipçe: Gökyüzünün muhteşem gösterisinden sadece bir kare…
IMG_3666.jpeg

Merhaba , bu cuma iş çıkışı oglumuda alıp direk Anneme geçtim.
Annecimin yanındayken,kendimi çocuk gibi hissetmek iyi geliyor.Sorumluluklardan uzak, sadece çocuk olmak.
Çocuk ve genç kız hallerim gibi sabah, kalkıp öpüp uyandırması vs. şifa niyetine...
Sanki,sadece eskisi gibi çocuk rolünün içine giriyorsun bir anda.

Kızkardeşler, teyzeler buluşması iyi geldi.
Bu hafta sonu bol yemeli, sohbetli, sorgulamalı,Bol enerjili, meditasyonlu, bol bilgi aktarımı, çok dinlemeli... (Kendimden üstte olanlar ile buluşmak bana çok iyi geliyor)35 yaşımda konuşmaktan çok dinlemeyi daha çok sever oldum..

Selamlar herkese,

elecda elecda öncelikle yeni işinde başarılar dilerim. Hepsini okuyamadım ama iş değiştirdin sanki.

Herkes ne güzel tavsiyeler vermiş çeşitli konularda. Hepimizin yolu açık olsun. Buraya yazmayı ve yazılanları okumayı çok çok özledim.

Son günlerde odaklanma konusunda ciddi sıkıntılarım var, okuduğum kitaplara makalelere odaklanamıyorum, hemen unutuyorum yada aklımda kalanları söze dökemiyorum, konulara hakimiyetim sıfır. Ve bu beni okulda çok zorluyor. Sanırım belli bir yaştan sonra bu kadar tarihsel bilgi ağır geliyor: ) Tavsiyelerinize talibim.

Günaydınlar...

Yeni yıl öncesi kendim için bir kelime seçmiştim 'Lotus' idi. Aşağıda 6 hedefim mevcut şimdiyse geçen 9 ay için bu hedeflerimi değerlendirmek istiyorum.

1. Aralıklı oruç yaşam tarzım oldu . Sabah evden hazırlayıp iş yerine getirdiğim bol yeşillikli, ekmeksiz ve mutlaka yumurtalı kahvaltımı saat 10,30-12.00 arası iş yerinde yapıyorum. Bol su tüketiyor ve sade kahvemi sabah 9.30 gibi içiyorum. Bu konu benim sağlığım için çok önemliydi çünkü ailede diyabet genetik. ve iki öğün beslenme tam da benim içinmiş. Aldığım hiçbir diyetisyen danışmanlığında bu önerilmemişti. PKO olduğumu ve insilün direnci olduğumu bildikleri halde.
Sonuç olarak aralıklı oruçla dün itibariyle tam olarak 11 kg verdim. Yaptırdığım kan tahlilinde ise insilün direnci kalmadığını hamd olsun şekerimin de güzel olduğu sonucu gördüm. Ayrıca artık ibadetlerimi daha rahat yapabiliyor, yürüyor koşuyorum. Ayrıca artık 38 beden çok çok rahat oluyor bazen s beden kıyafetler almak durumunda kalıyorum .
Bu durum daimi olmalı, hayat tarzı olarak kalmalı zira bedenimi de ruhumu da zindeleştirdi.

2. Finansal yatırım olarak arsa araç satın almak yazmışım, araba kısmını gerçekleştirdik- ikinci arabımızı aldık muhtemelen önümüzdeki yaz satışa çıkarırız. Arsa için de ortak olarak bi arkadaşımızla yer bakıyoruz, yakın zamanda gerçekleştirilebilir gibi durmasa da bakıyoruz.

3. Formasyon eğitimim dün itibariyle başladı . Artık yeniden öğrenciyim , mutlandım.

4. Yurtdışı seyahati henüz olmadı, yeşil pasaportumuzu bekliyoruz. Ama yurtiçinde üç bölge olmak üzere tur yaptık.

5. Aile ve iş ilişkilerinde artık daha ciddi ve bilinçliyim. Önceden anında konuşmak sorunları çözmek için çabalarken artık sakin kalıp bekliyorum, ilk adımı atan taraf olmaktan çıkıp beklemeyi öğrendim. Bunda daha önce aldığım terapilerin etkisi yüksek. Kendimi öncelemeye gayret ediyorum, görünüm olarak da artık daha tarz giyiniyorum. Modası geçmeyen , şık , dinamik ve uyumlu giyiniyorum. Bu yıl ayakkabıya ve cilt ürünlerine ciddi yatırım yaptım. Temiz ve bakımlı olmak insanın enerjisini arttırıyor.

6. Dua olarak yazdığım bu niyeti ise eşimle aldığımız ortak karar neticesi erteledik. Nasip olur mu bilmem ama hayırla kolaylıkla ve sağlıkla olsun.

işte böyle...

Sahihuban Sahihuban 5.maddene kalbimi bıraktım. O evreye gelebilme sancıları içindeyim.

Selamlar herkese,

elecda elecda öncelikle yeni işinde başarılar dilerim. Hepsini okuyamadım ama iş değiştirdin sanki.

Herkes ne güzel tavsiyeler vermiş çeşitli konularda. Hepimizin yolu açık olsun. Buraya yazmayı ve yazılanları okumayı çok çok özledim.

Son günlerde odaklanma konusunda ciddi sıkıntılarım var, okuduğum kitaplara makalelere odaklanamıyorum, hemen unutuyorum yada aklımda kalanları söze dökemiyorum, konulara hakimiyetim sıfır. Ve bu beni okulda çok zorluyor. Sanırım belli bir yaştan sonra bu kadar tarihsel bilgi ağır geliyor: ) Tavsiyelerinize talibim.
Odaklanma için ekran süresini ciddi oranda azaltmanızı ve meditasyon yapmanızı öneririm.
Muhtemel zihin karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz, bunun içinde defter tutarak zihninizi kağıda dökmeyi deneyin.
Omega 3, krill oil birde magnezyum treonat formunu araştırabilirsiniz.
B12 değerini kontrol ettirmekte de fayda var.

Odaklanma için ekran süresini ciddi oranda azaltmanızı ve meditasyon yapmanızı öneririm.
Muhtemel zihin karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz, bunun içinde defter tutarak zihninizi kağıda dökmeyi deneyin.
Omega 3, krill oil birde magnezyum treonat formunu araştırabilirsiniz.
B12 değerini kontrol ettirmekte de fayda var.

Çok teşekkür ederim.

Yazmaya yeni yeni başladım ama çok saçma ve genelde karamsarlık / kaygılı hissettiğim durumları yazıyorum sanki. Ne yazılır hiç bilmiyorum. Garip bir durum: )

Ekran süresi, farkındayım. Özellikle instagram çok çok vaktimi öldürüyor. Bugün dinlediğim podcastlerde anlatılıyordu, ekran kaydırma anındaki alınan hasarları. Bunu çözüme kavuşturacağım.

Selamlar herkese,

Bu konuda bende muzdarim, bazen karşımdakini dinlerken dagılıyorum.Çok fazla dikkat dagınıklıgı ve odaklanma sorunu yasıyorum.35 yaşındayım fazlasıyla unutkanlık yaşıyorum.(Genel olarak balık hafızaydım ama, şimdi buzdolabı öne gelip ne alacaktım durumuna düşüyorum B12, DEMİR normal çıkmıştı.

elecda elecda gerçekten seni gönülden tebrik ediyorum, hayatını çok iyi yönetiyorsun.
Balkanlara tur olarak mı gideceksiniz kendiniz arabayla mı? Biz bu yıl arabayla küçük balkan turu yaptık o bölgelerden ihtiyaç olursa deneyimlerimi aktarırım.
Ben de artık kız kız büyüdüğü için her yıl bir yurt dışı gezisi istiyorum. Bu sene prag, viyana budapeşte düşündüm ama bakalım, viyana biraz pahalıya geliyor çünkü.
İki çocuk ile başkalarına uyum sağlamakta zorlanacağımız için muhtemelen kendi turumuzu planlarız. Benim küçük kız arabada çok problem çıkarıyor. O yüzden uçak ile gidip, orada ihtiyaç dahilinde araç kiralarız diye düşünüyorum. Siz kaç gün kaldınız ve seyahatin toplam maliyeti ne kadar oldu?

Finansal okur yazarlık dersi ilkokuldan itibaren müfredata eklenmeli diye düşünüyorum. Çünkü bunu yapabilen gelirinden bağımsız bir ürünün ederini yorumlayabiliyor ve hayatta yapacağı harcamaları ona göre yapıyor. Aksi halde sadece suan bunu alacak param var mı? Kredi kartı varlıgı ile güçlenen Evet var cevabı ile kolayca anlık alışverişler yapabiliyoruz.
Kesinlikle katılıyorum. Evde de öğretilmeli, diye düşünüyorum. Ben paranın düzgün yönetildiği bir evde büyüseydim bu kadar uzun zaman parayı yanlış yönetmezdim.

Günaydınlar...

Hafta sonu bol arkadaş görüşmeli, sohbetli, yiyip içmeli geçti . Kaliteli ve samimi insanlarla bir arada olmak insana adeta yeni yollar açıyor ...

Eşimle evi temizledik. Ben ütüleri yaptım, bugünün yemeğini hazırladım. Akşam dersim var, üniversiteye gideceğim.
Üniversite online/yüzyüze görüşmeleri, aldığım yazarlık eğitimleri, oğlumun kursları vs derken 'artık iyi bir ajanda edinmem gerektiğinin farkına vardım. Çantaya sığabilecek aylık ve haftalık görünüme de sahip kaliteli planlayıcı önerilerinize açığım arkadaşlar.

Bu sabah namazdan sonra Kur an ve tefsir okudum. Ardından sahile gittim, yürüdüm, düşündüm ve dua ettim. Sağlıklı beslenme ve spora hak ettikleri önemi ve değeri veriyorum. Bedenimdeki ve ruhumdaki güzel değişim motivasyonumu arttırıyor. Hamd olsun.

Dipçe: Gökyüzünün muhteşem gösterisinden sadece bir kare…Eki Görüntüle 3314467
Ben matt.notebook'un keten A5 büyüklüğünde ajandalarından kullanıyorum ve çok memnunum. Çok seçenek var bir göz at istersen instagram sayfalarına. Akademik ajandalar da iyi olabilir senin için.

Merhaba , bu cuma iş çıkışı oglumuda alıp direk Anneme geçtim.
Annecimin yanındayken,kendimi çocuk gibi hissetmek iyi geliyor.Sorumluluklardan uzak, sadece çocuk olmak.
Çocuk ve genç kız hallerim gibi sabah, kalkıp öpüp uyandırması vs. şifa niyetine...
Sanki,sadece eskisi gibi çocuk rolünün içine giriyorsun bir anda.

Kızkardeşler, teyzeler buluşması iyi geldi.
Bu hafta sonu bol yemeli, sohbetli, sorgulamalı,Bol enerjili, meditasyonlu, bol bilgi aktarımı, çok dinlemeli... (Kendimden üstte olanlar ile buluşmak bana çok iyi geliyor)35 yaşımda konuşmaktan çok dinlemeyi daha çok sever oldum..
Bende de aynı durum var. Az vaktim var ve bu vakti kaliteli insanlar ile geçirmeye özen gösteriyorum. 20'li yaşların boş kalabalığını insan 30'dan sonra çekemiyor. Az ve öz insan ile yol alıyorum ben de.

Selamlar herkese,

Hoş geldin :KK200:
Eylül ayında iş değiştirdim. Çok teşekkür ederim.

Selamlar Hanımlar,

Dün, kariyerim için kritik olan bir sınava girdim ve çok şükür ki geçtim. Geçen haftadan beri gece gündüz bu sınava hazırlandığım için düzen ve rutinlerimi rafa kaldırmıştım. Bugün kaldığımız yerden devam etme zamanı.
Tebrik ederim.Sınav sözcüğünü görünce elecda kesin geçmiştir diye düşündüm.Olumsuz hiçbir şeyi sizinle özdeşleştiremiyorum.Bugün yine baştaki sayfalarınızı okuyorum.Bana iyi geliyorsunuz.Her şey gönlünüzce olsun.

X