- 27 Ağustos 2022
- 1.436
- 5.618
Merhaba,merhaba arkadaşlar, herhangi bir durumdan rahatsız olduğunuzda (aile üyeleri, akrabalar, iş arkadaşları,patron, altınızda çalıştırdığınız kişi vs) ne yapıyorsunuz? içten içe sinir mi oluyorsunuz, direk konuşmayı mı deniyorsunuz, yoksa bir yerde patlıyor musunuz?
ben çok içine kapanık, kimseden hiçbir şey isteyemeyen, olumsuz durumları da ifade edemeyen biriYDİM. _di li geçmiş zamandan çıkmak için eğey çaba sarf ediyorum bu aralar. bir yerde okuduğum güzel bir söz : konuşmayı öğrenmek için konuşmak şart... bu nedenle yapa yapa bu durumu öğrenmeye çalışıyorum. küçük bir deneyimimi paylaşmak istiyorum: bir yıldır bebeğime bakan bakıcımız ile ilgili hoşnut olmadığım urumlar vardı, arada izleyip izleyip sinir oluyordum. eşime yazıyordum sürekli kadın yine şöyle yaptı vs. Ama bir türlü kendisiyle konuşamıyordum, neden bilmiyorum. dün en son bardağı taşıran son damla oldu, güzel bir dille konuştum tüm olumsuzlukları dile getirip ondan memnun olmadığımı kameradan her şeyi gördüğümü, gönülsüzce işi bırakabileceğini söyledim. içim çok rahatladı dünden beri, bugün kameradan bakıyorum epey bir düzelme var, bu zamandır neden yapamadım diye kendime kızdım. sahi sizce neden yapamıyorum bunu? iftira atmıyorum, küfür etmiyorum, güzel bir dille olumsuz gördüğüm şeyleri söyleyeceğim bu çok normal bir şey değil mi, bakkala gidip iki ekmek istiyorum, demek kadar kolay olmalı söylemek. üstelik emanet bir bebek var ortada...
Bu konularda iş yerindekilere ve kendi aileme daha rahatım.
Ben de yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre bakıcı ile devam ettim. Kamera kullanmadım, o yokken yaptıklarımı vs. hep onunla paylaştığım için benim hassas olduğum konuları bilip dikkat ediyordu. Çocuğuma kitap okumam, organik beslemeye çalışmam, etkinlikler yapmam, ekrandan uzak tutmam...vs.
Ufak tefek şeyler gözüme batınca da boşuna yavrumu torunu gibi sahiplendiğine inandığım bir insanın motivasyonunu bozmamak adına görmezden gelmiştim, şükür büyük bir şey olmadı da.
Diğer çocuğumda farklı sorunlar yaşayıp aşamayınca doğrudan yolları ayırdım.
Sınır çizebilmek ve onu koruyabilmek her bireyin en doğal hakkı ve becerebilmek tahmin edildiğinden çok daha zor.
Kolay gelsin.