Günaydınlar...
Yeni yıl öncesi kendim için bir kelime seçmiştim 'Lotus' idi. Aşağıda 6 hedefim mevcut şimdiyse geçen 9 ay için bu hedeflerimi değerlendirmek istiyorum.
Kelimem ''LOTUS'' çevresindeki 6 hedefimse şöyle:
1. Aralıklı orucu hayat tarzı edinip, ideal kiloma kavuştuktan sonra onu korumak.
2. Finansal yatırım yapmak. (araç/arsa vb satın almak-ufaktan ticarete atılmak)
3. Formasyon eğitimine başlamak.
4. Ailece seyahat etmek. (2023 e yetişir mi bilmiyorum ancak Balkanlar Hayalim ' ancak yeşil pasaport için eşimin süresini bekliyoruz sanırım 1 yıldan az kaldı)
5. Aile ve iş ilişkilerimde bilinçli şekilde davranışa geçmek.
6. kalem'i buradan şimdilik yazamıyorum ancak bu bir hedeften ziyade dua' ve niyet' ..
1. Aralıklı oruç yaşam tarzım oldu . Sabah evden hazırlayıp iş yerine getirdiğim bol yeşillikli, ekmeksiz ve mutlaka yumurtalı kahvaltımı saat 10,30-12.00 arası iş yerinde yapıyorum. Bol su tüketiyor ve sade kahvemi sabah 9.30 gibi içiyorum. Bu konu benim sağlığım için çok önemliydi çünkü ailede diyabet genetik. ve iki öğün beslenme tam da benim içinmiş. Aldığım hiçbir diyetisyen danışmanlığında bu önerilmemişti. PKO olduğumu ve insilün direnci olduğumu bildikleri halde.
Sonuç olarak aralıklı oruçla dün itibariyle tam olarak 11 kg verdim. Yaptırdığım kan tahlilinde ise insilün direnci kalmadığını hamd olsun şekerimin de güzel olduğu sonucu gördüm. Ayrıca artık ibadetlerimi daha rahat yapabiliyor, yürüyor koşuyorum. Ayrıca artık 38 beden çok çok rahat oluyor bazen s beden kıyafetler almak durumunda kalıyorum .
Bu durum daimi olmalı, hayat tarzı olarak kalmalı zira bedenimi de ruhumu da zindeleştirdi.
2. Finansal yatırım olarak arsa araç satın almak yazmışım, araba kısmını gerçekleştirdik- ikinci arabımızı aldık muhtemelen önümüzdeki yaz satışa çıkarırız. Arsa için de ortak olarak bi arkadaşımızla yer bakıyoruz, yakın zamanda gerçekleştirilebilir gibi durmasa da bakıyoruz.
3. Formasyon eğitimim dün itibariyle başladı . Artık yeniden öğrenciyim , mutlandım.
4. Yurtdışı seyahati henüz olmadı, yeşil pasaportumuzu bekliyoruz. Ama yurtiçinde üç bölge olmak üzere tur yaptık.
5. Aile ve iş ilişkilerinde artık daha ciddi ve bilinçliyim. Önceden anında konuşmak sorunları çözmek için çabalarken artık sakin kalıp bekliyorum, ilk adımı atan taraf olmaktan çıkıp beklemeyi öğrendim. Bunda daha önce aldığım terapilerin etkisi yüksek. Kendimi öncelemeye gayret ediyorum, görünüm olarak da artık daha tarz giyiniyorum. Modası geçmeyen , şık , dinamik ve uyumlu giyiniyorum. Bu yıl ayakkabıya ve cilt ürünlerine ciddi yatırım yaptım. Temiz ve bakımlı olmak insanın enerjisini arttırıyor.
6. Dua olarak yazdığım bu niyeti ise eşimle aldığımız ortak karar neticesi erteledik. Nasip olur mu bilmem ama hayırla kolaylıkla ve sağlıkla olsun.
işte böyle...