açıkçası bende sizinle aynı durumdayım. 1,5 saatte ne güzel seyahat videoları izlenir, kitap okunur, söyleşi dinlenir.
gına geldi, asmr videosu izlemekten, kutu açılımlarından, ev düzenleme tırnak vurmacalı, nusret havasında afilli yemek tarifi videolarından.
Valla şahsen ben ne temizlik yaparken, ne mutfakta yemek yaparken öyle havalı iş yapabiliyorum !.
Bu işte bir terslik var
sonra boşa geçen vakte üzülüyorum. zaman kaybı.
Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz.
merhaba ne durumdasınız şimdiaçıkçası bende sizinle aynı durumdayım. 1,5 saatte ne güzel seyahat videoları izlenir, kitap okunur, söyleşi dinlenir.
gına geldi, asmr videosu izlemekten, kutu açılımlarından, ev düzenleme tırnak vurmacalı, nusret havasında afilli yemek tarifi videolarından.
Valla şahsen ben ne temizlik yaparken, ne mutfakta yemek yaparken öyle havalı iş yapabiliyorum !.
Bu işte bir terslik var
sonra boşa geçen vakte üzülüyorum. zaman kaybı.
Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz.
doktora yapıyorum, makale yazmam gerekiyor öncelikli işim bu, bunun dışında her gün kitap okumak istiyorum: kişisel gelişim-ebeveyn kitapları ve roman. ayrıca gobek egzersizi yapmak istiyorum günde 10 dk. bunların yerine saatlerce alışveriş sitelerine geziniyorum veya youtubedan bir şeyler izliyorum gereksiz.Merhabalar,
Öncelikle kendinize özel ne yapmak istiyorsunuz? Bunları neden yapmak istiyorsunuz? Enerjinizi yükselten ve size iyi gelen şeyler neler? Ayrıca enerjinizi düşüren şeyle neler? Bir kalem kağıt alıp, bunları hakikaten üzerine düşünüp listelemeniz gerek. Ardından size iyi gelen ve yapmak istediğini şeyleri gün planına nasıl oturtabilirsiniz buna bakmak lazım.
Kendimden örnek verecek olursam, uzun zamandır günlük olarak yürüyüş yapmak istiyorum. Önce öğle aralarına koydum ve bir süre denedim. Değişen hava koşulları, iş ayakkabıları ile uzun süre yürüyememe, iş kıyafetleri ile terleme gibi durumlardan kaynaklı vazgeçtim. Sonra akşam iş çıkışı yürümeye çalıştım. O da işten çıkış saatim gecikince ve akşam yemeği hazırlığı nedeniyle sekteye uğradı. Şimdi sabah 06:30-07:00 arası site içinde yürümeye başladım. Şu an iyi gidiyor ancak kışın yapabilir miyim bilmiyorum.
Özetle demek istediğim şey, yapmak istediğimiz şeyi belirledikten sonra deneme yapmak, olmuyorsa planı değiştirmek ama yapmayı istediğimiz aktiviteden vaz geçmemek gerek.
Yazdıklarınızı kendim yazdım sandım bir an, o kadar iyi anlıyorum ki, bağımlılık dongusunden çıkmak çok çok zor. Ama hayat kısa ve zaman hızlı geçiyor. Boşa geçecek saatlerimiz yok maalesef, bir şekilde düzene girmek gerekiyordoktora yapıyorum, makale yazmam gerekiyor öncelikli işim bu, bunun dışında her gün kitap okumak istiyorum: kişisel gelişim-ebeveyn kitapları ve roman. ayrıca gobek egzersizi yapmak istiyorum günde 10 dk. bunların yerine saatlerce alışveriş sitelerine geziniyorum veya youtubedan bir şeyler izliyorum gereksiz.
önceden bambaşka sohbetler tarzı söyleşiler izlerdim onlar bile daha iyiydi, şimdi öyle şeyler izleyemem ders çalışayım dedikçe alışveriş sitesi maruziyetim artıyor.
bir de sabah saatlerinde günün en verimli saatlerinde su aralar 2-3 saat boşluğum var ki makale yazabileyim, ama her gün aynı yerde ebeleniyorum. iş bende bitiyor farkındayım ama neden her gün aynısı oluyor bilmiyorum. ilerlemeyi bırakın her geçen gün boş geçen sürem artıyor.
mesela bir yazı yetiştirmem lazım, ohoo daha çok zaman var genişliğine düşünüyorum ta ki son güne kadar, sonra da stres sıkıntı. bazen gece uykusuz kalıp yetişiyor bazen yetişmiyor. bu durum kariyerimi etkiliyor tabi ki. kitap okumak da ufkumu açıyordu ve egzersiz yapıp göbek bölgemi eritmek istiyorum hem de çok değil 10dk.
Ayrıca böyle bir motivasyon sayfasına bunları yazmanın hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. sürekli mıymıy söylenip enerji düşüren taraf değil de başardıklarımı yazan taraf olmak istiyorum.
Sekine duasını okumanızı öneririm. Ayrıca keyif alacağınız şeyler yapsanız, sevdiğiniz kişilerle gorusseniz, belki sürekli calisiyorsaniz küçük.bir tatil hava değişimi iyi gelebilir, maddi durumunuz uygunsa.tura katılıp yeni maceralara atilabilirsinizBu aralar benim de üzerimde negatif bir enerji var nedense.
Ruhen yorgunum.
Napsam da atsam bunu üzerimden? Diye düşünüyorum.
Sürekli çalışıyorum bu doğru.Sekine duasını okumanızı öneririm. Ayrıca keyif alacağınız şeyler yapsanız, sevdiğiniz kişilerle gorusseniz, belki sürekli calisiyorsaniz küçük.bir tatil hava değişimi iyi gelebilir, maddi durumunuz uygunsa.tura katılıp yeni maceralara atilabilirsiniz
doktora yapıyorum, makale yazmam gerekiyor öncelikli işim bu, bunun dışında her gün kitap okumak istiyorum: kişisel gelişim-ebeveyn kitapları ve roman. ayrıca gobek egzersizi yapmak istiyorum günde 10 dk. bunların yerine saatlerce alışveriş sitelerine geziniyorum veya youtubedan bir şeyler izliyorum gereksiz.
önceden bambaşka sohbetler tarzı söyleşiler izlerdim onlar bile daha iyiydi, şimdi öyle şeyler izleyemem ders çalışayım dedikçe alışveriş sitesi maruziyetim artıyor.
bir de sabah saatlerinde günün en verimli saatlerinde su aralar 2-3 saat boşluğum var ki makale yazabileyim, ama her gün aynı yerde ebeleniyorum. iş bende bitiyor farkındayım ama neden her gün aynısı oluyor bilmiyorum. ilerlemeyi bırakın her geçen gün boş geçen sürem artıyor.
mesela bir yazı yetiştirmem lazım, ohoo daha çok zaman var genişliğine düşünüyorum ta ki son güne kadar, sonra da stres sıkıntı. bazen gece uykusuz kalıp yetişiyor bazen yetişmiyor. bu durum kariyerimi etkiliyor tabi ki. kitap okumak da ufkumu açıyordu ve egzersiz yapıp göbek bölgemi eritmek istiyorum hem de çok değil 10dk.
Ayrıca böyle bir motivasyon sayfasına bunları yazmanın hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. sürekli mıymıy söylenip enerji düşüren taraf değil de başardıklarımı yazan taraf olmak istiyorum.
Udemymerhaba, yapacağım çalışmalar için excel ve istatistik öğrenmem gerekecek, tavsiye edeceğiniz online kurs veya kitap var mı? nasıl kolay öğrenebilirim?
Eğer kamu/üniversite çalışanıysanız uzaktan eğitim kapısında ileri Excel eğitimi var.merhaba, yapacağım çalışmalar için excel ve istatistik öğrenmem gerekecek, tavsiye edeceğiniz online kurs veya kitap var mı? nasıl kolay öğrenebilirim?
Evet, eğitim nerde tam anlayamadimEğer kamu/üniversite çalışanıysanız uzaktan eğitim kapısında ileri Excel eğitimi var.
Başka pek çok eğitim de var ilgilenenlere duyurulur
cbiko.gov.tr uzaktan eğitim kapısıEvet, eğitim nerde tam anlayamadim